Part 6: Check out from Hotel Bajet | See you Again Lost World of Tambun | Julia Johari
Booking.com

Part 6: Check out from Hotel Bajet | See you Again Lost World of Tambun

Hi blogger comellllssssssss lagi nan tomeiii alolololololo 
tenyum tikit...mmuahhh :*

Haaaaaaa dah masuk last part 6 wehhh....last part holiday di LWOT!....super best! kikikiki.... dah baca entry Part 5? Ala citer tentang dinner bajet...belom eh...meh click SINI

Alrighttt.....bila last part sure lah story about hotel bajet mana yang kami check in dan nak check out dah...kikiki saje nk bg surprise sikit wat last part about hotel mana dan lokasi yer dimana....

Ini diaaaaaaa hotel super bajetttt....super bersih....superrr nice....superrrrrrr baikkkk tauke dia....x silap tauke dia nama Charles....Chinese man yg sgttttt suka beli barang Ikea....hahhahahaa itu aku suka...sampai aku kematu kt situ xmo balik....giler cantik wehh siap ada akuarium kt luar...sempoi giler je hotel bajet dia...kami dpt bilik hotel betul2 depan kaunter...x bising pun org lalu lalang sbb bilik dia kedap bunyi bising...seriussss x bising. 

Cantik kan Hotel Tulip ni....jikalau anda mahu bajet hotel, Umi Qi suggest duk hotel nih...RM100 je semalam...sesuai tuk yang ada anak sorang ke dua orang ke...nak bilik besar lg pun boleh...x mahal pun...semua below RM200...weeeeee hebat kennn...tp jgn tanya plak ada breakfast ke dok...mmg xd ar beb...harge murah nak breakfast sekeh nak hahhaha...

*Landmark: Sebelum nak sampai LWOT disebelah kanan anda dpt lihat Giant besar, jalan je terus akan nampak laluan nak ke LWOT di sebelah kanan...so kena u-turn di traffic light berkenaan. (Jgn risau ada je direction senang) So bila u-turn pi dekat Giant tuh lalu kt deretan kedai yg mengadap Pasaraya Giant....seeeee!
Hotel Tulip nih bersebelahan dengan pusat refleksologi dan betul2 berdepan gan giant....

Umi Qi waktu malam jln kaki je nak pi beli jajan kt giant...senang giler sbb ada pintu kecil masuk...hahahhaha...pastu kalo nak breakfast just jln kaki sebelah hotel nih penuhhh kedai makan...murah2...roti canaiiii satu! hehehhe best kennnnnnnnn? sempoiiiiii holiday i likeeeee... :)

Sebelum check out pagi tuh, kami pi breakfast kt kedai mkn berdekatan hotel....lepas tuh merayap jap sebelum tunggu jam 12 kennn...merayap ikut roda kereta...sebelah LWOT nih kita leh tgk........

The Banjaran
Tempat nih sgt mahal....sgt exclusive...kami ingat nak pusing2 dlm tuh, rupernya guard tuh tanya kami ada buat reservation ke...hehhe walid Qi ckp just nak pusing2 dlm xleh ke...guard x bg...so walid mintak pamplet kawasan tuh...mak aiiiiiiiii....plg murah pakej dia RM1 ribu ke atas...plg mahai pun ada dekat RM5 ribu beb...

Mmg exclusive...dia mcm tempat hot spring gak lah...Umi Qi rasa kalo korang nak ketenangan super diva...booking ar sini beb...hahhahahha kerlassssssssss ko jahhh!

Qi x mandi time nih lagi...dok tgk sign board the banjaran...hahhahhaha kami ckp xleh masuk dik nonnn sebab tmpt nih bajettt mahai sgt...matikkk mak bapak ko nak bayar...baikkk belahhh....eh nk bg tau, laluan nak masuk ke situ sgt2 sunyiiii dan mendamaikan...angin sepoi2 bahasa sgt tau...aku rasa cm nak buat je terapi kt tepi jln tuh...heavennn!

Okey...dah puas pusing2 kosong kt area kawasan Ipoh, kami balik mandiiii...wakakkakakak td kami keluar mkn breakfast x mandi pun...mandi style p.ramly ja hahahhahha....pecah rahsia....okey, dh sampai hotel tulip kami pi mandi puas2....peh tuh kasi Qi pakai encem2....tengokkkkkkkkkkk hasilnya.

Ketidurannnnnnnn dalam ketenangannnn hahahhahahhaha aduyaiii penat omak ko deco ko cantik2 bak ikea ko tidooo nak hehhehe :p #APTB....

Meh zoom lobang idung satt!....kikikiki anak bujang Umi Qi fenat....fenat dari semalam x kebah2 kot mandi dan jenjalan dalam sekitar lost world hehhehe...terbaikkkk cara nak buli anak! hahhaha

....one step from home.
Trademark hotel tulip yang super bajet nih ku suka sgt....nanti mai Ipoh ke, mai LWOT ke akan kami booking sini lagi...akan kami call charles dulu awal2 nk ke sini senang...leh book awal with one call...

Okeylah, kami dah nak check out nak balik KL dh....babai Lost World of Tambun...nanti kami mai lagii naaaaa...mmuahhhhhhhhhh :*

<<<Puas hati tak story Umi Qi? Sonok kan kongsi2 pengalaman bercuti.......nak tahu selepas ini Umi Qi bercuti dimana bagi tahun baru 2014 ? Tunggguuuuuuuuuuuuu episod minggu depan, jelajah di bumi Utara pula...yeyyyyyy>>>

13 comments:

  1. Giant tu selalu pergi cari buku bandle...opis suami sblh je...skrg dh pindah..rasanya tau ummi mkn kt mana..sthn duk kt taman sblh tu..tapi lost world ...tak pergi pun..biasanya gitu kalau duk dkt2

    ReplyDelete
  2. haha tomel ke tomel!!..
    tu dia yg ditunggu dah muncul part last n3 of tambun..
    seriously murah sangat hotel mampu bajet ni..100 henggit semalam gila tak murah haha..duit yg lebih boleh prepared untuk cuti chinese new year kan umi Qi?:)

    ReplyDelete
  3. wahh..bejalan lagi??
    bestnye..jeles tau!
    hikhik..ensemnye qi..dah smart2 tido pulak..
    hehe

    ReplyDelete
  4. hotel budget pun ade yg cantek2 gak kan...ain pn kalo gi mane2 nk cari hotel..dok hotel budget gak..senang...hehe..

    ReplyDelete
  5. ok jgk hotel tu kann..
    jimattt janji selesa kannn..
    sonok berct2 yekk..
    uihhh kecian kat Qi tidur dlm kepenatan hihi

    ReplyDelete
  6. best jg hotel tulip ni kan Umi.. wpun hotel bajet tapi konsep dia ala2 boutique hotel.. sesuai jg untuk backpackers lepak semalam dua kat sini.

    masa Last 2 years Zaza pergi sana tido semalam kat Sun Inn Hotel just depan sikit dari Banjaran tu.

    Banjaran tu mmg mahal nak mati!! Grrr kalau Zaza mampu pun rasa tak nak pi sana.. hahaha (berlagak plak tu )

    Hamboii QI kemain nganga lagi tido tu.. penat mandi kat LWOT + main slide kat air yer.. heheh

    ReplyDelete
  7. Wah!! best sangat baca tau. Nak lagi.

    Umi Q, i dah booking The Banjaran tu.. 1.3k+ i dapat tapi kannnnnnnnnn husband x dapat nak join. HUHUHU terus cancel kalau x, i boleh explain ape yang best kat situ. HUHUHU.

    ReplyDelete
  8. eh kat mana hotel ni.xpenah nampak pulak.ehehe.nt dtg lg,rara bawak g mkn mkn tempat best ok.

    ReplyDelete
  9. Wwawawa... tdo da budak tecik tu.. penat men air la tu.. hik3..!!

    Sha slalu g Giant tu sbb dkt ngan umah hehehehe

    ReplyDelete
  10. syok kalau duduk hotel dekat dengan kedai runcit, shoping complex dgn tempat makan..

    fifi lagi buang tebiat.. tringin ajak husband tido kat cititel mid valley.. hahahaha...

    ReplyDelete
  11. Apa ni ummi..pegi fokus lubang hidung qi plak nih..bahaha..a...at umi qi nih

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com