Part 3: Ecopark Bukit Merah Laketown Resort | Julia Johari
Booking.com

Part 3: Ecopark Bukit Merah Laketown Resort

Helloooo semua rindu korang wehh!
Alhamdulilah, pagi ini ada masa terluang sikit, sebab jap lagi Umi Qi ada meeting kt office kena handle...so ramai yang setia ngan blog Umi Qi ni masih tertunggu2 apa yang ada dalam Ecopark Bukit Merah Laketown Resort...weeeee dia macam mini zoo...tp mini zoo yg sgt comels dan unik...tp bg anda yg jenis kuat berjalan kaki mcm kami ni, sure korang riang hati sbb boleh keluar peluh...yang penting zoo ni bersih dan kurang bau...sgt sesuai utk bawa anak anda yg baru berumur 1 tahun ke ats...yang 1 thn ke bawah tu boleh cuma kena lebih berjaga2 ye.


Okey, kali ini banyak tau gambar walid Qi dan umi Qi snap...yelah ini kira kali pertama buat kami bertiga masuk mini zoo...dan kali pertama buat Qi masuk zoo tgk haiwan-haiwan dekat2....ternyata kepuasan kami berganda bila tgk Qi seronok sgt tgk haiwan2 kt dlm sana...tersangatlah behave tau Qi masa dok dlm mini zoo ni...plg penting buggy Qi yg warna biru tu sangat2 berjasa...so Qi dan kami berdua x penat lah nak dukung QI hehhehe...syukur....apa lagi, jom siap2 masuk ecopark....bawa tuala tecik eh kena jln jauh berpeluh2 hahahha :p

Lets go!

Walid Qi x sabar dah hahaha

Korang nampak kan...jalan nk pi dalam ecopark ni semua bersimen, landai dan mudah utk tolak buggy or stroller...mudah mak2 hahahha

Sonok bila ajar Qi suh main padanan haiwan...hahah umi Qi jd cikgu...Qi wpun x pandai ckp lagi kena ajar...sbb dia ada deria mendengar...dia leh fhm :) ok next!

Rama-rama cantik kan  

Jalan lagi...tengok lah...apa yg dia khusyuk sgt tuh tgk heheh...jom tgk apa QI tgk!
 
Qi tengok burung helang...eagle! eagle! Qi suka sgt tgk burung ni, mulut dia x hbs2 dok ckp bahasa dia lah heheh

Jom pi dekat2 helang ni nak...jom..pelan2 jln kang dia terbang kempunan QI nak nengok syhhhh

Assalamualaikum Helang...kami dtg ni nak berkenalan hehehhe

Memang dekat2 lah helang ni kami tgk...serius berdebar2 je rasa Umi Qi tau...Walid Qi pun takut nk pi dekat2 takut kena cakau ke...kena patuk ke...tp serius helang ni peramah weh...mcm jumpa geng jek....hahhaha

Next kami tgk Beruang dlm ni...besarrr kandang dia :)

Qi...beruang...hehhehe beruang pun ngah mandi kolam tau...nampak x...hahah kalo Qi ada nih sure nak join sekaki men kolam ngan beruang hehehhe

Next...ada ular tau...tp Umi Qi x snap..sebab takut...jenis mmg x suka ular...geli...arrrrrrrghhhh...next!

See! I told u...jln dalam ecopark ni syok..wpun panas terik...tp jalan yg diorang buat memudahkan kami nak berjalan dan bergerak dari satu haiwan ke haiwan yg lain...good job. Tengok, walid QI memandu tanpa ada sebarang masalah hahaha

Tidoq ye...mangunlah Qi dtg ni....hehehe

Mak aihh kemain tinggi trek nih weh...tu la ckp kena pakai baju t shirt tau...baju serap peluh...senang nak jln...ok jalan lagi jom

Jumpa geng memerang...weeee besar tau diorang..antara haiwan yg sgt bijak

Animal Show...
Sinilah tempatnya orang buat show haiwan...tp kami malas nak tunggu...ada jadual dia...jam 430 kami sampai tgk orang xd lagi...malas ar nak tggu lama2...panas hahhaa...korang kalo dtg tunggu la eh...leh tgk pertunjukkan.

Ungka....weeeeeee monyet la kan hahahha

Hihih...Ungka ni tgk Qi, QI tgk ungka...so Qi plak takut ngan ungka...hahhahaha muka ni suka sgt bergayut tau, korang dtg sini jgn memandai nak bg mkn kt haiwan sini ye...ada gak Umi Qi ternampak beberapa mokcik2 ni baik hati sgt bg makanan...korang pk tak, nanti kalo dia sakit perut, sakit sapa nak jaga? Mesti bukan korang kan...hmmmm sian tau


Jalan lagi ye Walid Qi...jommmm!



Pets Park...
mmg comel la pets park ni ada hamster, ada arnab, ada pelbagai jenis haiwan kecil2...kihkih geram nak gigit tau

Kadang Rusa...
Korang nampak tak ibu rusa dgn anaknya kecik jek...Umi QI ckp dkt Qi tgk anak rusa tu, kecik je tgh minum susu ibu dia...comel kan Qi...Qi senyum jek...mata Qi mmg tgk kandang ni je...hihi

Rusa ada...kambing pun ada tau besar kandang dia...korang leh tgk ats trek jek...weee

Dari ats trek Walid Qi amik gambar burung merak betina...rasanya inilah burung merak betina...x lawa...yg lawa merak jantan :)

Yeahhh! rehat jap depan pool ikan ni...dalam pool belakang ni ada ikan eksotik...kalo tgk mmg Umi Qi takut...serius...mcm ikan zaman dinasour...Qi ckp tepilah Umi...Qi nak tgk ikan hahahhaha....jap lah QI...selfie jap hehehe

Ada taman herba...mcm2 jenis ada

Pokok Ajaib...haish sungguh lama tau kami tenung pokok ni...x tau apa yg ajaib ahahahhaha 

Air terjun buatan dlm ecopark ni cantikkan...serius lawa :) sejuk je rasa wpun panas terik

Yeyyyy....Umi QI mmg suka burung merak...akhirnya dpt gak tgk depan2...cantikkkkk

Alhamdulilah...dpt gak snap gambar merak ngah kembang ekornya...subhanallah cantik ya Allah...x terkata kami lihat merak ni...so awesome!

Dpt bergambar dgn bontot burung merak pun jadilah sebelum keluar dari ecopark....heheh

Kampung Air
Okey, sejurus keluar je dari Taman Ecopark, kalian semua akan ternampak satu suasana yg cukup cantik, mendamaikan dan sgt2 Umi QI nak jerit....masyaAllah, cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Ha kau jerit tau...cantik benor lah suasana belakang tadbir walid Qi bergambar ni kan...weeeeeee!

Umi Qi pun nak pose sama hehehhe...best!

Yeayyyy!...tamat sudah perjalanan kita bersiar2 dalam Taman Ecopark...last sekali bergambar dpn Kampung Air ni...wehuuuuuuuuuu!

<<< Sonok tak? Kalo seronok komen ek apa korang rasa lepas tgk semua gambar dalam taman ecopark...nanti Umi Qi lepas meeting, Umi QI blogwalking blog korang through komen ya...see u soon...mmuahh! >>>

20 comments:

  1. bestnya.....bile la dpt pegi lg nie..haih...

    ReplyDelete
  2. best nampaknya kat sini jue..boleh la plan tuk cuti2 akan datang..hehehe..
    banyak tempat boleh masuk..kalo bawak bebudak memang lompat bintang la memasing..

    ReplyDelete
  3. besar jugak yer ecopark ni.. kira berbaloi²lah dgn bayarannya... cuma mcm x ramai org...

    ReplyDelete
  4. Seronoklah Qi sebab walau banyak temapt pergi duduk dalam stroller tak penat. Yg tukang sorong tu yg penat ye:)

    ReplyDelete
  5. cantiknyeee

    stroller friendly ni..kena g ni..senang nk bw baby hihi

    ReplyDelete
  6. mcm best pulak tgk dr gambar..
    kampung air tu mcm pernah tgk je dalam movie sebelum nie.
    x ingt dh movie apa.

    ReplyDelete
  7. luth besar sikit nak bwk g zoo..
    tmpat ni mcm jamabtan gantung ek..haiwan kat atas bawah ke?

    ReplyDelete
  8. mcm best jeee.... i suka gi tempat2 mcm ni... hahaha...

    banyak tempat konon nak pegi lepas kaki baik ni... ni letak dalam list dulu...

    ReplyDelete
  9. Aish blm pnh sampai zoo..
    Nti ingat nk bawak jgk..
    Tm burung hr tu pun nmpk dia seronok..

    ReplyDelete
  10. puas hati la baca entry ni..mcm ada kt sana plak..sume haiwan umi qi tunjuk..ade yg dr dekat plak tu..terbaekk la..ecopark ni mmg best..nnt blk kg bole la bwk danish singgah..in sha Allah.. ;)

    ReplyDelete
  11. dpt tido kat rumah air tu pun dah best sgt weh

    ReplyDelete
  12. umiQi buat fifi x sabar2 nk pergi.. tp ulwan kecik lg.. tunggu ulwan besar sikit la..

    ReplyDelete
  13. Ala tringat tmpt honeymoon..hhehehe

    ReplyDelete
  14. siapa yg excited pergi sini ni? Qi ke Umi Qi? hehe

    miss u kak :)

    ReplyDelete
  15. best nie mmg best tapi penat sikit nak berjalan btl tak umi qi.. hehehe.. =D

    ReplyDelete
  16. Ok fine...rasa macam nak drive pi sana sekarang ni tau...sangat excited bila tengok gambar2 Umi Qi. Huaaaaa nak pi sana gak, tapi lost world of tambun pon x jejak lagi...apelah cik husband ku asyik bizi je =(

    ReplyDelete
  17. Wahhhh... sonok nyeeee.. teringin^^

    ReplyDelete
  18. adoiiii nak komen yg mana 1 ni.. ok mini zoo dulu..
    tgk dr gmbr yg Uni QI tunjuk mcm best je.. mcm comel je tempat tu hehhe.. Mst QI sonok tgk natang2 tu kannn hehe

    ohhh dlm tu ada pokok2 herba ye.. mgkin x banyak kot kannn.. tp at least ada jg lah something yg diorang tanam dlm kawasan tu kannn.. ;-)

    Kamoung air tu.. chantekkk hoiiiii lg buat ai teruja tahap nak sawan..
    nak propose kat boss besar lah ajak pegi sana.. hope proposal ai approve lah utk plan bulan depan hehehhhe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com