Sampai office buat apa dulu? | Julia Johari
Booking.com

Sampai office buat apa dulu?

Apa kabar semua? Sihat? :)
Haaaaa topik pagi Isnin, 27 Jan 2014. Menarik ke dok? Kali ini nak story simple jek, part 4 pasal Penang tuk esok2 lah citer ek...asyik2 Penang boring gak...freeze jap...ok.

Korang, yang jadi mak-mak nih sudah tentulah sebelum sampai opis solat subuh dulu, hantar anak ke taska dan so on...ok itu adalah rutin yang biasa kita leh tau...dan agak kennn...

Haa sampai ja opis siap punch kad ke, thumb print ke, atau swap kad tanda kehadiran...sampai je meja korang, first sekali pe kome semua buattt?

Lena dulu ka? Breakfast dulu ka? Termenung dulu ka? Dok layan lagu kt PC dulu ka? 

Kikikikikiki...saje nak tau korang buat apa? Sbb Umi Qi mai hari2 awal kt opiss...leh tgk rentak masing2 ye kawan bila dtg opisss buat apa dulu hahhahaha...

Umi Qi?
eleehhhh korang pasti nak tau kannn Umi Qi buat apa kennnnnnn...alohhhh ckp je lah nokkk...kalo xmo baca sudahhh...right click padammmm je blog picisan ku ini...hahhahaha nama pun blog, bukan wassup.

First sekali, 
* Bukak PC, buka ayat surah yassin, guna head phone...layannn seronokkk sbb dah jadi habit masa preggykan Qi dulu selalu buat...bila amalan dah jadi biasa so x jadi masalah :) done!

* Bukak hand beg, amik porch makeup. Weeee ada porch beg makeup ok...pastu makeup2 sesimple yg boley.. done!

* Pi breakfast...selalunya tapau awal2...xpun bawak bekal...xpun amik je apa yg ada kt pantry opis hehhehe sebat dulu bg ada bekalan dlm perut...breakfast like a Queen yokkkk done!

* Tengok iklan shopping dulu, iklan travel dulu...selalunya mmg setia kt Streetdeal, Mydeal dan Groupon, barulahh senang hati x terlepas peluang melancong #kakijalanharusamikpeluangawal hahahha....ok done!

* Pastu tgk FB, tgk cek Wassup kot2 ada yg nak urgent...pastu sibuk sgt masuk Group Gojes blogger...hahahhaha suka menempek kt dlm tuh lama2...sambil2 kennnn....tp keje opisss siap tuh, celah mana amik curi masa hahhaha....ok done!

Ke enam ye point nih baru arr....Buat entry blog...amik masa setengah jam nak mengarang hahahha.... see mmg setia plak ngan blog sejak mula tubuhkan blog jadi jatuh cinta...sebab blog nih adalah tempat selesa utk berkongsi emosi suka dan duka...sgt menenangkan :)...done!

* Point ketujuh...selak2 fail...selak2 memo ats meja...selak2 meeting, selak2 email office punya....itu selak je tau...hahhaha pastu buat reminder kt kalender....ok done!

* Ke lapan ye point, baru lah dtg tenagaa super nova nak buat keje....haaaaaaaaa tengok! Habit Umi Qi...selesai ke enam2 ye part baru mula keje sebetul2nya...tp kan masa utk di hadap ke enam2 point itu hanya setengah jam saja....6in1 hokeyyyyyy....hahhahahha...janji keje office mesti siap sebelum tarikhnya....itu mmg disiplin umi Qi buat dari mula2 masuk alam pekerjaan....done!

* Point last sekali....balikkkkkkkkk umah jumpa 2 org bf ku...sapa lg kalo bukan Walid Qi dan Qi tecik sayang hahahha geram tinggai lama2...winduuuuuuuuuu....

Muka mintak restu oiiiii hahahhahhaha
<<<Hari ini ada kursus 2 hari....nanti lah ada masa nak citer apa ilmu yg dpt dlm masa kursus kt opis hari ini okeh! daaaaa mmuahhhh :* jgn lupe citer korang buat apa ye kt komen, pishhh no warr >>>

22 comments:

  1. Salam umi qi, best alam bekerja ni, dulu masuk ofis berangan-angan nak jadi homemaker dan berangan breakfast dgn hubby lama2 :) hingga sekarang sebb minat breakfast ala fresco (kat luar) masa pagi :) umi qi, sempat buat semua, multitasker ni..

    ReplyDelete
  2. Kakak masuk office mula on air-cond. Letak h/bag, keluarkan hp, on PC. Solat dhuha dulu (kakak solat dlm bilik kakak) sebab biasa kakak simpan wudhuk dari rumah malas nak make-up bagai lagi.. lepas tu terus ke blog. Tengok sikit-sikit baru buat kerja... hari ini tak breakfast isnin kan..

    ReplyDelete
  3. daku smpi2 ofis on pc...sbbnya pc ku amek masa 1/2 jam nak di onnkan...pc lama gitu la...kita pekerja kontrak je...dianaktirikan je...huhu

    ReplyDelete
  4. kak mila dah nak dekat balik baru semangat buat keje huhuhu..

    ReplyDelete
  5. umi qi... lin pas lunch baru buat kerja btul2... wakakak....

    masuk terus on pc...
    sambil tu, fb... bw...
    sambil tu bfast..
    sambil tu bukak file kerja..

    5 min... buat kerja...
    5 minit fb..
    5 minit bw...

    dan seterusnya... uhuhuuh

    jnji kerja siap ikut deadline...

    ReplyDelete
  6. sampai opis bukak pc..dah on trs turun bawah carik makanan..
    lapauuuu..
    hak3..

    ReplyDelete
  7. Salam UmiQi...husna masuk2 je opis terus on Tab n online main game The Sims...tiap2 hari mcmtu...haishhh hehehe

    ReplyDelete
  8. tak tentu...kdg on pc dulu kdg lari ke taska dulu..hehehe..

    ReplyDelete
  9. umi Qi..akak tak koje..so,takleh nak komen apa2..:D

    selamat menjalankan tugas...:)

    ReplyDelete
  10. macam2 umi qi buat.. fifi kalau sampai ofis.. kadang2 cek phone.. kadang2 terus g beli maknan.. kadang2 on pc cek email.. tgk la maneyang terlintas:)

    ReplyDelete
  11. sebab tanya ape yg 1st buat kann...yg 1st akak wat..on pc...hikhik...

    ReplyDelete
  12. tak kerja, tapi kalau tanya pagi2 apa yang 1st dibuat bila bangun tidur...... ONLINE hahaha.. teruk betul perangai.

    ReplyDelete
  13. SA pagi2 kalau sampai opis benda pertama SA buat cakap dengan pokok2 bunga ni...ada 3 pasu semuanya...then bukak bilik boss, on lampu kemas2 meja...pas tu pi sarapan..hahahahaa...

    ReplyDelete
  14. Smpi sek gi terjah kantin dulu..menjemah kekdahnya..bahaha..tggu loceng sek bunyi trs msk kelas ngja..klu xd class..lepak mkml comp bt entry schedule utk esk..ngee

    ReplyDelete
  15. Kita masuk opis buka PC layan gossip retis dulu pastu baru rajin bust kerja

    ReplyDelete
  16. alah! bunda tak gi opis...duk umah jer...pagi2 bukak tingkap bagi udara segar masuk..

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. saya smpi2 ofis je, isi perut dulu kat kafe bawah... lepas tu baru naik and cek apa yang patut... sebab ofisku di tingkat 3, xde lif... dah naik tak turun2 dahhhh... Hehe

    ReplyDelete
  19. biasanya nory sampai opis ngam2 pukul 9, langkah je kaki tak sempat duduk, dah macam2 keje saleman and boss lambakkan kat meja..huhu...sabooo jela...dlm kul 10, 11 cmtu baru ada masa curi2 on9 blog...tu pon intai2 je..hehehe

    ReplyDelete
  20. best baca kisah org keje.. za kt umh hari2 biasa r.. ngadap mesin basuh, ngadap periuk belanga.. hahaha..

    teringat dulu, sampai ofis je benda 1st za wat letak beg, amik kuar purse, kuar jln kaki gi kedai tepi jln beli nasi lemak sedapppp punya.. ohsemmmm.. terliur sudah..

    ReplyDelete
  21. haih..ciknaa masuk je terus on fb..tengok order cadar..kihkih..pastu ofkos la blog ku :)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com