Makan Besar Malam Ini | Julia Johari
Booking.com

Makan Besar Malam Ini

Monday lagi....hihihi
Asal Monday jek semua jadi slow rock...hahahha, bukan Umi Qi lah...Umi Qi kan senantiasa bersemangat waja...ceh!....alaaaaaaa korang, korang selalu hargai family dengan cara apa ye? Sama ada bagi duit bulan2 itu haruslah...bagi hadiah masa besday kt mak bapak kita tuh ada yg anak2 bagi kan? Ada yang wish je kan....jgn tipu baik ckp betul kt sini...Umi Qi x marah ehhh...yelah kita kan masing2 lain ye income...lain yer tarikan...ada anak yg bg doa utk kedua ibu bapa tuh pun dikira paling afdal kan dari tak ada langsung...lg pun mak bapak kita semua sure tak minta lah dari anak...nak itu nak ini...melainkan kita dulu masa kecik2 kan...nak itu nak ini kadang2 x semua di perkenankan...

Tapi, dalam hati korang lah kan....ada x terdetik nak bawak family korang...bukan family kecik korang tu lah...ni family termasuk mak ayah ko tuh lah...nak bawak pi jenjalan ke...nak bawak pi makan-makan lah...ataupun nak bg diorg happppyyyyy je setiap masa...tp xdak idea? kan?

Samalah Umi Qi pun...dok pk lah tiap2 bulan apa nk bg diorang happy...mama abah Umi Qi bukan jenis suka duit....mmg diorg kurang terima...wpun ada gak anak dia paksa sisipkan...sure kena sisipkan sbb diorg tuh mak bapak kita...jgn plak amik peluang dh diorg xnak duit dah ko buat xtau jek...kalo Umi Qi pun sama lah...Qi dh besar nanti dah jadi orang dewasa punya kerjaya sendiri pun Umi Qi xnak lah ngada2 nak duit...cukup lah doa utknya, kebahagiaan utknya....tapi......

Korang sebagai anak yang sudah bekerja...sudah ada anak...pasti terdetik, nak bg diorg happy dgn cara apa lagi ek...biasanya belanja makan besaqqqqqqqq....betul x?

Malam nih Walid Qi nak belanja makan besaq belah family Umi Qi kt sebuah hotel...ermmmm xsabar dah...hahhaha sebab walid QI dh tempah 2 minggu lepas dh...harap adik beradik Umi Qi dpt turut serta...x ramai pun xperlah..janji dpt duk ramai2 jamah makanan bufet...yumssssssss...

Gambar xd lah...tunggu nanti esok ke lusa baru up...hihihi...sekian...

Gambar ihsan pakcik google...mekasihhh
Ko mampu makan besar cm ni? Hehhehe kalau lah ada kt malaysia cm ni...daku tempah weiiii...jemput family belah Walid Qi dan family belah Umi QI...baru afdollllllll nama yer hahahhaha :p

17 comments:

  1. Memang makan beso betul kalau macam dalam gambo tu Umi Qi weyyy...

    Alhamdulillah mak ayah Umi Qi berjaya didik anak dengan baik.

    ReplyDelete
  2. ok will wait for the entry.. mesti happy kannn dapat berkumpul ramai2 makan2 borak2.. dapat bonding2

    ReplyDelete
  3. xsbr tgu entry esokkkk! sedap nya makan makan.hehehe

    ReplyDelete
  4. hahahaha .. sabo je lah ... tgk gambar tu

    seronoknya dpt makan ramai² berkumpulkan...

    ReplyDelete
  5. Selamat petang anakanda...Bunda tak pernah g makan besar kat hotel2 tu...
    Tapi pernahlah kami adik beradik buat gathering dan kongsi2 budget masak2 yg istimewa sikit utk mak n bapak...
    Makan ramai2 riuh rendah dgn anak cucu...datuk dan opah..

    ReplyDelete
  6. selalu jugak gathering & makan besar dgn family...kitorang adik beradik ramai, so selalu sgt kumpul duit utk buat sesuatu/beli sesuatu utk parents...hihi

    ReplyDelete
  7. wahhh..terbaek la umi QI nih...
    ermmm..best nya mkn ramai2 ngn family kan?? gud job ju!

    ReplyDelete
  8. besar ni... klu bg mak2 buyung join makan same2 pun bagus..hahahaha

    ReplyDelete
  9. wahh umi qi..bestnye mkn mkn..
    ok nk tgk entry esok..

    ReplyDelete
  10. kite nak balik kg malam ni..FIL warded :( slmt menjamu selera umi QI sekeluarga..

    ReplyDelete
  11. Kami pun mmg selalu ada impian nak bawak satu family jenjalan buat family gathering besaran, tapi tu la impian, tambah la ni duk jauh makin payah la.

    Weh kalau makan besar macam pak arabs tu, mau si QI lompat berenang berkubang dalam nasik tu kot. hahaha

    ReplyDelete
  12. Selalu bila bln pose baru ada aktiviti mkn2 besar cmni bila berbuka pose..

    ReplyDelete
  13. x sabar nak tunggu citer dari Umi Qi ni...mak oii...kalau makan besar macam tuh..sekampung makan baru leh abis kot...

    ReplyDelete
  14. HAHHAHA mau x makan Umi Qi, pelik wowh! besar sangat talam dia. HEHEHHE.

    ReplyDelete
  15. Adoiii apakah... :p tp klu mkn bsar mcm ihsan giogle tu,mau ros jemput semua jiran tetangga anak2 yatim semua..hahahhaha

    ReplyDelete
  16. adoiii laaa.... hahaha kelakar okay!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com