Part 4: Fantastic Saphira's Liar Hot Spring at Lost World of Tambun. | Julia Johari
Booking.com

Part 4: Fantastic Saphira's Liar Hot Spring at Lost World of Tambun.

Monday Sunshine All Blogger :)
Hullahup...hullahup...hulllahup...hulla hulla hullahup...yeyy! Waduh2 pagi-pagian begini nyanyi-nyanyian...kok rasa hepi? Yaaa benar bukkk!...Haishhhh apa kabar semua? Sihat? Dah makan? Sudah yee...ok meh sini tengok dan lihat betul2 Part 4 Umi Qi nak story kat u olls yang belum pernah ke Lost World of Tambun (LWOT). Tapi sebelum itu, bagi yang belum lihat kesinambungan episod Part 3 sila click SINI

Okey...dah baca kan episod lepas? TQ beb!....Alrighttt inilah dia acara kemuncak yang ditunggu2...selain episod lepas splashing2 sampai dah x hingat nak balik KL....so we all continue dengan acara berendam di kolam air panas.

Hebattttttt bila dapat rasai kecantikan alam dan keserasian alam ciptaan Allah disana....hot spring atau dalam bahasa melayu kolam air panas adalah menjadi satu fenomena sejak dahulu lg sehinggalah sekarang...aneh bukan? Buat pertama kalinya....ye pertama kali dlm sejarah umi Qi baru merasai sebenar-benar kolam air panas yang terhangat dan tercantik di Malaysia setakat inilah...jikalau ada lg cantik dari LWOT sila inform umi Qi ye... :)

Weeeeeee....kaki Walid Qi dan Umi Qi....bercanda dalam hotspring LWOT...bestttt x terkira...meh tgk gambar selanjutnya....scrollll jgn x scrolll :)

Haaaaaaa....sampai Walid Qi siap tunjuk arrow tau nak ke Hot Spring LWOT...kemainnn nak tunjuk kt korang di luar sana supaya menjejaki seperti kami...wehuuu let move it boys!

 Saphira's Liar Hot Spring at Lost World of Tambun
Inilah dia veiw hot spring.  Fantastic!
Hebattt!



Model hot spring Saphira's Liar hahhahahha syhhh!
Pandai Walid Qi pose wehhhh...ku ingat Umi Qi dan Qi je pandai pose....
Sekaliii walid Qi posinggggg mauttt...kaloh Umi Qi tanpa bertanding hehhee
Cantik kan senibina buatan utk kolam air panas ni....cantikkk cantikkk k

Yeyyy we are here!
Qi felik...apo kaheee Umi Qi suh Qi angkat tangan tinggi2 sampai nampak tiakkk wangi Qi nih wehhh...malu arr Qi....hahhahaha

Dalam dik oiii...jgn ngada2 nak ngetes2...hati2 bila nk berendam kt sini...batuan buatan nih semua licin...pastikan anda pakai selipar yg ada grip...awasi anak anda setiap masa.

Sekali tgk cam singa je batuan tuh...ke naga...aik xkan naga ada tangan pjg hahahha...kalo bukan naga rimau ek....hentam lah labu...jgn kami berendam ko ngap kami sudeh....hahhahahha :p

Umi dan Qi plak nak pose...kalo dh boring tgk muka kami...sila tgk keajaiban alam dibelakang kami....cantikkk kan :)

 

Saphira's Babypool (Kiri)
Yeyyy pool nih pun hot spring tau...cetek sikit berbanding kolam utama kt ats umi Qi tunjuk tadi...kolam nih besttt sbb leh bg QI cecah2 kaki sikit...x berasa sgt panas...rasanya bagus tau bg anak2 rasa sikit dkt kulit kolam air panas...utk bg dia relaks and tenang....mmg Qi suka... :) Umi Qi bg 5 star utk kolam ni. yeyye

Foot Spa (Kanan)
Panassssssssss sgt foot spa hot spring nih wehhh...Umi Qi ingat nak tawaf satu kolam nih sbb ada batu-batuan kecil dalam kolam tuh....leh buat senaman kaki...tp x sampai suku pun pusing Umi Qi dh jerittt nak naik ats semula...panassss sgt...x tahan...tp ku ada tgk budak2 lelaki muda masuk tawaf kolam nih selamberrrrr je wehhh...aku pelik ngan kulit diorg...keballll hehhehe apa2 pun ku bagi 5 star kolam ni...hebattt sampai ku kalah hahahha

 

Top of the World Jacuzzi
Ini adalah paling besar dpt ku tgk...lepas korang pi foot spa tuh...sila panjat tangga yg disediakan...ada paling besarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hot spring ye jacuzzi u olls....mmg gila babeng besorrrrr....tp ku x sempat nak amik gambar sbb kamera kt walid...walid malas naik ats...ku gagahkan diri panjat tangga kendong Qi 10kg weh...ko boleyyy jahhhh? hahahha...mmg top ar!

Beca LWOT
Hahahhahaa jgn percaya sgttttt....ini hanya replika semata2 beca nih wehh...ku nak suh Qi duk ats beca tuh...bleh plak dia takut....ku ingat nk duk sekali posing....tp takut terbalik hahhaha sbb tecik sgt....

Korang!
Nampak x apa aku nampak???
Walid Qi bersungguh x nak lalu jalan nih...hahahhahahha aku gelak terguling2...
Ko tau sbb apa?
Sebab ada naga depan tuh...reallllll yer naga....naga jadiannn geliii wehhh tgk hahahha lariiiiiiiii :p

Almostttt done visiting Lost World of Tambun!
Yeyyyyyyyyy....sebelum kami nak check out dari LWOT...yelah jam dah tunjuk nak maghrib dah weeh...baik kami berundur diri....
So Umi Qi bergambar gan QI lasttttt di sini.....nanti kami dtg lagiii naaa :D

Sebelum balik...anda akan melalui kawasan kedai cenderamata LWOT.
Banyakkkkkkk souviner jual disini...jom beli sikit!
                                          

Ini lah yang kami beli....x banyak tapi jadilah kan...ada some souvenir mahal sgt kt sini...hehehhee 
 

Walid Qi dan Qi bersama2 dengan kucing belaan....besorrrrrrr dah dia ye....kucing ko jga LWOT nih elok2 naaaaa....nanti kami mai lagi...mmuahhh!

Last but not least!
Umi Qi dan Qi...bersama2 5 ekor kucing gergasi...hahhahhahha Umi Qi ada bisik kt kucing nih ckp nanti senyum kt kawan2 Umi Qi yg nk dtg LWOT ye....nanti tlg sampai kan kirim slm pada diorg...hehhehehhehheheh

<<<Yeyyy nak balik dan dinnerrrrrrrrr....dinner malam ini speaciallll wehhhh nak tahu kami dinner apa dan restoren mana yang murah dan berbaloi seisi keluarga? Tunggu Part 5 kami yeeeee....tunggguuuuuuuu mmuahh :) >>> 

12 comments:

  1. best..bestt..besttttnye umi qi..
    cepat update ye..
    xsabar nak bace ni =D

    ReplyDelete
  2. Ju..jeles sgt!!!

    Ju ni rajin btul update pnjg2 tau..rajin over tau..haha

    ReplyDelete
  3. bnayk sungguh ni sampai ada part 5..
    kompom best..
    plan nk g CNY nnti..
    tp tgk dulu cmner..
    biasa mesti pnuh time CNY.

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnye.... umi Qi mmg suke part2 kan... like juta kali lah... hehehe

    ReplyDelete
  5. suka tgk viewnya . sejuk jer .

    ReplyDelete
  6. bestnya ju.
    mmg confirm kena pegi ni.

    ReplyDelete
  7. wey umi Qi,hang buat ceq tak senang nak tido..asyik dok pikir nak pi tambon ni..nak pi menyelam kat kolam hot n nice tu..:D

    ku tunggu next story muhq at tambun noh ! :)

    ReplyDelete
  8. uihhh sonoknya..
    tak penah lg smpai sini..
    selalu g gambang waterpark jekk..
    sama lah kita..tak tahan berendam dlm kolam air panas..uihh bleh melecur kulit ut..hihi
    neway salam kenal..

    ReplyDelete
  9. JU! aku yg org ipoh ni pon penah g sekali je.masa mula mula bukak dulu.pas tu dh x penah g dh.now dh cantik sgt kan.nt nk pegi lg lah.hehe

    ReplyDelete
  10. Umi, kat singa tu kan ada air pancut.. Umi boleh letak badan Umi sambil bermassage tau kat air yg keluar dari mulut singa tu.. best wooo hehehe

    ReplyDelete
  11. masa ke sini dulu tak de lah nak jelajah ke mana2 sangat.. terlalu ramai org masa tu.. dan sangat panas.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com