Preparation 1st Birthday Party Qi only 15 days left. | Julia Johari
Booking.com

Preparation 1st Birthday Party Qi only 15 days left.

Entry 100 hari yang lepas....
Hahahhaha korang sah x ingat....kalo yang masih setia gan blog umi Qi sure ingat entry countdown 100 days birthday Qi wehuuuuu
Cepat refresh semula sini click Counting 100 days Birthday Qi
Laaa nih nak habaq mai....xdak dah nk counting2 mak oiiiii

Sekarang hanya tinggal 15 days only...kebaboooommmmmmmmmmm! 
(Mercun bom kasik sebijik ataih muka umi QI) hahhahaha
Mesti ramai dok usik2, dok risik2, so korek2 rahsia mana lah plan umi Qi sebenar nk sambut birthday QI nih....hahhahahhaha tunggu ar secret sikit....

Tapi kalu dh nama umi QI nih susah nk simpan berita gembira lama2...mesti yer nk uar-uarkan kt sini...at least nanti Qi besar tahu apa umi Qi dan walid Qi dia buat persediaan untuk 1st birthday dia...

11 Ogos 13 (Ahad)
Adalah tarikh hari raya kelima bagi tahun 2013 - Merupakan tarikh keramat kami setelah berjaya book party birthday Qi jam 5 petang....terharuuu wehhh bila tgk jadual planning diorg ruangan 31 Ogos 13 tuh kosong...............mmg itu rezeki utk Qaiser ilman..........kami sebagai parent sgt bersyukur....wpun book 3 minggu awal still lg kosong...Allahuakbar! :)

"Dimana sebenarnya nih Umi Qi? Cepatlah storyyy!!!"
 Hikhikhikhikhik nak lariii nyorok jap buley? Malu lah buat biasa2 jek...yg ptg leh sambut besday Qi wpun kecil-kecilan ye dak? Xmo membazir....itu ptg.
Yang penting family walid + family umi + Geng gojes + Kawan rapat + Kawan opis + Kawan blog leh turut serta memeriahkan birthday pertama Qi seumur hidup....yee utk dikenang seumur hidup...

Kalu u olls dah baca entry terdahulu kt atas tuh still lagi misinya di MCD....cuma lokasinya berubah....ye berubah...sbb umi Qi dahulunya lawat tapak kt MCD jalan pahang 2 bulan lepas...so mmg mcm kira nk confirm jek nak buat kt situ kan...

Tapi walid Qi kurang setuju dari segi parking...termasuk gak umi Qi...bila pk nanti tetamu nk dtg dlm masa serentak sure x boleh punya...punya ar sejengkal parking yg hado....pastu awal bulan puasa ari tuh umi Qi dan walid Qi jumpa semula manager mcd jln phg tuh balik...

Manager tuh ckp tarikh 31 Ogos tuh adalah tarikh hari raya...so diorg mmg freezekan 1 month mana2 event birthday...so after raya baru leh on balik.......
Tapi umi Qi dan walid Qi sepakat mmg akan buat birthday Qi 31 Ogos...x kira dimana wpun bukan mcd...hahhaha tp manager tuh kasi cadangan....terbaik yer cadangan yg x disangka...

Korang........senyumlah bg pihak Qi sekarang...sebab kami dah berjaya book party di sini.... :)

McDonald's Kepong
No. 1 & 2 Jalan 54
Desa Jaya
52100 Kepong, Kuala Lumpur.

Happy Meal utk Qi tersayang heheh omey kan duk dlm tuh wink2 :)

 Walid Qi berurusan khas dengan Cik Nurul Huda kakitangan MCD Kepong, incharge sebenar party birthday Qi nanti ialah Cik Nasha...dia tiada masa tuh sbb shift lain kan...so kami bertiga berurusan dengan cik Nurul Huda dulu...kami tanya tarikh keramat Merdeka tuh masih kosong lg ke? Yesssss kosong....terus berbunga hati umi Qi...senyum tuh smpi balik umah tau hahhahaha kemainnn ko!

Sambil2 walid Qi dok sibuk tanya itu ini pasal preparation party Qi...so tugas hakiki umi Qi apa lg...snap pic gan Qi ler hahahhaha kami xd koje...koje kami amik gambar tapak kawasan party...nanti senang geng2 umi Qi nak mai birthday Qi katanyaa Qi...amboiiiiiii

Ini pic landmark MCD kepong sebelah tuh ada juai makanan ala2 siam...

Kalau u olls dari Jusco Kepong terussss je akan nampak Petrol Pump Caltex...so korang kena buat u turn depan tuh then pusing balik sampai jumpa MCD Kepong disebelah kiri anda dan bertentangan semula dengan Caltex...mudahkan ladnmark dia...weee noted tau if korang berhajat nk mai :)

Now turn umi Qi plak dengar conversation orang2 kuat party Qi nanti...hehhehe Cik Nurul Huda nih bagus siap isi form tempahan besday Qi bg pihak kami...lembut je tutur bicara dia...alahaiiiiiii kaloh umi Qi ala2 gangster kawasan gombak masuk Kepong kakakkaka...

Ini umi Qi snap curikkkkkkk....mmg umi Qi x malu kakakka...yg penting ia termaktub yang Qi dah booking 31 Ogos 13 yehuuuuuuuu

Selepas sesi perbincangan dan plan mcd party dah pilih, so cik Nurul Huda bawak kami bertiga lawat tapak party birthday Qi nanti...sila naik tingkat atas ye kawan2....

Lets go! Nampak naaa walid Qi yg esaited gila hahahahahahhaha :p jgn marah walid Qi...kamu terbaikkkk...

Haaaaaaa kelasssssss you....siap ada bilik khas utk buat Birthday Party at MCD Kepong....oh 1st time tgk mcd ada servise sehebat cm nih...terpegun jap :)
Ada dua tema...barbie dan ronald mcd...
Sure lah tema Ronald MCD kan hahahah, ini nama yg nak di tulis nanti... 

Qaiser ilman 1st birthday :)

Mcm bilik VVIP plak tgk yer...yelah ada room khas utk party bagai...x besar sgt x kecik sgt ok lah leh muat satu2 masa dlm 50 orang jek...

 Tu diaaaa kemain ada TV...ada meja dan kerusi siap2...senang lah cm nih...x yah nak deco bagai...umi Qi mmg suka yg jenis siap siaga...bayar jek...yeyyyy :)

Meja2 bulat tecik...so nanti korang dtg sila lah kongsi2 ye...almaklumlah space tecik jek...nanti ingat nk bawak tikar evamatik dan toys nanti anak2 korang leh main sikit...so xd ar bosan...Qi kasi pinjam menan tau...tau..tau heheh (Kalo x cukup space sila guna meja dan kerusi di luar ye...no hal)

 Suka tgk banner nih...menepati citarasa yg Qi suka MCD :)

Bila dah puas hati lawat tapak dan tgk kemudahan yang hado...terus kami bayar deposit dulu dan jumlah anggota yg kemungkinan akan dtg...
Ini dia resit booking yer...Syukur jodoh birthday Qi disini :)

Lepas bersalaman raya gan cik nurul huda...umi Qi belanja walid Qi mamam mcd gak hahahaha kasi power energy utk rancang part lain seterusnya...slurpppppppp!

"Parking caner umi Qi oi???"
Umi Qi tau korang mesti tanya soklan bertubi2 cenggitu kan kira mau kasi umi Qi gegar hahahha...nahhhhhhhhhh ini dia luar tapak MCD kepong....seluas lautan parking hado ok....so dont worry be happy...umi Qi dan walid Qi puas hati sesangat...parking bykkkkkkkkk :)

Sebelum balik...Umi dan Qi bergambar depan McDonald Kepong, yehuuuuuuu Qi nampak happy jek, mcm tahu dirinya akan diraikan tidak lama lg.....(abaikan kereta kuning tuh, bukan walid punya, walid pakai kereta V6 hahahha)

Banner undangan ke Majlis Birthday Qi dh siap...umi Qi yg create dan deco sendiri...rasa yer nk publish minggu depan...just nice kan...kira tema sambut birthday Qi plus beraya gan umi Qi sekeluarga yeyyyyyyy! Moh kita :)

<<<Bila tgk kalender tinggal 15 hari je lagi...byk lg preparation nak buat mcm door gift dan lain2...2 biji kek besar dan tempah...isnin umi Qi cerita ye...
Sapa nak pi birthday Qi sila kasi tau umi Qi awal2...nak masukkan dlm list name tetamu di FB private VVIP invitation soon hehehhe>>>


25 comments:

  1. vahhhhxsbr nk g.tapi kul bape start nya Ju? sbb 31 tu ada sepupu kawen lah =(

    ReplyDelete
  2. count us in,ayu,husband and lil Hanania... :D

    ReplyDelete
  3. huwaaa qi lahir saat aunty dalam pantang tuuuu..huhuhu hadik kawasannnnn ai is jelesss okeh!

    ReplyDelete
  4. saited aih baca umie qi crita! xsbr nk g besday qi..eh qi jemput airiell x?huhu

    ReplyDelete
  5. saited aih baca umie qi crita! xsbr nk g besday qi..eh qi jemput airiell x?huhu

    ReplyDelete
  6. Umi QI jgn lupa mama yaya tau..
    Kami nak p besday qi..merdeka merdeka merdeka

    ReplyDelete
  7. bestnyaaa. kalau free mmg nak pi. tp balik kampungg. kenduri. hehe. happy birthday Qi!

    ReplyDelete
  8. dah simpan dalam2 kat memori kepala ibu ctmah n alisha..miahahaa

    ReplyDelete
  9. beruntungnya Qi..dapat mama dgn papa yg sgt penyayang..nak pergi menyibuk boleh...

    ReplyDelete
  10. umi Qi jgn lupa jemput ahkak ok

    ReplyDelete
  11. Kalau lah dekat boleh juga berkunjung sama tapi jauhlah buat kakak nak kesana.

    Macam nak tempah buat majlis kahwin pulak hihi...

    ReplyDelete
  12. waaa....
    YES!
    sgt dekat ngan rumah ekin
    hehehehe
    kedai makan depan tue, port lepak kitorg hr2 utk dinner
    hahahaha

    ReplyDelete
  13. Jgn lupa mimi n family skali ek.. insyaAllah akn usaha datang..

    ReplyDelete
  14. Rasanya macam free..ummi q..nanti jangan lupa bgthu details harga ye...kot2 ada planning nak buat birthday aish kt mcd jugak..hehe

    ReplyDelete
  15. semangat nak sambut besday QI yer Umi..
    ermm pengalaman dulu pernah jg I buat besday party Khairine di McD.. meriah & sgt memorable tau.. jemputan & bajet mmg dah set.. skali yg datangggg nahhh out of bajet hahaha
    nasib baik mencukupi hahah

    ReplyDelete
  16. teringinnya nak hadirkan diri..harap2 ade la rezeki kami nak meraikan qi..

    ReplyDelete
  17. McD kepong, jalan kaki ajer dari rumah.. nanti boleh la umie QI singgah beraya rumah nurul ^_^

    (nak join segan sebab tak pernah jumpa, hehehe)

    ReplyDelete
  18. nak pergiii.... klw takde apa apa insyaalah sampai.. tapi qi jemput aunti ke tak ni?? hikhik

    ReplyDelete
  19. Errmmm nak pegi gak..isyaAllah...x sabar nk jupe ju & qi yg hensem....

    ReplyDelete
  20. dah tentu party tu nanti happening sungguh yer ...

    ReplyDelete
  21. hope masa tu husband tak terlibat dengan apa2 program... huhuhuhu.. nak juin gak...

    ReplyDelete
  22. yeayy nak pegi ...akan cuba untuk datang...nak makan mekdi hehehe..

    ReplyDelete
  23. Wahhh bestnye uni q. Menarik..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com