Part 1: Persiapan sebulan sebelum party Qi | Julia Johari
Booking.com

Part 1: Persiapan sebulan sebelum party Qi

Lets fresh our mind here click Teaser Party Qi
Alright sudah fresh kan gojes yer minda...mari kita selongkar semula gerobok-gerobok dan entry-entry part by part...kemungkinan Part 1 until Part 14...mmg Umi Qi suka pecah2kan senang nanti Umi Qi x bosan nak story detailnya...so bagi blogger luar sana pun harap tidak bosan yer berpaut pada segmen kali ini....

Tajuk Part 1 hari ini....Persiapan sebulan sebelum parti Qi bermula...
Nampak macam sebulan mcm baru nak plan kan? Padahal sejak Qi dilahirkan Merdeka pada tahun lepas...Umi Qi mmg sudah berazam lama dah nk buat Majlis Hari Jadinya...dimana tempatnya belum diketahui...sehingga saat2 sebulan sebelum majlis baru kami dapat tempat yang sesuai...di MCD Kepong...syukur!

Bajet? Nanti Umi Qi story dilain fasa ye...sekarang sila lihat butiran terperinci barang2 yang Umi Qi sempat beli...sempat gado manja ngan Walid Qi pasal persiapan yg x habis2 hahahha...tp hormat Walid Qi sbb dia yang hover semangat dari Umi Qi...yelah setiap hari lepas balik kerja pasti menempek kt kedai2 cenderamata dan perhiasan semata2 nk kumpul koleksi persiapan besday pertama Qi...tgk babah2 gak yg hover kennn tp best dapat couple sekepala...sekelaut hihihi merepek raban dah ni...

Laa nih dah habaq mai lah...(loghat kedah pulak mai layan kan ajee) inilah barang2 yg team kami kumpul...tau team tuh baper orang? Dua orang ja...Walid dan Umi Qi kikikiki sapa lagi nak bantu kalu bukan diri sendiri...nak harapkan Qi tau pandai potong kek je nanti hahahahha :p

KAISON.....
sebuah nama kedai perhiasan yang Umi Qi paling gemari....semuanya ada...so pernah cari kedai lain tapi tidak sehebat KAISON...murah, cantik dan berbaloi...walid dan umi mmg jatuh hati...menempek ar kami laki bini gado manja dalam kedai semata2 nak pilih barang party si Qi...ye kami gado...pa ini cantik ar...xmo ar yg itu buruk....pa lak jawab, ma ini lagi best dari yg itu murah lagi....ma lak jawab, ala kalu murah tp mata ma pandang x cantik, x cantikkkkkkkkk arrrrrrrrrrrrrrrr! grrrrrrrrr....yee riuh tau kami dok berdiskusi dlm tuh....

Qi? Tidooooooo dlm stroller...malas nak layan tsunami umi dan walid dia hahahahhaha (ke buat2 tup mata oiii Qi hahaha)

Okey, bebel dah kelaut...jom tgk gambaq.....
Ini dia barang2nya...beli x banyak janji jimatttt! Apa dia? Jimattt dan cantik.

Malas nak buang tanda harga...so ini adalah tick love utk muffin kami 3 tingkat...walid bercadang tu nak beli muffin pastu buh tick nih atas tuh...mana dia belajaq mengalahkan Umi Qi ye deco hahahah pandai hat nih Walid Qi pilih...5 star kredit!

Tisu party....wewittt ini mmg citarasa Umi Qi...sebab mmg ikut tema sang Baby Qi...sbb ada cetak nama baby birthday disitu...bapak murah harge yer...pengsannn...beli 3 pack...

Party Favor...leh tiup2 pon ponnnnn masa acara potong kek nanti...kikiki bagi kt budak2 jek...org dewasa nak tiup pun bleh...lg hebat kot bunyi dia hahaha

Party Banner (small) sebenarnya x beli pun xper kot yg nih, sebab umi Qi dah tempah Banner besaqqqqq yer utk si Qi...saje beli gatai sebab murah hahaha kot2 ada idea nak deco candy buffet kan mana tau kot sempat...x sempat simpan thn depan :)

Haaaaaaa melanguk kami dua orang nih kt Kaison...pilih benda alah nih lah...cantik kan...kena gan tema si Qi akan pakai baju Yellowwwwwwwww...pastu x ar nampak gurlish sgt...nampak ar sikit boboy ada long strip and polkadot....price? Fengsan kot bawah 10 hinggit jekkkkkkkkkkkkkkkkkk mampusssss mak nk pilih murah! 

Cantik mak cantikkk! Sumpah sampai mati cantik (Umi Qi xkp ar) korang ckp x cantik xper sila beli sendiri, pilih sendiri hahahha...pastu leh simpan dan guna semula kad board tiga tingkat nih...kot2 nk buat jamuan ke, kenduri kecilan ke, gojes nak berjemah kt umah Umi Qi ke kan...harusssss jimat...berbaloi :)

Party Hat....sekali bungkus ada 10 party hat...harga murah...ye murah...cantik plak tuh nak deco2 and bagi anak2 gojes pakai weeeeeeee siapa cepat dia dpt... :)

Ini adalah Private & Confidential boxes hahahahhahahha sangat kan...ehhh Umi Qi nih bukan perahsia sgt...ini adalah door gift my super duper VVIPs...tggu ar lain part umi QI kupas...

Pingan kertas besaqqqq plak tuh...cari kt Kaison xdak plak juai kecik2...aduyaiiii...besaq pun besaq lah janji cantik dimata Umi Qi...ok kan Walid Qi hahahahha meriah ada belon :)

Hasil air tangan Umi Qi 101%...napa terlbih 1% sebabnya Umi Qi x tiru mana2 handmade dlm internet ye...kecuali gambar minion je copyright...yang lain Umi Qi perah otak buat sendiri tag2 candy bufet nih...pakai sticker print...

Are u readyyyyyyy...get set goooooooo! hahhahaha buat kt umah Umi Qi ye...bukan kt opis...kang berdosa besaqqqqqqq

Last but not least...ini adalah last minute idea Umi Qi...leaderboad small banner utk pandu arah...so our VVIPs sampai je leh tgk kt tangga dan bilik party Qi yer sign...so senang kan simple jek pandu arah Umi Qi reka...hundred percent made of Umi Qi :)

31 Ogos 13...hari kejadian..........siap2 packing barang2 dalam but kereta Walid Qi...termasuk tikar mengkuang Qi hahahahhahaha... 2 biji kek QI pun dah selamat pick up pagi tadi jam 11...so...
Are you ready guysssss??? Lets Rock and Roll...........yehaaaaaaaaaaaaaa!!!!! 

<<<Part 1A: Hahahha siap ada part tambahan 1A sebab masih lagi bercirikan belakang tadbir persiapan di MCD Kepong...tunggu esok pagi Umi Qi story ye...yehaaaaaaaaaaaaaaa!!!>>>

23 comments:

  1. cepat2 cerita.. tak sabar ni.. pandai la umi qi ni.. design sendiri je

    ReplyDelete
  2. Kemahen...rajin ummi Q story...bagusla..kalau akk maunya skli hadap jek..hahaha

    ReplyDelete
  3. rajin mengedit x?? ni sis nak sharing... http://salshcute.blogspot.com/2013/09/gedik2-n-gatal-tgn-by-fotorus.html

    ReplyDelete
  4. perh birthday party dah macam nak buat kerja nikah kawin punya persiapan :)

    ReplyDelete
  5. pinggan kertas belon2 tu duk ada lg kt umah kami..hihi

    ReplyDelete
  6. wah kalau tempat kita kedai murah gitu panggil DIY...anak merdeka la nie yer..ok waiting for next part umi :)

    ReplyDelete
  7. semangat semangat semangat.. kan den dah kobar kan.. Umi ni mmg kaki DIY.. bagus mcm tu sebab all thing we do memang meninggalkan kesan & memories.. luv your style ;)
    tak sabar nak tunggu part ke dua sampai empatblas hehe

    ReplyDelete
  8. ku tahan jebatt.. ada lagi 13Part. muahahhahahahha

    ReplyDelete
  9. kerlass umi siap ada part 1 sampai part 14..
    sehari kna update 4 part tau..xsbr nak baca..

    Kaison mmg best utk soping gedik2 cmni kan..lawo-lawo lak tue rambang mata ni dbuatnya..

    ReplyDelete
  10. cukup teliti yer umi Qi ni buat persiapan...hehe

    ReplyDelete
  11. Macam nak buat kenduri kawen persediannya..

    ReplyDelete
  12. berpeluh baca,JUUUUUUUUUUUUU 1 je nk marah ni.xbgtau pon kaison tu kat mana.ich ni nk marah ni.hehehe.mst lah gaduh.kalo rara pon mst gaduh2 manja sbb sume brg murah n cantik kan!

    ReplyDelete
  13. ku sabar menunggu nye sahabat..satu2 ku baca supaya faham situasi..kakakkaa

    ReplyDelete
  14. qi...awak beruntung ada umi dan walid mcm diaorang ni okehhhhh..aduhai dah mcm nak kawin qi tau tak..yg membaca teruja..apatah lagi yg menyiapkan..

    respect aa ju! semangat utkmu anak ;)

    ReplyDelete
  15. kaison tu kat belah2 sana je kan, kat shah alam takde la, tingin nak pi, cupcake 3 tier tu cantik la, kenan la pulak.

    ReplyDelete
  16. AA DEKAT MANA KDAI KAISON TU JU?

    ReplyDelete
  17. Hai..blogwalking.bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. wah bestnyer...meriah gitu..nati leh la buat anak sy cmtu..hehe..

    bdw..salam singgah. =)

    ReplyDelete
  19. Kaison, diy, daiso. Seangkatan la kot tu nak carik barang-barang murah kan.

    Pheww 14 part? haha sgt detail ni.. tak sabar nak baca.. untung Qi.. umie walid sekapalaut bersungguh-sungguh buat persiapan :)


    ReplyDelete
  20. Serius cantik la cupcake stand tue.. ceq suka..=D

    ReplyDelete
  21. Kaisor tu kat mana.

    RAjin betul umi q ni. Bersemangat.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com