Hotel Royal: Steamboat and Grill with Family Gathering | Julia Johari
Booking.com

Hotel Royal: Steamboat and Grill with Family Gathering

Alhamdulilah! Syukurrr..... :)
Dijanjikan beberapa hari yang lepas...Umi Qi ada bagi tahu nak bawa family Umi Qi abah, mama, suami dan adik beradik Umi Qi pi makan besar kan? Ingat x? Hihi Thanks tau sbb anda ingat...maknanya anda mmg setia bersama Umi Qi selama ini...syggggg korang!

By the way....tanggal 24 Februari, Isnin jam 6.30 petang. 
Berlangsunglah dengan jayanya moment makan besar kami sekeluarga di luar...kenapa Umi Qi ckp dgn jayanya? Sebab Walid Qi berjaya booking 2 minggu sebelum nak makan sini...1 meja bulat utk 8 org makan. Lepas tuh berjaya menarik minat abah dan mama ju utk dtg makan disini...mcm2 gak la pertanyaan orang2 tua ni...halal ke? ada tempat solat ke? x jem ke? x menyusahkan ke?

Taktik kami sebagai anak? 
Booking dulu...byr dulu...pastu baru jemput abah dan mama serta adik badik lain dtg...kenapa? Sebab kalo x buat cm ni...mmg sampai bila2 susah sgt nak mkn semeja mcm zaman umi QI kecik2 dulu...yelah masing2 ada komitmen masing2...sesetengah org senang je...tp bg kami...kami kena paksa...baru menjadi...hahhahaha punyalah susah nak pujuk org tua hoiiiii :p

Mai lah tgk gambar...
sat gi last Umi Qi buat kesimpulan hahahha...kang mabuk korang nak baca panjang2...jommmm





















Okey....respon dari family Umi Qi sendiri termasuk adik beradik:
Mama, "Julia, kenyang mama makan...sedap la nasi goreng cina dia...mama nak lala lagi meh sini".

Abah, "Errrr xmau tambah dah...kenyang...errrr banyak abah makan daging grill td...patut mkn ayam grill dulu...kenyang sgt...kopi ada ka?".

Adik kedua Ita, "Bestt laaaa abg abi bawak ita makan sini...nak snap gambar byk2 la...eh kak julia, ada daging lebih x? Meh sini nak tolong bakar kan hahahha"

Adik Ina bongsu, "Abg abi, kak julia, terima kasih ajak ina tau...nanti ajak lah lagi hahahhaha :p".

Qi, "Bruuuu....bruuuuuuuuuuu....". (Nak men motor dlm hotel? apakahhh? hahhaha)

<<<Apa lagi selain ucapkan Alhamdulilah syukur dari kami berdua berjaya buat family kami happy...jarang2 dpt makan besar cm ni..sekali sekala invite ternyata Umi Qi dan Walid Qi rasa sgttttt teruja nak plan lg utk mkn besar ni pada masa akan dtg....yeyyyyy>>>

*Many thank you to Walid Qi.....tanpa dia...pasti Umi Qi x dpt sempurnakan impian Umi Qi....mmuahhh

22 comments:

  1. sedapnye.........ain suka makan kalau ade buffet ni..puas hati..
    seronok tgk bila dpt gather ngn family kan..:)

    ReplyDelete
  2. mmg betul2 makan besar tu Umi Qi...lagi best sbb dpt makan dgn keluarga tersayang kan :)

    ReplyDelete
  3. happy nya...lapo tgk pic makanan tu...

    ReplyDelete
  4. uiksss kita pun pernah layan steamboat & bbq buffet kat sini..mmg layannnnn.. esp.grill2 dia tu.. yummehhhh ;)

    ReplyDelete
  5. Bertuah mama dan abah umi Qi dapat menantu mcam Walid Qi kan...:)

    ReplyDelete
  6. Ok...im jeles =)
    HEHEHE saya lagi payah nak gathering Umi Qi. Padahal sibilng kecik teot je.

    Maybe kene wat family daylah kot. HAHAHHA

    ReplyDelete
  7. sodapnye...best kan bawak mak ayah makan2..

    ReplyDelete
  8. amboi umi Qi..best sungguh gathering with family noh..
    senyum akak baca dailoq abah umi QI..tanya kopi :)

    mau tak kenyangnyer mokcik oii..pelbagai hidangan yg yummy2 belake terhidang untuk disantap..mmg terbaik la impian umi Qi ni..salute akak kat u julia :)

    ReplyDelete
  9. siap ada testimoni dr keluarga ha. patutnya hotel tu kena bg coupon free kat jue. hehe

    bestkan makanan ramai2 dengan family.

    ReplyDelete
  10. ju..berapa bayaran untuk makan kat situ satu kepala....kita memang suka makan steamboat2 nie

    ReplyDelete
  11. seronok bila kita dapat buat org2 yang kita sayang happy kan....bebrbaloi makan macam ni...

    ReplyDelete
  12. steamboat kat kg melayu subang tu ok gak cuma x de pencuci mulut lah .

    ReplyDelete
  13. bestnye dapat makan ramai2..yang penting dapat hepikan org tersyg..sdp ye umi qi?aritu mcm ade offer kt streetdeal..nak pegi tp xsempat nk beli..mkn ramai2 cmni best jgk kan..klu ade offer lg nak ajak sepupu2 pegi skali..

    ReplyDelete
  14. tengok pon terliur umi qi.. udang die tu macam memanggil2 je.. teringin steamboat..

    ReplyDelete
  15. skali skala layan fmly makan. semoga murah sokmo rezeki walid qi...

    ReplyDelete
  16. Pergh nampk cedapppnya umi qi.. dah la lama tak makan steamboat nie.. =D

    ReplyDelete
  17. Pergh nampk cedapppnya umi qi.. dah la lama tak makan steamboat nie.. =D

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com