Qi dah boleh jalan tapi.....ada tapinya. | Julia Johari
Booking.com

Qi dah boleh jalan tapi.....ada tapinya.

Halooooo?
Korang still raya eh? Hahahahhaha mmg ar rayo lagi selagi x habis bulan Syawal selagi tuh raya dan raya....sampai jemu nk hadap kuih raya kan? Kakakkaka...anyway Umi Qi nih pun hari2 jamah kuih raya...pi opis pun jamah kuih raya sampai naik sebu perut umi QI pagi nih....haishhhh bukan nak cite kuih raya oiiii...

Pic Raya Kedua...Purple :)

Nih nk story si my anak bujang senang tuh....ramai gojes dan seangkatan dgnnya dok tanya....
"Qaiser tuh dah pandai apa?"
"Qaiser tuh x lama lg nk setahun kan, dah pandai jalan ke"
"Qaiser tuh dh bertatih ke belum?"
"Qaiser tuh single lg ke?" 
Opppssssssss hahahhahahah itu tipu2...tipu2...ngarut naaa umi Qi kalu buat karangan SPM...kakkakaka

Haaaaaaaa penat mak jemah ko nk jawab? Ko tgk lah sendiri kalo ko ada depan aku lah kan...nak ko agak si Qi nih dh pandai apa....lately last month lah kan si Qi nih mmg dh belajar bertatih lama dh....

Tapi kan...tapi kan...ada sifat choosy disitu....
Lebih suka kepada merangkak than bertatih...acaner tuh? Malaihhhhh bebenor?
Haaaaa jgn ngata lak umi Qi nih buli anak...eh idok ler teman...tp umi Qi nih suka kasi semangat/kata2 perangsang...

Conversation with Umi and Qi like this
"Qaiser ilman....come on baby, lets walking timeeeee, go baby, gooooooo"
Haaaaaaa ari2 umi Qi dok ckp...apa dia buat? Sambil tgk umi Qi sengihhhh kerang busuk terus chowwwwwwww merangkak laju kakkakakkakkaka hai lah anak ku yg ngada2...meh sini nak babap...xmo dgr ckp umi yeahhhhh!

Korang yg dari awal dok baca blog umi Qi pasti tau sebelum nih Qi kan ada sakit sampai 5 hari sbb masalah cirit birit berterusan...sekarang dah fully recovery...
Pastu raya kan...betul lah ckp korang tuh, bila anak2 lepas dah tempuh alam kesakitan pasti ada perkara baru yang dia nak pandai tunjuk sesuatu kat mak ayah dia....memula Umi Qi x percaya fakta nih...tp ini mmg terjadi pada diri sendiri...kematu terus tgk bila anak sembuh dari sakit dah buleh jalan..........

Tapi korang kena tgk dulu video Qi berjalan nih...ini dinamakan sudah pandai berjalan atau maish kategori bertatih......please let me know.....kang umi Qi perasan sorang2 ckp Qi dh buleh jalan padahal org kata ini tatih kakakkakakakkakka...lg satu kan Qi nih jln xmo pakai kasut dh pulak...puas dok kasi pakai...acaner eh nk paksa lg? Kang org ckp mak dia x concern pasal anak...padahal mak dia berhempas pulas nk kasi pakai kasut...last sekali meraung mcm org kena sengat tebuan terus buang kasut hahahhahahah....


Tapi apa2 pun....Umi Qi rasa sebelum birthday Qi 31 Ogos 13 nih Qi mmg dah boleh jalan sebelum genap setahun...........yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy! Syukur Allah :)

<<<Nak story pasal persediaan birthday Qi 31 Ogos nih....tempat party dan kek dah tempah....nanti umi Qi citer eh...sapa nk pi besday QI angkat tgn?>>>>

18 comments:

  1. wah..dh jauh dah tu qi berjalan.. dah jalan la maknenyertu...saje je die malas...nnt lame2 hilangla merangkak die tu...congrats qi!

    ReplyDelete
  2. itu masih bertatih..tp xpe bertatih yg xlama lg dh nk expert berjln dh tu.huhu
    good job QI!

    ReplyDelete
  3. dah pandai dah..kira tak lama sangat la dia start berjalan..syabas qi..

    ReplyDelete
  4. tahniah qi..pasni ajak umi main kejar kejar tau hehehe..nak pergiiiii tapi akak kawasan mcm tak dapat jer nak join..nangiss aa camni

    ReplyDelete
  5. Yeay!! Tak lama lagi kurus la umi qi main kejar2 ngan qi...hehehe...

    InsyaALLAH if xda aral nak juin gak party qi... :)

    ReplyDelete
  6. Yeay!! Tak lama lagi kurus la umi qi main kejar2 ngan qi...hehehe...

    InsyaALLAH if xda aral nak juin gak party qi... :)

    ReplyDelete
  7. da pandai jalan la tuuu..hebatnye Qi!tahniah!hadiah berjalan sempena nak setahun ni ye.Umi Qi kena bagi reward kat Qi ni..hihi..

    ReplyDelete
  8. gud job QI....dah pandaii berjalann dah tu...jauh langkahnya, tak lama lagi mesti smooth n steady je QI jalan siap berlari lagi...heheehehe...
    chaiiyookk...chaiyokk QI...

    QI single lagi tak??nak ngorattt lahhh....*kenyit2 mata...ngeeeee

    ReplyDelete
  9. org kata,kalau anak nak berjalan ke,nak tumbuh gigi ke...akan demam dulu...ntah la fakta atau auta...mungkin dari pemerhatian mereka dulu..

    ReplyDelete
  10. Cepat cepatjalan q. Nanti leh pg shopping.

    ReplyDelete
  11. go Qaiser gooo...
    nakkkk pi bday Qi.

    ReplyDelete
  12. good job qi!tu bukan tatih dah, tu kira dah boleh jalan dah..tatih 2 3 tapak jek..lepas ni dah boleh main lari2 kejar mengejar ngn Alisha yek!erksss

    ReplyDelete
  13. aah kita pun konpius bertatih de ngan berjalan.. dulu ayra 2 3 langkah (tatih la ni), pastu 10 langkah lebih.. bila org tny anak dh jalan? selalu jawab belum.. baru brtatih.. haha tapi bila org tgk baru la dorg ckp ni bukan tatih, ni dah jalan la.. ohyeke?? gitu.. tkmo kena cop syoksendiri ekekeke..

    ReplyDelete
  14. nak g birthday baby QI..nak angkat kaki lah..xnak angkat tangan lah..hehehe

    ReplyDelete
  15. yeay! dh boleh jalan.berserinya muka ju dlm pic tu.suka tgk.

    ReplyDelete
  16. kira boleh jalan dah tuh..yeay..lepas ni leh lari2 plak..hihi..tak lama lagi hilang terus merangkak tu..tunggulahhhh..ekekekee

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com