Generasi ke-3: Tiga gigi taring Qi tumbuh sekaligussss | Julia Johari
Booking.com

Generasi ke-3: Tiga gigi taring Qi tumbuh sekaligussss

Selasa 28 Mei 2013 jam 8.00 malam
Qi 8 bulan 28 hari
Selepas tunai je solat waktu maghrib terus jenguk Qi dlm katil baby...mmg rutin harian umi dan walid kalo solat dlm master bedroom kami letakkan Qi dlm katil baby dan kami solat disebelahnya...habittt...nk Qi tgk kami solat...
Perilakunya....alhamdulilah diammmm dan leka lihat kami bangun rukuk dan sujud...moga Qi suatu hari nanti leh ikut umi dan walid solat ye bilal Qi leh iqamat kuat2 hehhe (azam biar jadi kenyataan)

Alhamdulilah lepas je tunai solat, Umi nak amik dan dukung si QI yg mulutnya sgt petah terkumat kamit nk belajar cakapppp...ye mama and daddy...si Qi rajin nak ajor umi dan walid dia cakappppppp...cakappppppp...umi ajar sebut "Umiiiii....walidddd"
Taaaaaaaa....taaaaaaaaa....baaaaaaaa baaaaaaa gak yg keluorrrrrrrr dari mulut Qi hahhaha amikkk ko umi oiii siap kene perli gan Qi adolah hahhaha..xpa2 Qi nk belajar alif ba ta ke nakkk oiii...hehhe nanti kita nyanyi lagu alif ba ta sama2 lagi ye...buat lenggok kepala bdn dan muka hehheh omey2...

Ok...asyik ke lauttt je umi nih x pernah nk straight to the point hahha

alhamdulilahhh....patutlah seminggu nih si baby Qi langsung tido x lena...tepat je jam 12 pagi haaa mulalah merengek tido x lena...pusing kiri kanan depan belakang dlm katil bb x lena gak...pening umi...walid pun pening...ingat dia sakit perut ke apa kan...cek perut x kembung...cek suhu normal...pastu Qi sakit apa?

Umi Syakkkk sesuatu....Gigi Qi nak tumbuh dulu pun cm nih lah rupernya...

Sah terang dan nyata...masa nk amik Qi dari katil terlihat sesuatu gigi atsnya....
Ya Allahhhhhhhh....3 batang gigi taring sekali gus naikkkk???
Selalu tgk gigi kapak baby dulu naik kan...hehhe

Cer tgk nih....haaaaa tu diaaaaa

 So dah rasmi gigi baru...
2 gigi bawah + 3 gigi taring ats = 5 batang gigi
Yeyyyyyyy leh ler Qi gigit umi puas2 ye nakkkkk hahhaha

 Nih peel umi ngan Qi aksi depan cermin umah atok dia...setiap pagi nk pi koje htr umah atok and nenek dia kt gombak...hahahha cuti sekolah kan so jln x jem...kuar lmbt layan kerenah Qi heheh

Perasan dak encem ler tuh...wekkkkkkkkk hahhaha

Qi: Umi...Qi encem x umi? Rambut ada style x umi?
Umi: Hahahhahahahhahahahhahahah perasannnnnnnnnnnnnn :p

Suka benar tgk diri sendiri si Qi ...pantang nampak cermin mula la tunjuk macho x hingat...eh jgn x tau baby pun perasan macho tau...hahahhaha ngada2

Qi: Ohhhh atok nenek pakai Yun Nam ye....haaaa Qi nk pi situ gak buley? Leh lebatkan rambut Qi umi....
Umi: Amboiiiii byk duit umi ko nakkk oiiii......hehhehe

Buatlah apa  pun depan cermin...pastiiiiiiiii suka mengalahkan anak gegirl tau....hahhaha ecok becar nanti sah berjam2 ler nk set rambut pacak dia kasi style hahhahahhahahha apa2 lah nak oiii asal ko sihat dan hormat ibu bapa...cukuplah...bahagia dh umi dan walid... :)

<<<Malam semalam jerit panggill walid suh tgk 3 gigi Qi kt belah ats...hahahha satu rumah umi riuh pasal gigi Qi je hokeh.......cm tuh ek rasa bila jadi mak2 eh? Hahahahha daku perasan perangai kepelikan jadi mak2 nih sudah melanda makin menjadi2...mcm budak2 baru dpt toys hehhehe....
Ye 5 batang gigi sudah siap siaga utk gigit sesapa sahaja....awasssssss koranggggggg...umi nak lariiiiiii jauh2 hahhahahah>>>

18 comments:

  1. gigi taring da tumbuh yeh...hoyeaaa....heheh..QI comel la...geram auntie tgk..:)

    ReplyDelete
  2. hahahaha..lwkla QI nek nenek taring dulu....

    ReplyDelete
  3. wahhhhh 3 sekali?? dah boleh makan jambu batu dah tu QI.. hehehe
    melaram depan cermin mesti ikut perangi Umi QI kannn kikiki ;p
    apa2 pun semoga QI jadi anak yang soleh yer nakkk. muahh

    ReplyDelete
  4. siap lah umi kene gigit ngan Qi nanti..hehe

    ReplyDelete
  5. bestkan tengok perkembangan anak.. :)

    ReplyDelete
  6. Tapi itulah kenapa gigi taring tumbuh dulu. Biasa selepas gigi bawah, gigi atas tengah yg tumbuh. Tak kisahlah janji Qi sihat:)

    ReplyDelete
  7. unik...biasa gigi depan atas bawah dulu..taring last2 kuar! ikut budak la kot..

    lepas ni siap la ju merasa gigitan QI..

    Taring tu lbh sket power mengigit!!!

    ReplyDelete
  8. wah unik ini budak encem..slalu gigi kapak kuar dulu hehe

    ReplyDelete
  9. waaaa,QI kuar gigi taring dulu ye???comellll

    ReplyDelete
  10. haha..sgt comel..jaga la umi..qi nak hisap umi..hihihi

    ReplyDelete
  11. oih QI xbleh jumpe abg afiq ni..malu laa abg afiq dia punye gigi pun segan2 je nak naik.. hoho.. bl free umi ju? jom ler jumpe.. :)

    ReplyDelete
  12. Huhu..nk bygkan kalau dak Aish ada gigj..huhu.. dahla blm ada gigi pun dah ditarik2 nipple kita..gerammm

    ReplyDelete
  13. anak ros dulu tumboh gg bawah taring dulu..bawah tumbuh kapak tengah..hahahha

    ReplyDelete
  14. gigi Qi dah tambah yer . leh la gigit umi klu dia bo layan ... heheheee ... Qi suka tgk cermin . klu menangis / meragam , letak jer kat depan cermin . biar cermin ppujuk QI la umi ...

    ReplyDelete
  15. hamboi2 Q.I sekali naik gg taring 3btg eh..
    bsiap sedia yer umi nak kena geget2 mnja ngn Q.I..

    amboi Q.I kemain nengok cermin..msti dia br perasan "hensem sguh aku nie"..hihi

    ReplyDelete
  16. haha omei lah tumbuh gigi taring dulu..budak bijak ni..

    sama la hannah..suke bebeno tgk cermin..perasan lawa jugaklah tuh...hahhahahaha..

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com