Part 1A: Belakang tadbir persiapan di MCD, Kepong | Julia Johari
Booking.com

Part 1A: Belakang tadbir persiapan di MCD, Kepong

Hellooo....sihat? 
Sudah ikuti entry semalam? 
Jika sudah bagusss...jika belum click link ini. dahulu....

Alright semalam ramai yang bagi komen kan...terima kasih Umi Qi ucapkan...positif ke negatif komen ke Umi Qi terima...sbb utama kenapa Umi Qi x mention kedai Kaison tu dimana? Sebabnya Umi Qi nak korang semua pun jadi mcm Umi Qi...jgn suka sgt disuap bulat2...sila cari dan google sendiri dimana Kaison yang berdekatan dengan anda...ermmm bukan ayat bajet retis...sebab ramai dikalangan kita nih suka naa laa nak senang lenang...padahal korang tau x perit jerih Umi Qi mencari link dan kedai yang bersesuaian? (little bit sad)

Haaa ramai x tau tuh, itu pun dah kira alhamdulilah dah Umi QI sudah mention nama kedai...selebihnya sila2 ar rajinkan diri tuh pi cari dlm internet...berlambak hadoooooooo...Umi Qi pun buat majlis anak bukan sesenang dalam gambar nih nak tempek bagai...semuanya buat sendiri, cari info sendiri, tanya sendiri kt kedai2 berdekatan sampai orang kedai pun naik jemu tgk muka kami berdua jek kt kedai tuh haaaaaaa...see???

Okey ar bukan nak bebel, tp terkadang kita lupa masa belajar dulu2 kan...cikgu pernah cakap...jgn nak suap jek ilmu...kena gali sendiri, rasa sendiri perit jerih baru dapat yang nikmatnya...think positif ye.... :D

Back to reality...ini adalah pulut kuning yang dihasilkan sendiri oleh Ibu Mertuaku....mmg rajin memasak dan suka tersenyum...katanya pulut kuning ini adalah semangat...ye semangat dalam apa jua majlis sebagai penyeri pun dialah...so idea nombor satu ini Walid Qi suh my mertua dan Umi Qi deco...cantik jek tgk...nampak x kaler2 hijau, merah dan kuning tuh mcm pjg2? Tau ianya daripada apa?

Daripada telur...yee sgt kreatif! Ini dapur Umi Qi...tp yg buat ialah my mertuaku...
Telur + Warna = Buat ala2 telur dadar tp nipis ye

Lepas sejuk gulung memanjang....see! Pastu potong nipis...jadi la seperti diatas...meriah gitu...terima kasih mertuaku...so so unik!

Alright! Acara yang ditunggu2 belakang tadbir persiapan Qi di MCD haruslah ada banner...banner nih pun sudah x sabar nak pampang kt sana...yeyyyy!

Orang kuat dalam majlis ini ialah dari kaum kerabat family sendiri...siapa lagi kan kalau bukan dari family...Aman, my adik ipar byk membantu especially dalam pemasangan banner Qi...time nih Umi Qi mmg xd masa byk sebab sampai di MCD Kepong 1 jam setengah awal sebelum majlis bermula jam 2 petang...so mmg Umi Qi harapkan dik Aman tlg pasangkan banner...

Disertai dengan Walid Qi...nampak x Walid Qi membantu dik Aman tlg pasangkan banner Qi...mencabar juga masa ini...tapi hasil kerja dua beradik abg dan adik berjaya juga banner QI dipasangkan....tersenyum lebar Umi Qi tgk dari jauh...sbb Umi Qi dok sibuk pasang leaderboard kecik dan nak setting candy bar serta photo corner...nampak mcm senang...bukan senang ye nak handle baby Qi tuh...tgn sebelah buat kerja...tgn sebelah lagi kendong Qi...sbb time tulah Qi xnak duk gan orang lain....sabar2 Umi Qi...hari jadi dia...sabar hehhehe :p 
(Kang x pasal2 aku menyinga mcm Mommy Zaza cakap dalam blog dia...hahhahah Mommy Zaza kalu Umi Qi menyinga ramai kang lariii susah kikikiki tup mulut rapat2...senyummmmmmm :)

Sementara Walid Qi dan adiknya sibuk pasang banner kt dalam bilik VVIPs...Umi Qi sibuk diluar bilik (ada setengah jam je lagi nak setup huh)...ada dua meja VVIPs telah dibooking....bagus tau MCD Kepong ni, diorang sudah tahu anggaran VVIPs Umi Qi nak hadir lebih kurang 70 org + kemungkinan akan dtg 100 VVIPs termasuk anak2 so pihak MCD sudah awal2 letak tag name Party Booking...........selamat!

Miss Nasha (incharge birthday party MCD)
Dia mmg bagus...kecik molek je orangnya...mudah dibawa berbincang...so lebih mesra Umi Qi panggil dia dik nasha jek...senang kan..sebab muda lagi...

Ini adalah deco Umi QI buat...simple ok...xyah nak serabut2...
Majlis besday Qi nih jatuh hari sabtu...masih bulan Syawal, so Umi Qi sudah siap2 booking kuih raya nih simpan utk besday Qi nanti...hanya meja luar VVIPs je ada kuih raya...sekali ngan party hat...so anak2 gojes dtg leh pakai party hat...kongsi2 ye...

Display dari jauh...meja kedua...sgt sesuai keadaan sekeliling sebab besar...so leh duduk free sitting jikalau dua meja luar nih penuh... :)
Nak duduk dalam bilik VVIPs pun boleh tp agak sempit disitu sebab lebih kepada family members dan aktiviti games MCD anjurkan... :)

Ada dua tema....Qi pilih haruslah Ronald and The Geng hehhe boboy merdeka kan :)

Inilah dia leaderbord small yang Umi Qi reka cipta...sbb sebelum booking party sini Umi Qi mmg dah usya penanda2 penting nanti nak tampal leaderboard...sebagai penuju arah sebenar utk my VVIPs...so bila VVIPs naik je tangga sure diorg tersenyum...inilah dia Party Qi...........yeyyyyyyyyy :D

Okeylah....Burger MCD sudah sampai...panas2 lagi...termasuk nugget, ayam goreng, air coke dan air teh o panas serta kopi sedia terhidang tepat jam 2.00 petang....ini adalah sebahagian ye...lagi sebahagian nanti diorang htr...xnak bagi burger tuh sejuk...pastu Walid Qi akan handle part2 makanan2 utk add onn atau tidak...yang beshhh yer kami dapat harga murah...ala harga lunch hour MCD tuh...sampai habis majlis...yeyyy TQ dik Nasha...Okey Walid Qi...are u ready to Rock and Roll??? Umi Qi are u ready??? VVIPs are u readyyyyy????? Yheaaaaaaaa :p

<<<Mesti VVIPs x sabar kan nak tgk CD gambar u olls yang hadir majlis Qi ari tuh...so insyaAllah kalu rajin isnin minggu depan Umi Qi publish...and story dalam Part 2 sehingga Part 3: My VVIPs coming yeyy!!!....See tajuk part pun sudah sedia hadoo...tggu esok Sabtu nak pick up CD yang telah di burn kt kedai abg Zul...x sabar nak pi terjah kedai oiiiiiii hahhaha>>>

27 comments:

  1. wahhh......! tips sume ni...nk buat my princess nyer besday party soon:)...nice!!!!!

    ReplyDelete
  2. Rajin sgt buat details entry..ai is suka sgt!!

    ReplyDelete
  3. meriah sangat...n rajin sgt umi QI ni wat part by part...birthday raees nnt sekali gus je..xde part2 entry nye..heheh.

    ReplyDelete
  4. Bila Qi besar yg pasti mesti dia tahu betapa walid & umi begitu exited masa nak buat celebration 1st year dia...

    ReplyDelete
  5. wah meriah giler..mmg bertuah anak2 zaman skrg ni kan..hehe

    ReplyDelete
  6. terliurrrrr tgk burger hukhukhuk..siap ada kuih raya lg..mmg detail btl hadik kawasan nyer preparation..letopppsss

    ReplyDelete
  7. Wahhh.. bagus2.. sy pun plan nak celebrate besday adik ngan kakak kat mcd or kfc.. tp takut x sempat je sbb lg 2 weeks je.. huhu.. last minute punye projek.. thanks for the info ye umi qi.. x sabar nak tunggu entry seterusnya..

    ReplyDelete
  8. Wahhh.. bagus2.. sy pun plan nak celebrate besday adik ngan kakak kat mcd or kfc.. tp takut x sempat je sbb lg 2 weeks je.. huhu.. last minute punye projek.. thanks for the info ye umi qi.. x sabar nak tunggu entry seterusnya..

    ReplyDelete
  9. semua ini untuk anak tersayang kan Umi Qi...
    tengok burger tuh sedapnya..

    ReplyDelete
  10. hahahaha jangan nak singa sangat Umi.. tak sesuai dengan u yang beperwatakan happy go lucky tau.. no no no :)

    mmg tau nak buat preparatio kemain sempai berbulan2 bila tiba masa majlis berjalan, kejap je.. eh tapi tak apa.. janji meriah.. me is bangga sebab dapat jemputan VVIP.. yippiieee!!!

    tak sabar nak tggu gambar dari abam Zul.. sebab muka ai yang tombam ni pun ada rasanya dlm camera canggih abam zul tu hehehe

    ReplyDelete
  11. La telur ke yg colorful tu... sis ingat candy....hahahahha.....

    ReplyDelete
  12. xpernah nampak telur kaler2...kreatif la ur MIL

    ReplyDelete
  13. mmg berhabisan umi Qi buat preparation...

    ReplyDelete
  14. Hebatnyer preparation... preparation bday Qi ngalahkan preparation Qi nk naik pelamin...hehehe.. Qi..plz say thanks to Umi and Walid for the happening bday bash... =)

    ReplyDelete
  15. bersungguh2 nampaknya ye..mudahan anaknya menjadi anak yg soleh sggup buat apa saja untuk ibu dan ayahnya

    ReplyDelete
  16. Ju knp pendek sgt entry ni? alaaaaa~ nk panjnag ag.xpuas baca~

    ReplyDelete
  17. waaahhh meriah..igtkan nak buat bday kat fastfood restaurant bawak diri je, rupanya boleh deko2 ek...

    ok nak baca next part pulak

    ReplyDelete
  18. klu saya mmg x larat nak buat semua tuh ...

    ReplyDelete
  19. Confirm meriah kan..tak sabar nk tnggu next entri..bertuah sungguh Qi..=D

    ReplyDelete
  20. Confirm meriah kan..tak sabar nk tnggu next entri..bertuah sungguh Qi..=D

    ReplyDelete
  21. Meriahnya. Bila qi tahu nanti mesti dia terharu.

    ReplyDelete
  22. siap ade pulut lagi...umi qi nak terima menantu ker?

    ReplyDelete
  23. Umi Qi! I paling berkenan tang pulut kuning tu...sooooo kretig ibu mertuamu

    ReplyDelete
  24. tertanya2 la apa la keliling pulut kuning tue...sekarang dah tau...tabik spring la kat mak mertua umi Qi

    ReplyDelete
  25. Kepada Yip Kum Fook

    Menbaca berita dari Media dan berpendapat berita dari orang ramai Taman Desa Jaya, Kepong berkenaan kelakuan yang benar-benar “U” (Yip Kum Fook) tipu perempuan dan merosakan keluarga orang lain dan memakan wang Tokong), bermalu-malukan parti MCA Malaysia, masyarakat Cina dan penganut Agama Buddha…….

    Kami harap “U” menujukan satu contohan yang baik, letakan jawatan Ketua MCA Gombak dan pengerusi SAMNAK SAMBODHI dan lain-lain jawatan dengan segara

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com