Baby Tua vs Baby Muda | Julia Johari
Booking.com

Baby Tua vs Baby Muda

Tajuk tuh pasti korang berkobar-kobar nak baca kennn? hikhikhikhik 
(ketawa gatai kikiki ;p)
Sapa nih baby tua dan baby muda Umi Qi oiiiiii....(kalo x buat lawak bodo satu ari x sah kenn si Umi Qi korang nih hahahha tabiat nih tabiat ngeeeeeeee)

Tudia tudiaaaa baby tua hampa....umur baby tua hampa tuh rasa yer lebih kurang 2 tahun lebih...siap pakai baju kembang2 time tuh...zaman 80an kan...zaman tuh pakai baju kembang setaman hebattt la...rambut ala2 kinting2 sikit...xyah pi salon blon-blon bagai...mmg ori ye kinting gitu...siap pegang tangan ala2 bernasyid bagai...kakakakkakakakak sila ketawa baby tua anda nih kuat2 ye kikikiki

Baby tua nih lah Umi Qi....amacam posing maut x? aduyaiiii pic nih lah Umi Qi selalu pk, napa daku time tuh suka bergambar? Bila tgk album penuh gambar Umi Qi jek...patut lerrrr sampai baby tua nih suka bergambaq smpi laaa nih....
Nih bukti yee... ;p

 Baby tua nih makin hari makin besaq di alam 80an...tgk gaya pakai baju tshirt xdak lengan...story  kartun Snoopy time tuh mmg glamer habis kt tv...bestt ooo...sapa penah tgk kartun Snoopy anjing putih tuh...muka sepesen jek...cool jek...tp dia baik hehhehe
Siap pakai topi time nih waktu pagi...tiap2 pagi baby tua nih pakai suar pendek dan tshirt xdak lengan tggu mamak juai roti yang naik motor.....hot ooo time tuh, dari jauh leh dengaq mamak juai roti bunyi siren...pon pin pon pin pon pin ponnnnnnnnn!
Tang ponnnnnnn ye bunyi tuh ada style menarik perhatian dak baby tua nih...leh berlari2 dari dalam umah pegang duit singgit semata2 nk beli roti mamak tuh...
Bila mamak tuh dh nak sampai kt pintu gate umah mak bapak baby tua....
Kami adik beradik panggil...
'ROtiiiiiiiiiiiiiii....RoTiiiiiiiiiiiii....tunggguuuuuu'
Eheheh singgit time tuh lebih beli roti sebijik....roti mamak buat sedappp lembut....kepala roti keras tuh cicah gan kari sedap...tiap kali order mamak tuh pasti belah2 roti tuh dgn pisau panjang....sambil baby tua dan adik beradik panjat pagar besi nk tgk...kikikiki....nostalgia sungguhhh laaa zaman tuh...sekarang nih xdak dah kan mamak juai roti atas motor...jikalau ada pun jarang nk jumpa....

Adik beradik kepada baby tua...time nih baby tua korang nih kemain bergaya...still pakai baju kembang kaler pink...rasa yer ikut tarikh di photo lama nih baby tua nih dah berumur 5-6 thn...so rambut dh ala2 pjg...sudah pandai over bergambar...
Bergambar dengan adik kedua...ita nama ye...kembang gak baju dik ita tuh non hahahhaha...time nih tok sah ckp lah...kami adik beradik 4 org suka main tinju boxing bagai...ntah napa kami suka main cenggitu...lasak xyah ckp lahhh....laa nih korang tgk baby tua korang nih lasak x? hahhahhaha

 
Baby tua makin besar...dah sekolah...pic nih rasa yer masa form 4 nak masuk form 5....kurusssssssssssssssss....ye baby tua mengaku kurusssssssssssssss gilerrrrrrrrrr....muker itammm sbb lasak main sukan dan masuk acara berbaris sukan sana sini...sanggup hari2 belajar baris sedia utk masuk sukan...pastu masuk olahraga acara larian...haaaaaaa jgn x tau leh lari balapan dulu masa saringan, kurus baby tua kennn time tuh...hikhikhikhikhik....best ye dpt body cenggini...

Pic anak dara nih.
Bila dah baby tua hbs belajaq masuk unibersity amik bachelor, dah graduate...dah keje...jadi anak dara pinggitan suka bergambar gak....hahahahhahahahha aduyaiyerpun baby tuaaaaa eahhhhhhhhh!....bajet cun nyampahhhh weksssssssss
Time nih dah couple dah beb gan si walid baby tua gaks kikiki...4-5 thn kawan putus...kawan couple putus...terus tunang....tawinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn hahahaha baby tua dah tawinn wehhh :p


Bila baby tua dah tawinnnnnnn dalam setahun mai pulak rezeki baby mudaaaaa u ollsssss....gaya mulut terjuih ala2 retis omputih gituk...kakkakakka....rindu oooo baby tua pada baby muda yang dulunya berumur 3 bulan....baby muda tuh suka buat mulut terjuih cenggitu masa tuh...tuh sbb kena ikut baru 
Baby Tua vs Baby Muda :) hahahahha

<<<Terkenang daku si baby tua....sampai la nih kaki gambaq....taubat pun x guna dah....tabiat2 hahhahaha>>>

13 comments:

  1. comey nye jue dulu2..skang lg comey tau! :)

    ReplyDelete
  2. tapi kat perumahan umah rara ada lagi mamak jual roti naik motor tu ummi.hehehe.eh kurus lah ummi dulu.tapi skrg ag gojes.hehehe

    ReplyDelete
  3. ttg mata tu cntik..coklat..ori ye

    ReplyDelete
  4. comel ummi QI time dolu2....skang lak makin superb gojesss.....:)

    ReplyDelete
  5. haha kalau tgk balik gmbr2 lama sure rasa kelakar gilerkann..
    tapi time tu bajet kita lah yang paling comel didunia.. hahaha
    apa2 pun parents kita kan ikut peredaran zaman jg, mst nak pakaikan anak2 baju gaun kembang setaman bunga hahahahaha.. :)

    ReplyDelete
  6. qi muka umi!
    bila nak kurus umi qi???
    laaaaarikkkkk :p

    ReplyDelete
  7. baby we dari kecik dah cantik gojes... :)

    ReplyDelete
  8. tetiba terfikir , di mana la agaknya gambar masa kecil saya ...

    ReplyDelete
  9. Akak kurang suka bergambar..

    *Segan sebab tak gojes... huhu...

    ReplyDelete
  10. zaman dulu pkai skirt pendek seluar pendek rilek je kan sbb xramai perogol hm hm hmmmm

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com