Boyfriend Handsome 'OmeO' | Julia Johari
Booking.com

Boyfriend Handsome 'OmeO'

Monday lagi!
Asal jumpa Monday jer rasa banyak benda nak story tau tak...hahhaha pastu masuk hari rabu dah tercenggang lupa nak story ape...kikikiki...len kali kena buat draft list awal2...buh tajuk pun cukup la yerk...haaaaaaa tau x boyfriend hensem Umi Qi sejak zaman universiti lagi?

Abg ku OmeOoooooooooo....hihihihi...abg omeo ni umur dia nak masuk 6-7 tahun lebih dah...lebih tua dari si Qi tu haaaaaaa....so Qi jgn jeles ngada2 sgt ngan si abg omeo ku ituuuu...dia dah bertakhta di hati Umi Qi sebelum daku kahwin lagi tawwww....kiss sikit kt pipi gebus abg ku omeoooo...awwwwwwwwww hahhaha!

Omeo ni dulu pernah kahwin...ermmm masa tu aku belajar lg kt University 6-7 tahun lepas la...time tu Omeo ni mmg ar hensem nak mampus....aku pernah ckp ngan dia...Abg Omeo...nanti tunggu gilfren mu ini graduate baru kita duduk berdua ye...sekarang ayanggg kena belajar dulu tauuu...tauuuuu!

Tapi, abah ku pilih calon kt dia plak masa aku study...hahhahahha frusttt aku tau x...bahahhahhahaha #pangggggg....yolah yolah...dia haiwan mana leh kahwin ye dok...kikiki...so abah ku cari calon, nama dia Brown...mmg cantik ar awek dia tu...lemah lembut sopan nak mampus...kalo nak dibandingkan ngan aku yg garang dan comey x bertempat itu hahahha...tp kan tp kan aku selalu bg dia mandi...syampu kan dia...gosok bulu dia...siap hair dryer bulu dia tau x.........so aku leh diiktiraf kerja kt Pets More tu lebih dari segalannya *puiiiiiiiiiiii

6-7 tahun akan datang....gini lah ruper Encik Abg Omeo ku....dulu dia ada wife...anak betina dua orang...(anak dua org betina tuh ganasssssss nak mampus, kalah mak dia yg lemah lembut wehhh...hari2 nak cakar tgn aku...nyampahhhhhhhh tp diorg lawa...mata merah...pelik bapak dia mata kelabu, mak dia mata hitam, acaner anak dpt mata merah hahahha)

Pastu wife dia meninggal...sakit tua...tinggal lah anak dia dua org tu...abah ku sembelih...buat gulaiiiii tau x....time tu aku bz dah kerja merantau buat kursus sana sini time bujang mmg aku kuat berjalan...x reti dok diam kt umah...bila dpt tau Omeo xd sapa2....aku sedihhhhhhhh....sampai sekarang aku selalu tgk omeo...sekarang mak abah Umi Qi yang 100% jaga....tengoklah...walaupun abg Omeo ni dah tua..........tp dia tetap lemah lembut orangnya...tak pernah gigit tuannya.... #mood sedih!

Aku ada terbaca...jangka hayat bag arnab mungkin hidupnya hanya 10 tahun lebih je...pastu xd lagi rangking tertinggi haiwan mcm ni dpt hidup lama....korang tau x......bila korang tgk wajah omeo ni...pasti terpalit rasa syahdu...rasa hiba...betapa dia memendam rasa setelah aku (tuannya dulu) pernah jaga dia ibarat menatang minyak yang penuh....aku sedih...aku sedih...sekarang bila aku ada Qi...aku buat2 lupa kt dia....aku tau dia pasti memendam rasa kt aku :(

Tengoklah makanan Omeo...mmg dia akan makan palet dia...satu guni besar RM50 je tahan sebulan...x mahal pun...sekarang Qi yg ambil alih tugas Umi Qi hari2 pi belakang umah atok nenek dia pi jenguk si abg omeo....omeo pun dah seakan tahu dia ada kawan baru nama Qi....hari2 balik umah amik Qi, pasti Umi Qi singgah tgk omeo ucap salam dan ckp Omeo, ini Qaiser Ilman, anak Umi Qi...sayanggggg Omeo tau... #rasacamnaktampomukasendiri....mesti Omeo faham...

Sekarang Omeo dah tua...wpun dah tua, dia mmg hormati tuannya...dia akan selalu datang dekat sangkar dekatkan muka dia kt tgn kita...minta di belaiiiiiiiiii....*sedih aku...ntahlah...haiwan yang suatu ketika dulu bersama aku masa susah dan senang...dan omeo juga selalu jadi pendengar setia Umi Qi dulu...umi selalu bercerita kt Omeo time umi bersedih atau gembira sekali pun....Omeo tetap akan mendengar...akan simpan rahsia...betapa aku sayang dia....Ya Allah, panjanglah umur Omeo....aminnn.

<<<Qi dan anak2 Umi, inilah dia Omeo...if dia tiada nanti, hargailah jasa dia yang selalu menemani Umi Qi time susah dan senang...contohilah sifat hormati dia, pendengar setia dan diam lebih baik dari berkata2 tidak elok...moga Omeo senantiasa sihat.....balik ni nak bg Omeo main belakang umah atok Qi...nak bg dia exercise! yeahhhh>>>

14 comments:

  1. alaa tgk muka dia pon mcm dh x larat je....untung awk ada owner yg penyayang. ;-)

    ReplyDelete
  2. Nampak dah tua nya kak hehe...

    ReplyDelete
  3. rabbit. ni klu si hafidh dapat.. habiss....

    ReplyDelete
  4. Dl pun ade jgk bela rabbit..sampai tua jgk br mati..sedih bila ingt blk..

    ReplyDelete
  5. Tua2 pun masih gebusss la umi qi..tp mmg nampk sedey je Abg Omeo nie.. lepas nie kalau boleh umi qi bg la lebih perhatian sikit kat dia k..

    ReplyDelete
  6. nape die cm sedey jeee ? best kee bela rabbit ni ? ida nk tryyy tapi mushang kawan takk nnti? hahahhaa

    ReplyDelete
  7. saat tak sanggup utk dilihat pada pets kita ialah saat kematiannya ...

    ReplyDelete
  8. nampak mcm dah tak larat sangat Omeo tu.. Umi QI kena bagi dia minum susu anlene lah kalau mcm tu.. hahaha.
    Apa2 pun hope abang Omeo sihat lah hendaknya dibawah kawalan Bro QI hehehe

    ReplyDelete
  9. mmg nampak dah tua omeoo ni alahai ciannya dia... xde teman di usia emas...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com