Korean Food Channel: Sweet Tree Restaurant Again! | Julia Johari
Booking.com

Korean Food Channel: Sweet Tree Restaurant Again!

As Salam Blogger yang disayangi Umi Qi
Haaaaaaa hari ini hari Jumaat kan...so hari Jumaat nih mmg sonok sikit nak bercerita pasal soal makanan dan leisure time yang boleh di spend time esok hari sabtu dan ahad bersama kawan2 dan keluarga tersayang....actually Umi Qi rindu korang semua...rindu nak blogwalking jap lagi...sbb dah beberapa minggu yg lalu Umi Qi byk sgt kerja di opis...so buat entry pun kena urut dada byk2 sbb byk entry tertunggak dan kena langsai cpt2 hehhehe

Siapa suka makan Korean Food angkat kening! Hahahahhaha sah korang angkat dua2 kening kan...hahahha...Okey bagi mereka yang baru pertama kali nak mencuba makanan korean yang halal sila review link channel Umi Qi di SINI

Sudah tengok kan review link pertama kali Umi Qi mencuba makanan korean....sgt2 sedap dan menyihatkan badan...actually jgn terperanjat kedai ini pun ada juga menyediakan makanan tekak org melayu hehehhe so sgt mesra alam ownernya...owner kedai ini pun mmg dari Korea...sgt peramah dan sgt2 menghiburkan hati sesiapa yg singgah makan di kedainya...alamat boleh didapati di link review yg Umi Qi kasi tadi ye...

Okey, kami pergi lagi sekali restaurant ni ngan kawan2 sepejabat Umi Qi, Aifa, Lina, dan Wani...semuanya masih anak2 dara...kecuali Umi Qi yg masih mak dara u olllssssssssss....hahahhahah :p kali nih nak test mkn BBQ yer set plak...kongsi2 duit leh mkn byk what....so jom layan gambar makan2...sila terliur ye hehehhe pastu esok pi bawak family makan situ....beshhhh!

************************
Kami kalu pi kedai nih mmg akan mkn di tingkat atas...sonok k tempat nih mcm2 ada...ini adalah kad2 ucapan dari tetamu yg dtg...berpinar bijik mata nk baca wehhh

Adat orang korea bg tuala basah yang suam2 kuku utk dilap tgn sebelum jamu mkn bubur nasi rasa ye nih...yummmm

Ini side dishes utk dimakan dgn bubur...kami x order set ini...sapa2 yg dtg pasti diorang akan serve secara percuma....mcm pembuka selera gitu waaahhh

Air manggo ala2 mcm slurpe gitu...gila x sedap!

Sushi sedapppppppppppppp!

Lupa dah nama hahah tp mmg sedap gak...

Jjam Bong! RM19 ajee 
Ini menu Umi Qi...dh mmg addicted dgn bowl besar nih yg super sedapppppsss......nanti korang pi ada dlm buku menu ye gambar sebijik cm nih tau...cuba lah ye hehehhe pasti korang kenyang sampai esok hahahha

Menu utama kami...set BBQ weeeeeeeeeeeee

Haaaaaaaaa tgk set membakar pun dia bg kt kami...pandai2 ar korang nak bakor cm ne kan hahhahaha

Here we areeeeeeee

Terliur teman nengok yerrrrrrr....

Campuran pelbagai jenis sayuran dan buah-buahan...

Brownies yg so kecik2 sgt...dlm gambar tgk besar kan...tp ia sgt kecikkkkk...makan satu nak tambah 100x hahahha sedappp!

Aiskrim dalam kelapa....meltinggg habis...ini semua kami kongsi 4 org...kenyang beb!

Cer tgk aksi Lina (purple) dan Wani (pinky) sedang bersuap-suapan aiskrim weeeeeeeee comel korang nih dik

Aifa dan Umi Qi pun nak bersuap-suapan aiskrim jugakkkkk amboiiiii adik2 kakak nih semuaaaaaaa nak jugak ambik gamborrrrrrrrr Umi Qi yg sememeh nih hahahha malu2..

Korean Candy Show
Lepas makan kekenyangan...owner kedai tuh sendiri yang mempersembahkan cara membuat Korean Candy Show...........di Korea waktu zaman dulu2...mana ada gula-gula mcm kita, inilah cara yer diorang makan gula-gula dalam pelbagai bentuk mcm bintang ke, kapal terbang ke, kereta ke hehehhe...lepas gula nih melt...terus lekapkan acuan diatasnya tggu sehingga sejuk...pastu patankah dpt sorang satu bentuk yg diingini...dan makannnn...sedap wehhh

Akhir sekali....sebelum balik ke opis kami bergambar dengan owner depan kedai 
Sweet Tree!
Gwiyomiiiiiiiiiii !!!! hehehheheh :D

<<<Best x outing makan-makan Umi Qi??? Cubalahhhhhhhhhh pi esok, k baiiiii>>>

16 comments:

  1. hahahahaha hadik kawasan awat owner sporting sgt niiii..ku suka tengok deko kedai dia..cantikkkk..

    nnt leh gi cuba..nyum nyum.. ;)

    ReplyDelete
  2. owner dia pun supporting juga tu Ju. Dekat JB tak adalah halal korean food, kalau ada senang kakak nak cari.

    ReplyDelete
  3. hamboiii siap bergambar ngan owner lagi..kerlasss tau..
    banyak jugak baca review korean food nih..takat ni blom try lagi ju..hehe..kalo sekali try mau jatuh cinta jugak kot...food dier pon nampak menarik..

    ReplyDelete
  4. wah sedap2nya..
    pic plk besar2..menguji iman ni...bila nak blnja knor ni..

    ReplyDelete
  5. amboi umi qi! sempat lagi ko bergambar ngn owner kedai yek..mcm program jalan2 cari makan gitu..kelas kau maria!hehe

    ReplyDelete
  6. tak pernah jejak korea food tp ju review buat tertarik nak cuba

    ReplyDelete
  7. ui taktau la tekak ku boleh mkn dak mende gini..ai orang kampung umi QI..hukhuk..

    ReplyDelete
  8. Besh nyeeeeeerrrr lagi2 ngan geng2 rapat kawan opis...

    ReplyDelete
  9. wah bestnyer...terliur dgn menda2 tu semua kecuali sushi..xsuka sushi..hehehehe

    ReplyDelete
  10. lalu ikut tepi tgk gambar baby qi punya gigi..baby qi kuo 1 1 ek gigi? adam skali keluar skali gus..heheheh..2 terus... =)

    ReplyDelete
  11. hai ummi QI Salam kenal..
    wahh best nya dapat makan korean food..siap suap bagai hepi sokmo hehe..

    done follow..:)

    ReplyDelete
  12. sume sporting. sekali ngan owner sekali sporting

    ReplyDelete
  13. assalam, pagi2 ni dihidang dengan makanan yang sedap2 macam ni mengancam betul...dah lah kat lua sana hujan memanjang...sejukkkk.. laparrrr..

    ReplyDelete
  14. selalu tengok orang je makan korean food.. diri sendiri tak pernah cuba.. sebab takut untuk mencuba.. tapi kalau makanan2 lain tekak Zaza ni memang champion.. hehehe..

    btw Sweet Tree ni kat ampang putra kan???.. dekat sangat dah dengan rumah ai hehe

    ReplyDelete
  15. Sedapnya!rindu korea tengok kedai ni hahaha. BBQ set tu berapa ringgit? nampak cam sikit jer hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com