Kisah Bergelar Julia VS Umi Qaiser ilman (Qi) | Julia Johari
Booking.com

Kisah Bergelar Julia VS Umi Qaiser ilman (Qi)

Antara
Julia
VS
Umi Qi

Dua nama yang ternyata berbeza sifat dan peribadinya...

Julia
0-27 tahun
Nama Julia yang sgt2 pendek dan merujuk tuan empunya wanita yang... 
Dulunya pendiam jadi semakin talkative, 

Dulunya kurang kawan jadi semakin byk kawan hasil dari percampuran kawan se'university',

Dulunya pemalu jadi semakin mudah mesra dengan pertama kali berjumpa kawan baru,

Dulunya old skool dlm berfesyen sekarang pantang tgk fesyen baru pasti nak juga grab at least one hihi,

Dulunya buta IT nak beli brg2 online sekarang makin celik beli2 brg online belajar sendiri je pun,

Dulu kuat mkn luar sbb malu sekarang suka bawak bekal sbb x malu dah jimat duit,

Dulu dok pikir memanjang aku nk kahwin ngan sapa sekarang dah termaktub jawapannya selepas solat isthiarah di depan Kaabah Mac tahun 2010,

Dulu kedekut nak beli brg wpun utk diri sendiri sbb nk byr PTPTN (selesai alhamdulilah) sekarang duit mcm air je keluar dari bank :(

Dulu benci lagu oldskool sekarang suka tahap gaban (jd org tua2 ke aku hihi)

VS

Umi Qi
28-29 tahun terkini dan akan dtg
Sekarang bersyukur sgt2 dianugerahkan oleh Allah buah cinta kami berdua pada 31 Ogos 2012 dinamakan Qaiser ilman (Qi) dulu belum ada anak rasa belum rasa matang hahaha,

Sekarang suka shooping beli baju anak, dandan anak, encemkan anak, susah nk kawal habit membeli utk si anak cm ne eh hehhe dulu kutuk2 x suka shooping perabis duit simpan duit kt ASB lagi bagus hahha,

Sekarang suka pikir masa depan anak dulu angan2 je itu ini pasal diri sendiri je kan,

Sekarang ada suami dulu kawan ramai mcm2 dugaan Allah bagi maka terbukti yg benci jadi sayang hahahha (muntah cepat)

Sekarang jadi isteri kena dengar ckp suami dulu jadi anak dara asyik ikut kata diri sendiri nak buat itu ini selain dpt bimbingan mama dan abah,

Sekarang rasa sgt2 tenang wpun x kaya mcm org lain sejak jadi isteri dulu rasa mcm runsing sakit kepala jek sbb dok pk duit2...

Sekarang suka berlawak, lawak bodo pun hado janji tiap2 hari mesti ada ketawa, dulu org ckp julia jenis serius yekeee???

Sekarang suka bergambar dan ambil video tiap2 hari dulu pemalu nak bergambar gan amik video rasa pelik hahaha

Sekarang boleh x nak tunjuk siapa itu Umi Qi hihihi

Tadaaaaaaaa!
Blink -blink ehhh...sakit biji mata x nengok umi Qi kuat bergaya bila ada mood...ahahahaha :p

<<<Sekali sekala tempek muka diri sendiri hahha asyik tepek muka Qi jek jeles umi tau hahahha terasa single lak tgk pic nih....hahhaha ini semua poyoooooooo>>>

13 comments:

  1. yang perabis duit beli barang anak tu sangat sama....pantang nampak lawa,mesti nak buy..nnt pk2 dlm hati,karang nanti habis benda ni,sian Nia tak dapat...

    ReplyDelete
  2. Ooo mcm tu. bila kita nk jumpe ju??

    ReplyDelete
  3. hahahaha macam lagu SM Salim lah Jue,
    Dulu lain, sekarang lain.. hhehe
    nway masa & zaman banyak mengubah kita.. apa2 pun kita nak yang terbaik utk diri sendiri & keluarga kita.. kannn?? stay cute Julia :)

    ReplyDelete
  4. sms ayu address boleh???ayu nak htr baucer sushi tu..nanti xpiredplak.... 0122493452,sms/whatsapp ayu tau

    ReplyDelete
  5. hehehe..betul tu..macam2 perubahan bila dah kawen n ada anak...apa2 pun umi Qi memang comel =)

    ReplyDelete
  6. PTPTN da abes bayr yeh..syoknya la hai..xyh pening2 lg nk pikir byr lg dah..aeen pny nth bile nk abes..hehe..

    ReplyDelete
  7. oloo comei nye dia..
    suka pkai tudung belit2 ek..
    mimi skang dah xmmpu dah..
    kjap je kne tarik ngan anak..haha..

    ReplyDelete
  8. wah byk perbezaan tuh...kalo akak perbezaan yg ketara : dulu 38kg, skrg 67kg..hahhaha..

    yg pasti umi QI ni semestinya gojes!
    weewiiitttt!

    ReplyDelete
  9. Umi Qi mestilah cantik kalau tak mana mungkin Papa Qi terjatuh dah dibuatnya hihi...

    ReplyDelete
  10. wauuu..dah habis bayar ptptn ek..bestnya...i bayar monthly aja, tolak dr gaji..nth bila la nak abis..hihihih

    ReplyDelete
  11. lawa jue pakai tudung mcm tuh..macam wanita arab..hihi

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com