Makin botak makin banyak akal baru! | Julia Johari
Booking.com

Makin botak makin banyak akal baru!

Yehaaaaaaaa...lama sungguh lah Umi Qi rasa tak berceloteh pasai gerangan abang botak nih sorang kan? kan? kan? 
Sapa lagi buah hati pengarang jantung hati limpa paru-paru Umi Qi nih haaaa Abang Qaiser Ilman atau nama glamour dlm blog Qi hahahah (siap ada nama glamer tuh nyampah hai hahahha)

Orait2...sejak Abg Qi nih botak selama 18 hari...hamboi siap kira bila start botak tuh kikikiki...haa sejak botak nih mmg banyak sgt benda baru dia cuba nak bagi tahu...konon nk bg tau dia dah besorrrrrrr sudah todler...sudah mampu buat itu ini sendiri...termasuk berjalan pun nak sendiri2...xmo ar pegang2 tgn mcm feeling2 ibu dan anak...haishhhhhhh Qi oiii hang baru 1 tahun 18 hari dah ngada2 xmo pegang tgn Umi Qi napa? Ke sebab Umi Qi ko xlawa...ke sebab takut awek2 baby girl tgk potong line??? Hahahhahahahahha lawak sungguh bila ada anak bujang nih...sgt2 berdikari...nk makan pun kena kejar dia sekarang dah...jgn harap nk makan setempat...tp Umi dia tatap....ye tatap tidak kurusssssss....hahahha yelah sambil kejar si QI suh makan sambil kejar Umi QI pun makan...makan..makan...mana mau yer hahahhaha

Banyak tol mak2 nih kalu bebel pasai anak kan...Qi sekarang suka jerit2 oooo...malu gak bila dia jerit kt public...tp Umi Qi nih kan terkenal ngan sifat muka tebai 10 inci...wat dek jek lah bila Qi jerit tantrum bagai...hoh!

Now Qi menginjak nak masuk fasa todler...banyak dh dia cuba tonjolkan...
Antaranya:
- Suka berkawan tidak kira umur, peringkat dan bangsa....semua dia tegur hoiii...terlebih mesra alam dari Umi Qi hahahha (nih genetik Umi Qi nih)
- Suka jerit2 tidak kira waktu tempat...(ooo ini kena jejaga)
-Suka pakai bergaya hoiii (Siap tarik baju tido suh tukar baju lebih bergaya...hahhahaha kelakar x anak Umi nih)
- Suka usya gegirl baby... (jgn pasang gf banyak2 dh ler Qi oiii sok2 besar
- Suka mainan yg lebih tahan lasak mcm kereta ke (aah suka mainan yg lasak, kalo x lasak mmg lumat Qi kerjakan sampai mampus toys tuh hahahah)
- Suka lambai2...sudah pandai bye2 (yeyyyyyyy)
-Sudah faham erti arahan (Umi Qi selalu ajar "Qi bawa jam ini ke walid" berpuluh kali ckp baru dia fhm suh htr hahaha)
-Suka mandi lama (suka sgt tepuk2 air sekarang hahaha)
Last sekaliiiiiiiiiiiiiii
-Suka JOGET...gedik2 lutut dia joget kalu dengar lagu hahahahhahahhaha nk tergolek tgk baby joget kikiki

Haaa tuh dia bebelan Umi Qi fasa todler Qi....nih dia gambar Qi dok belakang kereta kenkonon dah dewasa hahahhahaha suka le tuh

Duduk sekali gan atok sedaranya kt belakang...so mmg kena buli ngan atok dia lah cenggini hahahhaha lucu plak tgk Qi...time nih kereta x berjalan...so mmg kena buli ar...

Qi kt Tesco Bandar Damansara...hahahha sekarang kemain ligat berjalan...penat nak kejar budak botak nih hahahha...orang yang lalu lalang asyik tersenyum tgk gelagat Qi...yelah asyik berjalan jek...kikiki

Meh tonton video Qi....taste tinggi oooo nak beli cermin mata jenama POLICE hahahhahahha...fengsan umi QI nak kumpui uit anak oiiiiiiiiii.... (mmg dasar suka bergaya sok2 besar nih hahahhahahha lariiii umi Qi lariiiiiiii)

<<<Qi, banyak dah Umi Qi celoteh pasai kamu....bila nak belanja makan nih??? hahahhaha>>>

24 comments:

  1. betul ckp ekin..nnt mesti qi makin ensem..umi qi pening nk pilih nantu yg mana 1 yg berkenan dihati nnt hehehe

    ReplyDelete
  2. lain rupa Qi dah botak ni...tetap ensem dan comel tau...

    ReplyDelete
  3. haha ada lagi 1 part yg Umi tertinggal.. dia dah pandai libas tangan dia.. macam haritu dia PUKKKK muka auntie hahahahhaha
    dah nampak big boy dah QI lepas sambut birthday haritu.. omellll angatt :)

    ReplyDelete
  4. alahaiii comelnyer.. x sabar nak tunggu baby kite pulak berjalan nanti :P

    ReplyDelete
  5. encem la Qi ni macam ummi dia..lawa putih melepak..hahaha

    ReplyDelete
  6. ok.ummi qi naik stroller, qi tolak muahahahaha :p

    ReplyDelete
  7. wahhh Qi dah muda remaja lerr.. pasni leh dpt menantu lah ummi n walid ye..hehehe

    ReplyDelete
  8. Kemain dah dapat kaki jauhnya berjalan.

    ReplyDelete
  9. hehehe..amboiiii..dah besar aunty Nampak Qi hahh...suka bergaya yer..nak cermin mata bagai yer..umi sila simpan duit..nanti Qi nak beli baju n kasut banyak2..hehe

    ReplyDelete
  10. da mcm abg kawasan rupa qi bila motak nie..hewhewhew

    makin da byk umo nie makin byk akal kan dorg nie..bila tgk gmbr ms baby eh cam xcaya jer da besar ank kita kan xlm lg da kawen plak.Eh??? -_-"

    ReplyDelete
  11. makin besar makin panjang akal dia kan.. ;)

    ReplyDelete
  12. comelnyer dia botak...hihihi....kemain jenama police...hihi

    ReplyDelete
  13. Omey angattt r QI nih..puting mane puting??hahaha

    ReplyDelete
  14. Akak pernah terbaca satu artikel berkaitan membotakkan budak2 kecik boy ni.. Katanya, jika budak tu selalu dibotakkan, dia akan cepat pandai.. Kiranya cepat cerdik la..


    So, botakkan la selalu si Baby Qi ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. hensem boy..dah tinggi la qi ni..bile la dapat ketemu qi lagi..rindu!!!

    ReplyDelete
  16. alaaa xde rambut! cepat taw tumbuh rambut.aunty suka tgk Qi ada rambut.hehehe

    ReplyDelete
  17. lebih baik qi aktif drp pasif . aktif tu perkembangan yg positif utk anak2 yg membesar ...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com