Part 6: Syurga shopping at Pasar Payang Kuala Terengganu | Julia Johari
Booking.com

Part 6: Syurga shopping at Pasar Payang Kuala Terengganu

Siapa suka shopping???
Angkat tangannnnn tinggi2 cikgu nak kira nih cepattt heheh ;p
Haaaa ko pantangkan kalo bukan bercuti pun ko shopping sakan....inikan pula kalo berCUTI ber HOLIDAY sakannn kan.... aktiviti wajib tuh....kalo x nangisssss x berlagu i taw hehehe

Semalam story pasal click sini Part 5: Kecantikkan Pantai Batu Buruk KT
Siapa belum baca sila2 lah berbaik hati ikhlas click baca part 5 tuh ye....baru tau kesinambungan perihal cerita den nak kobar haaaaaaa.....

Ok...keesokkan harinya....berkobar2 umi QI bangun dari tidurrrrrrrr, solat subuh, gerak walid solat jemaah sekali sementara sang prince Qi masih dibuai mimpi...heheh yelah nak gerak awal pagi pi Pasar Payang. Time tuh hari Isnin so mmg waktu org bekerja sakan kan kami pi soping...haaaaaaaa jgn marah...tang tuh kami minat buat...hehhehe :p

Lepas bfast bagai kt hotel...terus menuju ke syurga wanita....
dimana?
Nih sini haaa nampak x jln nih....

Tu diaaaaaaaaa....nampak dah bumbung...walid Qi bg tau tuh lah pasar payang...umi Qi nih selagi x nampak papan tanda mmg x cayerrrrrrrrr...hahahha asyik x cayer je ckp suami kan kalo x nampak ngan mata kepala sndri hehehhe....ngada2 kan...

Wpun pi seawal jam 10 pagi....fuhhh yoooo panas gak rasanya...disana skrg musim panas...kemungkinan kata org sana musim hujan pertengahan tahun atau hujung tahun....peiwwwwwwww panas weh...tu yg cpt2 je nak masuk pasar nih...pastu lak parking mmg always fulll....amboiiiiiiiii !

Haaaaaaa nih dia sign board Pasar Payang KT yg menjadi simbol utama perlu di lawati bg siapa2 yg pertama kali ke sana mcm umi Qi...hehe kalo walid Qi tuh dah bermacam2 tapak kai dah jejak kt situ...hahhahha rezeki anak...kami dpt parking dekat gan pasar nih wpun baru je dtg tgk semua full parking....sudah tertulis jika sabar wpun 5 minit menunggu Allah bg kan rezeki...see! Allah maha mengetahui...jgn la sekali2 merungut jika baru pertama kali nak buat...nasihat tuh ditaja oleh keikhlasan hati umiiiii...chewahhhh!

Bebel sudah, kasi info sudah....apa lagi jom masukkkkkkkkkk bismillahhhhhhh...amin....
Aikkkk cepat bebenor menyopingnya hehhe...anyway masa ngah soping malas nk amik gambor...nih lah hasilnya tangkapan umi...hehhehe sampai nak amik gambor dpn tangga pasar payang nih pun ramai bebenor nengoknya....awat tgk kami mcm tourist org putih kaaaa? Hehhe sah diorg tau kami bukan originate made of KT....hehhehe alaaa dh pecah rahsia hehhe...xpalah janji dpt gak bergambor sakan gan my baby Qi....merahhhh berpolo gitu ye baby Qi heheh

Tingkat ats: Jual kain pasang, jual key chain, jual fridge magnet, jual baju baby, jual tudung....wahhh yg mention jual tuh umi beli lah sikit2...buat cenderamata utk mak bapak, adik beradik tersayang dan kawan2 kt opis tuh hehhe

Tingkat bawah: Jual barang2 basah...KOPOK LEKOR asli buatan Terengganu....sahhhhhhhh kegemaran umi...pasar basah tuh walid je masuk...umi Qi dan  Qi di arah masuk dlm kereta dgn kadar segera utk elak baby kepanasan...cian dia.

Jom tgk sikit apa umi beli...

Tadaaaaaaaa...ini semua utk geng2 opis...habis dah diorg mamam...heheh suka bebenor mamam kopok KT eh heheh

Ini adalah kopok lekor basah yg my mum goreng utk dijamah seisi keluarga...utk mak mertua pun beli tau...baru semua x kecik hati hehhehe x gitu...hehhehe...tgk tgn sapa lah tuh hahhahah

Jom cicah colek asli dari pasar KT...wauweeeeeeeeeeeeeeee sodappppp...habis 2 bungkus besar utk dua hari ye santapan....sgt2 rugi beli 4 bungkus besar jek...satu bungkus RM15 sekilo rasanya hubby ckp lah...x mahal pun kan...janji pandai ckp ganu mesti dpt murah... nsb baik hubby ju nih semua bahasa leh ckp...mandarin lah...kelantan lah...terengganu lah...haaaaa ko kalo ngutuk dlm mandarin pun hubby ju leh balas balik dlm bahasa mandarin...hambikkkkkkkkk....:)

Tu diaaaaaaaaaa....teringat lagi nih dok makan....Qaiser ilman dok tgk ja kami mkn...kesiannnn sgt2 tau...uwaaaaaaa apa nk buat Qaiser tecik lagi....kalo bosar dah confirm umi goreng satu kilo hahhaha

Tengokkkkk....ini adalah cenderamata utk di buah hati pengarang jantung...PENYU bebear! hahahhaha siap ada tulis cap terengganu....sukaaaaaaa umi!

Tgk sampai beranak dua dah dia...Qaiser dah jadi atok hahahhah

Yeyyyyyyyy penyu Qaiser ilman pun nak posing sakan ngan 5 anaknya....comelllll key chain penyu bentuk soft bear gak beli....xmahal pun janji pandai tawar hargaaaaaaaa....
Penyu bear ni Qaiser buat peneman tido, buat peneman boxing dan gigit setiap ari hahhahahha lawakkkk

<<<Haaaaaaa itu sebahagian je citer pasal barang apa umi soping, byk sebenarnya...x yah lah kot kan nak interframe sgt wpun dlm blog...nanti kata riak sgt dah langsung x dpt pahala kan...biarlah Allah je tau...puas hati kan tgk Pasar Payang? Kalo rajin jap nanti atau minggu depan nak update Part 7: Panorama Pantai Rantau Abang Kuala Terengganu yang kami kagumi....tunguuuuuuuuuu lagi ye....setia bersamaaaaaaa apa? Setia bersamaaaa Umi Qi heheh daaaaaaaa>>>

10 comments:

  1. heehehe enjoy nya bersuping yer Julia..
    Org ganu panggil Pasar Payang tu as Kedai Payang. dulu confused gak.. rupa2nya tempat yang sama :)

    ReplyDelete
  2. amboi bestnya shopping... comelnya turtle tu...

    ReplyDelete
  3. mmg best kalau sopping di ganu ni !

    ReplyDelete
  4. mmg best kalau sopping di ganu ni !

    ReplyDelete
  5. Sonoknyer shopping... Penyu and the geng tu cute sgtlaaaaa :p

    ReplyDelete
  6. hehhehe...x lama lg pasar payang ni akn dirobohkan...dah ade lam perancangan pembangunan...mungkin akan diganti ngn bangunan baru kot... untung ju sempat merasa ke pasar payang asal nih...mungkin next time akn jd lain pasar nih... ;-)

    ReplyDelete
  7. Memborong banyak ye Ju. Kakak suka kain sutera di Pasar Payang tu Ju. Boleh kelabu dan rambang mata dibuatnya..

    ReplyDelete
  8. alah omei sangat penyu qaiser dah de anak comel2..hihi..

    anis dah pernah sampai pasar payang nih..memang best shopping..hihi

    ReplyDelete
  9. Akak dah pg psr payang ni ms pegi outstation dulu. X shopping apa pun melainkan mknn je. Nak shopping batik malas nak gosok. Beli bj anak2 je. Ntah bila dpt pegi lagi.

    ReplyDelete
  10. pertama kali kak zu ke pasar payang 16 tahun dahulu rasa macam nak ajak suami pindah dok Ganu terus..dasyat kan penangan dia...hehe

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com