Official Business Cards Blogger | Julia Johari
Booking.com

Official Business Cards Blogger

Rabu sudah!
Hari ini baru berkesempatan nak cerita tentang biz kad blogger yang julia baru tempah baru-baru ini dengan suami...kira tumpang sekaki lah kan...nak juga merasa ada official kad through blog julia ni...at least nanti kalau ada event, advertorial atau food review leh tukar-tukar kad dengan blogger lain dan penganjur.

Baru tau mmg ada kepentingan sangat besar bila kita buat kad biz macam ni...at least networking still boleh dikekalkan. Bukan lepas jumpa senyap cm tuh je...boleh berhubung melalui macam2 medium through wassup ke, blog ke, email ke, instagram ke, gmail ke atau call kan. 

Syukur alhamdulilah, meh julia perkenalkan kad biz official juliajohari.com ini, simple kan?
Yang penting tujuan kad biz ada dinyatakan di bawah sekali tu...simple i suka sgt...senang nanti penerima faham :)

Detail di belakang kad. Siap ada no hp lagi...nak wassup pun boleh.
Warna tema tetap baby yellow mix lite orange....ohhh fall in love with my icon hihi

Julia dan suami tempah di FS Print Zone yang terletak di Maju Junction, Kuala Lumpur
Suami julia ni mmg dah lama buat kad kt company ni...mmg dia kenai dah tauke dan anak2 buah pekerja kt sini...so biz kad dia mmg beranak pinak mcm2 jenis design ada...kemain kan....bini dia terliur tgk tuh yg buat gak satu box....perghhhhh best harga dia.

Ini contoh design template dari kedai ni....perghh laju je diorang buat 

Sudah siap suami punya bisnes...Tazben Travel Sdn. Bhd. ini adalah kali ke berapa name kad ntah dia buat...asyik2 tukar corak font lah...corak logo lah...kali ini kami suami isteri ambil design dari suesukasusun.blogspot.com mmg besttt simple design oleh sue...cantik dan kemas!

Sesi print name kad...haaaa sampai ke mesin printing pun julia leh snap gila x gila...ku buat kedia ni mcm kedai haku...guna komputer diorangla pi edit2 hahahhaha...nsb diorang sekepala...byk sgt watermark julia ni weh...so x perlu watermark hahhaha

Suami punya...kemain logo warna ijau kuning...berseri kad dia...weeee x sabar nak tgk setelah di cutting nanti :)

Tadaaaaa!
Kemain zoom dekat2 name kad suami punya....korang kalo nak booking bas persiaran ke, van persiaran ke, dan limosin ke nanti call nombor yang tertera ye...xpun senang call je julia...julia sekarang jadi PA tetap suami menjawab penggilan dan buat invois syarikat...so kira PA kanan dia la hahhaha (gila kuasa jap) hehhehe

Husband and Wife name kad 2014....
rasa sangat lega dan seronok plak bila ada name kad ni weh...so korang nak buat tak? Boleh pi hari ini, design hari ini, hari ini siap tak sampai 1 jam pun...cepattttttt gilaaaaa! :D 
Puas hati kualiti kad dia... ;)

Harga?
RM23 - Tazben Travel (print depan sahaja)
RM33 - juliajohari.com (print depan belakang)

Murah kan? 
Suka instant kan? 
Tak suka tunggu lama2 kan...
Haaaaaaa pi terjah FS Print Zone di Maju Junction, KL (Tingkat 2)
(landmark sebelah pertama kompleks)

13 comments:

  1. Ok..sangat murah, sebab i buat satu box pon 25 kene tunggu 3-5hari kalau x silap padahal simple je design dia. HAHAHHA xper nanti nak terjah gak cuma buat office punya ler kan...blog ni kedaung nak update so xleh nak promote macam Julia. HEHEHHE

    ReplyDelete
  2. wahhh..cepatttttnye siap..tapi kite blm spi tahap nk wat kad lagi kot..ai x pemesss pungg.. ;(

    ReplyDelete
  3. lajunyaaa.. design simple n nice..

    ReplyDelete
  4. tunggu ada business baru buat tapi tak tau nak business apa... hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhh buat sendiri eh.. cantik..... nanti esok kite tukau2 eh.. ummi nye simple jerk.. :)

    ReplyDelete
  6. boleh tahan gak harga dia kan ju.

    ReplyDelete
  7. Wah! rumah baru ye Ju...cantik...ceria warna nya...
    Boleh tahan gak harga name kad tu...bunda belum perlu kot nak buat kad2 ni...
    Silalah baca entry baru bunda...

    Salam Jumaat dari bunda mu ...sayang Ju..

    ReplyDelete
  8. curlasssss dah ada biz card khas utk blogging..
    this is good kan julia.. all the best to you :)

    ReplyDelete
  9. pergh ... maju lagi setapak dah ni .

    ReplyDelete
  10. Nak buat jugaklah. Cantik dan menarik

    ReplyDelete
  11. Biz card for blogger mmg sgt2 penting...murah la tu julia...hihihi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com