Part 3: Ada apa kat Taman Botani Penang | Julia Johari
Booking.com

Part 3: Ada apa kat Taman Botani Penang

Peaceeee yo!
Laaa ni nak sambung story pasai Taman Botani Penang...sebelum sampai sini kami dua org nih laki bini dah penat ronda2 satu Penang...last sekali baru mai sini...sebab pe? Sebab baru mai...pestime...dh berpuluh tahun pi Penang pun baru ni nak mai Taman Botani...nampak sgt cm x tersenarai kennn hahahhaha


Okey2...korang tau ke Taman Botani tu apa? Ala taman yang penuh ngan flora dan fauna subur menghijau...ala2 mcm Titiwangsa atau Lake garden kt KL tu lerr...tp yg kelainan disini berbanding tempat lain adalah ketenangan dan kedinginan nan hijau disini...yeeeeeee....kami mmg suka hijau...nak cari ketenangan kena cari aura yang berwarna hijau...itu yg umi Qi dtg sini :D

Walid Qi with beloved wife Umi Qi...siap peaceeee nih...tau sapa amik gambar nih? QI ler hahahhahaha...tipu tipu...ada ar chinese lady tlg amikkan...mekasihhh...dpt gak gambar berdua...teman tp mesra wakakakak...cantik x air terjun nih wehh? Sejukkkkkk
Kotor sikit sbb dedaunan hujan rintik2 ats permukaan board nih...tp still leh amik note la...hehhehe

Anak sapa lah nih woiiii...kanak2 ribena sungguhhh....korang tau x napa Umi Qi jadi cm nih? Sbb Umi Qi nih jenis happy go lucky...wpun umur menginjak injak tiap2 thun...tp perangai tetappppp mcm belasan tahun youuuuuuuuuu hahhahahah #silamuntahijoooooo :p

Fengsan mak budak lain tgk aku pose cm nih hahhahahha cantik kan batu2 kt sini...seriusss aku dh lama x lepak kt batu...ini yg cari batu nih jadi mangsa hahahahahha

Bila pi taman botani...pasti xkan lari tgk tanaman pokok bunga....wangiii

Besar Pokok nih kan....bape tahun lah dia hidup kt sini
Haaaaaaaa nengok...model nih x habis2 ngan pistol air dia hahhahaha ok2 nak top up air terjun kt sini...mau tembakkkkkkk walid Qi sampai basah hahahahha

We are hereeeeeeeeee!

Subhanallah.....cantikkkkkkk Allah jadikan bunga ini...ikhlas ckp rasa deria mata sgt beruntung dpt tatap puas2 gambar bunga

Amik udara segar kt sini dlm setengah jam....lari dari kesesakan kota. Qi lena dibuai mimpi...kasi chance Umi walid dia datingg yeyyy
Soranggggggg je? Xla cuba tgk betul2? Sekali ngan makhluk ciptaan Allah...pokok2, tanah, sungai....itu semua Allah jadikan...kita dlm dunia nih mana hidup seorang...semua berteman..tp kita sering alpa utk ucap syukur alhamdulilah kan?

Raja berilmu tgh nyenyak dibuai mimpi :D

Okey sudah selesai terapi diri setengah jam disini...mana tahu leh dtg lagi...byeeeeeeeee. Walidddddddd tunggguuuuu!

I love Botanic Walk...make me calm and happy :D

Jom pi makan...dah puas pusing2 satu penang....

<<<Lineeeeeeee Clear Tungguuuuu, Umi Qi datanggggggg.....tungguuu part 4 yea minggu depann...mmuahhhh>>>

*Nak blogwalking balik semua pengkomen2 positif bg entry2 yg lepas....tungguuuu ye Umi Qi dtggg...maaf bz sgt kerja opiss :D


14 comments:

  1. Salam, lega dan nyaman tengok gambar2 taman botanic, penuh kehijauan,.

    ReplyDelete
  2. tu diaa....penat sungguh Qi sampai tertido2...sakan berjalan yer...lain kali gi jalan2 ajak aunty nory taw...hehehe

    ReplyDelete
  3. gambar umi qi lg byk dr QI..hahahaha....tgk gambar2 ni ..sejuk mata memandang...:)

    ReplyDelete
  4. alahai kanak2 purba posing kat tmn botanic.. kemain kiyut lagi dgn mcm2 gaya hehehe.
    Last year Zaza pergi jg Taman Botanic ni.. siap naik tram lagi jalan2 kat dlm tu.. cool bebeh :)

    ReplyDelete
  5. Booeh gang..kita pun happy go lucky jgk

    ReplyDelete
  6. Subahanallah..
    indah ciptaan Allah..

    *umi qi nak ikut gi line clear..hihi..

    ReplyDelete
  7. Wah umi qi... Ros ni duk penang xpnah nk rasa gi tmpat mcm tu.. Kna terjah ni...wat malu org penang.hahahahha

    ReplyDelete
  8. Patutlah asyik posing sendiri dan berdua kisahnya hero comel nyenyak lena. Tidur pun macam senyum Qi ni kan..

    ReplyDelete
  9. tuuu dia model taman botani penang sedang beraksi heehe..
    mmg terapi mindahlah pi sini kan ! tenang je..sejuk mata memandang..hilang stres suku abad..sungguh indah ciptaan MU...

    ReplyDelete
  10. Wah percaya tak farah tak pernah sampai taman botani nie lagi padahal sekangkang kera jer...seriously mmg cantik la umi qi.. hijau jer.. sejuk jer mata memandang..mesti tenang jer kan.. bertambah best lagi qi bagi can umi n walid dia dating ek.. =D

    ReplyDelete
  11. salam singgah. saya tertarik ngan baju t-shirt tu ja. memang sempoi lah 1family pakai macam tu. terbaikkkkkkk

    Cantik Sihat Semulajadi www.cantiksihatsemulajadi.com

    ReplyDelete
  12. Amboi nyenyak betoi Qi tido...kepenatan ke tu?...

    ReplyDelete
  13. penatnya budak comel tu meronda penang..sampai tetmimpi2 tido..

    ReplyDelete
  14. Umi qi.. memang happy go lucky.. fifi pon suke hijau.. suke alam semule jadi.. bukit laut.. syoknye.. nyaman.. tenang..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com