SweeTree Korean Cuisine | Julia Johari
Booking.com

SweeTree Korean Cuisine

~ 1 Mac 2013 1.30 ptg~
Hamboiiii juju kooo kan...sejak biler yer tekak ko pandai makan Korean Cuisine nih?
Haishhh lama dah ehhh, hampa baru taw ka kekkeke...
(loghat Kedah pulok doh hai lah mak limah)

Cutttttttt, action!
Annyeonghaseyo!

Sigsahasyeosseoyo?

Maksudnya

Hello!

Apakah anda sudah makan?

Apa kata u olls try makan kt SweeTree, seronok sbb layanan hebat...ala2 mcm duk kt Korea pun ada...lets check it out!

View Time





Cantikkan? Siap ada giant tree lg dalam kedai...haruslah sbb dah nama ye SweeTree...mmg sweet habis lah

Ada bear besar tau...lg besar dari korang...x cayer..nih model sebenar ye...
Cik aifa...saper x kenal? Aifa nih tiap2 thn balik Korea tau...x cayer?
View blog dia leh baca step by step acaner dia ye bajet leh pi sana...click: Blog Aifa :D

Akak Ila...comey lote jek orang yer...haruslah umi Qaiser jeles...bukan senang nk dpt bdn comel cm nih...kak ila...bear tuh lg besar ye lah haiii dari tuan yer...hehhe

Menu display...

Site dish yang pertama di order oleh kak ila ialah ini....nak sebut pun mengigil lidah gan gigi...cer korang sebut hahahha...:P

Tadaaaaa...sodappp k...daging + sayur yg byk...nasi sikit...itu plg utama leh diet sakan hehhe...but not kak ila ye...:D jgn ingat makanan korea xd lauk sebegini...hado jek...cuma korang je x berani nak mencuba kan...

Still kak ila ye site dishes...Kimchi and the geng...sgt lah berkhasiat, patut awek2 korea kurus....

Ini makanan korea kedua yang diorder oleh Cik lina...mmg Lina nih pandai bab2 makanan korea...tabik spring!...x mahal kan? Sekali sekala test anak tekak korang why not...leh awet muda k..

Lina with sweet smile...with Teko Tea yg comel...awesome kan aksesori pinggan mangkuk dia kan?

Order yg ketiga ialah utk cik Aifa...korang mesti terkejut makan sebab amat2lah sedap...penuh gan seafood...x cayer...tgk kt bawah

Air Calamansi yang diorder sekali oleh Aifa...rasa mcm air asam boi gan epal gitu k...sedappp...juju lah melantak x hingat aifa ye dishes hahhaha :P marah aifa

Haaa x cayer lagi....besarrrrrrrrrr ok bowl dia...leh kongsi makan 3 orang...x habis kami terjah aifa ye dish nih...sedap sesangat...x rugi!

Nihlah aifa...tabik spring gak sbb dia mmg pandai bab2 Korean Food nih....nak harap juju? Sampai ke esok pagi atau tahun depan x tau nak order apa hahhahah

Acara diteruskan dgn order yg plg last x hingat....dok pikir nak makan apa...last2 diorg tolong orderkan....kakkakakka...YUK GYE JANG....awwwwwwwww berbaloi2 sedap gak...

Korean Green Tea....ini air yg julia order....tgk lah teko dia sgt comel k...mana lah nk beli set nih...berkenan habis nk beli adn buat kt cik abg kt umah tuh....mai secawannnnnnnnnn! hahahha

Inilah rupernya Korean Green Tea....hebat rasanya...light2 je rasa pahitnya...tp juju sgt2 suka...bila minum rasa peluh2 betina keluar hahhaha...bukan peluh jantan k...bahaya....
Bila angkat teko baru nampak cawan dia kt bwh....oh i fall in love with u set teko....:D

YUK GYE JANG julia dah sampai....ruper mee dia mcm suu unn...pastu penuh cendawan dan lain2 ye sayur...wah kalo ari2 mengadap ini leh turun berkilo2 sbb low carbo....

Model x berbayor...hahhaha inilah gamak yer...kalo berbayor sah makeup artist k semata2 utk kedai nih kakkakkaka....sebelum makan amik berkat peace no war ye...makan baik2 mak2 ckp hahhaha

Adik Aifa and Umi Qaiser...kitaorang mmg suka gadoh kt opis...gado2 sayang hahah...dah kenyang maka suka hati :)

Adik Lina ngan kak ila...anak dara yg plg hot dalam blog umi Qaiser hahhaha...:D

Kemuncak acara selepas makan ada Korean Candy Show tau...perkara wajib kt kedai nih... ini set2 nak buat Korean Candy Shoe :)



Mr....tett hahhaha korang pi lah sendiri tanya nama dia ye...originate from Korea...really nice guys...TQ Mr. M...nanti we all dtg lagi ye :)

Sweetree Restaurant

2 Jalan Ampang Putra  55100 Kuala Lumpur, Federal Territory 

of Kuala Lumpur

03-4251 7242

<<<Semua halal dalam restaurant nih dont worry be happy, apa lagi bawaklah husband dan anak2 pi try makan sana...selain dari Korean Food ada di sajikan Malay Food juga...so apa lagi, next jalan2 cari pasal kt mana ek...tungguuuuu hahhaha>>>

15 comments:

  1. Duk kl bestlah..manyak mkanan..
    Penang susah...kikiki

    ReplyDelete
  2. kene biasekan makan makanan korea kalo nak ke sana kan.heheh..

    ReplyDelete
  3. Sweetree ni belakang rumah kita je, tp tak pernah pergi sbb makanan tak kena makanan korea :)

    ReplyDelete
  4. amboi bestnya boleh feeling korea.. tapi pedas tak??

    ReplyDelete
  5. wah xtau pun halal food mmg dekat je ngn umah etty ni..hehehe..idokle teman tau..boleh trylah lps ni..tq jue

    ReplyDelete
  6. tekak ibu mengandong lom nak rasa korean k-pop food ni. nanti dah terasa nak mkn cpt2 nak ajok baba gi sini :)

    ReplyDelete
  7. singgah dtg bila sakit berkurang. TQ doanyer ye

    ReplyDelete
  8. Amboi terus ckp korea no...hehehe kimci tu besa tgk dlm drama korea ...sedap ker???

    ReplyDelete
  9. rara xpenah mkn makanan korea,xreti lah.hehehe.lg pon tgk gaya mcm xkena ngan tekak,oooo ni dekat ngan dagang eh.tempat byk2 mkn tu.umah rara dekat je ngan situ

    ReplyDelete
  10. waaaah tak pernah cuba pulak makanan korea.nnt nak try sedapker??

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ... terima kasih sbb kongsi add restoran ni . Saya mmg peminat tegar drama korea . Dan saya juga wat kimchi sendiri dgn perasa tptn n sayur2 tptn juga . dah mcm mkn ulam jer sbb lepas wat trus makan .

    ReplyDelete
  12. laaa dekat dengan rumah nana..tapi belum penah pie makan.. ya allah, mula2 ingatkan kat situ x dak restaurant korean yang halal.. rupa2nya ada ye..

    Insya allah, 1 day nak pie try laa...

    ReplyDelete
  13. hi......kita orang dah pegi Sweetree awal tahun ni (entri dah masuk) tapi bulan lepas ada satu lagi restoren korean yg halal dubu-dubu di KL..best jugak tapi anak2 la yang suka sangat..bapak nye biase jerrr hehe
    Senang2 tu jenguk2 la yer pics yang saya dah download kat dubu-dubu di blog www.blogmakanbest.blogspot.com
    Kalu minat bolih la follow blog saya TQ!
    Semer entri2 di blog ni cakap pasal makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehehe maklum la kita idup utk makan kan?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com