Julia Johari: April 2014

Let's Grab FREE Flight Air Asia

Alhamdulilah, alhamdulilah, alhamdulilah :) senyum leborr
Ini kot Umi Qi rasa pertama kali dinamakan rezeki yang tidak disangka-sangka...sebab Umi Qi banyak kali dah naik Air Asia (AA) ni, MAS pun byk kali dah...tapi semua tempahan di buat oleh org office semata-mata untuk handle kursus satu Malaysia je, itu lama dah beb...so mmg tidak ada pengalaman langsung la nak booking flight sendiri kekdahnya....hehhehe.... #malusenyumkepitmulutmuncung hahahha

Pehtu, hati ni kan membuak-buak plak cm ner rasa yer booking sendiri kan... yelah tengok korang semua pi holiday naik flight peuuuu sana sini tuh...haku? dok melangut je kt sini tgk korang pi holiday naik flight...hahhahah padan muka...x reti book sgt kan...hahahaha padahal senang nak mampus booking online AA tu...rasa nak pukul dua2 peha hahaha...grrrrrrr

Bila dah rajin intai AA ni...tetiba hati terdetik 14 April lepas nak intai2 AA waktu lunch hour...org dok bz nak makan...aku bz nak godek AA...hahahha...pehtu niiii haa ko...aku dpt plak promo yg x disangka2...rasa-rasanya aku je kot yg pasan promo ni...ke korang dah lama tau hek??? ...aku ni rajin sejak 2-3 bulan ni kot godek AA baru terjumpa promo super murah gilaa....

Nah ini dia promo lepas tu....kot2 nak ada lagi bila x tau lah...
Sales on until 27 Apr 2014. Air Asia Go www.airasiago.com offers hotel and flights at the best rates available (sometimes with FREE flights included!)

Alhamdulilah...aku dah book utk 3 org family aku, Walid Qi dan Qi...yeyyy FREE Flight lepas book hotel wehuuuu...yg best yer...aku dpt promo date yg aku suka tu 
14 - 17 Mei 2014 

Korang mesti cakap...cm ner aku leh dpt FREE Flight?  
...xjumpa pun free flight...
...mana ada...yeke Umi Qi tu...
...ke Umi Qi tipu edit pakai photoshope....
Haippp korang ni...dah kata kalo rajin godek si AA tu pasti ada ganjaran yg x disangka2...
Sejujurnya inilah pertama kali dalam sejarah aku book sendiri AA tanpa bantuan sesiapa...aku hanya call customer service AA Cik Hani untuk bantuan bayaran extra baggage je beb...itu ajer...dan Cik Hani tu ckp ye mmg FREE FLIGHT....wehuuuuu suka aku alhamdulilah...
Ni ittinery ticket dlm email AA htr...byk yer gambor hahhahaa....nak rahsia2 plak.... hahahhaha

Inilah hotel yg aku booking tuh beb (bukan Tune Hotel tau Umi Qi book ni...ni hotel mcm2 jenis leh pilih, menjawab komen blogger Syima Syaz) 
...once korang dah book tempat, pastu korang kena pilih date yg ada FREE Flight sahaja...kalo x kena ngan date tuh, korang nak gi gak date tuh...korang kena bayar weh...x kuasa aku...selagi FREE FLight....umi Qi cari date free dari segala kerja2 opis...termasuk Walid Qi pun Umi Qi terpaksa call laju2, tanjat2kan walid nak book tarikh ni beb...hahhahahha gila aku...mmg gila....dgn kuasa veto ku suh walid free kan diri dari semua kerja pasal bas persiaran tu...kasi pada driver jer handle...hahahhaha...jaat tau aku...yelah promo free flight, kalo x grab awal naya!

Aku book hotel ni murah sgt...kira 3 bintang jek...janji hotel kan...bajet je pun...bukan nak dok hotel dari pagi ke mlm...sah2 menghilang berjalan merata kan... hahaha so aku pilih standard twin room...ada dua katil queen...senang aku nak kasi QI tido sebelah katil queen tu...x lah tergolek kan...kasi selesa utk anak...itu penting!

Ini lah tujuan aku nak cerita hari ini...
Pasal kos bayaran...ini dia pakej Book Hotel + FREE Flight yang aku booked!
Murah kennnnnnnnnnn utk 3 org pergi dan balik only RM625.96
Sila fengsan beramai2 tau...hahhaha
Ku dah call AA....no hidden cost bila nak check in nanti...selesai satu masalah!

Bila ada promo cm kt atas tu...aku suka buat perbandingan tempat holiday yg aku nak pi ini dengan harga asal seperti gambar dibawah...
berapa harga asal if aku x guna promo kt atas tu...
Haaaaaaaa ko...kosnya utk 3 org FLIGHT + BOOK Hotel original price is RM1,003.58

Bezanya penjimatan Umi Qi terima ialah
RM377.62 tunaiii....
(duit ni aku masuk poket lanjer sopink nanti)
Selamat fulussssssss haku.... :D

Korang...sebenarnya aku x sabar nak bawa si manja Qaiser ilman tu pi naik kapal terbang...yelah dia dah besar sikit nak masuk 2 thn x lama lg dah...so aku berani lah nk bwk dia naik flight...sian Qi hari2 tgk langit...kalo kapal terbang lalu je tunjuk ngan jari tecik tu....Umi Qi nak realisasikan impian kamu ye Qi...at least dpt lah naik kapal terbang buat pertama kalinya sempena HARI IBU bulan Mei depan hihi...umi Qi lanjer utk walid dan Qi flight dan hotel ye...mmuahhhhhhhhh :* #holidaysempenahariibubulanmei2014

Korang? Tau ke kt mana tempat holiday Umi QI nak pi ni ek?????
Tunggguuuuuuuu 14 Mei Umi Qi update kt FB ye...hahhahahahaha sepriseeeeeee sepriseeeee....hihihi lariiiiiiiiiii :p

Deco Frame Outdoor in Master Bedroom

Sudah tiba masanya untuk kita uar-uarkan....
Ingat lagi kan Umi Qi pernah bagi tau...Umi Qi ada buat tempahan frame murah lagi cantik...tak ingat ek...alaaaa cuba ingat adalah beberapa minggu lepas...kalo x ingat click SINI

Umi Qi dan Walid Qi pi umah airiswalldeco[cari di FB sendiri] tau yang bertempat di Putrajaya tau...dekat je pun so jimat dah dari segi posting...Umi Qi suka grab promo murah-murah...alhamdulilah sekeping frame mcm kt bawah ni just RM28 jek....so alang2 dh promo Umi Qi beli 2 keping jadinya RM56 sahaja....murah kan...korang kalo nak tempah pun boleh...ku mmg suka review brg2 baik...kalo x memuaskan hati mmg ku x up dlm blog...sorry hek...hihihi...

So, master bedroom ku berseri sikit bila ada frame keluarga ni...kami decide nk buh dlm bilik je...bukan xnak buh dpn hall...sbb kami rasa frame gambar ni adalah untuk di lihat setiap hari bukan sahaja sebelum nak tido kena tatap, bahkan buat apa sahaja aktiviti dlm bilik sendiri pasti akan rasa tenang dan gembira di hati...bahawa ini adalah family ku....seronok tau bila beberapa gambar dlm photobook di abadikan dlm bentuk frame besor ni...puas hati lah....terima kasih airiswalldeco!

Gambar 1
Nak tahu dimana sejarah gambar ini diambil cuba refesh mind kembali by click HERE
Dah lama dah gambar photoshoot ini diambil, suka sgt2 gambar ni, menunjukkan betapa akrabnya kami satu keluarga, lg satu yg buat gambar ni nampak sejuk ialah berlatarbelakangkan pepohon buluh, sejuk kan rasa tgk hihi...now its to frame it wehuuuuu

Gambar 2
Gambar kedua ni unik sikit...Umi Qi buat sendiri props tu tau hehehe...menjadi gambar ni sebab masing2 pegang props sendiri yeyyy :)

Tadaaaaaaa...saje letak tinggi rendah sikit...xnak terlalu ikut sama paras...nak kan sesuatu yg berlainan :)

Our bedroom...fink kaler plak ye cadar tuh ngeeeee

Sebab tu lah suka masuk bilik ni hari2 hahahha sebab ada penarik di dinding hehehehe

I love it!
So korang suka photobook kan...suka frame gambar juga kan...yg ptg framenya bentuk kain dan kayu...sgt ringan material dia...so x perlu bimbang if takut frame jatuh ats kepala ke bagai...yg ptg kualitinya setanding dgn harga yg sgt murah....puas hati!

Esok Umi Qi kalo rajin, x pun kalo petang ni rajin nak up ittenery AA yg Umi Qi dah booking promo FREE FLIGHT utk 3 org tuh tau...hehehhe...x yah surprise sgt lah kan bak kata korang...hahahhaha k.bai:p

Selfie

Korang suka berselfie dok?
Hahahha tipu lah kalo korang x pernah berselfie...zaman sekarang semua nak selfie bagai...lagi2 yg dah hado monopod....ko tau tak aku dah lama mengidam nak beli monopod fink kaler tu tau...tragis sgt aku pakai tab...jenis jari besor cm gambor ni...kena pakai tab baru aku nak ngarang dlm blog rasa puas...haip!...korang jgn muntah darah plak tgk gambar koleksi aku ni...ada beriban sebenarnya hari2 aku selfie weh...cuma yg hado korang like dlm IG ku tuh hanya sikit je beb...kang aku upload bebanyak ko ckp aku giler kemaruk selfie...bahahhahhaha :p

Tengok Umi Qi ni...sapa ada IG add ler id ku (mrsjuliajohari)
Hahahha...ni pesen berselfie dlm bilik ayaq opis...time ni mereng kedaung hotak pale ku wehh...meeting berjam2...baik aku pi toilet buat hajat pehtu pe lg...selfie bahahhaha...muka ngada tuh weh! bluekkkk :p
Casing tab ngan tudung sedondon....ada haku kesahhh? muahahhaha

Ni port meja opis aku...sepersalinan rona biru laut perghhh aku suka kaler maler ni....nampak x ada bantai musyukk purple tu, itu bantal dah bertahun2 aku pakai weh...setiap bulan aku basuh ar...kalo x mantai musyuk aku tuh nanti busukkkkkkk...bahahha...nampak x gambar family aku? omey kan kan kan...nampak x air botol tu...itu mewakili 1 liter air...so aku kena top up minum kt opis 3x...bersamaan 3 liter sehari...perghhh awesome! Ko nak cantik kan...sila maintain minum air 3 liter...faham!

Cubaan selfie pakai ala2 tudung mawar...gituuu senyum simpul awwwww

Fink betul hakak ni tau...fink hitam di gandingan awesome plak...ada efek kurus sikit muahahha...nexxxtt

Berjubah ler kita...aku ni suka fesyen..tp aku bukan jenis celaru pada fesyen...kebanyakkan aku suka kaler cerah...so kali ini hakak u ols pakai purple lagi...bahahhaha...ada munga sekuntum...cepat petik!

Alaaaa tanje tanjeeeeeeee korang ni...manjaaaaaaaa angat2...mmg pun...aku ni seorang yg manja melampau...tp aku manja bukan menyusahkan org...tahap manja aku ni suka wat kerja sendiri...tp ngan walid Qi je aku manja tahap gaban...ngada lebih...pakai sepersalinan rona kuning air...weeeeeeee loikeeeee tudung bawal ku...nexttt

Ini haku felik...posing kaloh kak Ton korang muahahhahaha....pakai oren, haruslah ceria...belang shawl aku hahahha...happy working...cilok dari IG guaaaaa...nexttt

Halamakkk...dah cm gaya Ayu Raudhah tak hahahha...aku pakai tudung nikah time ni...aku recycle semula...ramai tegur kta tudung cm nikah...aah betul pun...tp aku x suka membazir...sebab tuh kebanyakkan baju nikah aku pakai semula...cuma moden kan semula...tambah labuci ka bagai agar tak lah terlalu menonjol...i loikeeeeeee fesyen cm mak datin hahahha sekali sekala...why not!

Belang2 merah hitam...hahahhahha...garang wehh pakai baju nih...sebatu dah org nampak...aku bukan xnak amik gambar satu badan...monopod x support tab...so xd ar...hahahha aku kadang2 suka pakai shawl cenggini....nampak ar efek kurus sikit hahah

Awwwwwwwww muka penat ni...pakai oren lagi tp baju dan tudung lain...ngeeeeeee apa tengok2...mau cari pasal ka? hahhahah

Haishhhhhhh napa muslimah sesangat ni oiiiiiii...merah kemain...shawl jenis lepas...pakai inner senang...siappp...merah aku suka...nampak tertarik :)

Last sekali aku nak kenyit mata kt korang hahhahahha...fink tau...omey tak?

Dah dah ler tu berselfie Umi Qi oi....keje opis hang dah siap ke belum? On the wayyyy boss hahahhahah k.byeee

Lama Tak Sakit

Lama tak dapat ujian Sakit...
Umi Qi la...2 hari lepas cuba berperang ngan diri sendiri...katakan aku x sakit...so aku kena kebalkan diri mkn ubat di farmasi...cm nak demam selsema sakit tekak bagai tu la...tp aku wat dek jek...jgn layan sgt perangai nak demam2 ni...lg2 kita ni kan ada anak...kena tunjuk kuat...aku harung je beb mkn ubat panadol cold biasa tu non drowsy....

Tapi malam tadi...kemainnnnnnn lagi aku lawan sakit tuh...lagiiiii dia kuat dtg...bersin bertalu2...kemainn ko...keluar habis semua sawang2 dlm hidung tuh hahahhaha...kalo geli jgn bayangkan...kahkahkah...ko tau tak...walid Qi kan bz ngan kerja dia...berdesup ko dia balik dari Melaka lepas meeting nak bawak aku pi klinik...walhal leh je aku pi sendiri...ngada anjer lebih...mmgggggggggg ar nak kena kan hahaha... :p


Ni haaaaa nak ngadu manja ngan korang plak...ubat sakit tekak, ubat batuk dan ubat selsema...tp ubat farmasi tu x mkn dah...xd efek langsung...sbb virus aku bawak ni kuat gilerrrrr....nanti ko!....nanti aku htr bala tentera ni serang ko balik nyahhhhhhh ko!

Last aku ingat demam teruk ni masa dpt tau preggykan Qi masa 1 bulan ke 2 bulan...lama gila kan aku nk dpt sakit...serius aku ye bdn ni mmg ar susah nak kena demam wpun walid Qi kena demam bagai keh, sakit tekak teruk ke, aku leh kebal...tp kali ini nsb baik walid ngan Qi sihat...aku je yg kenaaa....haaaaaaaaa amikkk...rasa kan ujian Allah...tp aku bersyukur, 2 org kuat aku sihat walafiat...

Aku datang keje beb hari ni...aku xnak manja sgt layan sakit2 ni...tp mmg sakit pun berat kepala bagai, selsema teruk cm nk amik oksigen pun susah, sakit tekak cm nak ganti tekak baru...ko bayangkanlah...selagi kaki dan tgn aku x sakit...mata aku x sakit...aku kena keje...sbb ini caranya utk aku kuarantin diri aku dari Qi...

Tapi aku sedih semalam...aku kuarantinkan diri daripada Qi...xnak Qi berjangkit ngan aku yg dah ada penyakit 3 serangkai sementara ni...sian dia weh nanti...huhhhhh tp pagi tadi aku x tahan aku cium pipi Qi lapik kain....tragisssssssssssss kan...aku xnak dia sakit...piluuuuu...biar aku sakit xper...aku rela...
Ni bilik mainan Qi...aku x kesah dia nak kumbahkan ke...nak sepah sejuta kali ke...aku x penah rasa itu satu bebanan...aku suka sbb dia aktif...sihat...dari ko tgk dia x sihat mana ko nak kan...alhamdulilah harap aku sihat cepat...aku nak pi jenjalannnnnnnnnnn niiiiiiii huwaaaaaaaaaaaaaaa....

Ke sebab kena pi holiday baru sihat ko hek, aku kalo dgr holiday nih dan dan sihat hahahhaha...yekeeeee...yekeee korang hahahhaha...

P/s kalo byk typing error tu sendiri fhm lah ekk...xd masa aku nak betulkan...byk lg nak pikir...bye!

Qi dalam Majalah PaMa Mei 2014

Hai bloggers and readers!
Hari ini Umi Qi nak sharing 2 berita gembira tau pada korang semua...last week, Umi Qi dapat wassup mesej dari Blogger Gojes sgt baik hati iaitu Pinkymomma.com (kak Diya) tau....masa tu Umi Qi dok bz tolong Walid Qi pasal job luar, then baru terperasan ada mesej lama dah kak diya inform Qi ada termasuk sisipan dalam Majalah Pa&Ma....whatttt?

Dok pikirlah kan bila masa plak Qi ni kena interview bagai hahahahha...almaklumlah, anak ku mana omey angat pun, mana encem angat pun, anak2 korang luar sana tu omey2 belaka, cun2 belaka...pehtu kak diya kasi gambar dalam wassup....ohhhh baru tingat last year...masa Qi umur 6-7 bulan pernah pi Mid Vally join contest Si Manja Fotogenik under Majalah Pa&Ma hihihi...tanjat tau!....ngeeeeeee shuka mak! hihi...alhamdulilah...

Korang, if nak belek2 kt pasaran Majalah Pa&Ma keluaran Mei 2014 dah boleh beli tau...lg pun mmg Umi Qi suka beli majalah ni sbb sgt2 berinformasi...leh belajar macam2 pasal perihal pembangunan diri anak2 dan juga kita sendiri... :)

Tadaaaaaaa....pi m/s 164-165 hado lah sisipan muka QI kt bawah tuh, 
ramai geng2 Qi lain join time contest tu tau...jadilah leh buat kenangan esok dia besaq nanti heheh... :)

Info Si Manja Fotogenik 2014 (Mei 2014)

Dekat isi kandungan ruangan Zon Papa & Famili
Klik...Klik m/s 164

Dalam Majalah PaMa yang sama, [click Kak Diya blogger Pinkymomma.com] masuk dalam ruangan Chit Chat...
sonok tau baca kisah pinkymomma ni...semua menceritakan perihal pengalaman beliau semasa membesarkan anak2 dan family...bangga sangat sebab hakak kawasan ku ini mmg rapat dgn ku...if nak nasihat apa2 atau kata-kata perangsang mmg akan cari sis Diya...tahniah sis...popular sis satu malaysia tau...always support Pinkymomma...

Cantik sangat kakak saya :) ....dia dah anggap Umi Qi cm adik dia sendiri...marah, gurau senda, nasihat baik2, beri kata2 perangsang...siapa lagi jikalau bukan dia....si Pinkymomma.com....siapa sangka selama ini Umi Qi hanya silent reader dia sahaja...sekarang dah jadi teman tapi mesra.... sis, Umi Qi doakan kakak senantiasa happy macam ni, senyum manis mcm ni setiap hari...agar hidup yg kita corak pada masa depan dan hari ini lebih bahagia dari semalam...lebih bahagia dari tahun lepas. :) tahniah sis!

Tak sangka Qi, kamu sangat sherasi dgn auntie kamu kak Diya tau...bergandingan dalam satu majalah PAMA keluaran bulan Mei 2014...akan Umi Qi simpan majalah ini utk kenangan mu bila Umi Qi tiada nanti...ketahuilah, niat Umi Qi bukan untuk berbangga2, menunjuk2...tp lumrah hati ibu bapa suka isi masa lapang yang fun, enjoy, dan relaks bersama2 dalam anjuran keibubapaan....x salah kan?

Inilah Majalah Terbaru PaMa keluaran bulan Mei 2014...
apa lagi jom beli...leh baca 2 cerita mommy gojes blogger dan anak gojes Umi Qi dlm ruangan yang Umi Qi mention tadi ye....

Tahniah Qi...Tahniah Blogger Kak Diya....Terima kasih Pa&MA
Kalian buat Umi Qi rasa bangga.... :D

Birthday Party Yaya & Rayyan | Blogger Ameris Loveris

Monday comel!
Hello semua blogger dan readers yg setia disayangi...mmmuahhhhh! :* pagi2 buta dah kasi flying kisss tawwww ngeeee...windu korang sbb dah masuk 3 hari x berblogging...blog under construction...so kena update dan buang apa yg patut...sory eh korang kalo hari tu ramai wassup x leh buka...huwaaa lupa inform korang...sian korang nak baca...mmuahhh lg.

Sabtu lepas 19 April 2014...4 bulan sebelum invitation blogger mommy gojes kak Ameris Loveris dah jemput kami anak beranak 3 org awal2 tau...weeeeee best gila bila dgr kak amy ckp nak buat besday party besar2 kt umah...pucuk dicita ulam mendatang, kami datang awal sikit...time ni x ramai sgt org lg...so kami antara tetamu awal gak lah leh beramas mesra ngan kak amy sekeluarga...dengar kata clown pun ada tau...haishhh x sabor nak tgk clown wat aksi memacam mesti meriah....jommmmm tgk besday party yaya 2 thn and rayyan 3 thn...

Banner tersergam indah...
best lah buat umah sendiri kan kak amy...puas hati leh deco2...omey2 ada ballon ikut tema Barney and Friends...weeeeeee

Ini hadiah Umi Qi, Waldi Qi dan Qi yang pilih....haaaaa bukan Umi QI sorang tau pilih tp tiga org...Walid Qi yg beria2 pilih hadiah tau...see ku hargai Walid Qi ni sbb dia mmg bersemangat la nak attend besday anak2 kawan blogger umi Qi...mmuah walid! sampai kan Qi pun nak hadiahhh ngadaaaaa hahahha...nampak x kad wish besday tu...kemainn x nak kaloh ngeee...

Hadiah yer dancing doll utk yaya (kene buh bateri tau kak amy baru doll ni leh dancing2 mesti yaya shukaaaaa sbb doll dia lawa cm barbie) pastu hadiah utk rayyan kereta ben10...weeee leh men laju2 ngan kete ni sebab besor :) harap sgt anak2 akak suka :D

Jom usya makanan nak...ada nasi goreng cina, ada bihun sup...mana satu nak makan ni beb...sedap2 ni...

Dessert macam2 ada....perghhhhhhh rendang tu sedap lah kak amy...bertambah 2x tau hehehhe

Tag makanan ini bertema sungguh...cantik...semua umi Qi ngap diam2...kak amy x nampak hahahha

Air...haa tau x Umi Qi dok sebelah air ni lah makan2...ada tujuan port baik...leh tambah air byk2...hehhehe

Inilah penyeri majlis...sagu gula merah...awwwwwwww melting :)

Amboiiiiiiiii ramai dah mula dtg...bz sungguh kak amy layan tetamu...nampak x clown ada tu pakai topi heheh...mama aeen pun dah sampai...siap cium pipi tau heheh

Clown jemputan dan mula bz nak tiup belon yeyyyy

Inilah port baik kami sekeluarga...ada kipas kecik best ar kak amy dan suami plan besday cm ni...x kepanasan kami dok sni...walid amboiii makan sampai siap garu pale napa hahahhaha....sory walid terambil gambor cenggini...ini je yg hado wat kenangan tuk kak amy :)

Qi mana Qi...korang nampak x gelagat QI?
Ni haaaaaaaaa dari awal dalam kete dah ketiduran...nak x nak kena buh dlm stroller...hahahha sian Qi...cpt bangun nak suap makanan sedap2

yeyyy Qi dah bangun...haaa tgk port Umi Qi dok sebelah air sirap...berpuluh kali refill...tp kak amy x nampak hahahahhahahha....sory kak amy, port bagus sgt tuh yg best dok lama2...Qi dah bangun terus suap nasi goreng cina...sedap katanya :)

Umi Qi bertema sekeluarga...purple and green sikit...tema barney yeyyyyyyy

Inilah clown comel tu beb...hahha tgk muka dia pun nak tergelak...tu belum lg tgk aksi comel dia buat...hehehe terbaiklah kak amy jemput dia....meriah suasana :)

Dah makan kenyang borak2...so masuk dalam umah kak Amy ternampak Cikgu Azrine sekeluarga dok tgh jamu makanan...weeeee terus nampak Aish tau...terus peluk Aish hahahha dah la x mintak izin peluk anak bujang orang hahaha....geram kot ngan Aish ni...dah la mcm anak omputih...putih melepak cm mama dia wehh...ngeeeee...time ni Qi ngan walid dia...kalo dia tgk Umi Qi peluk anak org cenggini mmg ar muka kejelesan yer terlebih2...hahhaha...aish jom bergambar...peaceeee!

Tak sah kalo mommy blogger x bergambar mmg x sah...lg2 muka Umi Qi kannnnn hahhaha...alaaa xkan korang x fhm...kalo nampak je muka Umi Qi pasti korang pun kena dipaksa bergambor...ngeeeee...nilah mommy blogger cikgu Azrine (tgh) dan Mommy Raees...dua orang gojes blogger ni mmg cun...semua kemain pakai ikut tema...tp purple lah johan yeyy....

Suka bangatt tau gambar ni...sukaaaa ar...Umi Qi sayang korang titikkk!
Pehtu gambar ni kak long Aish rasanya snap...mmg syg giler kt kak long aish sbb amik gambar menampakkan Umi Qi selim sikit hahhaha sebab dok sebelah cikgu azrine kot...pasni kena amik gambar selalu ni leh nampak efek kurussssssss hahhahahahhaha #muntahijo

Nak balik dah tau time ni...time ni dok sibuk nak tarik stoller QI ngan handbeg kt kerusi..[pehtu mommy zila ni tegur] kenai tak kitaaaaaaa? hahahha mmg ar kenai...blogger gojes mommy zila...cun wehh...dah ar selim...bila amik gambor ni xleh sorok gak lemak comel ku hahaha lantok lah...janji gambar amik hahahha...ala zila x sempat ar menjemah...walid Qi bz petang ni pasal perihal bas...kalo idok mmg nak dok lama...sedihhhhh!

Inilah hadiah door gift besday yg kak amy kasi...weeeee ada muffin tecik2 comel pastu ada towel tecik tuk baby...huwaaaaa omey yer...leh lap2 muka Qi if kepanasan...gud idea!

Tanjat Umi Qi...
Kak Ameris ingat lagi besday Umi Qi bulan lepas...bulan Mac...pehtu kak amy kasi 3 hadiah besday comel ni.....so sweeeeeeeeetttt...Umi Qi mmg suka la hadiah comel2 ni...ni adalah porch beg...leh letak mcm2 tau dlm ni ada zip...kata2 tu sangat cantik...huwaaaaaaa ada bg hadiah hanger love pink tu ngan FM bentuk muffin...nampak kan...a BIG thanks to sis...love u!

Sampai bila2 ingat kak amy...beg ni Umi Qi akan guna time travel...leh simpan mcm2 aksesori wanita kan...weeee
"Friends are the best things in life"
i loikeeeeeeeeee it very much!

Murah rezeki Umi Qi....attend besday anak2 blogger...diberinya Umi Qi hadiah besday pula utk Umi Qi....nak menangisssssss sbb happy sgt...itulah bila kita buat baik ikhlas ngan kawan2 x kiralah blogger ke, alam maya ke, fb friends ke...org akan senantiasa ingat kita...sayang kita...sayang koranggggggg semua tau x...mmmuahhhhhhh!