Part 9-Part 10: Bye-bye with full of love ~ Terengganu :) | Julia Johari
Booking.com

Part 9-Part 10: Bye-bye with full of love ~ Terengganu :)

Umi Q.i really like this quotes!
Really mean it and i love to proof it....believe it dear bloggers :D

Ok...i want to cheer up you all with my last 2 part about historical places and check out time at Terengganu Trip....
Lets check it out geng!!!
****
Part 9
Nampak this picture?
Inilah dia replika Batu Bersurat...sgt2 besar dan jadi simbol utama Bandar Kuala Terengganu :*

Antara pintu gerbang yg cantik2 di sana...

Istana...pintunya saje sudah mengamit mata utk leka menatapnya....so awesome!

Taman Awam Lagun Kuala Ibai, KT
Disinilah terletaknya
Masjid Terapung...



Dari jauh dah nampak kecubung Masjid Terapung....putih serlah.....

Bergambar dgn jejaka baby hehhe...wpun dari jauh (amat panas tika ini) kami rasa tenang menatap rumah Allah...cantik senibinanya...ada masa kami dtg lagi melawat ye...now lawat tapak hehhe

Bye2 Masjid Terapung....kami berdoa agar kami akan ke sini lagi...amin

Anak teruna...dibuai mimpi indah waktu tengahari....hehhe sampai teether pun terdampar di tepian baby sit hehhe
Disana skrg musim cuaca panas...be hard core ye Qi...umi nak train Qi dari kecil supaya kuat dan mudah hadapi apa jua situasi yg ekstrim...baru leh jadi baby cool!!!

Hentian Bas KT....amat besarrrrrrr....dan cantik.

Taman awam Batu Buruk KT

Senibina yg kreatif....sgt2

Part 10
Aikkkk check out ke?
Hehehe baru je u olls nak layan kan pic2 tuh dah nak balik?
Bell man pleaseeeeeeeee!
Tq...
hubby ligat berdiri x sabar nk balik KL le tuh hahaha...umi ngan Qi xmo balik lagi buley dak???? Nangesssssssssss :(

Pantang jumpa cermin besarrrr...satu dinding plak tuh dicerminkan sebelah lif utama...apa lg sebelum chow kita amik pic close up ye Qi...

Hp BB...peneman setia di kala kesunyian...peneman gambar2 juga tuh...kalo xd dia mati katak umi hehhe....see Qi control encem plak aii...

Tertinggal banyak episod holiday kami???

<<<Umi, walid and Qi wanna say.........
BYE-BYE Kuala Terengganu....leave with lots of love there...
We will back here again soon...when? 
Allah Knows...aminnnnnnn
The End>>>

7 comments:

  1. Tganu memang panas kot.. dulu pun pegi memang panas gila.. sebab tepi laut agaknya

    ReplyDelete
  2. Tganu memang panas kot.. dulu pun pegi memang panas gila.. sebab tepi laut agaknya

    ReplyDelete
  3. kat Masjid terapung tu memang panas...
    Sebab kawasan dia open..
    AJ adelah 2-3 kali ke Terengganu..

    ReplyDelete
  4. bestnyaa..teringin nak bercuti ke sana..hari tu pergi terengganu pergi umah paklong jer kat kerteh coz ade kenduri..takde jalan2 sangat sebab sibuk kat kenduri paklong kan..paklong bawak jalan2 dekat petronas ofis paklong jer.. ;)

    ReplyDelete
  5. heee kemain tak nak balik yer Ju..
    lepas ni pi holiday tempat lain pulak ok ;)

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com