Preloved Toys: The TotToys | Julia Johari
Booking.com

Preloved Toys: The TotToys

Bermulalah agenda kami setiap hujung minggu berjimba di luar bersama2 walid dan Qaiser ilman....haaaaaaa itu perkara wajib kami bertiga...baru mesraaaaa selalu hehe... (kaki jln susah nak lekat dok umah, tp umah confirm bersih dan kemas sebelum keluar umah itu wajibbb)

Tetapi, agenda kami kali ini adalah luar biasa...
Gara-gara umi Qi yg ter'rajin' goggle tentang preloved items especially toys Qaiser....akhirnya ke temu dengan mata ke mata ewahhh ayat hehe...
Ramai mommy gojes luar sana suka buat belian online kan?
Good job dear!!!!

But beza gan speacies yg bernama Umi Qi nih, susah benor nk beli benda2 second hand dlm online...kena bertemu empat pasang mata baru leh wat decision, test bagai puas hati baru beli....mcm kisah umi ye kereta lah...second hand gak...kalo kete beli online cm ne eh? Sapa penah buat??? Hehhe

So, alamat umi tempat nk dituju umi dah siap2 save dlm hp....siap reminder...pujuk si walid pergi...mmg pada mulanya si walid kurang setuju...katanya baik beli yg baru, umi lak bg cadangan, Qaiser nk main dan pakai sekejap je sayang...kang dia bosan dh xmau main cm ne...kan rugi bayor mahal2....(Haaa ayat pancing terkena umpannya hehhe syhhhh)

So apa lagi...pujuk punya pujuk walid ckp ok kita tgk cm ne...hehhehe
Yeyyyyy apa lagi kami berdua cpt siap2 pakai baju...kali nih Qaiser pertama kali pakai baju cenggini...ada tali2, butang2 plak tuh heheh omeyyy x kami??? :p ngeeee 
(umi makin bolattt nauzubillahhhhh nangissss :(  

Kedai Tottoys nih kat kawasan Taman Putra Perdana Puchong....agak jauh gak lah sebenarnya huh..... tp syukur jumpa gak akhirnya kedai yg dah lama umi nk pi tgk...
Nih diaaaaa signboardnya....jeng jeng jeng... :)

Haaaaa nengok sapa yg teruja sgt tuh? hahhaha walid gak teruja dari umi taw....kelassssssss walid terus terjah nilai barang2 terpakai baby....mcm2 ada kt kedai nih....mata dan otak x tau nak pk mana satu byk sesangat...paling best leh nilai dan tawar menawar kt kedai nih...
Nama tuan kedai ialah Muhammad asal Setiawan Perak...haa cm ne umi Qi tau nih? walid lah mesra alam sgt sembang2 gan abg tuan kedai tuh..umi ngan Qi dok sibuk test barang itu ini kt kedai abg tuh...mcm kedai tuh kami yg punya sbb xdak org time tuh wehuuuuuuuuuuu :)

Baju2 secondhand pun hado...x minat baju second hand...suka yg toys jek...maap ek huhu

Nih umi amik je pic...bg u olls jelas nk klasifikasikan brg2 nih mcm mana kan...nih baldi dan bermacam2 brg wehhh...tgk jek.

Byk kan barang? Umi pertama kali masuk pun dh pening lalat hahhaha

Bear zirafah omeyy hehhe


Kali nih walid jadi mangsa umi...mangsa sbb umi asyik stalker amik pic dia dari belakang hahahha nk tunjuk betapa bersungguhnya si walid nk pilih brg2 second hand yg terbaikkkkk....umi just tunggu walid buat keputusan sbb dia yg pandai menawar...umi dan Qi pandai pakai jek hahahhahha

 Walid berkenan ngan kerusi baby nih...ermmm umi lak x berkenan...aiseyman...umi nih kan taste tinggi mengalahkan apa ntah ahhaha...x tau lah nk ckp kalo mata umi kata x cantik x cantiklah jawabnya...sory walid huhu

Ada kerusi baby...mmg ada dlm senarai wishlist umi...but kena tggu lah si Qi dah leh duduk betul2...sekarang guna baby seat yg sedia ada...yg nih nanti kami dtg lain kali...kot2 leh tawar murah lg kan...

Walid dok ligat sembang gan toys kereta racing....pantangggggggg kan kalo tgk kereta racing toys nk beli...yg walid pegang tuh dari luar negara...speacial edition...tuan kedai tuh katalah kan hehhe kita hangguk jek hehheh

3 branded toys nih buat umi lg pening...Qaiser lg pening nk buat pilihan....haaaaaaaa ko umi...ketiga2nya punya kelebihan tersendiri....cer teka yg mana Qaiser pilih?
Playskool kah? Fisher price kah? dan lagi satu lupa dh nama dia huhuhu

Untuk tahu jawapannya, ini dia ruangan test2 oleh engineer muda iaitu Encik Qaiser ilman hehhehe...
Ketawa je keje umi ngan walid tgk gelagat Qaiser yg pening dan x tahu nk pilih yg mana satu toys...semuaaaaa ye best...

So lastly Qi pilih yg ini;
Meja baby: Fisher Price (RM45); harga asal baru (RM80) jimat RM35
Step Start Walk n Ride: PlaySkool (RM90); harga asal baru (RM145) jimat RM55
Wang jimat berjaya diselamatkan RM90
Alhamdulilahhhh....jimat2! hehhe
 Si Qi nih mmg dari awal suka sgt meja brand Fisher price nih...suka naa dia berdiri sambil main ke semua mainan ats meja tuh...suka tgk hehhe pastu antara Toys Walk and Ride Qi pilih PlaySkool sbb dua dalam 1...leh tolak dan leh duduk...wahhh gitu jimattt kan...pastu murah dari harga baru...wehuuu

Condition...tip top cantik dan elok...
Barang2 ke semua dlm kedai tuh originated dari luar negara, bukan dari Malaysia tuan kedai tuh katalah ehehe kalo amik dari Malaysia susah katanya nk jumpa condition toys yg elok...so semua imported toys...wahh gitu...so apa lagiii
Waliddd bayor ler....

Ke semua berjumlah RM135....dpt kurang RM5 hahah 
oklah kan sbb tuan tanah tuh kata dh byk jimat dari harga asal...so nk tekan lagi nak tawar lg rasanya x berbaloi kot...dia pun nk cari makan gak tul dak hehhe...

So kami balik dgn hati yg sgt2 girang...tgk lah Qi...muka x menyabor balik umah nk main sepuas2ye...yehuuuuuuuu
Muka walid terpancar kepuasan...selamat fulus papa ye hahhaha
Umi? Alhamdulilah mission tercapai...tq Allah.

Sampai je umah...Qi dh mandi terus diterjah ye toys dua2 tuh...hamboiiiii ce rnengok...apa Qi dh buat...umi panggil pun buat bz gan peralatan opis baru nampak hehhehe...khusyuk habissssssss!


Jom layan video Qaiser testing new toys kt kedai TotToys hehhe...lucu!

Nih dia bussiness kad tuan kedai kasik...tq abg...lain kali kami bertiga mai terjah lagi nooooo hehhe...so u olls pe lagi salin le alamat ngan nombor tuh pi terjah hahahha

<<<Mission umi tercapai yeyyy tq kt walid bersabar ngan kerenah kami berdua yg ligat nih heheh, lepas nih dpt je gaji nk intai2 lg kedai nih...wpun jauh dari Gombak ke Puchong, kalo sekali sekala beli utk anak preloved items yg elok conditionnya sgt2 berbaloi kan...leh berjimat beli brg mkn Qaiser, anda bagaimana? 
Pi lah terjahhhhhhh free2...hehehe...sure jatuh hati lalalllalallala>>>

19 comments:

  1. best..!! daku dah aim itu car seat :)

    ReplyDelete
  2. rambang mata..akk pn aim car seat tu wawa..

    ReplyDelete
  3. wah bestnya... seat baby murah tak?? macam best jek.. huhu

    ReplyDelete
  4. yesss port bru..dekat plk tu dengan rumah esok boleh serang nie...kikikiki

    ReplyDelete
  5. banyaknye barang bb. kete yg biru tu anak akk ada. akk pun x suka beli brg online nih. mesti nak tgk belek belek baru beli. beli online cam x cukup sifat je..

    ReplyDelete
  6. syok syok....Taman putra perdana puchong ni dulu rumah sewa pertama i lepas kawen..huwaa jauh tu...tapi teruja la tempat dia..nnt nak terjah

    ReplyDelete
  7. wah..bestnya qaiser dapat mainan...seronok tgk dia main..:)

    ReplyDelete
  8. wahh banyaknya mainan... hehe :)

    ReplyDelete
  9. kalau kami dok serumah, esok jugak saya ajak encik suami pegi terjah. hihihi.

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ... puchong mmg dekat ngan tpt saya ... ibu bapa kena peka utk membesarkan anak . proses tumbesarannya kena pantau n ikut perkembangan semasa . klu pikir hal sendiri , anak pun membesar cara sendiri ... seronok la Qi dpt umi n walid yg baik hati nih ...

    ReplyDelete
  11. ala best nye QI dpt mainan baru.. ummi n walid dah blnje tu..
    nanti kne lah dgr ckp umi n walid ye..:)

    ReplyDelete
  12. Ju, i org puchong pn xtau kewujudan kedai ni..hahaha..anw thanks up entry ni..bole ajk husband g..hahaha

    ReplyDelete
  13. Seronoknya Ju bershopping barangan QI.. hehe
    Kita ni tak ada anak kecil, kalau ada mesti menggila beli brg baby hehe

    ReplyDelete
  14. oooo kedai cm tu pon ada eh,boleh g nanti.heee

    ReplyDelete
  15. bestnyaaa..kalau dekat boleh terjah..

    ReplyDelete
  16. Hi Mommy Qi..just sharing,actually Step Start Walk n Ride: PlaySkool ni brand new dgn harga RM100 boleh dpt di My Queen Toys...kedainya x jauh dari the curve or IKEA.. boleh Google the address...TQ

    Has

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com