Branded Sales!!! Sedarkah Anda? | Julia Johari
Booking.com

Branded Sales!!! Sedarkah Anda?

Weeeeeeeee...
Bila sebut jek pasal sale pasti kerumun kita yekk siapa lagi? Tajuk kt atas tuh baca sekali besttttt kan...tpppp ayat last tuh pelik...Sedarkah Anda...haaaaaaa itulah yg umi nak uar-uarkan sikit.

Akak, mak budak, bapak budak pun meluru sama...jgn tinggai anak sudah...kang hilang kena culik ats ketaksuban kita menyesal pun dah x guna dah...nasihat utk diri juga setiap masa...apa2 pun ANAK No 1....x beli pun x perlah...ramai lautan manusia biarlah....sales sana sini menyukarkan anak bini nk beli nasihatilah mereka wahai suami2 diluar sana...jgn biarkan anak2 terhimpit dan tergigit jari dek kerana x jumpa mak ayah...sebab sesaat anda terleka, penyesalan seumur hidup, itu pun kalo jumpa...kalo x? Meraunggg pun x guna...jgn salahkan takdir dan redha 100%...semuanya adalah di tgn anda!
Jgn terlalu....leka dgn sales...haaaaa ingat tuh...sgt kerap dgr di mall2 dan pasaraya besar2 yg tersohor...."Makluman...ibu bapa yg kehilangan anak bernama.......sekian-sekian sila ke kaunter utama" Haaaaa itu jika anak tuh pandai ckp dan pandai sebut nama sendiri bila org tanya....org yg tanya tuh jika amanah akan bawak anak kecik berkenaan ke kaunter utama utk buat aduan....jika anak itu baby...masih tidak tahu apa2...masih tidak pandai berjalan........apa kita bayangkan jika mereka hilang dek kerana ketaksuban kita?

Jawab lah sendiri ye mak bapak sekalian...dah besar pun...tp sgt kesal...sgt sedih....sgt pening pikir dgn segelintir masyarakat sebegitu...harap tidak lagi ulang...ulang dan jadi seperti itu lg...janji!

Ok sebelum kita nk ke laut jap lg...mari tgk 2 gambar Wassup daripada Walid Qi....dari Kuantan...selalu outstation sana lah tinggai kami 2 beranak...urusan kerjanya...dekat tp jauh...bila jauh ada je gift yg x terduga oleh walid utk kami berdua...seronok!
Paling umi suka perihal kisah walid QI ni ialah bila nk bershoping hal2 kami berdua...pasti dia akan wassup gambar sebelum nak beli okeh....bijakkk kan?
Ini dua gambar yg walid Qi wassup kt umi...suh umi buat pilihan utk Polo Kids Baby...weeeeeeeeeeeee pucuk dicita ulam mendatanggg weiiiiiiiii

So umi decide 2 branded baby cloth....
Polo baby and Baby Guess Shirt
Gojesssss la anak bujang umi...hihihi TQ walid...bawka pulang hasil tangkapan melalui wassup sahaja...haa tgk dlm hp pun sharing2 pic pun leh shopping...yg penting duit walid berkat bg nafkah berupa pakaian pada kami anak beranakkk weeee

See tag branded...mmg original...walid bg tau ada diskaun 70% kt Bandar Kuantan...weee nsb badan umi x ke sana...walid je hado...walid pun dh jadi cm umi...sopingggggggg jek hehhe
Gambar bwh sekali 2 helai pasang baju tido QI....ewahhh2 nenek dari kuantan hadiahkan...best yer jadi QI...hehhe TQ my MIL...u are the best MIL ever...jgn x tau my MIL nih kaki melawa cm i gak...sekakiiiiiiii yeyyy

Sebelum pi besday Airiell...kami pi KL festival...cuci mata dulu puas2...lg pun lama x pi kan...pastu ada Mini zoo lak dlm tuh...hihi comel...


Nih dia bujang senang
Qi....Qaiser ilman...jgn sebut QI tp x tau nama sebenar dia...marah kang heheh
Besarrrrr dh dia...hujung bulan nih 31 Mei maka genaplah dia 9 bulan...syukur... :)

Terus pakai tuh baju bau kedai walid Qi beli kt Kuantan ehehhehe...cun jek terletak..pandai ler walid pilih saiz...kaloh umi...bila Qi pakai baju cm nih...terasa betapa laju dan pantasnya anak umi besar...dah jadi abg baby dah pun tgk...cm ne ek QI jadi abg nanti? hahhahahhahhahhah udah2 ler Umi Qi oiii yg sorang nih pun sesak nafas nk jaga...heheh

Kami bertiga terjah Smart Master...kegemaran walid bila ke Kl Festival...jom!

Ada sale rupernya...patut ler walid shoping sakan mengalohkan diva umi Qi soping...ingat umi Qi menang dah...rupernya daku syok sendiri...geng2 kaum lelaki nih lg bijak bershoping tau kawan2....haaaaaaaa jgn x tau...umi baru tau hahahha


walid dok sakan sembang gan promoter cari saiz...umi gan Qi sakan bergambor kedai orang lak tuh...x malu ke? xdak org pun kami ja...apa lg snap jap hahhaha

 Qi....kali ini kita teman walid cari baju kerja dia tau...

Yeyyy eye contact! umi Qi demokkkkkkkkkk nyampah tgk hughhhh!

Walid dok suka baju nih....tp mata umi kata x suka...umi nih mmg cerewet pasal perihal pakaian...apatah lg utk si walid...ermmmmm walid xmo lah ....x suti gan u dear... :) try another

Jeng-jeng...dah beli...walid beli apa? Jap...

ada bungkusan kedua lak dari One Jeans centre...haaaaaaaa!

Tadaaaaaaaaaaaaa....umi suka pilihan walid yg ini....

Tomeiiiiiiiiiii cgt kaler baju nih...kaler fulll habissss...

Hargaa RM95.90 itu sudah less ye kawan2...harga sebenar mak datuk ratus2...material dia sgt sedap utk dipakai...pastu menyenangkan kerja umi utk serika baju walid...x mudah renyuk kainnya...but kena cucian tgn...asal walid bergaya umi sanggup...hahhaha..
Smart master terbaikkkkkkkkkkk!!!! 

Bungkusan dari One Jeans Centre....
Tadaaaaaaaa t shirt dating...see serupa lagi...lagi dan lagi akan menyusul...kami sekarang ada habit kalo beli t shirt pasti sedondon...umi Qi siap tanya promoter kedai tuh...utk baby and kids ada x sedondon juai mcm nih?
Hahahhahaha siap umi ckp kalo nk maju pls adakan sekali baju utk baby and kids...x byk x per janji ada yg sedondon utk mak bapak dan anak...hahhaha ko siap request!
Ye saya umi QI mmg x malu bila bertanya...suka tanya...kalo ko x suka terpulang...ada mulut tanya kan hahahha

Nak pakai bila nih? Suar jeans kami pun sedondon tau hahhahaha....Tunggguuuuuuuu :)

Qi dah mandi...dh kenyang minum susu dan makan solid food...dah petang nk ke malam...so ketidurannnnnnn awal si QI....cian diaaaa...tp Qi kamulah peneman umi Qi nak soping bila besar nanti...jadi body guard dan ustaz umi...tolong nasihat hahahha...

 <<<Besday walid Qi 19 Jun..niat dlm hati nk makeover walid, buat fesyen rambut kasi encem2...pastu nk tempah spa lah utk walid...tp tukang spa itu haruslah lelaki ye...kalo gegirl umi x mauuuuuuuuuuuuuuuu hahhaha...hotel utk bercuti dan tempah bulan 1 u olss...wahhh gitu...khas utk walid tersayang...dok pk nk create kad hari jadi tulisan dan lukisan tgn umi dan baby Qi...letssss DIY :) >>>

21 comments:

  1. jadi bodyguard dan uztaz.. itu menarik. kiikiki.

    ReplyDelete
  2. i suke tgk couple2 or family2 yg pakai sedondon ni..sgt sweet tau..hihihi

    ReplyDelete
  3. wow guess kids tu..ada taste la walid QI...org laki kalau sekali soping dasat...cerewet pun blh tahan..

    ReplyDelete
  4. untung ju asben suka shopping...asben akak tak de maknanya nak soping2 baju nih..baju dia pon akak tolong soping kan..dia hulur duit jer...

    bab pakai sedondon...huh! mmg lagi berganda susahnya...raya jer sedondon..tu pon setelah di paksa2..

    sudahnya akak ngn arissa jer yg selalu sedondon!

    ReplyDelete
  5. Itu nama gunakan teknologi utk berbincang Ju. Walau jauh boleh pilih lagi mana yg sesuai...

    ReplyDelete
  6. slm,bw n follow cni.. comelnya boboy qi dia.. :)

    ReplyDelete
  7. besttttnyer dapat shopping ni ju..adeh akak kena jauhkan diri la dari pergi ke sana hahaha..takuttttt

    ReplyDelete
  8. Wah222. Terus pakai baju tu yeaaaa. Hihi. Sengih memanjang yeaaa. Hihi

    ReplyDelete
  9. Alololo so sweet lah Umi QI, sehati sejiwa gitew..
    Best kan kalau semua benda kita sam2 anak beranak..

    ReplyDelete
  10. tu baju tidur superman ek ju...comel la...raees pn ade gak baju superman..sedondon ngn mama n papa dia..heheh....wahh..rajin gi kl festival ek...nxt time leh la jumpe kat sana...:)bfday walid 19 Jun ek..bfday papa Raees 14 Jun..tp xtau nk bg ape la..idea tu ade sama mcm ju gak..nk bg spa..tp nk yg lelaki la..xnk pmpuan jgk..xtau nk cari mana...hadiah lain xde idea lagi..heheh

    ReplyDelete
  11. wahhh..kemain semangat lg bersoping moping umi qi nie yek..utk diri sendiri ada beli tak?

    ReplyDelete
  12. Kat mana ada sales ni ju. Akk x tau pun. Tapi kalau sesak cam ni akk x pegi ju. Rasa nak pengsan kalau sesak. Sesak nafas.

    ReplyDelete
  13. sesekali tak ada masaalah..baju mahal tahan lama utk dipakai..

    suami kak juga mcm tulah..jarang beli baju..tapi klau membeli cari yg elok sikit...nti bertahun pulak nak membelinya..

    ladys first..

    selagi tak membazir Qi tak marahkan..ustaz..amin

    ReplyDelete
  14. Aah la sekarang ni sales... merata-rata, tapi nanti bila nak raya lagi la.. 70% semua.. hoih! berpinar mata.. sediakan duit je.. lagi-lagi anak perempuan kan, lagilahh.. adoii takleh tahan! nafsuuuuuu...


    tapi kan, kadang tu, dorang saje mark up harga tinggi-tinggi, pastu letak 50%-70%..

    ReplyDelete
  15. hua..beshnyer hubby pon suke shopping....ape pon Qi memang handsome boy

    ReplyDelete
  16. bestnyer shopping..ros xdapatla mcm ni.. :(

    ReplyDelete
  17. hensem boy!!!! hehehe..comel sungguh dia senyum..hehehe

    ReplyDelete
  18. lawa2 la baju qi..
    ha baju sedondon tu mesti nak pakai pergi bercuti nanti kan..hihihihi..

    ReplyDelete
  19. lepas nie bbygurl plak umi Qi, lg gile baju pompan. kin yg ade nieces pon gile belikan baju ntok diorang.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com