Thursday, May 29, 2014

Official Business Cards Blogger

Thursday, May 29, 2014 13 Comments
Rabu sudah!
Hari ini baru berkesempatan nak cerita tentang biz kad blogger yang julia baru tempah baru-baru ini dengan suami...kira tumpang sekaki lah kan...nak juga merasa ada official kad through blog julia ni...at least nanti kalau ada event, advertorial atau food review leh tukar-tukar kad dengan blogger lain dan penganjur.

Baru tau mmg ada kepentingan sangat besar bila kita buat kad biz macam ni...at least networking still boleh dikekalkan. Bukan lepas jumpa senyap cm tuh je...boleh berhubung melalui macam2 medium through wassup ke, blog ke, email ke, instagram ke, gmail ke atau call kan. 

Syukur alhamdulilah, meh julia perkenalkan kad biz official juliajohari.com ini, simple kan?
Yang penting tujuan kad biz ada dinyatakan di bawah sekali tu...simple i suka sgt...senang nanti penerima faham :)

Detail di belakang kad. Siap ada no hp lagi...nak wassup pun boleh.
Warna tema tetap baby yellow mix lite orange....ohhh fall in love with my icon hihi

Julia dan suami tempah di FS Print Zone yang terletak di Maju Junction, Kuala Lumpur
Suami julia ni mmg dah lama buat kad kt company ni...mmg dia kenai dah tauke dan anak2 buah pekerja kt sini...so biz kad dia mmg beranak pinak mcm2 jenis design ada...kemain kan....bini dia terliur tgk tuh yg buat gak satu box....perghhhhh best harga dia.

Ini contoh design template dari kedai ni....perghh laju je diorang buat 

Sudah siap suami punya bisnes...Tazben Travel Sdn. Bhd. ini adalah kali ke berapa name kad ntah dia buat...asyik2 tukar corak font lah...corak logo lah...kali ini kami suami isteri ambil design dari suesukasusun.blogspot.com mmg besttt simple design oleh sue...cantik dan kemas!

Sesi print name kad...haaaa sampai ke mesin printing pun julia leh snap gila x gila...ku buat kedia ni mcm kedai haku...guna komputer diorangla pi edit2 hahahhaha...nsb diorang sekepala...byk sgt watermark julia ni weh...so x perlu watermark hahhaha

Suami punya...kemain logo warna ijau kuning...berseri kad dia...weeee x sabar nak tgk setelah di cutting nanti :)

Tadaaaaa!
Kemain zoom dekat2 name kad suami punya....korang kalo nak booking bas persiaran ke, van persiaran ke, dan limosin ke nanti call nombor yang tertera ye...xpun senang call je julia...julia sekarang jadi PA tetap suami menjawab penggilan dan buat invois syarikat...so kira PA kanan dia la hahhaha (gila kuasa jap) hehhehe

Husband and Wife name kad 2014....
rasa sangat lega dan seronok plak bila ada name kad ni weh...so korang nak buat tak? Boleh pi hari ini, design hari ini, hari ini siap tak sampai 1 jam pun...cepattttttt gilaaaaa! :D 
Puas hati kualiti kad dia... ;)

Harga?
RM23 - Tazben Travel (print depan sahaja)
RM33 - juliajohari.com (print depan belakang)

Murah kan? 
Suka instant kan? 
Tak suka tunggu lama2 kan...
Haaaaaaa pi terjah FS Print Zone di Maju Junction, KL (Tingkat 2)
(landmark sebelah pertama kompleks)

Review: Monopod dan Power Bank Murah

Thursday, May 29, 2014 12 Comments
Hello readers!
Anda semua suka bergambar?
weeeeeeee sep sikit!

Julia pun suka bergambar...tapi kali ini Julia nak uar-uarkan monopod murah yang dijual sendiri oleh kawan office Julia ni...harga dia memang meletop2 murah!!!!

Tak Percaya?
Percayalahhhhhhh hehehhe
Berbaloi2 lah beli rupa-rupanya banyak betul kelebihan guna aplikasi monopod ni...rasa lebih seronok bergambar dan ambil video sendiri hahahha...patutlah ramai guna monopod sekarang....Julia tak beli dulu sebab nak tunggu harga murah hahhaha...sekarang betul2 murah RM40 je tau....jom beliii...

Tengok kita punya warna PINK!
Harusssss warna pink sbb mmg fanatik warna ni...selain tuh ada warna hitam dan biru...kot2 korang suka warna tu terpulanglah...janji ada monopod ye dok hehehe
Only RM40!!!!!!! :)
Postage RM6

Nak tengok hasil review pertama kali Julia dan geng2 officemate guna monopod???
Tadaaaaa...kemainnn kita orang bergambar dengan monopod yang baru beli...dah lah murah...pastu posing kemain sorang2 kan...

Perkenalkan kawan2 opis julia yg comel2 dan cantik2 ni 
Tudung Biru berkaca mata tu namanya Puan CTZU
Tudung Hitam kami panggil Puan LALA hehe
Tudung fink mix biru nama yer Cik Aifarina ye... :)

Diorang ni mmg kaki bergambar dan kaki video... terima kasih kalian sebab sudi review produk murah ni beb!...cantik kan gambar ni...xyah suh org lain ambilkan...sendiri guna monopod pun bolehhh :)

Haaaaa best kan...bila bermonopod latar belakang ambil sangat luas...so kita yg tukang ambil gambar pun boleh masuk sekali....hehhehe

Mendongak ke siling pun bolehhh...haaaaaaa xkan nak suruh org panjat kerusi tinggi2 kot kan...guna je monopod murah ni semua boleh...hebatlah!

Bila dah murah mmg sambutan sangat hangat...cuba tengok ni kawan julia jual...perghhhh x menang tangan. 

Monopod:
*1 X Monopod 
*1 X Smartphone Clipper ++ Pegang max telefon pintar 8.5 cm lebar (max size Note3) ++ 

Mengapa anda perlu dapatkan MONOPOD sekarang: 
*Mmg best untuk ambil group photo. 
*Satu family boleh masuk dlm satu gambar. 
*Senang untuk travel. 
*Boleh ambil gambar dari sudut/angle tertentu 
* Fit untuk saiz poket anda 
*Tahan Lama, ringan dan mudah dibawa.
RM40 + RM6 postage
RM46

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Power Bank Transformers

Tadaaaaaaa....cantik kan power bank transformer....lepas guna monopod pasti bateri hp cepat low kan...yelah ambil gambar beratus2...video berpuluh2....so mmg wajib kena ada power bank tau...selamat percutian korang atau event korang hadiri...nanti bateri kong menyesal pun tak guna....Warna hitam dan putih pun ada tau.
Power Bank Transformers:
13,000 MAH
RM70 +RM6 (postage)
RM76 sahaja

Kalau beli 2:
Monopod RM46

Power Bank RM76 
= RM122 sahaja 


Sebut juliajohari.com diskaun RM22
RM100 sahaja 
Free postage

Korang berbaloi2 ni kalau beli monopod plus power bank cantik ni wehh...RM100 je dpt dua benda yg sgt penting...peneman baik handphone anda....
Yang penting sebut juliajohari.com anda dpt harga diskaun no postage....haaaa murah kan?

Jom hubungi and booking sini
Nik: 013-9961241(wassup)
Email: wardah_nasuha@yahoo.com

Murah hanya di juliajohari.com :)

Tuesday, May 27, 2014

New Pages: 5 entry in 1 day

Tuesday, May 27, 2014 35 Comments
Perkenalkan 5 pages yang juliajohari.com baru muat naik...sebelum ini memang tidak pernah ada pages, belajar selok belok blog dari blogger-blogger yang arif bagaimana nak buat blog menarik dan tujuan blog (branding blog).

Terima kasih tidak terhingga kepada blogger SueSukaSusun yang banyak mencantikkan blog juliajohari.com....selebihnya julia banyak bertanya dan belajar dari blogger terkenal seperti 

Mereka-mereka inilah banyak beri nasihat dan tunjuk ajar dalam berblogging.
Terima kasih!

Jom click pages julia satu2...jom!






Kesemua pages masih dalam pembikinan link-link terbaru....senangkan nanti readers semua nak review...yeyyyyyyyy rasa blog sangat tersusun dan cantik!...

ATTENTION: Mohon sangat kalian tukarkan link bloglist di blog anda dari UMI QI  kepada juliajohari.com dengan copy link ini http://www.juliajohari.com/

Sebab utama minta korang tukar sebab nanti nama baru akan muncul dan entry terbaru akan muncul...kalau tidak sampai bila2 korang tgk julia tak update2 blog....tolong ya. Terima kasih. 

Apa kata korang...komen sikit perubahan blog julia ni, apa yang perlu julia ubahsuai supaya anda sendiri rasa puas hati nak baca nanti?

Monday, May 26, 2014

Part 5: Rumah Terbalik Tamparuli Sabah | Day 2

Monday, May 26, 2014 14 Comments
Yeyyy! Sudah masuk Part 5 yehuuu!
Selepas dah habis merayau-rayau satu pekan Desa Diary Farm Kundasang Sabah, maka perjalanan seterusnya adalah ke Rumah Terbalik yang terletak di kawasan Tamparuli, Sabah. Perjalanan menuruni ke Tamparuli memakan masa hampir 1 jam 30 minit. 

Bila nak ke sana, kabus tebal menemani kami tau...sejuk nyaman sgt. Tutup aircon, buka tingkap sikit pasti korang akan rasa dingin sgt2....arghhhhh teringat balik moment best tuh


Masa ini tengah nak turun dari kundasang, nampak kan gunung kinabalu mula membaluti kabus tebal...syukur masa naik bergambar tu jelas lg gunung kinabalu...time ni hujan renyai2...sejuk sgt...bila tgk gunung kinabalu seperti memanggil utk Julia ke sini lagi...jgn la mcm ni...nanti kita nangisssss huwaaaaa!

Berlalu 1 jam 30...sampai dah ke destinasi 
Rumah Terbalik, panas time ni...mujur byk atap2 dan pokok2 disini...tampak tenang!

Qi sampai mendongak2 haa....ke pelik tulisan rumah terbalik hehhehe...sah Qi masuk pening sat gi...jommmm beli tiket!

Murah kan...Qi mcm biasa FREE!...jeless!

Jom tengok aksi kami disekitar Rumah Terbalik!
Cantik kan rumah ni...sukaaaa taw tgk rumah ni unik sangat, mcm mana lah diorang reka?
Lets go babeh!

Hahahha Kereta Kancil ku terbalik gak kt sini....tgk lah Qi ngan Walid...sakan diorang bergambar hehehe

Aksi Julia plak bergambar...jgn gelak kuat2 eh...ada orang buat cubaan nak angkat kereta konon hahahhahaha Qi tgk ckp hohhhh Umi kitaaaa kuattt oooooooo! hahhahah

Haaaaaaaa ko nak cakap apa? Julia kuat ko tak caya....Qi ckp Umi ni poyooooo ar hahahhahahha :p

Dah2....penyambut tetamu dah panggil2 kitaorang dah...nak terangkan apa yang hado dlm Rumah Terbalik ni....tgk tuh sapa yang bersemangat tu....diorang yg semangat kan...bila ada team semangat Julia lg semangat...jomm!

Klasik kan...suka amik gambar permainan tradisi cm ni....korang sejurus dah masuk Rumah Terbalik ini, tidak dibenarkan sama sekali ambil gambar dlm rumah ni tawww....so time ni nak nangis ke, nak guling2 ke kena ikut arahan ye...so ada sebab diorang x kasi amik gambar. Nanti korang pi baru surprise sikit...

Bila dah keluar...haaaa kt tandas terbalik je leh ambil gambar hehehhe tgk la Qi...kemainnnn!

Umi dia pun kemain....sama lah anak beranak tu pun hahahha...tgk bergambar kt mangkuk tandassss....hahha kang ada emas jatuh atas muka baru tawwww...series tandas sini bersih...kalo berani guna lah hahahha

Cubaan nak ngorat orang sebelah...tp bujang Qi x layan hahahhahha.... :p

 Sebelah tandas terbalik tu ada kerusi tecik...mujur tak terbalik gak hahhaha

Depan tandas terbalik ada Garden terbalik....dah pulak dah habis semua pokok2 terbalik hehehhehe cm ne eh diorang gam....kreatifffffff

Umiiiiiiii.....Qi pening la masuk sini...Rumah Terbalik, Tandas Terbalik, Garden Terbalik...napa Umi ngan Walid tak terbalik sama....hahhaha titew dok jap la sini...fenattttttt :)

Okeylah Qi, Walid, jom kita pi Kedai Kopi Rumah Terbalik....kita lunch dulu puas2 kt sini....jommmm!

Tunggu Part 6 ye....JJCM Julia di Kedai Kopi Rumah Terbalik....sedappp dan murah makanan yg disajikan...yg penting semua kami makan bawah RM30....weeeeeeee tunggu eh kot2 nanti rajin julia update part 6....lallalalallallallalallalala :D

Friday, May 23, 2014

Jom Langkawi: Mangrove Kilim Karst Geoforest Park

Friday, May 23, 2014 12 Comments
Anda suka bercuti?
Pernah dengar Mangrove Kilim Karst Geoforest Park tidak sebelum ini?

Apa belum lagi?
Masih belum terlambat untuk anda semua merancang percutian menarik di Pulau Langkawi bagi menyaksikan himpunan keajaiban alam dan kecantikan panorama gua serta haiwan di sekitar Kilim Karst Geoforest Park yang terletak di Langkawi, Malaysia.

Jom kita lihat gambar apa yang menarik sangat di Mangrove Kilim Karst Geoforest Park beserta pakej tour murah yang disediakan jom:
Bat Cave, Fish Farm, Eagle Watching, Andaman Sea Tour, Pulau Anak Tikus, Langsir Cave, Beach, Crocodile Cave, Fish feeding

Jangan tak tahu.... 
Mangrove Kilim Karst Geoforest Park tersenarai antara 
Top 10 MUST SEE Places in Langkawi...wowwwww!

Hebat kan gambar pertama ini?
Jika anda bercadang ke sini...pastikan anda ambil gambar disini...pasti ia satu kelainan yang tak mungkin anda lupakan sampai bila-bila....jom saksikan aktiviti yang anda akan lalui...jom scroll bawah :D

Pulau Anak Tikus

 Bat cave (Gua Kelawar)

Crocodile Cave

Eagle watching

Fish Farm

Gua Langsir
dan pelbagai lagi tempat menarik di sekitar Mangrove Kilim Karst Geoforest Park


Beberapa bot penumpang sedang bersiap siaga untuk membawa anda pusing2...best yerrrr

Antara VIP yang pernah melawat ke Mangrove Kilim Karst Geoforest Park adalah terdiri daripada Mantan Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah & Tuanku Sultanah Hajah Haminah


Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir bin Mohamad

Lagi best dekat sini pun geng Penyanyi Waris Botingkek pun pernah melakukan video clip mereka kt sana taw....hebatttttt wehhh! Rasa mcm nak nyanyi sekali hehehhe


Pakej Mangrove

SEWAAN PRIVATE BOAT
1 Jam (RM250/BOAT)
bat cave, fish farm, eagle watching, andaman sea tour

2 jam (RM350/boat)
(A) bat cave, fish farm, eagle watching, andaman sea tour, Pulau Anak Tikus, Langsir Cave 
(B) bat cave, fish farm, eagle watching, andaman sea tour, Gua Buaya

3 Jam (RM450/Boat)
bat cave, fish farm, eagle watching, andaman sea tour, Pulau Anak Tikus, Langsir Cave, Beach

4 Jam (RM500/Boat)
bat cave, fish farm, eagle watching, andaman sea tour, Pulau Anak Tikus, Langsir Cave, Beach, Crocodile Cave, Fish feeding

SHARING PAKEJ
4 Jam
bat cave, fish farm, eagle watching, andaman sea tour, Crocodile Cave, Beach
package include:-
Lunch at Flooting Restaurant
Guide
Price : RM120/PAX (Adult)
           RM 100/pax (Child)

KAYAK
RM 240/PAX

* beach untuk mandi manda (kena bawa pakaian renang sekali)
* sewaan bot adalah private boat - 1 boat boleh muat 10 orang. (termasuk kanak2)
special price untuk rombongan pelajar sekolah atau rombongan pelajar IPT 

Hubungi 
Ayu:
 019-415 0304 / 019-4611282

Nak diskaun banyak sebut nama Julia Johari.com khas untuk private bot sahaja okey.

Yuslan:
012-4837341

Click FB : Jom P Cuti 

Cepat-cepat booking...hargaaaaa sangat murah if booking sebut nama JULIA JOHARI tawww, jom kumpul duit bortingkek-tingkek wehhh...booking pi dengan family ramai-ramai pun syok kan.......weeeeeeeeee tak sabaq ceq nak pi sama ni hehehhehe jom p cuti !