Quick Update New Progress Today : Qi age 7m17d | Julia Johari
Booking.com

Quick Update New Progress Today : Qi age 7m17d

Woaaaaaaaa...
Lama ye x update progress lil baby Qi...
Ramai dah dok tanya sana sini...penat dok jawab ehhh amboiii anak termaju fofular dari uminya...harus akur...umi bukan lagi anak dara trantang tang cm dedulu kekekke...harus akur hehhe...tp harus semangat tuk cantik molek depan suami...itu harusssss! Pahala lagi ko dpt kalo selalu2 cantik dopan somi...hehhe haishhhh nengokkk nak mula lari topik nih...

Meh sini meh...kak cik nak citee nih..haaa
Laaa nih umuq si Qaiser ilman (Qi) skrg cecah 7 bulan 17 hari...la nih ari rabu bersamaan 17 april kan? kan? tgk kalender kang ada yg lupa ari nih ari rabu heheh...

Qi
-Merangkak = Pas! Sudah masuk gear 5....lajuuuu ja merangkak mcm pi jln kt highway utara selatan....tu diaaaaaaa...nk kena kejar kiri kanan depan belakang....hihihi

-Memanjat = Pas! Sibuk sgt gan aktiviti baru panjat sofa...panjat walker...skrg nk panjat umi dan walid...kadang2 smack down ats perut walid pun leh buat ok....dasat2 anak umi nih....

-Berdiri = Pas! Sekarang nih lah ligat berdiri sakan...kadang2 berdiri sebelah tangan pegang sofa atau dinding...sebelah tgn wat ala2 balance mcm penari baletttt youuu!....hahhaha funny lak tgk...rasa nk bg dia pakai stoking balet ja rasa...mana nk cari eh? saje sonok2 hehehhe

-Cakap = Separa German + separa bahasa baru bb! Kelasssss u!...kadang2 dia yg ngajar umi itu ini...so umi jadi anak murid ikut arahan...aduyaiiiii...ini perangai sebijik penurun dari sapa nih...dh pandai ngarah2...hehe

-Rambut = Xleh buat rambut k-pop mcm rambut abg asyraf anak si kak leenda tuh...masih berambut plg mahal didunia...ciput! So umi pasrah tggu nak cukur je...tp x buat2 sbb kesian...takut rambut xmo tumbuh dah majuk...haa cm ne tuh???

-Makan = Kuat makan tp badan mcm xnaik2...aktiffff memanjang...habis semua kalori dibakornya hahhaha

Meh tonton aksi Qi di layar perak di rumah atok dan nenek dia di gombak....eh salah channel lah layar blog hahahha ceh!
Posing ala2 diva...ko hado??? Siap pakai seluaq belang2 hahahha cm a go go heheh

Umi tgk dari jauh nengok...x kuasa dh nak kejar si Qi...suka naaa pi kt pintu utama umah....pi lah umi dah boh besaq1 mangga kunci hehhee

Suka panjat walker...bukan dia naik walker dah...skrg di tunggangnya walker....gigit sisi walker...semua nk buat penanda itu hak milik Qi...aduyaiii anakkk!

Kami semua suka solat berjemaah...so ada tukang boleh diharapkan utk lipat semua sejadah kembali ke tempat asal....walhalllllll apa sudah jadi?
Disepahnya sepuas hati hahahha padan muka ko umi! Rasakannnnn :(

Baikkk lariiii...kang umi tau jejak Qi nahassssssss hahhaha....

Zon selamat...setelah puas menyepahkan telekung gan sejadah hahhahahahhahahha

Mangsa seterusnya...walker pujaan hatiii....

Pomen baruuuu

Haaaa walker pun mangsa keadaan....siap buat smack downnnn bertubi2...rasakannn walkerrr...hbs hayat ko! hhhehe

Pandai dah nilai inilah adalah bantal busuk Qi...siap amik dari walker bawak turun bawah nak tidurrr


Pandai dah letak kepala atas bantal... :)

 Charge bateri lah tuh nak buat aksi seterusnya...hhehe rabbit pinky tuh lah peneman setia nak tido...kalo xdak mesti xleh tido hehhe

Still bikin new project dalam red pool dia hahhahha jgn kaco!


Laaa nih nak dok dlm stroller pastikan stroller si Qi bergolek di ats jalan...if berhenti dia akan mula buat aksi pusingkan padan 180 darjah mintak dilepaskan dari sit belt hahhaha..mau keluarrrrr lahhh jawabnya...tgkkkk tgn! Pantang nampak meja semua nk pegang kalo boleh nk duk ats meja...bangga le tuhhh hehhe

Gigi still ada dua batang je...sejak umur 6 bulan...hehhe xd muncul lagi gigi ketiga nak masuk 8 bulan nih itu pun dah kuat gigit pipi umi...kalo semua gigi tumbuh acane tuh? Hilanggg pipi gebu umi tawwww hahhaha

Amat taksub dengan stering kereta walid...itu fav kuat Qi...pantang tgk stering harusssss nak bawak jenjalan sambil muka sengihhhhh! :)



Anak umi Qi yg bucuk macam....
Besar dh anak umi nak masuk 8 bulan hjg bulan April 2013...anak merdeka nih lagi 4 bulan nak ke angka setahunnnnnnn!
Birthday plan?
Tgguuuuuuuuuu eh lmbt lagi pun hahhaha usya dulu

Tonton Video Qi windukan walid sampai nak bawak kereta walid dating gan umi pi pasar malam hahahhaha

<<<Qi....anda pengubat stress kami berdua...tanpa anda siapalah kami berdua...nanti Qi besar pasti seronok baca umi Qi karang kan telatah Qi....hehhe begitu juga anda diluar sana kan...anak penyeri hidup rumah tangga hehhe... :D>>>

17 comments:

  1. Nomey2nye baby Qi. Pandai dah dia. Kira cepat gak dia. Chaiyok2 baby Qi :)

    ReplyDelete
  2. ckp bahasa jerman tu yg best tu =)

    ReplyDelete
  3. Bestkan melihat perkembangan anak membesar. Tahu-tahu kan Ju dia dah boleh berlari. Masa itu tak terkejar dah.. letih. Baik dudukkan dlm stroller masa jenjalan..

    ReplyDelete
  4. cepat betul prkembangan Qi ye..
    bagus2! xsbr tengok anak2 dpt berjalan kan..jenuh nak ngejornye..hehe

    ReplyDelete
  5. Babyboy rambut sikit takpe.. kalau babygirl? Dah dipakaikan gown pink2 pun still ada orang tanya.. 'boy eh?' Aaaaaaaaaa stress! Hehehe..

    ReplyDelete
  6. seronok tengok telatah Qi... comel macam umi die.....

    ReplyDelete
  7. hehehe suka tengok babies punya grow kan Ju..gerammmmm comel sangat =)

    ReplyDelete
  8. sekejap je rasa.. moga terus membesar dgn sihat yer !

    ReplyDelete
  9. cepat masa berlalu...rasa rindu nak peluk n cium bau baby...semoga QI membesar dengan sihat & cerdik... aminnn..

    ReplyDelete
  10. hi mommy QI..

    wah comeinya QI..xsbr yaya nak jmp ahad nie,hensem tue~[wuuuhuu]

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ... hilang bantal n pink bear , confirm mata tak leh tido ... bila besar nanti mesti seronok tgk aksi masa baby ... nape la masa kita kecil x de lagi yer ... sob sob sob

    ReplyDelete
  12. anda telah di tag di blog saya... hehe

    ReplyDelete
  13. singgah sini :)
    comelnya baby nie..

    ReplyDelete
  14. semoga terus membesar bagaikan juara tau qaiser!

    ReplyDelete
  15. seronok kan tengok anak membesar..tak sabar nak tengok perkembangan die seterusnya..
    mama lawa..qaiser hensem ;)

    ReplyDelete
  16. heee comellll je kan..
    we as a mother lagi rasa teruja & so happy bila tgk anak grown..
    ni nak buat tambah lagi ni.. hehehe :p

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com