Popia Seafood | Julia Johari
Booking.com

Popia Seafood

As Salam Blogger dan Follower yang disayangi
Hari ini short entry...simple resepi untuk Tea Time atau supper...resepi ini asalnya dari blogger mommy comel Kak Ameris, TQ so much kak amy!...tp Umi Qi cm biasa, akan olah sikit isinya dalam pelbagai bentuk... #nakkenaketuktangannibiasaaaa hihihi

Saje suka2 xd keje nak buat time hari sabtu petang yang lepas...so ada benda dlm peti ais tuh dok pk nak olah apa mkn petang agar lebih menarik dan simple utk di buat...semudah ABC...kikiki

So, u olls semua leh tgk kan bahan yer...dan caranya...simple je beb...Walid Qi cakap "Amboiiiiiiiiii, kemain isi dia...sekejap rasa crab stick, sekejap rasa hashbrown, sekejap rasa fish fingers hahahhahha sedap ma sedap" #montotkembang360darjah hahahha


Qi pun kemainnn wehhhhh dari dapur lagi dah jerit, "NAkkkkkkkk! Nakkkkkkkk!"
hahahha sabor Qi sabor...Umi ko baru je nak mengoreng popia pelbagai versi seafood ni dik oii hehhe

Tengok testimonial dari Qi...makan sambil mencangkung.... #adehniumixajorlani hahahha



Nakkk.........nakkkkkkk....haishh budak ni, baru 1 tahun 7 bulan, makan yer kalah mak bapak ko tau x hehhehe...suka buat simple...senangggggg!


<<<Mood masih #PrayforMH370....jom solat hajat dan doa selalu agar Allah beri petunjuk...aminn>>>

25 comments:

  1. dah lama ngidam mende ni since yana ujang buat aritu.. cer ajok sekali dtg umoh mu :)

    ReplyDelete
  2. sedapnya...sekali sekala makan kan sis

    ReplyDelete
  3. terliur ooii tgknya. Boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  4. ok..plating tu menarik..hahaha.sos die

    ReplyDelete
  5. kalau yg isi ketam tu kene goren api kecikkan.. klu ober besar ops... erbukak dia... idea brillion utk minum petang bnyk pilihan rasa .. hihihi hashbrown pun jd..

    ReplyDelete
  6. sedapnyee..simple je..bole la try nnt..hihi..TQ umi qi..
    #hurmm..sedih kan bila kenangkan nasib penumpang ngan ank kapal MH370 tu..mn la dorg skang..mama xrase kapal crash ke ape..sbb xdpt kesan kan..klu meletup ke mesti ade kesan..haihhh..harap2 sumenye selamat kan..

    ReplyDelete
  7. simple gilosssss.. harus kena try ni.. bahan pn senang2 je nak dpt..
    nanti iolls dah buat iolls nak riak kat Umi QI pulak.. suruh Khairine & Danish makan mengcangkung mcm bro QI jg hehehehhehe

    ReplyDelete
  8. Ingatkan ada resepi...ada gambar jer...sobssss..buat lapar je tau.excited buka entri ni sbb tengah lapar.hahaa...

    ReplyDelete
  9. hai umi Qi,samat pagi:)
    nampak sedap popia seafood yg umi Qi tayang hari ni..simple but delicious to try kann..

    jangan kan tea time..bekpes pagi ni pon boleh jugak..

    see! adik QI pon suka, siap mintak 2x tu..

    ReplyDelete
  10. Wahhh.. sgt simple ni.. yg pasti mesti sedap..boleh try buat gak ni.. tq umi Qi..

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. simply...boleh try nie..sampai mencangkung qi makan..hehehe..

    ReplyDelete
  13. Amboi...very the simple ni. boleh cuba...kene kumpul bahan2 yang diperlukan. HEHEHE =)

    ReplyDelete
  14. Umi siapa yg rajin ni Qi?
    Untunglah Qi dpt menikmati macam-macam perisa pun ada. Pilih ajelah mana suka.

    Auntie tengok Qi makan pun dah tahu nikmat tak terkata.

    ReplyDelete
  15. yang simple2 gini la syok nak buat jue..yang pasti sedap..
    kemain qi tu dok makan..sambil cangkung pon boleh..

    ReplyDelete
  16. jauh2 dulu seefood.

    lepas tragidi.

    ReplyDelete
  17. amboi..sedap kat dia la tu..seronok tgok dia makan....

    ReplyDelete
  18. Nakbalikgeledahpetiaisjugakbuatsarapananak2sekolahesok.

    ReplyDelete
  19. nak buat jugak la..... nanti dah buat nak riak kat blog bajet masterchep. kikiki.. dap-dap.. lapar la tengok benda tu.. :(

    ReplyDelete
  20. salam perkenalan kak..

    wah,idea baru ni.boleh la try lepas ni.. senang sgt nak buat. hehehe..

    ReplyDelete
  21. bila buat popia macam ni, paling suka letak cheese banyak2.. ;)

    ReplyDelete
  22. Amboi! sikecik tu pun nak jugak....habis ke makan tu..

    saaayang Qi.. :)

    ReplyDelete
  23. anak2 buah saya umur sethn , susah nak makan . utg Qi tak pilih mkn .

    ReplyDelete
  24. Rajinnye ju cipta resepi ye. Kat umh akk tu ada kulit popia. Dok bertapa dalam peti ais tu

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com