Simple tapi Bermakna... | Julia Johari
Booking.com

Simple tapi Bermakna...

Aummmm....singa betina baru bangun pagi daaaaaaa....mengeliat jap...adehhh
Lap mata umi Qi jap...jap g baru mandi...hahhaha nk buat blog pujaan hati dulu...x jadi pujaan ramai x mengapa sbb mana ada org lalu nk baca blog Umi Qi nih....wekkkks

Malam tadi pun...
Dok tanya walid Qi...Umi Qi nih byk bahasakan walid Qi nih papa....hahahhahah lawak kan...kang Qi pggl papa jgn marah sbb terikut2 gaya percakapan umi Qi setiap ari...
Ok mlm tadi sambil dok tampal sticker kt door gift siap tanya Walid Qi...
"Walid, majlis birthday Qi kita buat simple sgt kan...mcd je pun, geng ma semua buat sendiri, deco sendiri, umi Qi nih pemalas ke papa?

Walid Qi jawab....
"Biar simple tapi..............Bermakna"

Sentappp wehh bila org pompuan bebel memacam org laki bagi ayat sepatah dua kata tp sgt2 menusuk dlm dada sanubari whoahhhhh....

Umi Qi jawab....
"So maknanya walid Qi x kisahlah wpun xd deco sana sini mcm org lain buat?"

Walid Qi jawab....
"Buat setakat termampu.......jgn membazir, yg ptg tetamu hadir kita raikan seperti mereka menghadiri majlis hari jadi mereka sendiri...gembira dan layani mereka secukupnya dengan senyuman, itu sudah melebihi segala2nya ma :)" (Sambil tersenyum)

Umi Qi jawab.....
"Terima kasih pa" :p

Haaaaa korang...siap umi Qi dpt talbiah percuma lg semalam...Umi Qi amik sebagai pengajaran...biar sikit tp bermakna, x membazir, x menyusahkan sesapa termasuk ahli keluarga sendiri....yeee itu mmg prinsip walid Qi... :) Umi Qi ikut jek mana yg baik utk diteladani...terkadang kita sendiri terkhilaf perbuatan dek kerana hasutan diri nak menunjuk2...oh no...semuanya umi Qi buat dan tunjuk di blog adalah perkongsian ikhlas semata2 utk rujukan u olls gak...sbb niat umi qi adalah utk sama2 meraikan cilik tuh masuk setahun...Qaiser Ilman...

Korang mesti jelik dan muak nk dgr story umi qi kan? Yelah entry pun x seberapa...dan Umi Qi harap sgt korang if nak handle apa jua jenis event sekalipun...bersederhanalah dalam semua perkara....moga Allah pandu kami ke arah kesederhanaan...insyaAllah aminnn...
Pic di opis Umi Qi...bunga ros kuning seharum semerbak...

<<<Semalam qi dah berjalan sepenuhnya di hari pertama ulang tahun kelahiran Qi 13 Syawal...mmg dasat rezeki Allah...syukur Qi bleh jalan sebelum birthday ye 31 Ogos 13, yeyyyyyyy >>>

19 comments:

  1. betul tu Umi.. setuju dgn pendapat Walid QI tu.. 'bersederhanalah dalam semua perkara' is good..
    takut nanti ada yang salah tanggapan ingat kita nak menunjuk2/riak.. tapi sebenarnya kita nak berkongsi pendapat je kann :)

    Btw, Umi QI mst nervous & tak sabar utk party tu nanti kannn... hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah qi dah dpt kaki yeay !

    ReplyDelete
  3. biar simple tp bermakna. dalam maksud tu.

    ReplyDelete
  4. betul tu ju..buat mana termampu..hehe..tak sabar nak tengok besday party qi..

    ReplyDelete
  5. Betul juga tu. Kakak setuju yg penting semuannya berjalan lancar dan happy serta tak membebankan.

    ReplyDelete
  6. syiokla Q dah sakan berjalan..jenuh nanti tak mo dokong..nak bejalan je..tunggu la ummi Q

    ReplyDelete
  7. biar simple asalkan bermakna, setuju sangattt ..asalkan buat dari tak buat langsung kan kak...
    happy besday in advance baby QI...mmmhmuahhh

    ReplyDelete
  8. best la qi... hepi besday in advance ye.. cantiknya bunga kuning tu.. bunga fresh ke yang??

    ReplyDelete
  9. Akk klw buat bday party anak2 buat sehabis simple. Yg penting dorang appreciate apa yg kita buat. Buat pun ajk family bgan kwn2 anak2 je.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. Qi dah sihat... Syukur..

    Dalam apa jua yang kita buat, nawaitu itu yang penting.. Jika niat kita ikhlas, insya-Allah, dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  11. betul tu jue..setuju sgt ngan papa eh! walid Qi..hehehe

    ReplyDelete
  12. sederhana tapi meriah..paling suka bila tetamu datang umpama sambut harijadi sendiri..:)

    ReplyDelete
  13. yg ptg tetamu dpt layanan first class ...

    ReplyDelete
  14. Orang lelaki memang macam tu selalunya tak pernah kisah juga kalau bab2 macam tu. Kita sahaja dok fikir banyak2, fikir pandangan orglah macam2 lagi.

    Eloklah macam tu besedehana lagipun kalau ada duit lebih elok menabung utk masa depan Qi je.

    ReplyDelete
  15. setuju sangat.. lagipun tujuan menziarah ni hanya untuk merapatkan lagi ukhwah..hehehe :)

    ReplyDelete
  16. betul2..bersederhana je la kan...tapi kite yg pompuan2 ni..mesti nak over2 sket kan..hehe

    ReplyDelete
  17. Errr... malas ls nk komen..
    *sbb dyh selalu update blog motip mmg saja nk menunjuk kehkeh..

    ;)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com