Part 4: Nasi Kandar Line Clear | Penang Trip Jan 2014 | Julia Johari
Booking.com

Part 4: Nasi Kandar Line Clear | Penang Trip Jan 2014

Tudiaaaaaaa sudah hari Khamis u olss....
Hari ini baru muncul Umi Qi nak buat part 4 nih....Nasi Kandar Line Clearrrrrrr mariiii!....ini merupakan kali kedua Umi Qi mkn sini...kali pertama masa handle meeting besor kt Penang nih dolu2...sekarang mai anak beranak lak pi makan...kalo korang nak tau, jenuh Umi Qi ngan Walid Qi ronda satu Penang tau cari Restoren Line Clear nih....aduyaiii dugaan betul, padahal senang je nak cari, masalah yer jln kt Penang nih kan sehala....so kalo tersalah masuk simpang mmg naya ar nak pusing cari balik...nsb tanya pakcik teksi, berdesup kami drive ingat dia cerita kiri kanan depan belakang...hahahha kalo malu bertanya kan sesat jalan....kikiki


Jom tengok ramai2...kedai dia cm na? Bagi yg belum pernah makan sini, kalo mai penang, korang patut dtg dan rasailah sendiri nikmat makan nasi kandar original taste....x percaya? Sat lg hampa semua percaya nanti...tengok ar nanti menjejeh x ayaq liuq korang hahahhaha 
Jom masukkkkkkk sampai dah wehhh....

Tudiaaaaa haishhh! Ni anak sapa laa nih....baju cap ayam dia sama ngan signboard Line Clear wehhh...anak tauke line clear kah? anak orang Penang kah? anak empunya Umi Qi kannn? hahahhhahahah
Tengok, Qi pun mengalu-alukan korang semua masuk kedai ini....Qi bleh dikatakan orang pertama lah mai sini...kami dh byk kali mai...tuh yg Qi teruja sgt tu kottt hahahhaha
Jom beratuq naaaaaaa!

Abg long sapo lah nih ek...siap ada ayam jantan dok bertenggek ataish bahu tuh wakakkakaka :p ini abg long bukan sebarang abg...ini abg long dari KL dtg Penang mahu terjah cari makan Line Clear...hahahhaha....tengok ar kepala ikan tuh...besor kemainn wehhh...meriahhh sungguh la lauk pauk dia...Umi Qi x leh ar nak snap semua...nanti korang pi sendiri ye...

Cer baca motto kedai nih....aku rasa mmg bgus ada motto besor2 gantung kt kedai cm ni...leh menaikkan semangat berkobar2 utk mantopkan lagi perniagaan...kannn?
Aku suka ayat dia nih cuma ayat dia ada yg perlu diperbetulkan...hahhahaha lantaklah janji ku fhm apa maksud dia hehehhe....give a try wakakkakaka :p

Kami pi lepas waktu maghrib....xdak orang huyoooooooooo....mmg time nih syurga ana yg punya...mkn dgn hati sonang lenang...kalo time dulu2 pi mmg crowded gilakkk...sampai nak cari tempat duduk kena que oiiii....inilah dia rezeki lepas solat...alhamdulilah...

Apa yg menarik, kerusi dan meja dia...sempoiiii sgt...hahha ku suka sempoi cm nih...baru betul2 menikmati makanan ala2 kedai kopi kennn hahahha

Tudiaaaaaaa...ini adalah Walid Qi punya
Nampak x belah kanan sekali tuh telur sotong....itu adalah favourite walid Qi....sgt2 gemar cari telor sotong kalo mai sini...mahaiii tau wehh lauk telor sotong ni tau, pastu Walid Qi ckp just tinggal sikit jek lauk telor sotong nih ada, mujur ada tauuu lg...rezeki walid...berbeza rasanya berbanding tempat lain di KL....rasanya fresh dan x rasa telur lama...inilah pertama kali Umi Qi rasa telur sotong kt Penang...selama ini mmg xlayan pun sbb mcm pelikkk sgt hahahha sotong ku mkn tp telur tuh mcm exotik je dengaq kan...

Nasi sikit, laukkk berlambak! kuah campur nasi kandaq, ikan goreng tenggiri besor, bendi celur, timun selambak dan telur masin...baru lah walid Qi mkn puas2....hahahha ok2 jom beralih lauk Umi Qi plak

Lauk Umi Qi sempoiii...sempoi2 pun tetap ada ayam goreng, kuah campur, telur masin, timun selambak, bendi celur...sempoiiii....ku mmg kalo order nak cari basic dulu...baru betul2 menikmati kuah campur kari yg sebenar...aummmmmmmm terliuqqqqq wehhhh!

Santapan suami dan isteri....wpun lauk simple xdak kepala ikan...tp kami enjoy dishes ini...yg ptg tidak membazir....
Mana lauk Qi? hahahha lauk Qi langsung xdak simbol menunjukkan nasi kandaq u olls hahhahahha...hanya nasi putih dan ayam goreng semata-mata....bebel Qi kuat2...hahahhahahha :p

Umi Qi kalo dh makan...ko snap la cm ner sekali pun ku dh malas nk layann...ecehhhh...padahal time ni rimau pun aku leh makan...laporrrrrrr sgt2...yelah ronda satu penang kan...dok dlm kete pun lapor balik....tgk ar Qi, syok layan mkn nasi kandaq dia (nampak x nasi putih ngan ayam goreng jek semata tuh, itu QI punyalah ku suap)...tp ku cubit sikit kari kasi dia rasa...mmg dia layan gak lah hahhahaha mmg leh jadi geng esok besaq semua dia sebat cm umi Qi...hahhaha

Kami ni dok meja plg belakang sekali...syokkk ooo dok belakang nih, leh intai geng lain makan hahahhahahhaha

Nasi kandaq Line Clear satu mariiiiiiiiii !!!!
Hahahhaha gaya je leneh budak QI nih tau....tu tgn tuh gigit nak!...
Haishhh besor dh QI nih...bila nk dpt adik x tau bahahhahahhaha opssss lariiiiiiii :P

<<<Haaaa puas hati kan tgk JJCM Umi Qi kennnn di Nasi Kandaq Line Clear kan?? Terliur dak nih? Kalo terliur cepat2 atur trip pi sana ek...serius nk ckp, kt KL ye nasi kandaq ku belum pernah jupe yg sedap cm kt sini...kalo ada sila bg tau Umi Qi...leh terjah nanti ilang kerinduan hehhehe tunggu next episod ye....di Kedahhh, selamat bercuti u olls...daaaaaaa>>>

14 comments:

  1. Tu Qi, duk tunjuk nak tu, nak ni, nak adik kut :)) wah mesti sedap sangat, tapi tak dan nak try lagi. .

    ReplyDelete
  2. line clear ni femes.. nanti sampai penang mesti carik nasi kandaq nih :)

    ReplyDelete
  3. terliur tahap basah kain tuala ni..hahahah...

    ReplyDelete
  4. mau xterliur??
    meleleh2 dh ni..hihi..
    aritu ktorg xdpt mkn kt cni..mkn kt kedai sebelah tu..sedap jgk..
    ermm..bln 3 ni blk kg mcm nak singgah je..

    ReplyDelete
  5. sedapnnnyyyaa... teluq sotong tu Umi Qi oi...ni yang nak p singgah Line Clear ni...hohoho

    ReplyDelete
  6. popularkan kedai ni... wahh berseleranya penuh pinggan...

    ReplyDelete
  7. amboi umiQi..pekena nasi kandaq noh..sedap nampak tu..buat perut akak rasa lapaq pulak menatap pict nasi kandaq tu..nasib baik ayaqliuq akak tak jatuh kat kaybord hehe..

    beautiful scenery wallpaper kat nasi kandaq line clear tu..nampak kelasik..

    ReplyDelete
  8. haihh..bestnya jadi umi QI..jalan saje dia.

    ReplyDelete
  9. betua tau ju...klu tersalah jalan dan tak perasan kompem kena buat satu kali pusingan lagi....makan kat situ memang sedap..puas hati kuah selambak...

    ReplyDelete
  10. Ada sis..klu pegi pelita rsa dia walaweyhhj..seyes sedap bak hang!!

    ReplyDelete
  11. amboi umi qi , terliur udah . blm makan lak tu ...

    ReplyDelete
  12. selalu kalau org kata nasi kandar line clear mmg ramai org dtg.. nak beratuq pun jadi line tak clear hehehe.. kemain selera Umi QI & anak bujang dia mkn.. lauk2 yg diambik tu penuh sepinggan.. itu baru betul makan nasi kandaq.. terbaekkkk :)

    ReplyDelete
  13. huaaa sedapnyaaa! terliurrr sape nk jawap ni!

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com