Part 2: Lawatan Sekitar Bukit Merah Laketown Resort | Julia Johari
Booking.com

Part 2: Lawatan Sekitar Bukit Merah Laketown Resort

Helluuuu!...Cargas! Cargas!
Hehhehe haa cargas ini pagi....jangan lembik2 naa nak pi keje...cargasss! Cepat lompat bintang 10x heheh...Okey, sekarang pagi2 Umi Qi nak cerita la gambar sekitar lawatan ke Bukit Merah Laketown Resort ni yang pi minggu lepas.


So, cerita semalam tu Umi Qi story dah pasal dalam hotel je kan...now nak tunjuk gambar besar...Suria Apartment Bukit Merah yang ada pool khas tu...ni diaaa....cantik kan...belakang Umi QI tu lah tempat masuk ke Hotel Suria ni...bersih tempatnya, peramah pekerja-pekerjanya, tempat letak kereta banyak, pastu hotel ni mmg dekat ngan hiway Utara Selatan tu, malam2 xd ar kuat sangat dengar bunyi jalan raya...

Kami dok tingkat 5.... terang dan nyata nombor bilik dia buat cm ni kan...senang nak cari bilik...hehehhe

Okey, lepas rehat jap dalam bilik lepaskan penat lelah masa berganti2 drive ngan walid Qi, so we all decide nak pi jenjalan dalam Bukit Merah tu...nak tgk apa yg hado...perjalanan dari Hotel Suria ke sini dalam 1km je, x jauh pun sbb ia dalam kawasan resort lg, but if you olls nak booking Hotel Bukit Merah yg betul2 depan resort ni, penah dengar RM290 semalam tau...tp xd pool laa beb...kalo nak mandi kena beli tiket utk ke waterpark dlm ni...peaceeeee

Pastu, walid Qi ni tarik Umi Qi pi kt signboard visit malaysia 2014 ni...pastu suh kakitangan resort ni tlg capturedkan gambar hahahhaha...berani benor walid Qi, mentang2 keje ttg syarikat bas nak family dia pun amik gambar bertemakan pelancongan...haishhh dah jadi kaki gambar cm Umi Qi nampak...syabasssssss betey hehehe...

Actually, suka sgt gambar ni...sbb sgt cantik...lengkap kami 3 org :D

Masuk lagi dalam akan nampak beberapa gerai cenderahati dan jual baju...cer tgk harga tu...xd la mahal sgt...kami x beli pun baju resort kt sini...kami just beli keychain dan FM sahaja utk pemenang wish birthday to Umi QI...tgk sampai ke sini Umi QI ingat korang tau...heheh

Toleh belah kiri...akan nampak kaunter besar ni...terpampang harga mcm2 jenis taman air mahupun taman eko....sonok kan...haaaa korang yg dok tanya harga tu sila la tgk puas2...Umi Qi dah snapkan... :)

Masuk dalam lagi akan jumpa deretan banyak gerai makan...syok sbb x perlu keluar lah nak cri makan...dalam resort ni byk gerai makanan yg sedap2...murah plak tu...
Then, you all akan jumpa Waterpark Laketown ni....sonokkkk gila Umi Qi jumpa board ni beb...mula ar nak amik gambar ngada2 depan ni...hehehhe ni Walid Qi ngan Qi...ambil kenangan dulu...

Ecececece...Umi Qi plak nak bergambor...habiss semua tempat ni banjir ngan Umi Qi ye gambar je kan...hahhahah lantok lah...kamera aku, blog aku...suka atilah...kikiki...

Korang!...Umi Qi mmg x masuk waterpark khas Bukit Merah ni...tau sebab apa? Sebab Umi Qi dan Walid Qi bincang, membazir je kalo kami masuk, QI masih kecil, x sesuai, tunggu nanti Qi dah besar, pandai berdikari jalan sendiri baru dtg sini semula pi water park dia...bagi korang yang pi dengan family besar leh je masuk sini...sebab kami pi 3 org tuh x berbaloi kot masuk...sebab kt hotel suria dah ada pool cantik dah yeyyyyy jimattt disitu... :D

So, Kami beli tiket Eco Park, alaa yg mcm taman mini zoo...tp mini zoo dia syokkk...sebab semua haiwan yg kita x penah tgk macam ikan kelah ada dalam ni....harga?
RM16 x 2 orang = RM32 sahaja
Qi? = FREE
Murah kan...yg ada anak tecik ke, anak dah besar ke...pi lah visit ecopark...syok leh tgk haiwan dekat2...terutama helang hehhehe

Are you readyyyyyyyyy????

Nak ke kawasan Eco Park kena jalan kaki dalam 5 minit tau nak ke sana...mmg xd pengangkutan lain selain jln kaki...yang ada baby ke anak tecik ke better bawak buggy or stroller...sebab kesian anak kecik nak jalan jauh, panas kan...bawak air masak byk2...nanti dahaga...ada tau Umi Qi ternampak seorang rakyat China dukung baby tecik lg bawak masuk Ecopark...alahaiiii kesian tau tgk baby dia kepanasan...kepenatan...jgn buat cm tu ye kawan-kawan...sayangi anak anda terlebih dahulu dari kita dok sakan nak seronok2 dlm sana...awasi keselamatan anak2 ye :D

Umi dan Qi readyyyyyyy...yeahhhhhhhhh lets move it, move it babe hehehhe...

<<<Esok Umi Qi cerita apa haiwan yang ada dalam Ecopark Bukit Merah ni ye bg tahun 2014...tunggguuuuuuuu hehehhehe>>>

12 comments:

  1. Berombak2 dada mak arissa tau nak tungu cerita jumpa haiwan. Sambung kemudian la pulak. Huhu. Sedihhhh.

    ReplyDelete
  2. alaaaa...bestnye umi ngan Qi berholiday...hehe..jeles tau!! ila pun mood bercuti jugak nie..tapi akhir bulan lahh...lambatnye!! =)

    ReplyDelete
  3. memang boleh jadi duta tahun melawat malaysia nie

    ReplyDelete
  4. alaaa..br nak excited..dh abis citer..tp btl la umi qi..klu ktorg pegi be3 pun susah jgk..mesti kena mandi kt tmpt kids je..xleh nk naik slide yg tinggi2 tu..hihu..itu jgk la antara sebab ktorg xjd pegi lost world tambun ms blk kg aritu..takut rugi..lain la klu family lain ikut jgk..bole tgk2kan danish..

    ReplyDelete
  5. kalau bawak budak best la kan kak ?

    ReplyDelete
  6. Bunda orang Taiping pun tak pernah sampai lagi...dengar cerita jer...macam2 ada kat situ yer?

    ReplyDelete
  7. next 2 year, QI dah pandai..blh main2 water park tu..

    ReplyDelete
  8. bijak².. mmg bijak.. klu x nanti x blh dtg lg yer x.. bg alasan x masuk waterpark blh dtg lg kikikiki...

    x sabar nak baca sambungannya.. masuk zoo ni..

    ReplyDelete
  9. ambil gambar kat tiap signboard..haha..cam kita..
    perlu tu..
    ;)

    ReplyDelete
  10. Makin besar kawasan dia...bestnya.

    ReplyDelete
  11. besar jg ye kawasan BMLTR.. Bukit gambang pn x besar mcm ni..
    ni buat jiwa meronta2 nak pegi ni.. hehee

    tgk view apartment suria tu mcm berkenan jg dihati.. bersih ada pool jg.. mmg berbaloi lah Umi QI x masuk themepark haritu sebab QI kecik lg kot.. nnt umi n walid QI je yg syik sendiri plak nnt dlm tu.. bikin QI jeles je plak.. ahahahhaaha

    uikkss dah semangat telan ailio dah nak baca pasal haiwan.. skali sambung plak.. hahahaha bikin gempak lah Umi QI ni.. cisssss :-P

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com