Lelaki suka wanita humor | Julia Johari
Booking.com

Lelaki suka wanita humor

Assalamualaikum WBT dan Salam 1Malaysia wahai blogger 1Malaysia :)
Sihat? Sudah makan? Jika sudah alhamdulilah...syukur nikmat...
Hari ini Umi Qi mahu bagi motivasi sikit pada kaum2 wanita terutamanya yang sudah bergelar isteri termasuk Umi Qi pun kena duk diam2 dengar ye...

Ulasan dari suratkhabar yang Umi QI baca: 
Tajuk di bawah...Lelaki suka wanita humor...menarik tajuk nih bukan? Sebenarnya lama dah tajuk sisipan dari surat khabar nih umi Qi simpan dan ambil gambar...ada tujuannya kenapa umi Qi berbuat sedemikian...sebab Umi Qi punya hobi sukakan motivasi secara tidak langsung.
 Ramai dari kalangan kita termasuk diri Umi Qi sendiri kurang arif apa itu humor yang boleh kita wujudkan...dan tidak dibuat2...kekok rasanya bila humor dibuat2...baik reka humor bodo2 kan kita ketawa sendiri...tp pasangan tgk kita seperti ia bukan dari lahiriah diri kita sendiri...kan nama yer hipokrit...

So cara humor yang senang untuk kita lakukan bersama suami tersayang adalah seperti rangkaian kata dibawah...cuba baca dan alaminya sendiri...
 See....dari no idea...sudah ada idea...dari sukan dan mainan bersama2 boleh wujud sifat humor...ia secara tidak langsung boleh mengeratkan talian ukhuwah dan persahabatan akrab antara suami, isteri dan juga anak2....

Keywords daya penarik tuh lah sgt2 best kan utk diceritakan...bagaimana? 
Ia akan lahir setelah anda mencuba, ya bila kita suami isteri mencuba apa jua jenis sukan, aktiviti hiburan mcm menonton wayang hatta bermain game sekalipun biarlah berpasangan, jgn syok sorang2 main game dlm tab tinggalkan suami...tinggalkan anak, so tiada conversation berlaku disitu...so Umi Qi ingat nak sedar dan cuba praktikkan apa yang dibaca dan apa yang dicakapkan...

Mesti menyeronokkan selain dari window shopping yang Umi Qi dan Walid Qi selalu amalkan...hehhehe baik cari alternatif sampingan tukar2 mood ceria dan humor...yeyyyyyy

100% Agreed!

<<<Tetiba nak main badminton ngan walid Qi kt court badminton Taman Tasik Titiwangsa...raket dan bola tangkis sudah lama tersadai dlm kereta lama x main, so ayuh wahai isteri2 gojes diluar sana...mari kita sama2 luangkan masa emas anda bersama insan tercinta....love is in the airrr....hihihi>>>

13 comments:

  1. kita ok jepp tapi suami kut yg jarang ada mood nak kuar... huhuhu... sedih...

    ReplyDelete
  2. hubby selalu ajak memancing..acaner tu umi qi?haha

    ReplyDelete
  3. Arwah abah akak dulu selalu buat aktiviti dengan anak-anak macam main chess, dam ular, dam aji, badminton, carrom malahan main congkakpun dia layan.. Memang seronok sebab bila kalah mula la main tuduh2.. hehe...

    Cuma bila masuk tang anak2 lelaki dia, akak tengok takde buat aktiviti macam tu.. Semua dok pakat layan game je.. adehhh...

    ReplyDelete
  4. Peluang yg sedikit kena penuhi sebaik mungkin utk bersama Ju. Macam kakak ni sebulan sekali baru dapat dgn anak-anak. Zaman sekarang masuk aje usia 13 tahun anak dah keluar rumah duduk asrama. Jadi ada peluang 12 tahun setiap hari bersama gunakan sebaiknya..

    ReplyDelete
  5. aktiviti bersama ni mmg best. stress pun ilang...

    ReplyDelete
  6. Hubs akk pun seorang yg humor jgk.tp tgok.mood dia la jgk..hehe

    ReplyDelete
  7. setuju. nanie sedang belajar nak perbaiki komunikasi utk masa depan.

    kena ada sifat humor jugak ni. wink2


    tq for d artikel ya sis :)

    ReplyDelete
  8. humor..?? sebelum kawin me suka lelaki yg ada sense of homur tp bila kawin nih rasanya humor tuh tak penting mana.. yg penting kerjasama... eh.. me berhumor tuh.. kelakar tak..?? hehehe

    ReplyDelete
  9. idea yang bernas~ dlm byk2 'sukan' kite paling suka swimming..hehe..

    ReplyDelete
  10. salam perkenalan.. already follow u.. follow me back ya.. tq..

    ReplyDelete
  11. Ini idea yang bagus, tapi kalau I & nizam tak payah nk bergame bagai sebab Nizam seorang yg kelakor, so dah bleh buat kami sama2 humor hahaha
    automatic kami berdua jd giler2 hehe

    ReplyDelete
  12. nasib lah rara ni pandai berlawak sikit2.hehehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com