Riang Ria Raya 2013: Tema Merah Umi Qi Sekeluarga :D | Julia Johari
Booking.com

Riang Ria Raya 2013: Tema Merah Umi Qi Sekeluarga :D

Assalamualaikum semuaaaaaaaaa geng2 blogger :)
Hari ini 13 Ogos 13 
(cantik kan tarikh hari ini) hari Selasa umi Qi dah masuk kerja setelah 5 hari bercuti panjang beraya sakan di KL dan Kuantan, Pahang... :)

Tengok lah tahun 2013 ye rayaaaa...kemainnn merahhh ini tahun...kebanyakkan mommy blogger gojes club pun byk bertemakan merah betui dak...semua yer kebetulan...tp besh bila masing2 ada tema yg sama....weeeeeeeee give me 5!!!

Actually inilah pertama kali si Baby Qi berhari raya buat pertamanya tuk dirinya...haaa masa Qi lahir pun dah 13 Syawal...so time tuh masih berbaby2 lg kan x tau apa...nk deco pakai bju melayu pun x leh lg...
Now umi Qi dengan jaya yer mendeco si budak QI tuh pakai baju melayu teluk belanga...hehhehe sesuaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgt! Siap bersongkok bagai pak lebai Qi kikikikiki

Inilah gambar raya kami sekeluarga 2013...
terasa lengkap bila ada anak nih kan...rasa mcm seronok je nk pi beraya mana2 dukung anak...x penat langsung, happy lg adalah org dok puji Qi pakai baju melayu merah hehehhe :)
Amacam baju raya umi Qi, walid Qi ngan Qi ? Rasa2 nanti lembu tgk nak kejar x kami? hahhahaha :p

Buah hati pengarang jantung sanubari intan payung....lil Qaiser ilman....gelagat pakai songkok gan baju melayu teluk belanga johor...mcm2 budak bujang sorang ni ye gelagat...nk amik pic pun kena kt setengah jam berdiri baru dpt gambar betul2 ok sikit....hahahahhaha ya ampunnnnn

Gelagat Qi di rumah nenek dan atok di Kuantan Pahang, hari raya pertama nih sekali rewang di KL dan Kuantan...bestttt2 dua2 adil dan saksama... :)
Tengoklah Qi mcm2 nk digigitnya....hehhe

Tema oren di hari raya kedua....beraya di rumah saudara belah walid Qi....mmg meriahh mkn nasi dagang gan kopi o sejuk...perghhhhhhh! beshhh....Qi mmg seronok dikellilingi dengan sepupu2 yer....semua nk dukung Qi yg lamost berat 10kg....hehhehe berat mkn ketupat raya kot hahhaha

Inilah dia Moyang Atok Qi (My FIL yer ayah) umurnya dalam lingkungan 80 thn keats rasanya walid Qi ckp....seronok Qi dpt jumpa moyang...bleh lak dpt uit raya plg byk dari moyang RM30....kemainnnnnnnn....cicit kesayangan eh moyang eheheh...time nih dah malam...so Qi pakai baju sempoi jek jumpa moyang...doakan moyang Qi pjg umur murah rezeki :) aminnn

Moyang nenek Qi (My Mil yer Ibu) moyang nenek Qi nih untung Qi dpt bermanja gan moyang2 yer masih hidup....belah Umi Qi semua yer tiada...

Hari Raya Ketiga....Tema Purple hikhikhik gedik kan sampai hari raya ketiga pun bertema bagai...so Qi byk habiskan masa cuti raya di rumah nenek dan atok kuantan...main permainan sepupunya.....suka sgt naik benda hijau nih....tau dia bawka cmner? Riverseeeeeeeeeeeeeee hokeh....hahhaha x habis2 riverse :P

Hari Raya Keempat....mandi manda di De Rhu Beach Resort again...kebetulan my family plak nk turun beraya di rumah besan dia...apa lg walid Qi booked hotel berdekatan gan umah my mil dan fil...syok habis 5 min jek dari rumah diorg nk ke hotel tau...pastu ada water park...bestttttt jom menyelammmmm di hari raya keempat wakakkaka :p

Duit raya Qaiser ilman...syukur alhamdulilah....nk dekat RM100 Qi dpt...byk kan...nanti Umi Qi bank in dlm akaun CIMB Qi...terima kasih yg ikhlas menghulurkan duit raya Qi...nanti besar Qi bleh guna utk sambung belajar di Universiti... :)

Video Hari Raya Pertama 2013 Qaiser ilman....
Gelagat yer mencuit hati 
(abaikan suara belakang tadbir, sebab riuh rendah jerit sana sini itu mmg adat tradisi kaum keluarga kami yg suka mengusik cucu2 mereka hehhehe)
Semoga terhibur ye gojes...luv u olss :*

<<<Jasad di opis sekarang, tp hati dan sanubari teringat anak di rumah neneknya....tadi nk pi opis pun Qi merengekkkkkkk xmo lepaskan umi Qi seakan tahuuuu umi dan walid nk masuk kerja...sayu yer hatiiiiiiiii....Qi ingat, duit kerja umi utk Qi dan masa depan Qi...moga besar nanti Qi fhm kenapa umi Qi tinggal sebentar utk cari nafkah utk Qi.... ;( sedih plak huhuhu selamat hari raya semua>>>

19 comments:

  1. amboi merah menyala die..hehe..selamat ari raye dear =)

    ReplyDelete
  2. haha kan dah kata..ramai no tema meroh tahun ni hehe

    Kemain family Umi bertema sampai raya ketiga.. semangatnyaaaa .. best3 :)

    ReplyDelete
  3. nak bank in tu jangan tersalah ke account umi pulak ye.. hehe

    ReplyDelete
  4. Hamboi Q...sakan beraya..melah lagi.dhla putih ek!!

    ReplyDelete
  5. siap gi bercuti mandi manda di hari raya.. :) selamat hari raya Julia...jemputlah beraye di rumah kami kat rawang yer nanti..:)

    ReplyDelete
  6. Merahnya mak ngah..hehe..encem lah Qi berbaju melayu :)

    ReplyDelete
  7. amboi QI..ceria btl..mmg riang ria di hari raya ni.hehe

    ReplyDelete
  8. simpan duit..besar tak yah minta kat ummi lagi yea..

    ReplyDelete
  9. qi!!!
    ni mmg betul2 sambil menyelam sambil minum air ni..sompat lg mandi kolam yek!hehe!

    ReplyDelete
  10. best je dapat sedondon pagi raya.... :(

    ReplyDelete
  11. huhuhu...pic raya tahun ni suma kat kazen en.abg... :(

    ReplyDelete
  12. Byknye duit ry qi. Nanti boleh belanja auntie ya. Nanti kita dating tau..

    Psst...pening nk handle duit ry anak2 tiap kali rykan..

    ReplyDelete
  13. hensemnye Qi berbaju melayu..hensem sangat!!! =)

    ReplyDelete
  14. QI memang dah ensemmm..pakai bju melayu lagi tambah ensem..nasib acik tak de anak ppuan tau hahaha

    merah adik kawasan kali ni..meletops okeh ;)

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya julia dan baby qi

    ReplyDelete
  16. vahhhhhhhhhh merahnya makngahhh.hehehe

    ReplyDelete
  17. wahhh memang meriah!!!comel sangat qi berbaju melayu merah..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com