JJCM Umi Qi: Mee Tarik Warisan Asli | Specialist In Eastern Muslim Cuisine | Julia Johari
Booking.com

JJCM Umi Qi: Mee Tarik Warisan Asli | Specialist In Eastern Muslim Cuisine

Hi :)
Kembali bersiaran di channel JJCM bersama Umi Qi........yeahaaa! :p
Ngadaaa keennn! Hihihi...bukan selalu dpt jadi pengacara diri sendiri...syok sendiri2...kikiki...

Now Umi Qi nak sharing tempat yang selalu sgt Umi Qi jeling-jeling, dok teleng-teleng, dok nganga-nganga, dok gedik-gedik kt Walid Qi suh stop sini nak try makan akhirnya sabtu lepas jadikkk gak Umi Qi sampai hehhehe.... #punyalahsusahnakpujukwalidsuhstopkete kikiki

Korang tau x apa yang menarik perhatian sgt2 kt kedai ini adalah signboad dia...nama dia menarikkk kotttttttt....mcm ala2 klasik name gituuu...Umi Qi bukan boleh nampak restoren yg nampak versatile cm ni...mesti nak buat muka x malu nak terjah nak tau hape yg hado leh di santap hahahhaha #patutlerakugemuk hahahha :p

Last sekali Umi Qi kasi alamat kedai nih ek...meh sini tgk review Umi Qi makan apa...jommmmm!

Tadaaaaaaaaa....
Sampai sudahhh...restoren nih dekat jalan Dang Wangi, Kuala Lumpur....kalo lalu je jalan Dang Wangi yg one way ni pasti akan jupe kedai ini di sebelah kanan anda....hijauu mcm green emerald je kan sekali tgk...sejuk mata memandang kedai ni...mmg dh lama usya dh nih, besarrr kot kedai nih, siap ada 3 lot kedai sambung2 perghhhh....laa ni baru sampai alhamdulilahhh....jom masyukkkkk!

Haaaa kami dok lot paling hujung sekali dlm kedai ni...berkenan ngan wall painting nih...niceeeee...siap suh Walid Qi snap utk reka corak kt badan bas persiaran...hahahhahahha sukaaaaa beb...one kaler je pun dan corak dia dh menyampaikan mesej yang sgt hebattt....

Keistimewaan yang Umi Qi dpt tgk kedai ini ialah
*Kebersihan...mmg top ar bersih :)
*Mee tarik....leh tgk pekerja chinese muslim dok uli telung buat mee tarik secara live kt dinding nih wehhh...hebat!

*Pekerja....cuma language diorg masalah sikit...ada yg x fasih bahasa melayu mahupun bahasa inggeris...byk dari china muslim dtg keje kt kedai tuh kot...sampai Umi Qi tanya itu ini kena panggil pekerja mamak lain tlg jawabkan hehehhe...

*Friendly user....ada kerusi baby...Umi Qi kalo nk pi mkn restoren mana pun kalo xd kerusi baby mmg ku keluar balik kedai tuh hehhehe

*Service.....cepatttt....

Jom order jom!

Candid sangat gambar nih wehhh...
mmg Umi Qi x sedar Walid Qi snapshoot gambar ni...tup tup ada dlm hp dia hehhehe masa nih dok tgk resit lepas order...saje perangai suka tgk angka hahahha tukang bayor big boss ler hahhaha...gambar nih x edit langsung ye...itulah rupa dan muka Umi Qi sebenar...x suka sgt edit...nipu!

Sapa rindu kt budak Qi nih angkat dua tapak tangan hihihi....
abg Qi nih dah umur setahun setengah dh...dah sgt2 abg abg pun...paling buat Umi Qi suka kt abg Qi ni ialah bila kita nak sapu sampah kt umah, dia lah akan tlg Umi Qi nak sapu sampah gak...sejuk hatiii mak ko Qi...senanglah ada anak lelaki semua cm nih pun x per heheheh...tggu menantu pompuan jek masuk meminang kikikiki #guraumanja :p

Nasi goreng Cina! (sebenarnya nama sebenar dia lupa...hehhehe)
Ini nasi goreng Qi yg punya....Qi yg order taw...hahahha...tp kan mmg Umi Qi suka mkn nasi goreng nih share 3 org anak beranak...sedappppppppppppppppppppp gilosss...mmg sedap lah...pastu dia potong kecik2 je sayur carrot ngan kcg panjang...senang nak suap kt Qi...mcm tau2 je nak suap kt QI potong cm ni hehehhe

Mee Tarik :)
(Beef, Suhoon, cendawan, bijan, sayur sawi - yg ada dlm mee)
Ini mmg betul2 gua ckp sama lu....sodapp!...Kalo korang mkn x sedap nanti jgn salahkan tekak Umi Qi yekkk...ini mmg taste mee sup yg Umi Qi x pernah muak makan...makin makan makin sedap....

Patutlah mee buat sendiri, diuli sendiri lg sedap dari mkn mee yg dibuat dlm mesin tuh kan...marvelosssss....leh cuba tau korang...byk lg menu dia kt sana...tgk lah mana yg berkenan dihati...walid Qi kongsi je ngan umi Qi makan...kenyang katanya hahahha

Model Mee Tarik....ko hado???? 
hahahhahahhahha statement nak kena tampo free hahahha jom makan! Lapo dh pulak tgk lama2 cm ni...kikikiki

Nak pi terjah sini? Nah nih alamat dia....

Mee Tarik Warisan Asli
No. 14-20G Jalan Dang Wangi
50100 Kuala Lumpur
+60326021978


(Coordinates: E101° 42' 1.0" N3° 9' 21.2")

<<<Sejak dua menjak nih kan asik2 entry pasal makan-makan JJCM Umi Qi je kennn, bagi yang dh cuba baguslah, bagi yang belum cuba harus cuba...makanan kt malaysia nih mmg sgt awesome kalo jupe kedai atau restoren yg betul2 ikhlas dlm penyediaan makanan kepada selera pelanggan...moga murah rezeki mereka kan...jom JJCM lg di lain siaran, bye! :D >>>

14 comments:

  1. ok...daku terliur...harus terjah nnt..maceh Umi qi share lokasi

    ReplyDelete
  2. daku nmpk umi qi yg putih melepak ni je hehe :)

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. mmg nak kena tampoo ye, seyes sbb mkn taik gitu yer.. nama dia mee tarik kikiki

    ReplyDelete
  4. mcm sedap..da terliuq ni....nnt nak try usha2 jgk la..heheh..

    ReplyDelete
  5. hadoi kecur air liur tgk mee tarik ngan nasi goreng dia yang meriah ngan sayur2 tu.. Klo ada masa nnt nak g try la jugak!!

    ReplyDelete
  6. udah meleh ni . mee tu cam panjang jer ... ceh! mkn tak ajak ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  7. gulp. menarik sungguh godaan mee tarik ni

    ReplyDelete
  8. kalau blk dr jln tar otw tu mst nmpk org dok tarik2 mee ni..xpnah terjah lg..kagum btol!!

    ReplyDelete
  9. salam jumaat,

    menarik ni...belum pernah makan lagi mee tarik ni...macam sedap jer...rasa macam ditarik2 jer.. haha :D

    ReplyDelete
  10. menarik ni..
    penah mkn kt lake field sg besi..xtau cawangan ke ape tu..tp nama kedai mee tarik warisan asli jgk..same jgk mcm yg umi qi citer..kite bole tgk dr cermin kaca die wat mee..

    #hoho..umi qi lg comel la..bersih je muka..kite byk jelawat2..

    ReplyDelete
  11. entry JJCM umi qi mmg menggoda...terliur tengok makanan tu

    ReplyDelete
  12. tempat lama tapi kedai baru.. harus cuba ni.. Umi QI sja je menunjuk2 mee tarik tu kann kaki org terliuq hehehe..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com