Photobook Edisi ke-8: Travel and EAT! | Julia Johari
Booking.com

Photobook Edisi ke-8: Travel and EAT!

Yehuuuu!
Sekarang ni dah masuk edisi photobook Umi Qi yg ke-8....baru masuk 8 beb...orang lain dah berpuluh2 pun x kecoh hahhaha...xperlah kecoh dalam blog sendiri buat kenangan xper kan, xd sapa nak marah dan jeles kan kan kan? hihihi...alhamdulilah, sambil2 buat orang punya photobook sempat gak lah buat sendiri punya sambil menyelam sambil minum air. :)


Masih guna voucher groupon yg hari tu beli byk2 kan...tema photobook kali ini adalah Photobook Edisi ke-8: Travel and EAT! wehuuuuu suka naa buat photobook berkisahlah holiday atau travel...sbb tuh sapa2 yg kenal Umi Qi pasti tahu Umi Qi sekeluarga ni mmg kaki vacation hihi...leh kira 2-3 bulan sekali mesti ada jalan2...baru hidup ceria beb! 

Jom tengok nak!
Ini adalah cover latest 2014 yg Umi Qi deco khas utk keluaran edisi ke-8....nicely rite...sbb temanya turqoise cover...hehhe tampak fresh sikit nak tatap hihi

Parcel ni lah dpt pagi tadi :) terima kasih ye yg tlg htr ats meja Umi Qi...mmg ternanti2 tau ngeee

Nak belek?
Dalam photobook tecik ni ada dalam 40 muka surat jek...kertas dia kali ini nampak lebih cantik lah banding dahulu...adakah photobook malaysia sudah naik taraf mutu kertas dia hek? Sebab bila purchase kali ini kualiti dia mengkagumkan...cantikk...so keep it up ye up grade dari semasa ke semasa...ini gambar yg diabadikan semasa melancong di Penang masa bulan 1, 2014...bersama nenek dan moyang Qi yg tercinta...mmuahhh!

Moyang Qi :)

Makan di Line Clear nasi kandar Penang :)

Jumpa sepupu suami di Kedah...pi umah maksu di kedah...QI suka tgk kolam umah maksu weeee

Resepi turun temurun Nenek ku Johora...moyang Qi ni masak mmg sedap...so Umi QI abadikan resepinya dlm photobook mini supaya nanti Umi Qi leh ingat resepi dia...weeeeeee

Banyak sebenarnya gambar 40 muka surat kan...xper lah nak tunjuk cover last sekali....
Belakang buku ini macam biasa...Umi Qi harus letak watermark blog...utk tatapan generasi akan dtg :) #perasan tak cover ni ada gambar kapal terbang...tetiba teringat MH370... 

(maaf kualiti warna photobook sebenar adalah berlainan seperti gambar yg diambil skrg sbb guna hp x canggih beb...if korang tgk real warna cover dia adalah turqoise cerah, harap maklum)
Beli ari tuh 5 voucher percuma...dah guna 2 voucher tinggal lagi 3 voucher sebelum expired bulan 5, gogogo Umi Qi...weee, bayar cuma delivery je beb RM8....murah kenn!

Puas hati? Nantikan keluaran Photobook ku yg ke-9....tentang Percutian di Bukit Merah Laketown Resort tempoh hari...tungguuuuuuuu!!!!!!!

17 comments:

  1. Umi Qi kat mana nak tempah photobook ni...citer la skit..nak gak tempah...

    ReplyDelete
  2. wah umi qi..kite pun tgh dok buat jgk ni..travel jgk..*bos xde arini*..hikhik..tp yg pixajoy..yg groupon punye xleh nk update..xtau nape..nyampah btl!

    ReplyDelete
  3. Kite tak pernah buat. Sedih betul.

    ReplyDelete
  4. Za dh gve up sbb husband hntr lptop g format ritu.semua hilg.nk start blk mcm susah giler.halasan!

    ReplyDelete
  5. Ju..buatla 1 entry camne nk beli photobook ni..akk teringin jgk nk beli...

    ReplyDelete
  6. rajinnya.... i ni dok rumah baring je pun tak terbeli2 lagi sebab pikir malas nak buat.

    ReplyDelete
  7. Hua..takde masa nak buat lg..dekat rumah terlalu bny keje....eh pengacau jer..

    ReplyDelete
  8. Ros teringin sgt nk buT mcm ni tp tp tp ...huhuhu

    ReplyDelete
  9. seronoknya tengok photobook awak :)

    ReplyDelete
  10. terbaeeekkk ju! tegar betul ngn photobook...kagum! teringin nak wat koleksi photobook ni..tp selalu xde masa nak mengedit pic tu...huhuhu..

    ReplyDelete
  11. julia tempah online atau pi kat kedai?
    online punya mcm2 harga,kan...dok ushar2 jugak yg terbaik..

    ReplyDelete
  12. x reti nak create photobook..
    nnt nak mintak tlg Umi QI ajar ye..

    Umi QI dah 8.. Zaza 1 pon tarak.. hahahahha

    ReplyDelete
  13. rajinnyeee dah 9buku dahhh ?? hebakkkk

    ReplyDelete
  14. Hu hu hu. Nk jugak tapi tak terbuat lagi.

    ReplyDelete
  15. ade beli tapi tak tau nak buat ;( sebab quality gambar kot cam ner ehhh bila download picture mesti failed memanjang ...baru beli satu sebab nak test buat tp picture plak buat hal ... n

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com