Apa yang korang setia guna hari-hari? | Julia Johari
Booking.com

Apa yang korang setia guna hari-hari?

Salam semua hari Jumaat sudah hari ini...esok cuti...lusa cuti...Isnin cuti sempena Hari Malaysia...yeyyyyyyyyy.... (Walid Qi tuh x habis2 ckp bila nk bercuti nih Umi oiiiii....hukhukhuk...ok Walid jom hahhaha :p) oppsss lari topik plak...ngeeeee pang sekali gebushhhhh!

Orait2 harap bertenang...tajuk Umi Qi nak kupas ngan korang kt luar sana tuh...apa yang korang suka pakai hari2 dan guna hari2...kikikiki...lucu plak soalan nih...mcm jemah pun hado nak taw segala bagai...

Tapi Umi Qi hampa semua nih nak kongsi satu habit laki bini dok pakai hari2...kami nih leh dikatakan kategori pemalas ar kalau nak manja2 kan diri nih mcm kat spa ke, pusat mengurut badan ke, pusat melangsing badan ke opsssssssssss ke situ plak...makan berkandaq2 nk suh pi slimming apa ye mak yong oiiiiiiiiiiiiiii...hahahhaha...

Nih ar produk Umi Qi dan Walid Qi suka pakai setiap hari...
'GARNIER....take care'
Ewahhhhhhhh ko jemah...bermotto bagai ko kan Umi Qi hahahahha...harusssss ar...dah nama yer setia pada satu produk...kikikiki
Dulu2 masa Umi Qi belum kahwin pernah pakai produk dari alam universiti produk Clean and Clear...best gak...tp bab pimple tuh kenkadang x leh duga...nak naik naik gak...hahhaha...

Pastu bila dah nak dekat2 kahwin tuh mmg addit kt Olay of Olan...best gak krim dia...pakai lg masih sekarang...

Cuma nak Wash + Scrub + Mask umi Qi dah guna about beberapa bulan yang lepas...almost 5 month guna botol nih ar x luak2...gerammmmmmmm napa lambat habis....hahahhaha dah pulak...yelah mau yer tiap2 minggu pi watson dedulu asyik pi beli clenaser jek...tapi bila dah mencuba Garnier kt bawah nih jatuh cintan sampai bila x tau...besttttt...sesuai sgt ar ngan Umi Qi yg malas tahap gaban nk scrub mask bagai tuh...sekali calit uwaaaaaaaa semua siap...hahahha

Cantik kan botol gemuk nih, mmg gemuk pun...sesuai ar gan Umi Qi demok cm botol tuh hahaha...pastu yg part paling best leh Wash, Scrub dan Mask hari2...ikut ar jadual dia seperti dibawah nih sila baca...ohhhhh i'm lovin it :) Nanti Umi Qi tunjuk hasil muka Umi Qi ari2 tonyoh pencuci nih hahahha

Pastu Walid Qi pun sesuai guna produk Garnier for Men...wewitttttttt...wpun asben ku omey2 cgt pun kena gak jaga penampilan supaya senantiasa gebus mcm apam polkadot hahahhaha jgn marah walid Qi gurau jek hahahha...

Ini ar Walid Qi pakai...best oooo tgk wajah asben sendiri halus mulus...nak ke whitening sikit2...amboi2....kemain eh sekarang...tp mmg berbaloi beli sbb tahan lama guna Walid Qi ckp...pernah guna produk lain, walid Qi ckp kasar ar muka, gatai ar muka, muka jadi mcm bukan muka....adeh cm tuh eh...rupa2 ye tukar garnier men nih kami sepakat kami mmg Garnier Geng Forever....sesuai ler tuh...spesis kulit sensitif :p


Jangan lupa deodorant ok...x pakai nih habis ar bucuk macam hahahha...mmg suka pakai deodorant Garnier Light....leh cerahkan bahagian tiak hahahaha....pastu bila pakai lebih dari 12 jam pun (x mandi ler tuh hahah) langsung x gatal beb...x merenyam nak garu sampai berair2...ada oooo satu produk terkenal nih Umi Qi pakai lama dah tp bila dah season gan kulit jadi gatai berair garu x yah ckp ar....hohohoho tuh guna until now deodorant kesayangan kami berdua nih... :)

Air 2-3 liter sehari...Bekas air nih 1 liter tau...so kena repat minum 2-3 kali itu kalu rajin...kalu malas 1 liter jek kt opis...kena top up kt umah...itu kalu rajin...(malas manjang jek umi Qi nih kan...babap kang hahaha)
Ini ar Umi Qi setia hari2...ntah ar x leh skip minum air kosong...mesti kena minum...tujuan utk buang toksin dlm badan dan lain2....

Umi Qi nih masih x amalkan apa2 suplimen...masih mencari suplimen sesuai...macam Mommy Zaza Blogger tuh dah guna Shaklee...ish rasa mcm membuak2 nk cuba, tp Umi Qi nih mmg jenis degil...masih x gak beli apa2 jenis suplimen...almaklumlah thn depan dah nk masuk 3 series...uwaaaaaaaa...daku langsung x amik berat ttg hal2 itu...ampunnnn...tggu ar nk cari jamu yang sempoi...sekali telan jek cukup...dah nama yer pemalas...susah nak cakap...

Semua gambar dibawah langsung TIDAK EDIT...harap maklum NO EDITING....
Yelah nak tunjuk lepas pakai Garnier tuh je pun...luaran je kan...ahahah dalaman no komen...kena test nanti produk bersuaian...

Saje nak tunjuk muka Umi Qi sekarang yang horror tuh (Antu gojes hahaha)
No Editing glowing2 ok dan rupa mcm apam menanti belah terbelah hahahahah 
Amacam rupa sekarang nak kena mkn suplimen tambahan dak? 
(Cuma makeup express jek, xdak pakai bedak mahai2 pun, kenkadang bedak Qi pun Umi Qi tempek kt muka hahahhaha)

Pic kedua kt opis...makeup sempoi...

Pic ketiga kt opis gak...ntah ar tgk muke sendiri jek nk muntah ijooooooooo erkkkkkk!

<<<Puas hati kami asben and wife guna produk Garnier....yeyyyyy terima kasih Garnier...take care of our skin...yeyeyyeyeye...pastu korang rajin komen kan...sila kasi tau produk suplimen tuh harus atau x Umi Qi nak ambil ek...tetiba rasa mcm kertu sudah hahahhahahha lariiiiiiii :p >>>

30 comments:

  1. Hmm ros xpkai ape2 la.. Rancang jugak nak pkai ape lpas ni.. Huhuhu :(

    ReplyDelete
  2. Skrg mak arissa pakai safi Rania. HewHewHew. Sblm ni setia dgn sebamed utk buang jerawat yg suka sgt nak Menumpang kt muka kite. Huuuu.

    ReplyDelete
  3. comelnye jue..rse nak cubit je pipi..heheheh..jgn mareee..
    mimi setia ngan safi rania je wat mse ni.. xtau lah nnt nk tercurang produk lain plak.. so far Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. kte pkai loreal yg tutup merah tu tuk face wash.tp muka tetap xglowing mcm umi QI.huhu

    ReplyDelete
  5. ain setia dgn loreal...dari sekolah sampai sekarang...umi QI muka xyh edit2 dah memang glowing pun..natural beauty dah....cantek...:)

    ReplyDelete
  6. sy pkai garnier kaler kuning tu... skali ngan moisturiser n bb cream.. :)

    ReplyDelete
  7. zee pon baru nak try garnier nih..semalam jer pon beli..ahahaha..memacam cuba tapi tak sesuai jugak..geram betoi ngan jeragat..

    sama la kita..taun depan dah nak 3 seriessss..supplemen satu ape pon tak cuba lagi..

    ReplyDelete
  8. elin guna loreal atau pun neutogena deep clean.

    bg elin supplement mmg penting perlu amik. sebb semakin kite berusia semakin banyak yg kurang...hiiihi..

    jom singah instagram.. 'nurazlinmohdali'

    ReplyDelete
  9. kak mi pakai deodorant garnier kuning tu...memang puas hati suka sgt..cuma tak sesuai pencuci muka...ada lagi...nak tak??

    ReplyDelete
  10. Akk pakai safi rania gold..pencuci jek..haha..yg lain tarak!!

    ReplyDelete
  11. umi qi, kita terlalu banyak curang..lepas nie nak try pencuci macam umi qi plak la..tengok curang lagi....hehehe...maklum stok pencuci muka dah abis langsung..sebabkan x glowing macam umi qi...nak kena curang beli produk macam umi qi mana la tau kot2 terkenan glowing umi qi...hehehe

    kita pun x ambik apa2 supplemen...malasnya nak menelan2 nie

    ReplyDelete
  12. umi Qi dah come lotei... tak tepek apa pn tetap sweet

    ReplyDelete
  13. Kakak rasa kulit Ju dah cantik jgn mencuba produk lain sampai sebabkan jadi lain pulak. Just maintain ajelah.. takut dek terpikat itu ini menyesal bila ada effect lain..

    ReplyDelete
  14. Umi, I pernah pakai diodorant garnier tu ternyata tak sesuai dgn tiak I hehe gatal2 ko sampai kena pergi klinik.. hehe

    bangganya ada nama I kat situ hehe.. thx Umi sayangggg ;)

    muka Umi dah ok lah tu natural beauty tak payah pakai apa2 product kecantikan.. unless supplement sbb supplement utk makanan tambahan dalaman badan & healthy.. better try Shaklee ;)

    ReplyDelete
  15. kulit umi qi memey gebussss. ida jeles! hahahhahhahaha

    ReplyDelete
  16. Akak kalau pencuci muka pakai Nano.. Yang lain2 tu tak pakai.. Bedakpun tak pakai.. huhuhu..

    Bab air kosong tu akak memang amalkan minum.. Syukurlah sebab akak suka minum air kosong.. Betul kata Ju tu, air kosong ni untuk buang toksin.. Tak payah dah nak makan macam2 produk untuk buang toksin ni..

    ReplyDelete
  17. Sampai skrg umur 25thn xjumpa2 lg produk yg sesuai..adoyaaa muka sangatlah mengerutu..jeles tgk muka umi Qi yg glowing2 gitu :)

    ReplyDelete
  18. saya guna ginvera green tea marvel gel . kulit halus dan lembut ...

    ReplyDelete
  19. Kulit umi qi ni memang dah cantikkkk dah gebuss... boleh jadi duta garnier ni.. ganti lisa surihani :p

    pernah pakai garnier tapi tak sesuai sebab naik jerawat.. so sampai sekarang pakai clean&clear je.. hahahaha rasa macam remaja sangat pakai jenama tu.. ingat dah tambah umur ni nak gak la try yang macam wanita-wanita sikit, tapi kang beli mengarut.. makin teruk muka kikiki..


    ReplyDelete
  20. Meh sep sep! Vee pn pakai garnier tp yg kuning. Pastu try neutrogena,best! Now tukar2. Hahahahaha. Bedak,jrg Gila pakai, lip gloss je.hihihi. dasar ku pemalas :p

    ReplyDelete
  21. Pencuci muka akk guna clean n clear. Pelembap akk guna krim yg botol coklat tu. x igt namanya. Ada vit e sekali. Ada la jugak makan supplemen supplemen lain cam fish oil tu sbb kolestrol akk tinggi. Ada jugak mkn produk produk shaklee yg lain cam cinch tu. konon nak kurus kan badan la. beli 2 botol satu botol pun tak abis abis lagi.

    Nak kena cari jamu jugak ni sbb badan x tahan la dok dalam ekon je. Sakit sume badan badan ni tau

    ReplyDelete
  22. Akak sejak nak masuk 4 series tak lama lagi dok tepek Rania Gold bukan apa jeles dgn Rozita Che Wan tu.

    ReplyDelete
  23. umi qi mmg lawa tak dinafikan..
    ratu gojesss!!!

    ReplyDelete
  24. huhu samalaaaa garnier kite ;p
    tp ju mmg dh cntik..gebu gebas gituuu

    ReplyDelete
  25. Rara pakai tabita.tp nk pakai safi balqis balik ah.hehee.umi qi gojess.dh putih.omeiii.cyg sket.

    ReplyDelete
  26. Farah setia dgn mary kay jer..tak berani nk try yg lain sbb kulit sensitif sgt..mary kay jer yg sesuai.. husband pulak mmg pakai nivea..hehehe
    Farah pn thn depan nk msk 3 series dah.. OH NO!!! Tak suka!!!! =D
    So sblm raya hari tue mmg dh start ambik supplement shaklee jugak..so far sgt bagus la Umi Qi.. u should try it.. hehehe... wahhh apa nie komen terpanjang suda..hehehe

    ReplyDelete
  27. Sy gune pncuci muka Mary Kay.. Dah sthn jgk.. Soft je kt muka..

    ReplyDelete
  28. Assalam Ummi Qi, sy saje google bab deodoran garnier sbb bru pakai hehe, trjmpa blog ni. Bestla review... :)

    Salam perkenalan ya

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com