Friday, August 30, 2013

Happy 1st Birthday Qaiser ilman!

Friday, August 30, 2013 15 Comments
Allah selamatkan kamu.....
Allah selamatkan kamu.....
Allah selamatkan Qaiser ilman.....
Allah selamatkan kamu..... :D

Sempena untuk hari esok merdeka plus sambutan hari jadi Qi...Umi Qi nk buat entry khas hari ini utk Qi tersayang...
Mari imbas kembali kenangan tahun lepas disini click: 
Kronologi bersalin Umi Qaiser ilman

Syukur ke hadrat Allah Taala...
Merdeka, merdeka, merdeka....

Qaiser Ilman (Qi)
31 Ogos 2012, 13 Syawal 1433 hijrah

Tercipta sejarah hari ini...diraikan ulang tahun pertamanya oleh semua keluarga, sahabat handai, rakan taulan dan serta gojes blogger di MCD Kepong.

Kronologi 1 hari - 12 bulan
Lahirlah seorang anak merdeka tahun 2012 di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur tepat jam 4.43 ptg betul2 masuk azan waktu Asar....bergema Azan Asar masuk ke ruang laboor room...Ya Allah, subhanaAllah... :)

1 hari - Alhamdulilah normal dan sihat, syukur ya Allah

1 bulan - Amik mood nak belajar sesuatu, masih dlm progress melihat, mendengar, merasa hairan...itu dan ini...hihihi

2 bulan - belajar seni pertahanan diri...boxing sapa2 yg cuba menggomolnya hari2...hihi

3 bulan - belajar senyum dan ketawa... :p

4 bulan - belajar apa itu muka serius time kena bawak pi suntik imunisasi...serius!

5 bulan - belajar apa itu meniarap buat pertama kalinya dlm hidupnya.

6 bulan - belajar merangkak...cubaan demi cubaan...jatuh bangun merangkak...tanpa putus asa.

7 bulan - ambil gambar di studio photoshoot...berangan nak jadi model baby...hahahha

8 bulan - sudah ambil lesen L...ada berani? kikiki

9 bulan - umur Qi 9 bulan maknya verangan nk buat besday party....kemainnn! :p

10 bulan - umur 10 bulan sudah ada aset2 kecil.. kuda ku lariii gagah berlariiiiiii....hahhahaha

11 bulan - kena bawak beg susu pampers sendiri...belajar berdikari..

12 bulan - sudah pandai berjalan, jerittttt, terlebey esaited dari uminya, berani tegur orang yg baru dikenalinya...berhati2 ye gojes...awas budak ini sudah capai akalnya yang kemungkinan anda terleka bahawa beliau sudah masuk ke angka umurnya
1 tahun :)

Umi, Walid dan semua blogger gojes mengucapkan........

Jumpa kalian semua esok ya! Hati2 bawa kereta tuh :)

<<<Semoga majlis Hari Ulang Tahun Pertamanya esok berjalan dengan lancar dengan izin Allah SWT, amin-amin yarabbalalamin>>> :)

Thursday, August 29, 2013

Rock 'n' Roll: Mom & Dad ♥ Me

Thursday, August 29, 2013 19 Comments
Wehuuuuuuu! 
Sudah hari Khamis hari ini...nyata hanya tinggal 1 hari sahaja preparation simple mimple dari Umi Qi hahahaha....jgn ditanya apa deco2nya...non hado...hahahaha
Mesti ramai dok nak tanya dari awal lagi...
Apa tema Qi yer birthday....

Haaaaaaaa ini dia key wordsnya! 

Yeahhhhhhh! 
Rock 'n' Roll
Kemain rock kapak plak jadinya hahahah dah Qi suka bebenor joget dengar lagu...setiap kali dengar lagu mesti nak joget enjut2 so Umi dan Walid beli baju ala2 rock nk pakai masa besday 1st Qi nanti hahahhaha aduyaiiiii mak pak rock...anak jiwang karat....molek ler tuh...kikikiki

Mom & Dad ♥ Me
Omey x words baju Qi nih? hehehe simple je words but deep meaning....see!

Baju Warna Hitam - Walid Qi
Baju Warna Oren - Umi Qi
Baju Warna Kuning - Qi
Simple janji rockkkkkkkk star! hahahhaha

Baju nih semua readymade...pilih beli pakai...haaaa dh motto yer simple...harus baju pun simple...beli kt Pertama Kompleks Baju Umi dan Walid...manakala baju Qi beli kt Times Square...janji selesa pakai cukup memadai. :)

Pastu dpt 2 sticker free kt bawah nih weeeee besh2...dok pk nk tampal kt ne nanti ermmm

Tadaaaa...banner Qi dah siap semalam...balik je umah terus tggu walid Qi...terus tgk dlm kete walid Qi yer banner...wahhhhhhhhhhh rasa nk lompat bintang 100x...nsb baik badan x mengizinkan buat cenggitu hahahhaha....yeyy alhamdulilahh...menepati citarasa umi Qi...siap tunjuk kt Qi tau banner tuh...leh plak dia pi kt muka dia sendiri pi tgk lama2...agaknya dia fhm itu adalah dirinya sendiri...senyummmm jek dak bujang tuh seakan mengerti kami nak sambut 1st birthday yer...ya Allahhh...senyuman anak adalah segalanya2 kan gojessss???

Banner nih size standard je...biasa2...pastu diorg bg free tali nk gantung nanti...oh my mudah keje x yah cari tali lg best2... 

Esok lusa dh kena gantung...ermmmmmmm moga ia jadi kenangan seumur hidup Qi ye...if umi dan walid tiada nanti...kami buat sehabis mungkin utk anak2 akan dtg nanti, insyaAllah aminnn

<<<Ya Allah, permudahkanlah perjalanan perancangan kami ya Allah, permudahkanlah tetamu yang hadir selamat pergi dan pulang ya Allah, permudahkanlah kesihatan yang berpanjangan kepada kami semua ya Allah, kurniakanlah kegembiraan dan sinar bahagia kami semua berpanjangan ya Allah, sebaik2 perancangan dan menentukan segalanya ialah dari Mu Ya Allah, ku berserah dan memohon restu mu Ya Allah, Amin-amin yarabbalalamin>>>

Wednesday, August 28, 2013

Official Banner 1st Birthday Qi: Done!

Wednesday, August 28, 2013 21 Comments
Yeyyyyyyyyyy!
Masa yang di tunggu-tunggu telah tiba... :D
Inilah diaaaaa.....

"Official 1st Birthday Banner Qaiser Ilman"
Amacam ada ok x? Ke jiwang sgt lg hahahha bedal je lah janji hadooo
 Banner nih Walid Qi yg tempah dari kawan lama dia...Umi Qi just email beberapa jenis gambar jek...so byk2 deco umi QI tertarik yg ini...so sweet jek tgk ada polkadot merah itam tuh...mmg warna kegemaran walid Qi dan umi Qi tau...haaaaa... :p

Pastu ada tema Disney...weeee banner jek ye bertema Disney...hat lain xdak ler deco disney yang hamat pun...dah buat kt MCD je kan...of courselah biasa2 jek...

Berpuas hati...hari ini incharge yg buat banner kata dah siap leh ambil todayyyyyyyyy!
Today beb today...so Umi Qi dh mesej baru je tadi kt Walid Qi suh amik nanti hari ini time lunch hour....x sabor eh nk tgk banner sebenar kikikikiki....

Ada sebab Umi Qi dan Walid Qi bercadang buat banner pengantin tecik nih...
Sebabnya:
-Hendak hargai beliau nk menginjak 1 tahun, 
-Hendak hargai tetamu2 yg hadir, 
-Hendak tatap puas2 anak yg dikandung 9 bulan diraikan beramai2 dgn mereka2 yg tersayang,
-Hendak simpan buat kenangan,
Yang penting sekali..........
-Hendak ambil Picture banyak2 dengan gojes guna banner ini...hahahhahahha itu motipnya...so kalo gojes yg dijemput VVIP sahaja ke majlis Qi kena pastikan inilah banner Qi yg sebenar...jgn tersalah besday party org lain dah lah yek...kikikiki (gurau kasor)

2 banner ini adalah banner yang Umi Qi reka sendiri untuk invitation khas didalam private FB sahaja...so mmg ia tidak akan diprintkan...
Ok x?

Simple je majlis Qi nih...jgn harapkan kesempurnaan dari Umi Qi ye masa the day...if x sempat sembang2 lama ngan u olls masa the day fhm2 lah ye, jgn terasa ke hape ke, buat lah mcm rumah sendiri...bila jd tuan rumah mmg ke hulu ke hilirlah nak pastikan semua yg dirancang ikut plan wpun ia hanya sesimple yg mungkin.... :) simple itu motto hidup umi Qi dan walid Qi, tidak perlu serabutkan kepala2 sendiri..yeahhhhhhh 

<<< Tak sabar weh balik nih nak tgk banner Qi sebenar....weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cepatlah masa...cepatlah nak balik nih kikikikiki>>>

Mommy blogger gojes meet up: Baraan Beraya Umah Aty

Wednesday, August 28, 2013 15 Comments
Yeyyy akhirnya kini pasti...
Dpt gak publish wajah2 kesayangan hamba mommy blogger gojes super mom and baby masa baraan beramai2 ke rumah Aty Fared pada Ahad lepas 25 Ogos 2013 jam 3-6 ptg...
Sudah yer dari keluar awal sampai jam 5 daaaaaaaaa....aduyai jem giloss...tp kami mmg x putus asa...tetap sampai gak umah aty yeyyyyyyyy... :) beraya gan geng2 mak2 blogger hamatlah happening kikikiki

Aty... Maaf eh kalu ari tuh kami mmg betul2 buat umah aty mcm umah kami semua sendiri hahahhaha x tau malu yer blah masukkk terus bg menu potluck umi Qi masak char kuew tiaw kekekkekekke....moga Aty rasa eh...x sedap kasi tau eh...nanti nk improve lg hehhehe :) mekasih Aty hang mmg terbaikkkkk!

Inilah dia geng2 Mommy Blogger Gojes Supermom & Baby....ternyata candid picture semasa beraya adalah faktor utama gambar anda ceriaaaaaaaa...yeyyyyy!

Potluck Kuewtiau Goreng Kerang yang dimasak oleh Umi Qi dan Walid Qi berjaya gak buat...alhamdulilah :)

Geng2 popular gojes...mmg glammm ok...cantik baju raya diorg kikikiki

Anak bujang Umi QI pakai warna oren...dok sibuk buat meeting ngan anak gojes...Elman, Sofiyya dan Sofia Iman hehehhe comel cm partner sorang catu weeeeeeeeeeee.... :)

Elman vs Ilman...hehehhe mmg nama dekat serupa...tp lain karakter masing2...depa dua dok mengumpat pasaipa eh...meh nk dengaq hahhaha

Inilah dia Mama Rara...mmg hebat dia nih...lama dah nk jupe...dulu Umi Qi stalker je mama rara nih...yelah famos amos tau...takut umi QI nk terjah komen...pastu pelan2 komen akhirnya bila komen masuk club pastu terus jumpa seronokkk wehhh...x terkata...she's so friendly....petah bercakap...mcm dia karang dlm entry blognya...sofia iman anaknya...omeyyy angat...rata2 geng kami semua anak sebaya lahir tahun 2012...yeyyyyyyyyy rara nanti jumpa ye lg :)

Mana org kuat? Yelah walid Qi mana?
Tu tu tu yg dok atas sofa pakai baju kemeja ala2 coklat cair tuh heheheh...siap dok sembang gan Asben Ros anis...kemainnn meeting yer  ye hehehhe habislahhh sofa aty tuh pa...jgn tumpahkan air...kalo x mama Qaleef cari Umi Qi sabtu nih....hahhahahha lariiiiiiiiiiiiii

Yeyyyyyyyy ini salah seorang anak gojes Mama Yaya...Yaya nama yer...dah le cun...pakai baju retis...geram dah dari jauh nk amik pic...last sekali nahhhhhhhh umi Qi culik xdak makna nk pulang balik kt mama yaya hahhahahahha habislahhhhh anak dara kikiki

Tudung purple tuh lah mama hannah (Blog Anez Zamri) dari jauh Perak sanggup dtg semata2 nk beraya gan gojes blogger...dah 2 kali jumpa mama hannah ni...mmg dia mesra alam...tp that day dia x sihat kena cirit birit teruk...tp ttp gak dtg dgn niat yg sgt kental...ya Allah murah rezeki kau berikan...mama hannah nih baru tau preggy 2nd semalam yeyyy tahniah ye mama hannah...jadi kak long hannah dah dia yeyyyyy


Anak comel cute ini Mama Ekin Jamal yg punya....nama yer Zara...weeeee omey angat pakai cheongsam ok....gerammm auntie tgk...mcm bintang korean wehhh  :)

Mama Erina Asmawi dan Mama Ctmah...dua orang blogger mama yg terkenal nih...pernah baca entry umi Qi sebelum nih kan pasal Arwah adik Aqil? Ye ibunya Erina Asmawawi...pertama kali jumpa mama erina nih tau...best sgt peramah sungguh...x terkata...tahniah ena...2nd preggy! Sungguh cantik ena nih...

Mommy CTmah...mama alisha nih cantik sama ngan baby alisha...dari jauh tgk je alisha...gerammmmmmm pipi yer yg labuh...aummmmmmmmmmm

Mama erina ngan Alisha, Iman dan Qi...msg2 dok berebut balang kuih raya hehehhehe

With mama Yana Azfar...mama zafirah nih tau...omey angat zafirah buat muncung itik hehheheh...geyam2 auntie geyam...mama zafirah nih makin berseri2 lepas pakai Ephyra...weeeeeeeeee nk cube leh lalink...nk berseri cm u gak hehhehe....Yana mekasih tau amik pic kita berdua nih...umi Qi copy paste sini hehehhe :)

Si Qi yg bajet hensem...eahhhhhhh...nyampah! :p

Mari bersakan picture gan tuan Umah....dgn Aty lah sapa lg...lawa beb umah dia...susun atur lawo...perghhhhh asben dh suh belajor ngan aty...mampur umi Qi hahahha....Aty hang jgn marah haku...ini jek pic yg hado buat bukti umi Qi dtg umah Aty berbaraan sama kamu semua hahhahaha....walid lah salah nih amik pic cenggini aummmmmmmmmmmmmmm! kikikiki

<<<Puas hati dapat berbaraan gan geng blogger supermom and baby....ternyata kalian semuaaaaaaaaaa hebattttttt...cayalah! :* >>>

Tuesday, August 27, 2013

Photo Corner: Birthday Qi Shout Out!!!

Tuesday, August 27, 2013 25 Comments
Hip hip hooreyyyyy! Eahhhhhhh aummmmm! Hahahha
Itulah dia Umi Qi korang...mmg terkenal dgn sifat daya gumbira dan happy go lucky...nampak je serius garang kemain ken ken ken kikiki...tp bila sapa2 yg baru menyapa pasti x kering gusi kawan gan umi Qi...coz of What?
Bcoz Umi Qi nih mmg xleh serius lebey2 nanti kematu den sbb rasa mcm bukan original Umi Qi...ok2...stop...byk dah bebel kelaut....bosan bosan daku bosan pada diriku awwwwwww...

Kira2 kt kuku tgn jari jemari dah x cukup nak countdown wehhh...laa nih dok project sakan 1st besday Qi...ala simple2 jek pun....amboi simple pun hadooo shout out utk photo corner wehhh kemainnnnn....(kalu dah dasar suka bergambar pasti hadooo jek taktik nak mencari perkara2 berkaitan gambar kan kikiki)

Ok ini adalah sikit2 umi Qi berjaya buat kt komputer walid Qi kt umah...pinjam sat toner kaler2 tuh ye walid Qi...hahhahah halalkanlah eahhhhhhh!

Tadaaaaaaaaaa meh baca meh setiap satu....yg dpt invitation untuk jemputan ke besday Qi jgn lupa korang sign autograft kt buku wedding dak tecik tuh dulu pastu bershout out lah korang puas2 ngan benda2 alah nih dpn banner Qi...esok umi Qi uar-uarkan banner Qi tuh acaner ye hehehhe

Omey ke dok eh? Ke jiwang sgt? kikikiki








Dah tgk kan? ala ini jer termampu umi Qi buat dik non...nk lebey2 x reti tgn2 nih x super kreatif mcm korang...kiki belum letak gam lg...nanti nak trim kasi cantik2 sikit atas playcard...baru keras...kukuh jitu korang nak melasak bergambar ngan besday Qi nanti hihihi

Ambang Merdeka....eh salah ambang sebalik tadbir...hahhaha ambang merdeka tggu sabtu nih yea kita sama2 kibarkan jalur gemilang sambil lambung2kan si Qi...dont worry jalur gemilang tecik satu umi Qi letak sekali dalam shoutbox...leh korang nak kibarkan jalur gemilang puas2 hahahha
Ini printer kt umah...hak walid Qi punya...nk guna kena mintak kebenaran hahahhahah wekkkkkkk....x koser wehhh...buat dekk jek...hahhaha lepas guna baru ckp boleh kan kan kan hahahhaha :p

Haaaaaaaa ini kerja dtg awal pagi tadi kt opis...curi masa sejam potong play kad keras....kikiki kalu x umah confirm x leh buat...si besday boy tuh ngaco cokmo...kenkonon nk tlg sepahkan lg grrrrrrrr....

Stand play card shout out....weeeeeeeee best2...


Ke semuanya sedang berbaris...tggu masa nk dikahwinkan stand jap lg....weeeee x sabar nak amik gambar gan korang semua.......

<<<Seram sejuk kaki nak buat 1st birthday Qi...apakah daku kekurangan kalsiummmm? Kalsiummmm mari di kau kemari...Umi Qi nk aummmmmmmmmm hahhahaha tggu kalu rajin nanti update entry baraan gojes...amik mood kerja di opis jap...hukhukhuk>>>