Part 2: Restoran Hameediyah Tandoori House Penang | Julia Johari
Booking.com

Part 2: Restoran Hameediyah Tandoori House Penang

Helloooo...selamatt sejahtera semua...sihattt?
Haaaa agenda 10 hari pastinya kalian semua para blogger pasti akan dijamu dengan gambar2 menarik percutian dari Umi Qi sekeluarga...ada yang semalam terlepas part 1 x? If terlepas click SINI

Kemain Umi Qi kennn...kasi pancing buh gambar nasi beriani nih dulu...hahahahhaha terliur ke? kecur ke? haishhh jgn tenung lama2 naa...nanti ada yang kena pi Penang jap gi kang hehehhe....ini portion Umi Qi....order nasi beriani ayam...speacialll punya....almaklumlah org KL kennn bukan selalu dtg...padahal kt KL tu berlambak nasi beriani...tp saje je nak try sini plak...meh tgk gambar sebelum sampai restoren nih.

Haaa ini gambar candid...baru nak bertolak keluar ramai2 satu family ngan moyang QI dan atok nenek QI dan maksu Qi....we all bergerak 2 buah kete...senang selesa nak angkut apa2 ken...tgk muke Umi Qi...mcm cap ayam sungguhhh laaa hahahha

Inilah maksu Qi, Umi QI yer adik bongsu, masih belajar tahun akhir di Unisel, amik electrical engineering...hahahha Qi kena duk belakang isuzu trooper ngan maksu dia...habiss lah QI xleh nak manja sgt ngan Umi Qi...kena warning ngan maksu suh behave...hahahhahahhaha Qi nih kena patpuluhpatkali bg tau baru fhm...sabo jelah anak baru nak besar kennn :p

Ok jommmmmmmm bertolakkkkk makan nasi beriani....lalallalal Qi tuh suka benor dok tepi tingkap...katanya senang nak intai aweksssssss hahhaha

Jalan keluar pukul 10 pagi...ramai betul org berpusu2 keluar...agaknya mencari breakfast atau lunch kottt....

Bila dah jumpa parking...kami semua jalan kaki satu family...Umi Qi jadi mamarazi kt belakang sekali...snap situ, snap sini...mcm pelancong europe lagaknya...padahal dari kecik sampai jadi mak org selalu pi Penang...apa nak jadiiiiiiiiiiiii umi Qi oiiii hahhahaa

Akhirnyaaaaaaaaaaa....sampai dah...landmark belakang chowrosta penang road...jalan depan sikit...masuk lorong kedai dia sebelah kiri...weeeee time nih x ramai org lg...jom masuk

Gelagat walid Qi dan Umi Qi melayan kerenah Qi....cantik wehh highchair budak kt sini...anyaman tikar jadi tempat duduk dan tempat makan kids...comel dan ringan...rasa cm nak bawak balik jek hahhaha

Menuuuu beb...wajib!

Baca haaa...penat amik gambar nih...x baca saje

Nasi beriani ayam sorang satu, kari kambing, dalca, kari ayam, kari ikan....haish mcm2 lah di order, telur sotong la, sotong masak kunyit lah...dah semua dlm menu di order...hahahhahha nsb ramai family...leh tlg habiskan...

Zoom sikit....phewwwwwwwwwww lelehhhhh ailio beb...mmg sedap ar ckp

Umi Qi kasi 4/5 bintang...sedap, yg penting kalo mai dgn family besar ada meja panjang dan beraircon, cuma layanan dia lambat sikit...agaknya x cukup pekerja kot...tu yg x dpt full mark tuh...lantak ar...janji sedap...
Tengok ar gambar semua...terutama Umi Qi tuh...muluttt panjang sedepa....hahahhahahhaha laparrr lg ler tuh...haishhhhhhhhh demok lagi :p
Siapa kata pi Penang asyik2 cari nasi kandaq je? Nasi beriani Penang kalo pandai cari mmg sedappp wehh seriuss...lg satu kedai nih dulu my mum bg tau dia masa kecik2 dtg mai mkn ngan moyang Qi dan arwah tok moyang Qi....haaaaa nostalgia la kedai nih beb, itu yg my mum suggest mkn kt sini...mmg betul2 kasi besttt...cicit dia pun mkn nasi berianiii youuuu.....hahhahaha

<<<Lepas kenyang agenda pi mana? Pi Botani Walk Penang beb....kali ini kami pi bertiga jek...family lain nak rest kt umah jek...kami apa lagi....seround....seROUND!!!!! hahhahahha tunggu Part 3 ye pasai Botani Walk...Umi Qi jadi model lg hahhahahha :p >>>

11 comments:

  1. Ok.nti blh gi terjah ye ju..tq bgthu tmpt best nih..sesekali tuko tmpt mkn kan..sllu bedal ns kandar je

    ReplyDelete
  2. alamak..mcm sedap je..mcm sedap je..haha..

    ReplyDelete
  3. sedapnyeee..
    pi penang slalu mkn nasi kandar line clear je..
    skali skala ubah angin ok jgk kan..
    ok umi qi tq..nnt klu gi penang nk try!

    ReplyDelete
  4. Betullah biasa kalau Penang sinonim dgn nasi kandaq tapi kali ini Ju makan nasi arab ye... kuniiiinggg:)

    ReplyDelete
  5. perghhhh marbelesss betul nasi beriani dia...

    penang memang syurga makanan kan...kalau pergi sana, mmg bawak duit peruntukan utk makan2 je...puas hati..hehe

    ReplyDelete
  6. Pernah makan sini umi q..tp bg farah rasa so-so jer.. sbb pernah makan yg lg best kot.. tp tempat dia mmg selesa.. ada aircond.. =D

    ReplyDelete
  7. aiyoo nasi beriyani!feveret ni terutama yg kambing punya.
    dah lamaaaa sgt tak pegi penang.masa arwah mak dan abah ada,dlm sekali 2 jer pi sana.nnti nk terjah jugak sebb masa kat morib dulu umi qi ckp restoran tu sedap,mmg sedap.:-)

    ReplyDelete
  8. mmg nostalgia habis ar... sampai ke cicit pun dapat merasa makan nasi briyani yg moyang QI pernah jejak hehe.

    Look so drooling makanan2 tu Umi oiii.. nxt time kalau dtg nak ajak Nizam makan kat sini jg lah :)) nostalgia tak?? hehhee

    ReplyDelete
  9. bila terperangkap dlm jem kat penang,rasa mcm tobat tak mau pi dah hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com