Part 5: Makan-makan di Bukit Merah Laketown Resort | Julia Johari
Booking.com

Part 5: Makan-makan di Bukit Merah Laketown Resort

Heaven Monday!
Yeyyy! Sekarang nak story pasal makan2 sikit lah...jgn assume sgt kami ni makan nak mewah2...idok lah teman selalu...makan di tempat orang x leh selalu sgt havoc2...yg ptg ada penjimatan disitu selalu...baru lah nak melancong tempat lain boleh ye dok?


Korang dah breakfast ke? Kalau blum jom jamu mata hari ini...tgk kami makan lite bfast...hahahha lite ke kalo dlm pinggan penuh bertimpa2 kikikiki di Bukit Merah ni, nyaman je bangun pagi...segar bugar...mata Umi Qi lepas solat subuh dah terbuntang x leh nak tido balik...walhal Qi dan Walid Qi sambung balik tido sampai berkroh...krohhh..lena sangat sampai gerak pi breakfast pun lambat mangun hehehhe...yelah semalam kan penat mcm2 aktiviti...so kira tidur berkualiti sgt ni diorang...jom mkn jom...perut Umi Qi dah nyanyi lagu keronchong...kang lambat mkn kang habisss org lain sebat naya!

Tisu pun nak jadi maskot kamera Umi QI hihi

Kemainnnnn! 
Ini semua Walid Qi yg ambilkkan...besday girl dok dendiam...hahahha mesti ar nak fefeeling ngada anjer anjer sikit...mentang2 besday dia kan...kalo bukan besday dia mmg idok ler nak anjer2 cenggini hahhaha...

Cop!
Ini kami semua yg punya...hahahha makan ke melantok nama yer ni...aummm bismilah...sedap leh ar...janji kenyang...tp serius bihun goreng dia sedappppp...rasa nak tambah tp napa malu tebai sgt hahahhaha...suh walid ar pi tambahkan bulehhh? #panggggggg

Pinggan pun bertema walid Qi ni hahhaha lomantik sungguh la...pinggan kaler biru walid QI punya, kaler hijau emerald Qi punya kemainnn ada telur plak tuh dap yer, kaler kuning Umi Qi punyaaaaaaaaa....ada lauk rendang bagai hahahha...xnak kalah tuh ngan QI hihi...mekasih walid tolong served kan kikiki

Lagi satu buat Umi Qi rasa Walid Qi ni sgt sweet diam2 org yer...dia tlg sapukan jem kt Roti Bakar utk Umi Qi....awwwwwwww so so sweet...jem pineapple with apple...aloalololo...omey sgt...pastu walid Qi belah roti dua cm ni...dia suh Umi mkn roti katupkan...so dpt rasa jem pelbagai variasi rasa...mmg sedapppp!....tau sebab pe sedap...sebab ada orang tlg sapukan jem...tlg bakar kan roti...hahhaha okey ngada sgt Umi Qi hihi...

Tapiiii....si Qi ni haaaaaaa korang...awal2 lg dah request kt walid...nak amam roti bakar gak...Qi ni kalo Umi Qi manje sikit ngan walid x leh ek....ngada!

Ambiklah...ambiklah Qi...janji kamu happy...Umi x makan xper...janji senang hati tgk kamu makan...hehhe

Walid yg baik hati...sapu lg jem kt roti bakar khas utk Umi Qi semula...yg hat tadi semua QI dah kebas...hahhahahahaha layankan ajer lah kan

Nampak sgt kejemahan ku berleluasa...ngan Qi pun aku jemah cm ni...adehhhhhhh hahhahahahha

Pastu si dak Qi ni request nak amam coco crunch without milk hokey...amboiiiiiii besday umi ke besday Qi...semua nak menang ni hahahha

Ermmmm dap yer...Umi nak cikitttt

Yeyyy lepas dah kenyang...depan cafe hotel suria ni kami nampak ada play ground...jom bawak Qi men nak...mkn byk dah mesti kena kasi pecah peluh baru sihat heheh

Umi Qi pun nak men sama buai....jom men hehehhe Qi exited sgt :)

Hahahhaha sonok sgt naik buai beb...Umi Qi suka!

Nampak tak muka Qi gembira....puas hatiiiiii la jenjalan cm ni...aku x kaya xper lah...aku x kesah...janji aku dpt tgk anak laki aku sihat...itu harta aku x leh dpt...percayalah!

Makan Petang (pic ats)
If korang pi dalam area waterpark...ada gerai makanan disediakan sepanjang situ tau...kami makan laksa buyong gan ais kacang ni...kami 3 org share2...haaaa jimat...mkn petang je kan...sbb x nak berat sgt...sbb malam nanti nak mkn lagi weee...cer tgk harga...murah sgt pastu mmg sedap laksa dan ABC....serius sedapppp! teringat2 sampai kl huwaaaaa

Makan Malam (pic bawah)
Belah malam kami pekena nasi sup...haaa mmg terkenal kt kedai depan simpang tiga tol bukit merah tuh beb...mmg sedappp terangkat kening bila hirup sup ayam dan sup daging wehhh...freshhh from the oven org kata...sonok layan sup2 belah malam...kami x order byk makanan sebab x nak membazir lah...yelah nak makan pun 3 org jek...kalo pi ramai2 sure leh order byk...harga dia? murah...2 org mkn pun baru 20 lebih...weeeee jimat berbaloi2 bercuti cm ni.

Yeyy...esok pagi nak check out dah...so lepas check out tu...kami pi sambung makan angin plak di tempat lain hahahhaha....nak tau kt ne...tggguuuuuuuu esok :) k. bai

14 comments:

  1. sedapnye laksa tu..sup tu pun nmpk sedap..ok..xsabar nk tggu nxt entry..tp mcm tau je umi qi pegi mana..hehe

    ReplyDelete
  2. Ini baru Qi seorg kena kongsi Ju. Nanti bila dah dua-tiga lagilah tak menyempat kan manja-manja hihi..

    ReplyDelete
  3. mak oiiii...sedapnya makan...

    umi Qi,
    hadiah dah sampai...thanks ye...

    ReplyDelete
  4. Fuhh syok Umi Qi jalan2! Best!

    ReplyDelete
  5. syiokkk tgk pic ju yg hepi..

    ReplyDelete
  6. wahhh!!laksa di kawan kan dengan ais kacang memang best la..

    kemain seronok Qi naik buai..

    ReplyDelete
  7. Akak lama dah dok plan nak pi tidoq bukit merah tapi bila sampai Taiping tu lajuuu ja kaki tekan minyak lajak balik Perlis...:)

    ReplyDelete
  8. Salam ziarah.. Singgah baca entry di sini... :-)

    ReplyDelete
  9. Ohoii..mnja2 ngengada ye ummi Q nih .kemahen ek..

    ReplyDelete
  10. betul bercuti nih ... abc tu tak menahan nengoknya ... adeh .

    ReplyDelete
  11. duhhh pagi2 dah tgk umi QI pnya makanan.. salah langkah lah ai pagi ni.. trus perut berkeroncong mintak roti bakar mcm Walid QI buatkan special utk Umi QI.. tp yg makan nya QI hahahaha.. sian Umi QI..

    mkn malam tu sup ye.. waduhhh malam2 mkn sup mmg terangkek pungkoq.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hadiah umi qi dah sampai tq...

    hamboi kemaih sia ada laksa buyung lagi.. yg penting walid layan dua² tanpa mengeluh dan merunggut hihihi

    ReplyDelete
  13. tengok gambar ni rasa terpanggil panggil ke bukit merah ni hihi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com