Baby First Hair Trim Qaiser ilman | Julia Johari
Booking.com

Baby First Hair Trim Qaiser ilman

Sabtu, 18 Mei 2013 jam 12.00 tengahari, Qi 8 bulan 18 hari,
Tema sedondon hijau...
Hamboiiii...selalu sgt kan Umi dan walid Qi pakai sedondon bila keluar bersama2 time weekend...
Itu adalah habit kami...everything must always in one theme!
Baru betul2 enjoy dan happening bila nk keluar sma2...x gitu walid Qi ? 
Hahaha mcm lah walid dgr...dok sibuk keja tuh...xpa2 nanti nk wassup walid suh baca entry umi nih...amanat ikhlas sang pencinta warna hijau ~

Pertama kali niat umi dan walid nk bawa si baby Qi untuk bawak gunting rambut...
Mula2 walid bercadang nk plan gunting dan trim rambut Qi kt kedai mamak gunting rambut jek kt umah...tp bila si walid tgk mcm x percaya je kt mamak tuh kang kepala baby jadi sesuatu baik cari yg lebih save sikit...mahal sikit x per janji Qi selesa...umi dan walid selesa...

So kami pi Aeon Setiawangsa....lalalalala...sonok keluar jenjalan lepas umi buat breakfast nasi goreng seafood!
Walid dah kenyang mkn baru keluar jln2 sambil usya kedai gunting rambut kt Aeon....

Seee jom tgk keletah kami...hehehe

Haaaaaaaaaa sampai dah...kalu u olls selalu pi Aeon Setiawangsa pasti jumpa Kwik Cut nih....berdekatan gan RHB bank, Atm maybank & Cimb...
Umi dan walid Qi usya dlm kedai nih mesra alam lah ada tempat duduk baby yer permainan...hahha umi suka, terus kami bertiga masuk tunggu turn...time nih ramaiii plak kids nk potong rambut heheh...

Bila turn tunggu lama so nih lah peel Qi...mana bley duk diam...hbs pic byk gegar walid amik hahaha...nk duk setengah jam dlm kedai elok2????
Haishhhh duk seminit pun susah...hahahha nak merangkak nak manjat je koje Qi...time tgh aktif kan mana suka umi dan walid pegang lama2....x macho ye Qi hahahha

So sampai dah turn Qi...
Umi interview Abg Chinese nih nama dia Yu....
Haaa Uncle Yu nih sgt2 caring gan baby dan kids....suka tgk cara dia nk trim rambut Qi lembut dan sgt berhati2 (5 star to u la uncle Yu heheh)
Walid dok pegang baby Qi...Uncle Yu sarungkan kain keliling Qi...
So bersiap siaga ye Qi nk start trim...
Bismillahirrahmanirahimmm....

Pertama kali Qi nk kena trim nih umi lak rasa sgt berdebar2...sgt takut...walhal dlm hati nk sgt amik gambar tau....walid pegang Qi kuat2 wpun dh duk dlm kereta mainan ada strering Qi pegang...hahahha mesti Qi ingat nk main kereta tp ada udang sebalik mee...
Kena trimmmm rambutttttttt ciput Qi hahhaha
Yelah Qi asyik tergaru2 je kepala...sbb rambut tepi dah cecah telinga...gatal lah tuh rambut masuk telinga....padahal leh je umi dan walid potong...tppppppppp xd kekuantan disitu....kami serah pada yg arif....hahhahaha

Jom tonton videooooooooooo!!!
Click: Aksi Video Qi di Salon Kwik Cut :)

Tadaaaaaaaaa!
Siap sudah rambut Qi dah trim cantik2...hensem x hensem x hahahha tepi kiri kanan dan belakang trim sikit...tgk Qi selesa sgt2...dah xd lebihan rambut...hehhe...mesti ramai tanya kenapa x cukur je rambut Qi?
Xnak...tggu dulu...lg pun mukan main susah nk tggu rambut Qi lebat sikit wpun dah umur 8 bulan lebih tau...umi walid tggu dgn sabar.

Lepas dh berjaya misi potong rambut Qi...walid belanja makan Ayam Penyet........
Woooooooooo....itu kegemaran umi Qi...
Jom tgk Qi amik order mukan mainnnnnnnnn bos baru hahahha

Tuuu tgn sapa lah tuh...hahhaha tgn big bos Qi lah hahhaa...nk jugakkkk mkn nasi hehehhe...tgk lauk Ayam Penyet haiiiilaaaaaa manaaaaaaa boley jadikkk nih...hehheh

Aksi walid bersama baby Qi...hijauuu sedondon...suka tgk anak beranak nih... :)

Before & After
Umi dan walid suka tgk rambut Qi...dah rasa mcm Qi org dewasa sudah bila pi salon gunting rambut nih...wajah keriangan no more gatal2 yeyyyyyyyyyy
Siap umi dan walid beli kasut superman hadiah utk Qi yg bersabar semasa sesi gunting rambut di salon berjaya....syukurrrrrrrr!



Hadiah kasut baru....umi lak xleh tido malam dok telek kasut baru Qi...seyesssssss lawoooooooo...kalo ada saiz besor nak gak umi dan walid beli sorang satu pakai...hahahhahahah

<<<Laaa nih suka telek kepala si QI....rambut lawoooo.....bila tenung lama2 terdetik dlm hati....besarrr dah Abg Qi....ehhhh baby Qi lah hahhaha.....adik Qi????? Serah pada ketentuan Allah....lambat ke cepat kami terima dgn gembira...Qi bila nk bawak umi dan walid pi hair salon, nk buat rebondingggg hehehhe >>>

15 comments:

  1. 1st time Nia potong rambut pun kat situ...sampai sekarang tak panjang2 lagi....waaaa,mama tention

    ReplyDelete
  2. yeay Qi da berimej baru,lagi stylo rmbut br nie..~

    hurm cedapnya ayam penyet,kegemaran mama yaya jgk!lalala

    ReplyDelete
  3. QI comeyy..amboii..siap gi saloon trim rambut au...hehehe...comel la selipar..beli kat mane tu..?superman tuu..:)

    ReplyDelete
  4. ayam penyet?! my fav tuu..
    comey Qi berambut baru..
    lagi encem tau..;)

    ReplyDelete
  5. hensem boyyy....fayel rambut papa dia je boleh pegang kepala dia..orang lain no way..

    ReplyDelete
  6. Elok pulak dia tak meronta Ju. Ada budak dari mula bergunting sampai habis melalak terus...

    Bijak Qi ni:)

    ReplyDelete
  7. New look baby QI hehe
    gud boy lah QI behave sangat..hehe
    mesti Umi QI pun senang hati
    pandai Umi QI amek hati QI yer beli kacut baru yg comel tu :)

    ReplyDelete
  8. alahai..kiutnya QI...errmmm..hensem n stylo...cam bdk yg dah besar..

    umi QI : leh da bg adik kat QI nih... :)

    ReplyDelete
  9. mmg susah nak trim rambut baby nih . nak gerak saja ... btw , cute sgt muka qi tuh ...

    ReplyDelete
  10. mmg susah nak trim rambut baby nih . nak gerak saja ... btw , cute sgt muka qi tuh ...

    ReplyDelete
  11. amboi.bertema ye.best nya,rara xleh sgt nk tema tema ni.sbb sllu ikut suka hati je.sonoknya QI potong rambut.rasanya princess pon nk kena trim rambut sket sbb bila peluh,habis merah2 leher.

    ReplyDelete
  12. baiklah qi..tak nanges pun gunting rambut..gud boy..omei.. ;)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com