Belakang umah tok moyang Qi ada apa? | Julia Johari
Booking.com

Belakang umah tok moyang Qi ada apa?

Haaa ada apa kawan-kawan Qi...
Ada zoo....hooooo ada zoo hahahhaha kalu Qi leh cakap ngan kawan2 sebaya dia sure masing2 dok nganga luas2 sampai nampak gigi dan gusi...kikikiki
Haaa kawan-kawan Qi jgn x tau ye...belakang umah tok moyang Qi kt Balok, Kuantan ada mini zoo...ada Burung Tiong, ada ayam, ada kambing dan ada monyet (beruk)

Lagi satu...
Kucing....meoww..meowww...Qi bila tgk kucing automatik bunyi...euuu...euuu...Umi Qi ajar this is a cat!....Ini kucing....cat!....Qi jwb euuu...euuu....dah kucing tuh bunyi meowwwwwww...Qi bunyi ar seakan2 euuuuwwwww hahahhahaa

Kena hantar pi sekolah Kids Smart esok besar kasi lidah tuh senang sikit fluent english...terbelit2 omaknyer dengar bunyi bahasa Jerman sgt hahahhaha

Ini Qi bersama ngan pakchu saudara dia...Pakchu Aman namanya...adik kepada Walid Qi plg bongsu...sekarang sambung diploma kt Kuantan...bagus dik bagus adik ipar i sorang nih...pandai melayan anak2 saudara terutama si Qi hehhehe

Sekarang pakchu nak bawak Qi tgk belakang umah moyang dia....moyang Qi ada lagi tau...moyang tok kadir namanya.... :D

Jom tgk aksi Qi suka tgk beruk...atau monyet hahahhah jommm
Kemainnnnn tgk tuh leka tgk monyet kt ne lah tuh....

Wahhhh siap buat aksi apa lah ek monyet nih....hehhehe Umi Qi sebenarnya takut nak bawak Qi tgk beruk nih....kang jgn memasal ko tokak giigt anak aku...maunya Umi Qi tokak kepala ko balik kang...fuh doa2....nsb baik diikat tali rantai...tp Umi Qi mmg x percaya pun...awas senantiasa sebelum terjadi apa2...

Hahahha pernah dengar beruk makan buah belimbing besi? ala yg kecik2 masam2 tuh...kt kampung2 byk ar tumbuh pokok tuh termasuk belakang umah moyang Qi....beruk nih makan wehhhh...hahhahha nak tergolek2 Umi Qi tgk beruk makan buah belimbing besi yang super masam nak matiii tuh wehhh....Umi Qi pernah makan pun pejam2 mataaaaa x leh bukak2 masam nk mampus...beruk nih kunyah2 makan siap bertambah2 weiii hahahhaha lidah dia xd deria rasa kot Qi...hahahhah

Pastu beruk nih turun bawah plak haiii...Umi Qi dh siap2 pegang kayu...kot2 dia nak buat onar...mana tau...Qi tgk mulut beruk tuh dia nak lagi buah belimbing besi yang pakchu kasi hahahhahhahhaa....siap buat mulut2 beruk tuh kan....nak kena nih kikikiki

Hahahha tgk ar muka Qi...bila beruk tuh turun tanjat sungguh muka dia...dari nampak hero, macho terus jadi kecut jek muka2....cian sungguh tgk dia takut hahhaha....jgn risau Qi supermak ada dekat Qi hahahhahahha...tp pakchu Qi ckp monyet (beruk) nih jinak...kira haiwan peliharaan moyang Qi nih dijaga dulu2...sekarang bagi nek moyang Qi je jaga...tok moyang dah x larat...ciann asyik sakit2...

Haiwan peliharaan tok moyang Qi yang kedua...Kambinggg...embekkkkkkkk....embekkkkk...
Umi Qi ajar Qi ckp this is goat....kambing! Qi sebut kambing.....
Qi jawab...???? WIth full of question....hahhahha siap kerut kening bila tgk kambing wakakkakakak...sonok ar tgk budak baru belajar apa itu haiwan...tuh best jadi cikgu sekolah kikiki....see banyak kan kambing peliharaan moyang Qi...siap ada rumah kambing lagi tau...bau? 
Of course lah terbaik bau kambing muahahhahahhaha :p

Pakchu Aman bawak Qi bg makan kambing daun...daun buah belimbing besi pun kambing nih santap gak hahahahha...kambing nih semua jinak2 tau...best tgk...

Kambing pandai panjat dinding kandang....ko hadooooo? Hehhehe hebat2....tepuk tangan QI...yeyyyy

Saje teman walid Qi balik kuantan...tgk shedule bas dan operasi bas yg sgt bz...so walid Qi kadang2 mmg akan balik kuantan alone...dah bussiness keluarga kan...nampak x isuzu walid Qi itam tuh...

Inilah dia pangkalan simpanan bas persiaran...sebelah umah moyang Qi je pun...so pejabat utama pun mmg kt situ...tp pejabat kt kl pun ada...but jarang lepak sana...byk bas...moga murah rezeki walid Qi sekeluarga handle perusahaan keluarga turun temurun...amin

<<<Ada masa balik nanti Umi Qi ambil gambar burung tiong dan meoww meoww Qi yg Qi suka tgk kt mini zoo belakang umah moyang Qi ye....stay tune beb...salam Jumaat mmuahhhhhhhhh esok nak pi jenjalan...kt mana? Biar kaki menentukannya hahahhahahhahha daaaaaaa>>>

21 comments:

  1. Luas umah ktok qi.. Nyaman kan... Bestla ade monyetttt :) auni suka..hahahah

    ReplyDelete
  2. hehehehe,omei lahhhh Qi.buat muka cm tu.hehehe

    ReplyDelete
  3. besarnya kawasan umah atok qi..suka duk kampung rasa tenang jer..qi excited la tu hadik kawasan..nnt ajak umi ngan walid gi jalan2 zoo eh qi..tengok gajah..rimau hehehe

    suka bawa budak2..diaorang boleh explore dan cintakan flora dan fauna..wahhh gituu..dh mcm national geography pulak kannn hahaha

    ReplyDelete
  4. comel muka Qi melopong gitewww...dh ada rambut!!

    ReplyDelete
  5. wah best ade zoo:)...my daughter tu zoo kl ni pon x jejak lg:)

    ReplyDelete
  6. bestnya dok kampung..macam2 boleh bela, boleh tanam...

    ReplyDelete
  7. ALOLOLOLO comel je Qi belajar tentang haiwan ye syg.

    ReplyDelete
  8. Suasana kampung mmg best...Untung Qi anak2 aku je xdpt nak duk kat kg pun sbb dah xde moyang dah...hihihihi
    Tapi selalu rajin juga bawa dorang gi zoo...

    ReplyDelete
  9. free punya zoo! haha berani oii ngadap munyet gitu..iols penakott..nyorok belakang pintu je nampak munyet..hahaha :p

    ReplyDelete
  10. hahah kagum!!! QI pun kagum bila balik kampung ada mini zoo.. dah besar sikit sok baru boleh masuk zoo negara ye QI hehe

    ReplyDelete
  11. wah bestnyer..senang nk p jenjalan la de bas sendiri..wat rombongan mak kiah..hehhe

    ReplyDelete
  12. 1. Terlopong Qi tengok monyet tu:)
    2. Wah.. banyak kambing bolehla korbah Raya Haji ini..
    3. Kelak Qi mewarisi business bas persiaran ini. Bagusnyaaa...

    ReplyDelete
  13. Hemo-hemo... Leh wat mini zoo nih hehehe

    Klo anak sha dia panggil kucing 'meena'..- takder kene mengena langsung huh..

    ReplyDelete
  14. klu anak buah saya , balik kg pi kejar ayam , pastu itik kejar dia ... heheheee

    ReplyDelete
  15. assalam, tak takut lah kan monyet tu kene rantai..kalu tak bahaya jugak... alhhhai comeynyer bb tu...suke ek tengok dunia luar...luas mata memandang..

    ReplyDelete
  16. dah macam zoo kat belakang tu kak. macam macam adooooo

    ReplyDelete
  17. dah macam zoo la...mesti qi excited sangatkan

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com