Simple Deco For Master Bedroom Umi Qi | Julia Johari
Booking.com

Simple Deco For Master Bedroom Umi Qi

As Salam dan selamat sejahtera semua para pembaca setia blog Umi Qi :)

Sihat? Syukur alhamdulilah...
Hari ini nak review short entry about simple deco bilik tidur utama Umi Qi...ini bukan menunjuk-nunjuk ye...tetapi lebih kepada pembaikan idea deco dimasa hadapan nanti...akan upgrade pelan pelan ye...

Buat masa sekarang, Umi Qi nak tunjuk sebelum dan selepas bilik tidur umi Qi...dari segi cadar dan frame gambar...

SEBELUM 
Cadar gambar sebelum ini berwarna pink kan...frame gambar tuh Umi Qi beli kt Kaison...murah je frame gambar tu...sebenarnya Umi Qi lebih suka warna hijau...apa jua jenis hijau yg dipadankan dengan warna lain Umi Qi suka...x kisah lah warna emerald ke, lime green ke...semuanya cantik dimata Umi Qi...begitu jua dgn Walid Qi...dia pun suka warna hijau...lebih dekat kepada alam hehehe..sejuk mata memandang :D

Deco sedikit dengan beli meja tambahan warna hijau dari giant, dipasang sendiri oleh walid Qi...tampak cantik ijau muda nih kan...

Lampu putih nih dari IKEA....suka versi warna putih dimasukkan...sbb xnak terlalu menonjol tang lampu...nak tonjolkan frame gambar dan cadar sebenarnya...

Inilah dia frame gambar kecil lebih mesra alam ada bunga, ada pokok, ada batu batuan...sejukkk je tgk...KAISON mmg murah dan menepati citarasa...
Bagaimana frame gambar? Itu nanti Umi Qi dpt idea cara lain nak deco di area lain...tggu ye next!

Jenama KAISON...see!

SELEPAS
Kali ini Umi Qi beli cadar cantik ini dari click Blog CIKNAA
FB Ciknaa click Double Rainbow Shoppe
Harga mampu milik u olls...cantik2...ada quilt ada cadar warna-warna lain...so Umi Qi pilih warna ini...suka ros kuning with hijau...nampak naik seri kan!...
Ok katil Umi Qi dah berjaya di togelkan...x sabar nak sarung baju baru hehhehe

Tadaaaaaaaaaaa.....amacam?
Kena x tema Umi Qi yang sukakan alam....?
Suka sgt! Feel calm and so nice to see! :D

No need to much deco...Umi Qi x suka deco yg jenis berat...suka simple dan senang nak urus kemas semula nanti bila ada habuk...lg pun ada anak kecil mmg deco jenis berat umi Qi elakkan... :)

 Tambah edit back light kt cadar belian dari Ciknaa...saje nak promote free...
"Sedap tido sarung cadar baru ni syg, rasa mcm dok dlm hotel" kata Walid Qi....
Umi Qi?
Tersenyum puas hati....

Terima kasih ye ciknaa....terima kasih KAISON....terima kasih IKEA...
U olls buat bilik Umi Qi tampak relaks...more peacefull...yeaaaaaaa

<<<Apa kata korang?>>>

29 comments:

  1. sejukkk je..ni kalo tido x sedar dah pg ni..hehe

    ReplyDelete
  2. trus nampak lain cadar n katilnya.lawaaa~ hehehe

    ReplyDelete
  3. waaaaaa...rasa bersemangat lak tgk cadar 3d tu...heheh.....

    ReplyDelete
  4. Ju, mcm tido atas kelopak bunga jer... Kerlas la cadar cikna

    ReplyDelete
  5. Ya allah nampak timbul bunga tu... Nak beli dah ari tu dgn ciknaa, pastu cncel.. Nnt bila dh kemas balik, nak usha la :)

    ReplyDelete
  6. cadar tu memang cantik jue..macam 3D dah nampak..
    simple deco..

    ReplyDelete
  7. kerlas cadar ciknaa..nampak bunga tue betul2 timbul...cantik

    ReplyDelete
  8. Wah transform abis, cantik dan menarik, nyenyak tido ni atau bangun awal nak kemas2, belek2 macam nak tambah atau nak perbetul sini :)

    ReplyDelete
  9. menonjol terus warna hijau dgn kuning, samalah kat bilik x suke corak atau susun atur yg sarat barat huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. korang yg deco2 ni suka tauuuu..x sabar nak dapat umah sndri ni...boleh deco2 jugak...

    cadar tu terbaik... :)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. wwahhh...bila julia mendeko! mmg terbaik ju..kalo akak baring kat katil tu dengan kelopak2 bunga...adush..maunya 2 hari tido x sedar diri!

    ReplyDelete
  13. hidup kak cadarnya hehehe...cntiknya nampak mewah !

    ReplyDelete
  14. cantik cadar tu hijau tu..cadar 3D kerr umi Qi ? sekarang kan trand cadar 3D yg meletop2 kat FB..:)

    kalau kita kearitf..barang mampu milik pon..nampak nice kann !: simple but nise..

    ReplyDelete
  15. Memang seronok tukar citarasa kadang2 tu :D tapi kene kreatif jugak.. tak kreatif pun susah nk buat citarasa :D

    Salam kenal juga.. Sila lah berkunjung ke blog saya jika ada masa lapang :D

    ReplyDelete
  16. nampak sgt 3D cadar tu...hee..cantik!

    ReplyDelete
  17. Simple2 pun tapi cantik...menyerlah...

    ReplyDelete
  18. Alahai ummi Q..mcm nk gi tidur umah ummi Q je nih..blh x..haha

    ReplyDelete
  19. nampak matching dengan frame kat dinding tu. Tapi kalo cadar hana suka yg plain then warna lembut, kalo putih lagi suka..

    ReplyDelete
  20. Cantiknye umi qi..tenang je rs ijau2 ni..bunga ros tu siyes cantik..nmpk idup btl..

    ReplyDelete
  21. simple but nice.. yg penting tak serabut.. gud job Umi QI :)

    ReplyDelete
  22. hehe nice :D I love pillows :D

    namesherry.com

    ReplyDelete
  23. tQ sangat yer ju..buat entry ni.. bila pk deco bilik terus ingat entry ni..nak sangat g kaison beli frame tu..tak lepas2 lagi..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com