Part 1: Bukit Merah Lake Town Resort | Check in Hotel | Julia Johari
Booking.com

Part 1: Bukit Merah Lake Town Resort | Check in Hotel

Hi semua (sambil lambai-lambai tangan hihi)
Korang semua sihat kan? If yes alhamdulilah...kalau kurang sihat tu cepat2 makan ubat ye...rindu korang sangat...by the way Umi Qi kan ada bagi tahu, birthday Umi Qi kan jatuh pada 26 Mac hari rabu...so percutian surprise yang dirancang oleh Walid Qi di tunda pada hari Jumaat 28 mac sehingga 30 Mac 2014....amboiiii cuti kemain patutlah Umi QI diam jek sejak akhir-akhir ni kehkehkeh

Haaaa nak tau kt mana surprise tu? Kat Bukit Merah Lake Town Resort kt Perak ler beb....jauhhhh gitu kemain...alhamdulilah, percutian disini merupakan kali pertama kaki Umi Qi jejak disini...kalu balik Penang umah nenek mesti jeling2 je kt Bukit Merah ni...selalu ckp kt walid bila la Umi Qi dpt pi sana ek...yelah resort ni kan leh nampak tepi highway je heheheh...tup tup...Umi Qi baru nak masuk umur 30 tahun baru berkesempatan jejak disini...yeyyyyyyyy alhamdulilah...many thanks to walid...emuahhhh :* (harap walid qi baca entry ni...hehhe yelah dia mmg rajin buka blog umi hari2...pastu komen kemain hahahah)

Alright, banyak sangat Umi QI bebel kan...jom biarkan gambar bercerita untuk anda semua yang ternanti-nanti cerita holiday birthday girl disini...yehuuuuuuu...jom!

Yeyyy...sampai sudah...tahukah anda!
Kami bertolak dari KL jam 10 pagi...sampai di Bukit Merah dalam pukul 2.30 petang, so mmg just nice lah nak check in kan...weee cantik lah view resort ni...ini billboard Bukit Merah yg paling depan sekali...niceeeeeee!

Pastu masuk kedalam ada ucapan Selamat Datang hehhe...naik lagi kemain ada bukit kena drive...tinggi plak tu...patutlah nama Bukit...nak pi resort ni mmg kena naik bukit tinggi gak lah...tp suasana sekitar dia gua ckp sala lu beb....mmg tip top...tenanggg sebab kehijauan flora dan fauna dia terjaga...kerlasssss!

Kami dah sampai di sini...untuk check in di Suria Service Apartment Bukit Merah Laketown Resort...sebenarnya Walid Qi check in sini sebab ada byk kelebihan dia dari booking hotel depan water park...tau sebab apa...nanti Umi Qi cerita jap lg...nak ke apartment ini 1km perjalanan dari hotel depan waterpark tu tau...so naik kete ye...jgn jalan kaki plak cari hotel suria ni...patah pinggang kang nak dukung anak segala bagai baggage hehehehhe :p

Ini birthday girl kemain posing kan....mana2 je muka dia hahahha sila lah redho bila masuk blog Umi QI hahhaha dah kaki jalan...kaki gambor...kesian walid Qi xd gambar hahahha...ini kt ruang legar check in...walid Qi kan travel agent...so kami dapat contract rates ler beb....harga asal satu bilik apartment RM200 itu kalau walk in...if booking just kurang RM190 jek...haaaa kalu walid Qi dapat contrate rates tu bape lak kena bayor...lebih kurang ler dlm RM130 lbh je kata walid Qi....jimattttttt berganda2....weeee 

Kunci dah dapat...2 breakfast voucher utk esok dah dapat...apa lagiiiiiii jom redah bilik jom...kami dok tingkat 5....mmg awal2 dah kasi tau walid bilik nak depan pool...x kiraaaaaaaaa nak depan pool kalo idok majukkkk birthday girl balik kolumpoq hahahahhaha ngadaaaaaaaa!

Yeyyyy dah masuk...bilik dia besar...oklah kan utk family tecik cm kami...bilik leh kasi 3 bintang je...yg ptg semua kemudahan ada...ada kettle nak masak air panas utk susu Qi...pastu bilik air dia ok je lah...xmo snap sebab biasa2 je kan haha...mungkin sebab hotel ni selalu digunakan oleh orang luar...so kelengkapan hotel ini just so so...ok lah kan just nak menginap 2-3 hari...aircond ok, tv ok clear, pastu nampak tak ada sofa panjang merah kt depan tu...besarrrr dan panjang tau...leh bg QI tido kt situ...xyah dah minta extra tilam ke apa...jimat dah... :)

Haaaaaaa Umi Qi happy la...siap amik gambar dari tingkat 5 depan pool Suria Apartment ni...kemainnnnn ko gua ckp...mmg pool ini cantik...besarrrrr...panjanggg ar....bersih tgk dari ats...ia mmg dijaga...sonokkk tetiba nak terjun dari tingkat 5 tau x...hahhaha sabar umi Qi sabar....tgk Qi tu...kemain xmo amik gambar ngan Umi QI...mulut dia x habis2 ckp oooooo...ooooooooo....oooooo...nak ckp nak pi mandi ler tu hahahhaha...sabor Qi sabor...mak engkau ni lg x menyabor tau x hahhaha

Tengokkk ar Qi...Qi tunjuk pool ni percaya x korang...besarrrrr...panjang...pastu ada bb pool gila x tantik...nanti ar Umi Qi story part akan datang hek

Check in sudah.....now, kami start enjin kereta menuju ke destinasi percutian seterusnya...Waterpark ke Ecopark?

<<<Tungggguuuuuuuu esok pagi Umi Qi update ye....k. baiiiii :*>>>
*Nanti Umi Qi blogwalking blog korang sorang2 tau...mmuahhh

25 comments:

  1. arghhh..jelesnya tgok ummi Q asik jejalan je ek..hehehehe

    ReplyDelete
  2. Best nya Umi Qi. Kite dah berapa taun dok perak jangan kata Bukit Merah. Tambun tu pun tak pergi lagi. Huhu.

    ReplyDelete
  3. baru part 1...dah excited lak nak tgu entry selepasnye...heheh..

    ReplyDelete
  4. byk kali dah ingat nak g jugak lake town ni..mcm tak jauh sgt.. ada je halangan nya

    ReplyDelete
  5. Zaza pn sll berjalan tp kenapa i x pernah jejak lg ke sini?? hahaha
    btw seronoklah besday girl dpt duduk bilik hadap pool.. anjer sangat mentang hari bahagia dia.. hehehee ai is jeles tau :-P

    nak tggu review besday girl esok.. mudah2an dpt ilham bawak budak2 gi sana.. nak kena bodek babah diorang ni hehe

    ReplyDelete
  6. umi qi iolls org taiping pon blom sempat tido kat suria tu lg..haha

    ReplyDelete
  7. aritu pergi masa bulan 1, under construction.. mencik btol.. xde rezeki la gamaknya..

    feel free to visit my blog
    wapunyaisihati.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. bestnyeee...pool bsr..dapat bilik view pool plak tu..best2..pegi waterpark lg la best..ok umi qi..update lg plissss..

    ReplyDelete
  9. bestnyaaa!!!
    tetiba rase nak bercuti gak..
    tapi ke mana yek..

    ReplyDelete
  10. family dah pegi tapi mcm biasa lah i selalu kena tinggal.... update lagi eh nak tau gak apa yang best

    ReplyDelete
  11. tetiba jeles dgn ju leh jenjalan sokmo...

    ReplyDelete
  12. simple je bilik dia ye...nk request, nnt buat entry psl tpt ni je buleh? hee~ :)

    ReplyDelete
  13. seronoknya dapat besday gift cmni...

    ReplyDelete
  14. umi Qi.. fifi jeles ok.. sebab.. tiap kali balik kampung mesti lalu tapi tak pernah singgah.. dalam 30-45minit dari kg.. da byk kali requestt tapi tak tertunai.. ade je halangan..

    ReplyDelete
  15. umi Qi.. fifi jeles ok.. sebab.. tiap kali balik kampung mesti lalu tapi tak pernah singgah.. dalam 30-45minit dari kg.. da byk kali requestt tapi tak tertunai.. ade je halangan..

    ReplyDelete
  16. bercuti kat tpt penuh kehijauan tu lbh menenangkan . klu pi laut , sunburn ... heeee

    ReplyDelete
  17. sakan aiihh umi QI jenjalan..jeles hokeh...tak sabar nak tggu cerita next part...akak penah gi skali dulu jer masa stadi..giler lama kot!

    ReplyDelete
  18. Lama sungguh x kemari ni. Hehehe entah bilalah nak ke mari lagi. Kikiki...ape pon both hotel pernah rasa...yang suria ni pon pernah gak yang hotel kat park tu pon pernah gak. Hehehe but the best is.. now lagi banyak mende ada kat sana =)

    One day...insyaallah akan ke sana semula with family =P

    ReplyDelete
  19. bestnya dapat pg bercuti.. strees kejap tgk pool dia.. bestnya...

    ReplyDelete
  20. Bunda orang taiping perak...selalu balik taiping pun tak pernah lagi sampai Bukit Merah ni tau..

    ReplyDelete
  21. dpt contrct rate yg best tu..klebihan sungguh!hehe...

    ReplyDelete
  22. salam..boleh tak nak tau awak booking dkt mana ek..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com