Friday, September 27, 2013

Part 5 - Part 7: Party Games MCD, Door Gift and Guestbook

Friday, September 27, 2013 22 Comments
Hooyehhhhhhh semangat-semangat hari ini up sampai 2 entry...pastu hari nih nak up entry tertunggak 3 part terus sampai part 7 youuu hahahhaha...ini haa story 1st birthday Qi x habis2 lagi nih haaa...kata patbelas chapter kikikiki....

Part 5: Party Games MCD
Weee...bagi guest VVIPs yang Umi Qi invited sure u olls masih termimpi2 or terngiang2 Umi Qi panggil anak2 korang semua join games masa party Qi di MCD 31 Ogos last month kan...hahhahah 2 kali Umi Qi buat pengumuman...aiseygirll...ramai anak2 gojes ngan mak2 gojes malu hokeh arghhhhhhh kalu dah nama Umi Qi, sure Umi QI tarik je anak2 gojes nih masuk games bagai...syok kotttttttttt....bukan selalu leh men ramai2 cm nih...happening je rasa..pastu Umi Qi rasa seronok tgk anak2 VVIPs jemputan semua happy....jom layari video yang Umi Qi reka nih...ayuhhhhhhhh!

Ada tiga games anjuran MCD antaranya:
-Belon beracun (anak2 jemputan)
-Musical chair, dan (anak2 jemputan)
-Tiup belon siapa paling cepat dan paling besar (semua VVIPs terlibat)

Click here:  

Sudah tgk puas2kan video tuh....so memorable to me....sbb orang2 kuat termasuk Walid Qi, family dan semua para jemputan ada dlm video Umi Qi create khas ini utk tatapan korang masa tua2 nanti hehehhe....okeylah jom masuk part 6.

Part 6: Door Gift 1st Birthday Qi.

Aummm....korang yang datang ari tuh suka x door gift Umi Qi dan Walid Qi kasi? hikhikhik biasa2 je coklat nih...beli pun kt kedai borong...so mmg menyenangkan kerja Umi dan Walid Qi sungguh....taraaaaaaaa...Door gift nih pun nak posing seksi kemainnnnn hahhaha

Ada dua jenis door gift Umi Qi pilih satu ruper bulat satu bentuk love....bulat utk tetamu lelaki...tetamu girl kasi love yippiiii...comel jek bekas nih...lepas mkn leh ar simpan bekas tuh letak apa2 kan....
Sticker tuh Umi Qi tempah di KL Festival City...harga 100 pieces siap potong kecik2 hanya RM25 hinggit...murahkan sticker nih...menyenangkan! Tarik sticker tampal...2 hari jek siap pun...terus amik tampal kt door gift 100 pieces nih

Untuk tetamu lelaki dan perempuan ye door gift settle...
Bagi anak2 kami beri juga door gift bentuk frame gambar yg jenis PVC....jenis plastik frame gambar nih tau...besar dan kalu jatuh pun sgt2 safety...weeeeeeee i is suka!...
Settle mak pak dan anak ye door gift kemain banyak hahahha

Ini door gift khas utk geng2 opis Umi Qi sebenarnya...mmg beli khas tuk diorg seramai 30 org termasuk bos....ada tiga jenis kaler pakaging dia Gold, Blue and Pinky!
Terpikat tgk kaler dia hahahhaha menawan habis!

Beg khas utk diedarkan setiap bos dan geng2 opis Umi Qi...harap korang suka gift dari Qi :)


Part 7: Guest book!
Masih ingat lagi guest book yang Umi Qi suh korang isi tuh???
Haaa ini dia display pertama Umi Qi buat...sebelum makan burger MCD harus catit dan sign kehadiran anda dalam buku nih...sebenarnya buku guest nih dari Majlis Perkahwinan Umi Qi lagi pakai...so kesinambungan tuh dari membazir baik Umi Qi guna semula buku tuh sebab banyak lagi helaian belum di guna....berbaloi!

Sebelum di conteng hehehhe

Selepas di conteng....kikikiki sticker besday Qi pun Umi Qi tampal dkt helaian guest book senang nanti nak buat rujukan masa tua-tua nanti...imbas kembali kenangan :)

Haaaaaaaa beranak pinak tandatangan VVIPs guest Umi Qi dan Walid Qi ye tetamu...yeyyyyyyyyyy!
Terima kasih korang sudi memeriahkan majlis Qi....semoga terhibur :)

Dah baca Part 3-4? Kalu belum meh click sini
Part 3-Part 4

<<<Hari Isnin minggu depan nak sambung Part 8: Cerita Candy Bar....hehehhe tungguuuuuuu>>>

Qi driving in Giant

Friday, September 27, 2013 18 Comments
Hahahaha siapalah yang ngah sakan drive dalam Giant Mall nih wehh....Umi Qi jadi Mamarazi that day...amik gambar VIP cilik sorang nih yang sakan senyap diam jek sesuka hati driving dalam Giant Subang....walawehhhhhhhhh Umi Qi dan Walid Qi suka bebenor Giant kt Subang nih...dah lah besar pastu luasssssss....hado plak troli yg sgt mesra alam...ko tau troli hape kami jumpa? Pestime jumpa troli ada car budak2 wehhhh...tokojot kami...xyah pi kidszoona lah cenggini...sanggup kami pi jauh2 soping barang dapur sebab menyenangkan keje mak bapak Qi...hahahha

Alkisahnya kami guna troli biasa dlm Giant tuh...alih2 masuk dlm Giant tgk ramai parents dok tolak troli berkereta comel nih...bermacam2 kaler...ini tidak boleh jadikkkk...so Umi Qi felik napa td masuk jumpa troli biasa...x jumpa langsung troli kereta super hebat nih....maka Walid Qi bersungguh2 tanya kt pak guard Giant tuh...rupernya2 diorg sorokkan belakang sikit troli nih sebab besar gedabakkk kan...yeyyyyyyy Qi dh dpt satu....suka sangat dia...kami menyoping barang dapur smpai x perasan kami ada anak kecik wehhhhh...senyapppp giler dpt stering hahahahhahahhaha :p

Jom tgk telatah 2 beranak nih...(Umi Qi diupah jadi Mamarazi...lets chekedaout)
Vrommmmmmm....Vrommmmmmm! Are u ready!
Qi readyyyy! :D

Dpt belon giant sebijik....Qi mmg hantu belon pun...mesra alam sungguh staf Giant Subang nih weh...rasa mcm masuk tempat super hot jek sini...

See...Walid Qi jadi Mastermind tolak troli...Qi apa lagi hahaha

Dah x pandang Umi Qi dah...stering jek 

Waaa cikgu sekolah memandu beri penerangan wakakakkaka

Tengok dua beranak nih....sambil drive pun leh menyoping ayam hahahha 

Qi ckp walid beli ar dulu ayam...Qi nk drive puas2

Brommmm brommm sambil mulut tuh x henti2 dok men hahha

Haper kes nih....stering ke mana orang kemana...jgn accident sudah kikiki

Terjumpa 3 orang nih...

Apa lagi ambik gambar lah...apesal daku senyum arnab...choiiiiiiii!
Sebab suka mkn maggi...so big kari ar kena snap...yeyyy

Hehehhe peacee

Qi x pandang kamera...pandang stering dia jek x puas hati amik dia dari dlm kereta hahahha

Iklan

Jom tgk Video Qi....sgt2 kemain fanatik ok...

<<<Kepala sgt pening hari ini...ingat nak up story Part 5-7 Birthday Qi...nak tido jap...kasi feel baru...chow bebeh>>>

Thursday, September 26, 2013

Simpanan tetap korang sebulan berapa?

Thursday, September 26, 2013 33 Comments
Isu nih mungkin sesitif bagi sesetengah individu...tetapi bukan Umi Qi...sebab bila bicara soal simpanan...walaupun bergaji sederhana...Umi Qi masih lagi boleh menyimpan wang RM500-RM1000 sebulan bersih di ASB...gaji xd ar sampai besar mana...tetapi boleh cukup pakai untuk beli barang keperluan anak, keperluan brg rumah dan shopping...termasuk sekali holidayyyy! See....

If dah baca baguslah...mmg panjang lebar adik sorang nih bercakap mengenai bajet dia...Gaji dia pun lebih kurang jek mcm Umi Qi...tetapi yang menjadi persoalannya...mcm mana Umi Qi leh simpan banyak...(Mention simpan banyak semasa alam bujang dan alam kahwin until now) haaa jgn cakap, ' Oh! Umi Qi dah kahwin x perlu tanggungan banyak sangat bayar itu dan ini'. Itu silap weh silap...tggu dulu Umi Qi nak jelaskan fenomena yang melanda kebanyakkan graduate yang baru dapat kerja...dapat gaji tetapi kurang cerdik dalam pengurusan duit perbelanjaan dari segi pembayaran PTPTN dan segala2 keperluan yang perlu dibayar....

Cuba perhatikan contoh nih....ini contoh adik nih lah cakap...(Mohon copy ye)

'Beban atas kenaikan minyak amat dirasai pada golongan kami.'
  • Gaji kasar : RM2300 (fresh graduate)
  • Gaji bersih : RM2032 (masih tidak layak menerima BR1M)
  • Kereta : RM 400 (Kawasan yang sukar mendapatkan public transport seperti di kawasan Damansara, maka kami memerlukan kereta)
  • Tol: RM1.60 x 2 kali sehari : RM 3.20 x 23 hari = RM73.60 (melalui LDP, masih tidak menerima 20% rebate touch n go)
  • Parking : 23 hari x RM5 = RM115
  • Minyak : RM 12 x 23 hari = RM230 (dari Taman Melati ke Damansara dan untuk ke kerja sahaja)
  • Sewa : RM 200 (paling murah di Kuala Lumpur untuk satu bilik)
  • PTPTN : RM150 (minimum)
  • Makan untuk sebulan = RM 450 (sehari RM15)
  • Ibu Ayah = RM200
  • Baki : RM2032 – RM400 – RM73.60 – RM115 – RM230 – RM200 – RM150 – RM450 – RM200
  • TOTAL BAKI : RM213.40
Sudah jelaskan...saje Umi Qi ambil contoh dari adik nih...so Umi Qi nampak ada sesuatu yang boleh Umi Qi tolong tunjuk ajarkan utk korang apa pembetulan yang boleh kita buat adik nih leh simpan banyak wang dalam tabungan....

Okey gaji dia dikira besar jugak...dulu Umi Qi kerja lama gaji pun x sampai 2k pun...tp boleh menyimpan RM500 sebulan...ye RM500 secara sistematik di ASB...bagaimana caranya...

Contoh kira2 gaji kerjaya lama Umi Qi masa bujang (bukan gaji sekarang):
Gaji kasar: RM1,800 (fresh graduate)
Gaji bersih: RM1,600 (selepas ditolak KWSP) (Time tuh belum wujud istilah BR1M)
Kereta: Beli kereta kancil secondhand bayaran bulanan RM150 
Tol: Tiada tol...(cuba cari inisiatif cari bilik rumah tinggal berdekatan dengan tempat kerja...kurangkan tol selagi boleh)
Minyak kereta: RM100 sebulan RON95 (jimat minyak guna kancil)
Parking: Tiada caj parking (cuba cari inisiatif jalan kaki jauh sikit dari tempat kerja dengan parking yang jauh lebih murah sebulan mcm parking DBKL atau cari parking yang langsung tidak kenakan wang...jalan jauh pagi2 sikit kan exercise...jgn malas ar fresh graduate)
Sewa: RM250...cuba cari bilik sewa yang berpatutan dan tidak membebankan...
PTPTN: Hasil bayaran lumpsump setelah kerja 3 tahun tempat lama (diblacklist sebab bayar PTPTN tidak tetap setiap bulan, so lepas 3 tahun terus bayar lumpsump RM24k lebih) matikkk jap hehhehe tp berbaloi wpun penat menyimpan.
Makan untuk sebulan: RM500
Ibu Ayah: RM200
Baki: RM1,600 - RM150 - RM100 - RM250 - RM500 - RM200 
Total lebihan wang: RM400

Korang tahu jika itu gaji pertama lebihan Umi Qi yang tinggal RM400 sahaja apa Umi Qi nak shopping kalu simpan bulat2 di ASB? Tunggu dulu kawannnn....haaaaa Umi Qi amalkan konsep "Peram Duit RM400 atau RM500" dalam akaun simpanan biasa bagi 1 bulan....

So katakanlah dari duit makan sebulan tuh Umi Qi leh save lagi RM100...so tambah RM400 jadi RM500 kan bulan tuh bersih...so Umi Qi masa bujang dulu simpan dulu dalam bank...jgn guna lagi...pejamkan mata2 nak bershoping bagai...pejamkan mata dari dengar hasutan kawan2 nak ajak berjalan2 tuh...

RM500 bersih itu Umi Qi leh anjakkan di bulan kedua...maksudnya bulan depan kan? Still boleh simpan RM500 bukan? So total dalam bank bulan lepas ye simpanan RM500 + RM500 bulan ini kan dah jadi RM1,000? Betul x?

RM1,000 tuh Umi Qi simpan lagi dalam akaun biasa...tunggu gaji bulan ketiga datang....Ok dapat lagi RM500 leh jimat...so bulan ketiga Umi Qi leh dapat RM1,500.............

RM1,500 Umi Qi dah dapat satu amaun bagi dikalangan fresh graduate adalah satu amaun yg besar bg pertama kali berjaya buat tabungan...so RM1,000 Umi Qi ambil buat tabungan di ASB...ye ASB ye kawan2...so balance tinggal dalam akaun semasa adalah RM500...

Balance RM500 tuh Umi Qi ambil komisyen sikit katakanlah RM200 buat pakai joly2 sakan mcm soping ke, tonton wayang ke atau apa2 lah jadi asalkan ada imbuhan diri sendiri setelah berjaya menyimpan dalam simpanan biasa dan tetap....Okey jangan pandai dah korek komisyen RM200 tp x pandai kambus balik lubang duit tuh...tggu gaji bulan depan dpt lg leh simpan RM500 so tambah bulan lepas tinggal RM300 kan jadi RM800...so RM800 tuh Umi QI pecah jadikan RM500 masukkan secara tetap didalam ASB...tanpa diusik sehingga cecah 3 tahun simpanan....Umi QI hanya main duit joly sakan hasil lebihan duit RM300 itu sahaja...jika anda cerdik lagi simpan duit RM300 tuh jgn usik...simpan dalam simpanan utk bg imbuhan diri sendiri bila anda rasa ia perlu....dah nama fresh graduate dpt kerja kena pandai menipu buat simpanan...ye dak...pandai gali...pandai kambus balik wang tuh!

So, kita nih kena belajar cerdik dan belajar tipu sikit diri sendiri....apa maksud tipu diri sendiri...tipu simpanan utk bulan ini jgn usik...tapi cerdikkan diri setelah wang itu beranak ke bulan seterusnya dan simpanlah di tabungan simpanan tetap mcm ASB...yang mcm Umi Qi buat...so mmg boleh bayar PTPTN setelah 3 tahun x sambung bayar Umi Qi leh bayar lumpsump....itupun dah kenakan blacklist bayaran denda lebihan sebanyak RM2k lebih...phewwwww habit bayaran bulan2 kt PTPTN Umi Qi x leh hadap...mmg pk nak bayar lumpsump...so tahun 2010 Umi QI dah selesai bayar dekat RM24k degree yer PTPTN...alhamdulilah...

So start dari situ ...cuba korang yang fresh2 graduate nih amalkan sikap jimat cermat...jgn keluar je dari Universiti, terus kerja nak pakai kerete besar2...kan situ dah pakai byk duit...pakai byk kudrat byr insurans bagai...nanti kerjaya dah naik pangkat, sudah byk tangga gaji naik baru lah pk nk pakai kereta besar...nak beli Umah bagai...simpan dulu yang ptg....x kisahlah korang naik public transport pun...Umi Qi dulu pun naik bas 2x tukar pi KL kerja tempat lama sebelum dpt kancil tuh pakai buat pi kerja...see!

Bukan Umi Qi ckp nih nak vangga diri...nak ego sangat, nak hipokrit sgt betul ke Umi Qi buat cm tuh...boleh ke hidup kt KL nih dengan gaji lebih rendah dari adik story kt atas tuh x boleh buat tabungan akan datang utk kahwin dan sebagainya....

Penat celoteh...korang nak dgr nasihat Umi Qi ke x terpulang...tp mmg Umi Qi amalkan dan berjaya sampai sekarang dah kahwin pun mmg x hutang mana2 pihak masa belanja kahwin dulu...nak kahwin pun kami berdua amalkan konsep yang Umi Qi ajar kt atas tuh kt bakal suami...until now kami bahagia tanpa seksaan hutang sana sini....

Ya, cuma rumah je kami masih belum cari...belum ke temu impian dihati nak buat belian...tunggu rezeki Allah...harap simpanan kami yang ada sekarang boleh beli rumah pada masa akan datang...sabar ye adik2 yg baru kerja ngan gaji rendah...tp ingat anda boleh buat simpanan tinggi jika anda CERDIK!

Sekian, celoteh bajet Umi Qi bersiaran....chowwwwwwww!



Wednesday, September 25, 2013

Siapa pernah tonton Video Qi umur 11 hari?

Wednesday, September 25, 2013 18 Comments
Hi semua...petang2 cenggini baru ar umi Qi nak up entry kan...kemainnn femalasss....hahah padahal dok opis bz kemain...errrrrrrmmmm apa nak buat...Hokeh tetiba dapat idea dari gerobok lama You Tube Umi Qi...
Dulu2 tahun lepas ar, masa bulan 9 tuh kan Umi Qi pantang...so masa alam pantang umi Qi nih mmg sakan rajin x hingat amik video si Qi masa baby...siap kalu boleh azam nak amik video seminggu sekali nk tgk perkembangan Qi membesar...hahhahaha...jadiklah kan...ada ar memory sikit wpun x banyak...

Terus terang katakan...video-video yang korang ambil x kisahlah kenangan ke, video holiday ke, bila dah jadi arkib negara, pastu bila kita view semula pasti korang senyum sampai nampak gusi kan....mesti ckp x sangka Qi dulu masa baby cm nih...innocent sungguh!

Berlainan sgt dgn Qi sekarang yang dah umur 1 tahun 25  hari, hari ini. Dulu masa baby kuat sangat nangisss time bila lambat bagi susu hahahahha terkocoh2 Umi Qi weh nak netekkan si Qi yg sakan kuat minum susu....hhehehehhe tp sampai sekarang Umi Qi x percaya Qi dah besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....bukan ke baru semalam QI tuh masih baby? Yang masih tidak tahu apa2...how time flies...sekarang Qi dah mula mengumpul ilmu nak main bola di padang sekarang....petang semalam sempat men bola ngan dia...x sangka sudah pandai amik bola campak jauh2 suh Umi Qi baling kt dia semula...x sangka weh x sangka aku dah ada anak jantan suke men bola...pas nih leh ar beli baju bola kasut bola ye Qi....

Banyak tol bebelan umi Qi..meh tgk Video Qi umur 11 hari....jgn ketawa ye suara belakang tadbir tuh kelakar lak dgr Umi Qi nyanyi hahahhaha lariiiiiiiiiiiii



Mempersembahkan inilah dia hasilnya baby bertukar jadi Abang Kawasan....Abang Qaiser ilman hahahah besorrrrr dah diaaaa

<<<Kenangan seumur hidup tgk video Qi masa baby...aduyaiiii nak baby lagi blehhh? hahhahaha>>>

Qi jenjalan

Wednesday, September 25, 2013 3 Comments

Jom tonton Video Qi nih...
Dah tonton kan...hahahha itu budak sekarang 1 tahun 25 hari...sudah pandai jalan sepenuhnya...dan byk ragam sejak dapat kaki nih hahahha

<<<Kepala pening weh pening kt opis...nk up entry panjang2 tunggu dtg mood rajin...skrg tempek je video...biar video QI menceritakan segalanya....Part 5-Part 14 Qi birthday tggu lah ye...nak amik nafas nih nafasssssss huhhhh>>>

Tuesday, September 24, 2013

Part 3 - Part 4: Acara tiup lilin birthday Qi dan VVIPs snapshoot!

Tuesday, September 24, 2013 23 Comments
Yeyyyyy! Today is Tuesday u olls Gojes Bloggers! Wehuuuuuuuuu
Aiseygirl...now nak sambung liputan cerita sensasi (konon hahah) berkenaan Part 3 - Part 4 sekali harung....kang ada yang bosan kang nak tggu lama sangat until Part 14 hahahhahahhahaha :p (ketawa jahat)...

Part 3: Acara tiup lilin 1st Birthday Qi
Perghhh! Ramai geng2 VVIPs story dalam entry kata kemainnn Qi ko sampai 3 bijikkk kek sekali potong....1st besday katakan...eh eh eh jgn salah faham...bukan nak hover tau!
Tapi Umi Qi dan walid Qi mmg merancang lama dah nak pelbagaikan kek versi besday Qi nih...yelah jikalau satu kek nombor 1 tuh je hado (2kg tuh beb) kalu x cukup acaner? Haaaaaaa itu pun korang kena pk sbb Umi Qi jemput almost lebih dari 70 VVIPs ye jemputan...haruslah kek lebih dari nombor 1 tuh...sbb Umi Qi xnak ada cacat cela dari segi makanan utk tetamu (highlight kt walid Qi awal2) risau tau bab2 makanan nih, biar lebih asalkan semua tetamu VVIPs Umi dan Walid merasa kek Qi super sedap nih...(ramai puji kata sedap kek nombor 1 kek vanila, mekasih tau)

Tadaaaaaaa!
Sebelah kiri sekali pulut kuning, tengah Kek Nombor 1 (rasmi cake) dan sebelah kanan sekali kek bulat tuh kek coklat....semua kek tuh dari Kings Confectionary...mmg terbaikkkkk! Harga pun x mahal mana, yg ptg tetamu puji kelangit kek2 tuh...kembang montot umi Qi oiiiiiiiiii hahahha

Pandangan sisi kek Qi...gemuk gila kek QI yg nombor 1 tuh (2kg) harga dalam Rm100 lebih cenggitu ar kata walid Qi...walid yg bayor...Umi Qi pejam mateee jek hahahha...tang lain Umi dan Walid Qi kongsi2 bayar....x mahal lah buat kt MCD hokeh!....nanti Umi Qi story lain part...about bajet...

Inilah dia Birthday Boy Qi...dah setahun dah dia...dah byk akal, sudah boleh berjalan (hadiah terbaik utk kami berdua)
Sekarang Qi dah setahun...1 je lilin ye...sape nk tiup lilin tuh Qi hahahhaah (confirm mak dia hahahhahahah)

Time nih mmg ramai2 satu family dan semua VVIPs gojes raikan nyanyi lagu Happy birthday kt Qi....seronok feeling time nih....Qi kamu rasa x yang kamu di raikan? Sure Qi x fhm apa satu lagi...tetiba kena potong kek hahahahhahahhaha....janji kami semua ada kenangan seumur hidup raikan majlis Qi... :)

Jamah sikit kek...bukan krim tuh ye...Qi masih baby-todler...so kek sikit je kasi rasa utk amik gambar...mudah-mudahan kamu jadi anak soleh dan dengar kata Umi dan Walid ye...time nih feeling Umi Qi nak nangis dah, sebak pun ada...x sangka Umi Qi nih lasak2 orang yer dikurniakan anak...sekarang dah setahun...Ya Allah, 25 thn akan dtg Umi Qi nk terima menantu plak hahahhahahhahhahhaa ke situ plak pk weiiiii :p

Lepas acara suap menyuap kek Qi...tiba masanya incharge MCD tolong potongkan ke semua kek Qi utk diagihkan kepada semua tetamu jemputan...cer tgk pekerja MCD baru nih....hari nih masyuk koje terus angkat dulang hokeh! Siap posing mengalohkan model2 terkenal hahahahha (muntah ijoooooo hahahha) Ini kek coklat, kek bulat tuh la...nih nak serve kt geng2 gojes luar bilik VVIPs tuh, sorang2 Umi Qi pi tanya...kek, kek, kek, kekkkkkkkkkkkkk...siapa mau kek Qi hangkat tgn!....Ke semua geng gojes hangkat tgn yeyyyyyyyy hehehhe

Habis sudah tugas seorang pekerja MCD nih...baru koje htr kek je pun dah mengeluh fenatttttttt hahhahah drama ko kan Umi Qi...kakakkakaka...tau x apa perasaan Umi Qi time nih, sonokkkk ye bukan kepalang bila serve kek Qi kt korang semua tau...yg dh mkn kek pun Umi Qi suh tambah hahahhahahaha

Part 4: VVIPs snapshoot time!!!
Yeyyyy masuk dah part 4 ok hahahhaha kemain laju short cut!
Lepas seronok2 mkn kek Qi dua bijik tuh habis sold out...suka mak suka weh korang mkn sungguh2 hahahhaha time nih our photografer abg zul amik picture geng2 VVIPs...kebanyakkan VVIPs umi Qi undang adalah Geng Gojes blogger...ke semuanya ada dari Seremban, Temerloh, dan around KL...sayang korang smua sampai akhir hayat tau...

Ini gambar geng2 mak2 blogger....ehhehhehe sgt cool masing2 buat aksi tunjuk tunjuk tuh hehehhe hebattttttt!

Geng papa papa macho plak masuk korum...mmg sporting habis time nih...gelak ketawa kami semua geng2 mak tgk geng bapak2 bergambar dengan anak hahahahhahahha yg x menahan tuh asben hakak Leenda kemain nak dua anak tuh ....sekarang pun dah tercapai hajat, kak leenda pun dh preggy yeyyyy...

Geng Mak2 blogger + Geng Bapak2 Macho amik gambar sekali....gamat satu MCD Kepong tuh wehhhhhhhh....nsb x runtuh jek bangunan MCD tuh kita kerjakan hahahhaha riuh rendah anak, bapak, mak2 mmg happening sungguh! :D

Tetamu VVIPs beransur pulang jam 5 petang...sekarang acara bergambar dengan kaum keluarga kerabat Umi Qi...inilah dia, mak bapak, mak pak mertua, adik beradik dan ipar duai....meriahhhh! 
Qi tuh x habis2 ngan trumpet biru dia hahahhahahhahahha

Gambar rasmi bersama Abah, Mama Julia dan My father Mother in law...weeee Walid Qi duk dukung anak buah tuh ye....jgn buat propa Umi Qi plak ada dua org anak....hahhahahha lom positif lagi wehhhh hahahha

Apa kes nih adik beradik Umi Qi dan ipar duai?
Kes nak salahkan Qi...sebab Qi ar kami kena kerja sebulan utk urus Majlis Qi...terima kasih tidak terhingga family in law sbb dari Kuantan Phg sanggup datang tolong semata2 besday Qi...kalian mmg terbaikkkk!

Byeee byee Qi cakap kt semua VVIPs jemputan...bye2 baby gojes, bye2 anak dara pujaan Qi ckp hahahha amboiiiiiiii siap bye2 kt dara pujaan tuh kemain ko Qi....
Opssssssss mana habis lagi...ada Part 5-7 nak storykan sekaligus....3 part satu entry bleh kan? Baru x boring hahahha cpt sikit nk terjah cerita baru....wehuuuuuuuuuu!
Sudah baca entry semalam??? Kalu belum click bawah nih :D

<<<Yeyyy, happy sgt! Tidak terkira hokeh! Esok kalu rajin Umi Qi up entry Part 5 hingga Part 7 dlm satu entry...entry berkisarkan Games MCD, Door gift dan Candy Bar.........tungggu kemunculan Umi Qi esok....hoyehhhhhhhh! >>>

Monday, September 23, 2013

Part 2: VVIPs is coming! Yeyyy!

Monday, September 23, 2013 15 Comments
Happy Monday u olls :p
Haaa sekarang Umi Qi yer story birthday Qi dah nak masuk Chapter 2....baru chapter 2 daaaa...another more part until Part 14 yea...hahahha berasap lah pale nk story bagai...Umi Qi mmg suka buat part by part....more interesting nak storylah beb...so sudah 23 hari sudah berlalu party Qi nih...semalam hari Ahad...Umi dan Walid dah dpt DVD gambar dari Mr Photografer kita...yehuuuuuuu!

Siap cover DVD beb! Mcm DVD pengantin2 plak rasa padahal budak Qi yer party...tp i really salute ler hasil gambar ke semua 500 ++ pic yang dlm DVD tuh.....banyak kan gambar? Haaaaaaaa i'm lovin it...mmg puas hati ooo tgk gambar banyak2 nih...tp kalu nk tgk 500 ++ pic tuh x dpt lah nk upload sini beb...kalu nak tgk sila pic kt wall Umi Qi yer FB ye...mmg hado lah semua pic tuh...itu pun sudah disunting tinggal 300 ++ pic only....kalu 500 ++ tuh nak upload dlm fb Umi Qi mau yer fengsaaaaaaaaaan syarikat FB tutup kedai wehhh hahahha...

Mari2 saksikan sedikit sedutan gambar2 panasssssssss!
Leaderboard! Aummmmmmmm!
Welcome VVIPs :)

Our teams...Rock n Roll kikikiki banyak tema kuninggggg bersih2!....Oh tidakkkk....kuning kan ceria betui x Qi...

Tetamu VVIPs Umi Qi dan Walid Qi sekarang tgh menyerang kami bertubi2...sorang demi seorang, keluarga demi keluarga bertamu...tgk lah Walid Qi dok dukung Qi sambil layan tetamu...cer tgk gelagat Umi Qi tu....hahahhaahha itu nak terjah tetamu tuh kasi tanjat besorrr...hape ingat umi Qi lupa lagi ke nama korang hahahhahahhah :p 
Sonok wehh tgk korang dtg... :)

See siapa datang? Mommy zaza and family....happy tgk muka gembira diorg nih....:) welcomeee dearrr mommy gojess!

Kak Sal with partner, Mama Sb and family serta my mother in law hujung tuh sekali tudung pink...tetamu awal yang hadir ialah Mama SB...terjerit Umi Qi panggil Mama SB!!!!!!!!!
Hahahha mana x jerit, dari Soromban yo datang....mmg most wanted yo!
Mekasih korang....sudi dtg majlis QI

Geng sahabat baik officemate...dari kiri Lina, Aifa dan Wani...semua geng2 adik2 nih...anak dara lawa lagi nih...TQ korang sayang korang....hadiah kemain besaq lagi...perghhhh! :)

Dari kiri, Moon and family, Umi Qi, Mommy Zaza, Sis Ameris dan Cikgu Azrine...ini adalah tetamu2 terawal yang datang...sebab tuh amik gambar awal2 kikikiki

Sekarang menjemah amik gambar ngan kak eja dan mama SB....hahahhaha tgk berapa banyak shout out kami pegang...mmg menjadi idea Umi Qi nk buat shout out nih...baru best nak bergambar..seakan gambar je leh menceritakan segalanya...weeeeeeeeee 

Inilah dia My Family....yeyyy datang dah!
Dari kiri my beloved mum, Walid Qi, my beloved abah, my mertua, Umi Qi, Adik Ina (bongsu) dan Adik Ita (adik kedua)
Terima kasih sayang korangggggggggg mmuahh :*

Daripada beratus2 gambar...gambar babah2 nih lah sgt menarik perhatian...sebabnya jarang benor tgk orang2 laki nih buat mesyuarat kt tangga mekdi hahhaha sakan kottttttttt...meeting apa tuh? hahhaha

Makin ramai lah geng babah Walid Qi ye....dari kiri suami kepada Mama Nia....dan kanan sekali suami kepada Mommy Zaza....suka sgt tgk gambar nihhhhhhhhhhh :D suke le tuh Walid Qi byk kawan2 baru hehhehe

Kt dalam bilik VVIPs kecohhhhh kecph sgt wehhh...hahahha time nih dok buat bermacam2 games utk anak2 VVIPs...pastu dok acara amik gambar berlambak2...habisssss kecoh satu mekdi kepong dibuatnya....hahhaha kalu korang nak tau Umi QI mmg suka korang buat kecoh baru meriahhhhhhhh :)

Kek 1st birthday Qi dah sampai...saje our incharge MCD sorok dulu kek Qi sebab habiskan 3 jenis games MCD dulu...last sekali baru sesi potong 2 bijik kek....perghhhhhhhhhh tali dah bukak....jeng jeng jeng... hahahaha

Sudah khatam entry Part 1 dan Part 1A?
Kalu belum click link atas tuh....

<<<Tunggu kemunculan Part 3 esok ye....pasal Kek Qi, VVIPs Gojes club and my family pictures....tunggguuuuuuuuu>>>