Sedia ke Sekolah? | Julia Johari
Booking.com

Sedia ke Sekolah?

Selamat Pagi Cikgu!
Hari ini Qaiser ilman yang akan mengarang dalam blog Umi Qi...sebab Umi Qi saya sibuk sangat dekat pejabat. Semalam pun Umi Qi balik tengah malam jam 11 lebih rasanya baru sampai rumah umi ckp pagi tadi, itu pun Qi dah tidur awal...tapi Qi faham kerjaya Umi tidak tentu masa, Umi kadang-kadang selalu bisik dekat telinga Qi ckp, "Qaiser ilman jadi anak soleh ye, dengar cakap umi dan walid, dengar cakap atok dan nenek dan umi doakan agar Qaiser ilman senantiasa sihat dan bahagia sampai syurga jannah"

Itulah hari-hari ungkapan ayat keramat terindah yang Qi dengar setiap pagi....Qi masa kecil tak faham Umi nak kemana pagi-pagi selepas subuh....tapi sekarang Qi dah berumur 1 tahun 4 bulan...Qi suka bagi umi Qi pagi-pagi happy sebab itu Qi cuba belajar cium tangan umi dan walid dan lambai-lambai tangan say bye-bye sebelum dia orang pergi kerja....

Qi tgk mata umi berkaca je dari jauh...Qi tenung dalam kesamaran cahaya dan kegelapan pagi hari...Qi fahamlah umi Qi...jgn nangis ye...Qi teringin nak pi sekolah...sebab itu Qi ada upload beberapa keping gambar nih dekat bawah nak bagi kawan-kawan Qi tgk....Qi sedang sibuk pilih barang-barang sekolah hehehhehe...leh ke Qi nk pi sekolah umur 1 tahun lebih thn depan ek? Boleh ke x boleh kawan-kawan? hehehhe

Gambar ni Qi suruh Walid ambilkan masa pi Tesco. 
Kira Tesco ni dah macam rumah kedua Qi...sebab selalu sgt Qi dtg sini teman umi dan walid beli barang dapur...tak ketinggalan juga beli mainan utk Qi....
Tapi kan Qi teringin sesuatu benda...

Qi teringin nak beli barang-barang sekolah macam kakak dan abang2 yang sibuk beli kt tesco...umi ckp diorg nak masuk sekolah tahun 2014...sbb itu diorang busy beli baju sekolah, beg sekolah, peralatan sekolah...

Qi pun dah pilih barang sekolah ni...betul ke ek?

Errr pum angin nih masuk tak dalam senarai peralatan sekolah ke ek?
Belon? errr kaler-kaler lak belon nih...leh ke bawa pi sekolah?
Cikgu marah ke x?

Qi nak fikir ni mana satu nih nak beli....uwaaa pening la nak masuk sekolah.... 


 Tapi kan kawan-kawan, Qi suka lah pum angin dan belon nih...Qi nak suh umi dan walid belikan lah...beg sekolah dah ada lama dh...tp dlm beg sekolah tuh Umi buh susu botol plak...malu la Qi hehehhehe

 

Ini lah cikgu saya yang pakai tudung hijau tuh...hehehhe tipu2...itu Umi Qi saya lah....macam comel je, macam comel je hahahhahahhaha :p
Umi jgn marah ek...Qi gurau jek....Qi nak beli basikal nak pi sekolah thn depan 2014....nak test drive dulu...ok ke x...nanti senang x yah suh umi amik Qi pi dan balik sekolah...QI nak berdikari sendiri...nak jadi good boy! hehehhe


<<<Kawan-kawan, Qi nak pi mandi dulu, nak minum susu dulu, nanti ada masa Qi plak update ye blog Umi Qi...hehehhe best x Qi update blog? :D ngeeeeeeee >>>

21 comments:

  1. hehe mcm qi betul2 je yg update..ahaks

    ReplyDelete
  2. pandai nyer qi update ek!
    dah boleh gi school dah ni.:-)

    ReplyDelete
  3. Amboi!! kalau Qi yg update mestilah auntie jadi senyum meleret tak sudah. Seronok sangat dgn gambar-gambar lagi:)

    Bagi tahu umi Qi sabarlah lagi 2 tahun Qi dah boleh ke sekolah..

    ReplyDelete
  4. hehe cute je QI update blog Umi QI yer.. dah gud boy sangat..
    Dah boleh masuk U terus lah kalau macam ni.. skip from skul to U hehehhee..

    Be a gud boy yer QI. dah besar nanti jadi anak yang berjasa tau.. :)

    ReplyDelete
  5. haha pandainya adik Qi ber story ea..tersenyum-senyum tau auntie baca citer Qi..kompom sok beso jadi blogger macam umi Qi hehe..
    semangatnya nak pi sekolah..gud boy lah Qi nii :)

    ReplyDelete
  6. Amboi Qi...smp rambang mata yer nk beli apa...hehe.. Siap malu lg Umi letak botol susu dlm beg skola...hehehe..

    ReplyDelete
  7. amboi pulunnya qi memilih barang...sama la kita..tesco tue dah macam rumah no 2...hehehe

    ReplyDelete
  8. alololo Qi.. bagusnya dia.. dah nak pergi sekolah dah.. kecik2 dah semangat tau.. arissa kalau nampak sekolah msti cakap 'skulah.. skulah.. skulah..' hehe.

    ReplyDelete
  9. larat ke qi nak pikul beg sekolah tu?hihi

    ReplyDelete
  10. Mcm tk sabar nk ke sekolah ye..

    ReplyDelete
  11. Ala qi x pyh la pi sklh dulu. Nti teacher x phm qi ckp ape.

    Semangat nk beli belon ngan pum angin tu ye.

    ReplyDelete
  12. Qiii..kamu comel!!
    Cubit nak x..haha..
    Qi nk g sek ke..
    Meh g sek ummi aish meh

    ReplyDelete
  13. ala comelnya ... keletah sungguh . geram lak .

    ReplyDelete
  14. alololo..qi nak gi skolah ye..
    belajar pandai2 ye syg..
    hihi..

    ReplyDelete
  15. amboi Qi.xsbr nk ke sekolah dh ye.hehehe.nanti lah g skolah sama sama dgn pincess.hehehe

    ReplyDelete
  16. wah, excited nampak nak ke sekolah...

    ReplyDelete
  17. Alalalalala .chomel sgt awak ni.... nk ikut awak g sekolah boleh dak?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com