Pre 1st Qi Birthday Outdoor Photo Shoot | Julia Johari
Booking.com

Pre 1st Qi Birthday Outdoor Photo Shoot

Sebelum bermulanya perancangan untuk mengadakan majlis hari jadi Qaiser ilman (Qi) yang pertama pada 31 Ogos 13, kami bertiga bercadang buat pertama kalinya ambil...

Pre 1st birthday Outdoor Photo Shoot 
Taman Bukit Jalil 
Ahad, Bulan Jun 2013.

Konsep pakaian/ Makeup:
Purple + Pink = I love this new outfit colour so much!
Makeup by my self...simple touch up :)

DIY Props:
Segala bentuk belon, small banner 1st birthday, playcard shout yang berbentuk misai, mulut dan kata2 kesemuanya Umi Qi study dlm internet, so amik inisiatif buat sendiri DIY khas utk outdoor photoshoot yg bersesuaian.

Pakej yer dan harganya Walid Qi yang deal....alhamdulilah, Umi Qi dan Qi hanya cuci tangan dan kaki hahahaha...terima kasih wahai Walid Qi yang sudah mengetahui niat awal Umi Qi yang kaki bergambar, mesti korang ckp dh ruper mcm pre wedding bagai kan hahaha..sudah semestinya apa yang dirancang jikalau boleh nak buat sehabis puas hati yang mungkin...ya itulah Umi Qi! :D

Bukan menunjuk2 ye sila fahami dalam2...apa yg Umi Qi kongsikan disini bukan sifat menunjuk2...tp kepada sifat lahirnya kepuasan dan penghargaan kami sebagai ibu dan bapa kepada Qaiser ilman dan anak2 seterusnya supaya saling menyayangi satu sama lain dan diekspresikan didalam bentuk gambar...jgn pandang lekeh ya, sekeping gambar membawa banyak sekali maknanya...kasih sayang, cintai satu sama lain dan hanya gambar sahaja yang boleh menceritakan sejuta jenis perasaan...see! Itulah kelebihan setiap gambar yang anda ambil...simpanlah utk tatapan anak, cucu dan cicit akan dtg.

Baik, gambar Pre 1st birthday Qi nih berkonsepkan outdoor! Banyak cabarannya jikalau nak ambil gambar outdoor nih ye...dari segi cuaca, masa dan ketenangan si cilik baby Qi itu sgt memainkan peranan yang sangat penting....
So Umi Qi dan Walid Qi ambil photoshoot session nih disebelah pagi...sejuk dan tenang...so x panas serta memudahkan jurukamera untuk berinteraksi dgn bakal 1st birthday boy...

Umi Qi hanya kongsikan 10 gambar sahaja ye...selebihnya biar Umi Qi simpan dan diabadikan didalam photobook nanti...:)

Aksi 1: 
Bergambar 1 family kecil di Taman bukit Jalil. Guna props belon ikut tema purple and pink serta small banner :) Suka sgt pic pertama nih, bcoz Qi smile :)

 Aksi 2: 
Lebih bersahaja, guna props small banner juga...nampak x baby tecik tiup belon tuh, hehehe karakter Qi yg bersungguh2 nak masuk umur 1 thn...so berlatarbelakangkan pepohon bamboo hijau...sejuk dan tenang bergambar dengan lil Qi
  
Aksi 3: 
Sahabat baik. Walid dan Qi pandai berposing...kalah retis2 hokeh hahahaha...by the way walid Qi dh byk improve dari segi smile...before this amik pre wedding dulu2 still muka serius...itu pun kena suruh senyum setiap kali amik shoot...hahaha..now dh jadi walid automatik suka senyum...great walid!

  Aksi 4: 
What Umi Qi can say...i'm so speechless...no words can describe this picture...so meaningfull :)

 Aksi 5: 
Qaiser ilman with baby doll...Peluchi purple heheheh always best friend in his stroller...peneman bantai busuk pun kena bergambar ye Qi..erksssssss hahahhaha...look at his smile...........oh my! Meltinggggggggg :p

 Aksi 6: 
Guna props yang Umi Qi ambil di internet...print and cut it out...lepas tuh cari lidi than tampal...tadaaaaaaaa....hahahahha funny right? My mouth looks like Angelina Jolie....kakakakkaka...and walid Qi ada largeeeee misaiiiii....hahahahahaha takuttttt ooo garang misai tuh panjang sedepa...Qi pegang Birthday wishes...hahahah

 Aksi 7: Bergambar membelakangi Kincir Angin...jikalau anda ke Taman Bukit Jalil...jgn lupa ye cari kincir angin nih...cantik sgt2...kaler biru...pastu so unik...Qi pun x hbs2 tatap lama je kt kincir angin nih...Umi yer pun sama jadi mak jakun sekejap heheh...so this picture so funny and lovely...coz Qi naik kuda ats walid hahahaha... :)

 Aksi 8: 
Flying without wings........ time nih angin sepoi2 bahasa menyusup ke segenap taman bukit jalil...sonok sgt bergambar sbb Qi byk bg kerjasama...yg ptg isi minyak dia full tank...kasi mkn cukup2 kenyang dan tidur harus cukup...baru nk outdoor senang...itu tips ye jika nk bergambar dgn baby under 1 year old...tgk mcm senang kan tp byk cabarannya yg perlu kita ambil dahulu.

 Aksi 9: 
Perasaan seorang Umi terhadap anaknya...its priceless!!!!


Aksi 10: 
Last but not least picture...Gambar candid Qi didalam strollernya bersama props belon purple pink, beg pingu and banner Happy 1st Birthday Qi yg umi Qi created....hehhehe...great pose Qi...thats the way ahak ahak i like it ahak ahak hehehhe :)


<<<Inilah beberapa bingkisan gambar Pre 1st Qi Birthday Outdoor Photo Shoot yang dibelanja oleh Walid Qi...Thank you so much Walid Qi...tunggu entry selanjutnya ye ttg belakang tadbir persiapan birthday Qi di MCD Kepong pada 31 Ogos 13 yang lepas....stay tune gojes and blogger... :) >>>

38 comments:

  1. Cantik gambar2 tu....
    Hepy Bezday baby QI

    ReplyDelete
  2. Sweetsgtgmbr...harap humaira pun leh sambut bday gini... Mama risau :p

    ReplyDelete
  3. cantik nya Jue..purple mmg masuk kalau photoshoot outdoor..mmg timbul..pandai Jue pilih kaler tema..bertuah betul QI..:)

    ReplyDelete
  4. cantik semua gamabr! umi Qi sgt sesuai la pakai purple, naik seri :)

    ReplyDelete
  5. cantik semua gambar...semua pun knor suka..

    ReplyDelete
  6. cantiknya....teringin nak buat cam ni tpi ada jep halangannya...huhu...takpe2...tunggu adik baby kuar dulu... :)

    ReplyDelete
  7. cantikkk dan terbaikkkkk..
    walid hensem, umi cantik, qi comellll...

    ReplyDelete
  8. cantik...rasa nak buat jugak la...so nice. cecite kos...hhe

    ReplyDelete
  9. Awesome!! suka suka suka sangat entry ni.. gambar semua cantik2 bleh pengsan ai tengok sbb jeles hahaha.. nak buat outdoor jg lah nnt with my family heheh

    fyi, perasan x u have 2 followers?? (hainom OKje & Mrs Secretary) they are my follower jg tau..sporting & nice person.. Mrs secretary tu lps dia baca entry besday QI kat blog I, terus dia kata dia nak follow you Umi.. hehehe :)

    ReplyDelete
  10. semua gambar cantek sgt2.....umi QI u look so beautiful....siap ade outdoor photoshoot lg tu..heheh

    ReplyDelete
  11. Cantik sgt..suka combination kaler tu..look ceria k..suka2!

    ReplyDelete
  12. juuuuuuuuuuu cantiknyerrrrrrrrrr!!!!
    warna tu kena pulak dengan warna background okeh..aduhai sweetnyer family ni..sangat sangat comel!

    qi nampak bertmbah ensem okeh..mesti qi hargai sangat apa yg walid dan uminyer buat utk dia..tersengih2 tgk gbr ni :)

    moga kebahagiaan sntiasa buat kalian sekeluarga..aaminnn

    ReplyDelete
  13. So sweett..i like it..ahak..ahak...eceh..lawala umi Q pakai purple..naik sgt!!!

    ReplyDelete
  14. purple cantik la..mmg sesuai, picture pun cantik :)

    ReplyDelete
  15. comelnye QI dgn bebear tu!!xpernah lg tgk QI ketawa cmtu sekali smpi nmpk semua gigi.hahaha
    Nice theme n photoshoot Ju.thumbs up

    ReplyDelete
  16. nice...cute...sweet.....sis bangga ngan umi QI... hopefully u olls bahagia till jannah... muah....

    ReplyDelete
  17. nangiss tgk semua pic...awesomeness....cer share sape photographer tu...mane tau boleh deal tuk konvo ayu....huhuhu..yesss,konvo nanti gonna buat outdoor shoot...nak jugak

    ReplyDelete
  18. cantik sangat.... suka tengok... hepi besday ye qi..

    ReplyDelete
  19. bestnyaaaaa.....jeles ni...bila leh photoshoot cmni jugak......Qi pandai amek gambo....somel sesgt2

    ReplyDelete
  20. Ya Allah Ju... cantik giler gambar2 ni. huwaaaa... ank bergambar camni jugakk...

    ReplyDelete
  21. wahhh..cantik nyeee..kenangan utk Qi bila besar nanti..moga menjadi anak yg soleh :)

    ReplyDelete
  22. comel semuanyaaa.. cantik jugak taman bukit jalil ni yeee ;)

    ReplyDelete
  23. cantikkkkkkkkkkkkkkknyee..nak jugak buat cam ni.tp[ xde buget lg..hweeeee

    ReplyDelete
  24. cantiknya..........! nampak swet-swet je.. hihi. walid pun dah pandai posing.. ateee anakbini hantu kamera kan :p terjangkit sudah.. kikiki.

    ReplyDelete
  25. gambar cantik. biar gambar menceritakan segalanya.

    auwwww..

    salam ukhuwah dr nanie..

    ReplyDelete
  26. hi..umi qi..sgt2 gojes..anyway slm kenal..sy kawan ameris..sama2 mama..cuma blm joint the club..happy bornday to ur son..

    ReplyDelete
  27. alahai ... sweetnya . geram tgk u ...

    ReplyDelete
  28. sangat sangat saaaaangat comel... ;)

    ReplyDelete
  29. aksi 5 tu mmg cantik kalau buat frame besar:)
    terbaek suma gambar..
    hebat qi suma gambar dia snyum.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com