Let's Grab FREE Flight Air Asia | Julia Johari
Booking.com

Let's Grab FREE Flight Air Asia

Alhamdulilah, alhamdulilah, alhamdulilah :) senyum leborr
Ini kot Umi Qi rasa pertama kali dinamakan rezeki yang tidak disangka-sangka...sebab Umi Qi banyak kali dah naik Air Asia (AA) ni, MAS pun byk kali dah...tapi semua tempahan di buat oleh org office semata-mata untuk handle kursus satu Malaysia je, itu lama dah beb...so mmg tidak ada pengalaman langsung la nak booking flight sendiri kekdahnya....hehhehe.... #malusenyumkepitmulutmuncung hahahha

Pehtu, hati ni kan membuak-buak plak cm ner rasa yer booking sendiri kan... yelah tengok korang semua pi holiday naik flight peuuuu sana sini tuh...haku? dok melangut je kt sini tgk korang pi holiday naik flight...hahhahah padan muka...x reti book sgt kan...hahahaha padahal senang nak mampus booking online AA tu...rasa nak pukul dua2 peha hahaha...grrrrrrr

Bila dah rajin intai AA ni...tetiba hati terdetik 14 April lepas nak intai2 AA waktu lunch hour...org dok bz nak makan...aku bz nak godek AA...hahahha...pehtu niiii haa ko...aku dpt plak promo yg x disangka2...rasa-rasanya aku je kot yg pasan promo ni...ke korang dah lama tau hek??? ...aku ni rajin sejak 2-3 bulan ni kot godek AA baru terjumpa promo super murah gilaa....

Nah ini dia promo lepas tu....kot2 nak ada lagi bila x tau lah...
Sales on until 27 Apr 2014. Air Asia Go www.airasiago.com offers hotel and flights at the best rates available (sometimes with FREE flights included!)

Alhamdulilah...aku dah book utk 3 org family aku, Walid Qi dan Qi...yeyyy FREE Flight lepas book hotel wehuuuu...yg best yer...aku dpt promo date yg aku suka tu 
14 - 17 Mei 2014 

Korang mesti cakap...cm ner aku leh dpt FREE Flight?  
...xjumpa pun free flight...
...mana ada...yeke Umi Qi tu...
...ke Umi Qi tipu edit pakai photoshope....
Haippp korang ni...dah kata kalo rajin godek si AA tu pasti ada ganjaran yg x disangka2...
Sejujurnya inilah pertama kali dalam sejarah aku book sendiri AA tanpa bantuan sesiapa...aku hanya call customer service AA Cik Hani untuk bantuan bayaran extra baggage je beb...itu ajer...dan Cik Hani tu ckp ye mmg FREE FLIGHT....wehuuuuu suka aku alhamdulilah...
Ni ittinery ticket dlm email AA htr...byk yer gambor hahhahaa....nak rahsia2 plak.... hahahhaha

Inilah hotel yg aku booking tuh beb (bukan Tune Hotel tau Umi Qi book ni...ni hotel mcm2 jenis leh pilih, menjawab komen blogger Syima Syaz) 
...once korang dah book tempat, pastu korang kena pilih date yg ada FREE Flight sahaja...kalo x kena ngan date tuh, korang nak gi gak date tuh...korang kena bayar weh...x kuasa aku...selagi FREE FLight....umi Qi cari date free dari segala kerja2 opis...termasuk Walid Qi pun Umi Qi terpaksa call laju2, tanjat2kan walid nak book tarikh ni beb...hahhahahha gila aku...mmg gila....dgn kuasa veto ku suh walid free kan diri dari semua kerja pasal bas persiaran tu...kasi pada driver jer handle...hahahhaha...jaat tau aku...yelah promo free flight, kalo x grab awal naya!

Aku book hotel ni murah sgt...kira 3 bintang jek...janji hotel kan...bajet je pun...bukan nak dok hotel dari pagi ke mlm...sah2 menghilang berjalan merata kan... hahaha so aku pilih standard twin room...ada dua katil queen...senang aku nak kasi QI tido sebelah katil queen tu...x lah tergolek kan...kasi selesa utk anak...itu penting!

Ini lah tujuan aku nak cerita hari ini...
Pasal kos bayaran...ini dia pakej Book Hotel + FREE Flight yang aku booked!
Murah kennnnnnnnnnn utk 3 org pergi dan balik only RM625.96
Sila fengsan beramai2 tau...hahhaha
Ku dah call AA....no hidden cost bila nak check in nanti...selesai satu masalah!

Bila ada promo cm kt atas tu...aku suka buat perbandingan tempat holiday yg aku nak pi ini dengan harga asal seperti gambar dibawah...
berapa harga asal if aku x guna promo kt atas tu...
Haaaaaaaa ko...kosnya utk 3 org FLIGHT + BOOK Hotel original price is RM1,003.58

Bezanya penjimatan Umi Qi terima ialah
RM377.62 tunaiii....
(duit ni aku masuk poket lanjer sopink nanti)
Selamat fulussssssss haku.... :D

Korang...sebenarnya aku x sabar nak bawa si manja Qaiser ilman tu pi naik kapal terbang...yelah dia dah besar sikit nak masuk 2 thn x lama lg dah...so aku berani lah nk bwk dia naik flight...sian Qi hari2 tgk langit...kalo kapal terbang lalu je tunjuk ngan jari tecik tu....Umi Qi nak realisasikan impian kamu ye Qi...at least dpt lah naik kapal terbang buat pertama kalinya sempena HARI IBU bulan Mei depan hihi...umi Qi lanjer utk walid dan Qi flight dan hotel ye...mmuahhhhhhhhh :* #holidaysempenahariibubulanmei2014

Korang? Tau ke kt mana tempat holiday Umi QI nak pi ni ek?????
Tunggguuuuuuuu 14 Mei Umi Qi update kt FB ye...hahhahahahaha sepriseeeeeee sepriseeeee....hihihi lariiiiiiiiiii :p

13 comments:

  1. kena include hotel eh? kalau AA sure tune hotel kan?

    ReplyDelete
  2. Ala..dh jnni nk bgthu tmpt kan smlm..

    ReplyDelete
  3. hotel prince? jeng jeng jenggggg

    ReplyDelete
  4. wahhh..jelesnyee dpt gi jln2 ms hari ibu..ok..nnt update kt fb yer.. ;)

    ReplyDelete
  5. Bestnye g je jalan nek flite......nk itotttttt....

    ReplyDelete
  6. oo kena beli hotel dulu br dpt free flight ye? oke paham²...next vacation lah...bln 5 dh ada plan lain...hihi :)

    ReplyDelete
  7. Kejam.. masih tak tau lagi destinasi Umi QI nak kemana.. hahaha (nyebok je nak tau kannn).

    Kalau price rm600+ tu kira murah lah kalau Umi QI nak ke obersea.. kalau dlm malaysia je should be ok lah tu dgn harga yg Umi QI dapat.. sebab last duatiga tahun lepas Zaza pergi dengan Nizam je berdua hotel + flight RM450+ itu pn ke langkawi je..

    Last 2 years pulak Zaza pergi Jakarta & Bandung berdua2an degan Nizam dapat harga ticket RM0.10 (seposen je.. tak caya kan) tp tak termasuk hotel.. itu flight pergi balik Jakarta&Bandung saja.. total dgn airport tax dari seposen tu kitorang berdua kena byr RM54.20 untuk dua orang.. berbaloiiiii sebab gi obersea hehe

    ReplyDelete
  8. selamat bercuti umi qi...wah seronok la nanti...tahun ni xde cuti2 obersea utk SA...insyaallah tahun depan...

    ReplyDelete
  9. tahniah..rezeki yg tak disangka2...mesti teruja tunggu tarikh nak bercuti tu,kan...

    ReplyDelete
  10. Hepy holiday sempena haribubulan mei... :)

    ReplyDelete
  11. ALA murahnyaaaaaaaa.. jeles la. kite nak cuti tak dpt plak yg murah2. kena menabung lagi la nmpk gayanya, hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com