Showing posts from February, 2014Show all
Big Dream 1 Month Challenge!

As Salam Jumaat Bloggers! Hari ini rasa macam lain macam sikit...mood happpppppppppy dan tenanggggggg tuh sedang berada dalam diri...x pernah rasa sehangat seronok cm ni chewahhh!... #ngadalertuh! Betul la...xkan nak tipu …

Hotel Royal: Steamboat and Grill with Family Gathering

Alhamdulilah! Syukurrr..... :) D ijanjikan beberapa hari yang lepas...Umi Qi ada bagi tahu nak bawa family Umi Qi abah, mama, suami dan adik beradik Umi Qi pi makan besar kan? Ingat x? Hihi Thanks tau sbb anda ingat...maknanya…

Video Kemelut Pelakon Sharnaaz dan Nisdawati

S ekarang ini Umi Qi tengok di ruangan Harian Metro dan Fb banyak betul post pasai isu ini...harap sangat-sangat isu ini boleh disettlekan dengan cara baik. Bersemukalah cepat-cepat baru masalah ini boleh selesai cara profesio…

Zaman Universiti

Today is Wednesday! S emalam EL...sebab Qi kurang sihat, perut ada masuk angin sikit, selsema teruk, kena pi klinik 24 jam jam 2 pagi...biasa lah kan ada anak tecik baru 1 tahun 6 bulan...ada je kerenah dia tiba tiba... Ok…

Makan Besar Malam Ini

Monday lagi....hihihi A sal Monday jek semua jadi slow rock...hahahha, bukan Umi Qi lah...Umi Qi kan senantiasa bersemangat waja...ceh!....alaaaaaaa korang, korang selalu hargai family dengan cara apa ye? Sama ada bagi duit bu…

Nak pinjam duit boleh?

Jumaat! Alhamdulilah Cepat je sekarang hari berganti hari kan....episod ttg sambungan cerita Umi Qi sambung di Universiti mana nanti minggu depan lah Umi Qi update ye...sekarang nih terpanggil sgt2 nak rungkaikan isu tentang..…

Rabu sudah! S eronok plak Umi QI baca komen-komen korang semalam tau...nak je reply kt situ gak...tp acaner xd butang reply hahahha...tp Umi Qi mmg hargai pengalaman korang cerita masa korang kt sekolah rendah...so bukanlah Um…

GA: SAYA NAK BLOUSE CANTIK dan MURAH DARI MOMS MADNESS GARAGE

Click here:  SAYA NAK BLOUSE CANTIK dan MURAH DARI MOMS MADNESS GARAGE ♥ buat ayat sikit untuk entry ni.kenapa korg suka barang murah? dan pengalaman manis dgn online shopping. (Umi Qi memang suka shoping online...so…

Zaman sekolah...hmmmmmmm :) T empoh 6 tahun nih...dari awal darjah 1 sampai darjah enam....cecececece...mmg byk ooo kenangan...korang pun sama kan...kalo nak cerita dlm muka buku blog nih 1001 malam pun x cukup... Sejak …

Children Tent Murah

Alhamdulilah :) Semalam hari Khamis kenn...so semalam adalah mengembirakan hati Umi Qi...thank you so much pada mommy gojes Zila Mahadi sebab bagi tahu kt Tesco ada promosi utk children tent murah.... Ko tau x... dah lam…

A ah...Julia...dah kenapa ko Umi Qi? Alaaa korang ni, cer korang pi kt Microsoft Words...pastu pi kt pemilihan jenis words...pilih jenis-jenis yang jarang di ambil mcm contoh kt bawah ni...hahhaha sonok kot tgk nama sendiri be…

Part 6: Oh Nenek Ku Johora!

(Gambar Rumah Nenek ku Johora di Ayer Itam Penang) Assalamualaikum WBT semua para pembaca yang disayangi Umi Qi :) Hari ini hari Rabu kan? Sekejap je sudah masuk bulan Februari 2014...benar! Masa itu berlalu begitu s…