Second Photobook already receieved :D | Julia Johari
Booking.com

Second Photobook already receieved :D

Alhamdulilahhh...
Syukur, dapat gak secebis waktu nak buat entry blog...2 hari bz with work ofis dan hal peribadi...

Syukur sgt2...
Baru je rasa uar-uarkan hari Khamis minggu lepas yang julia dah pos online hasil 2nd photobook melalui Pixajoy Promotion...kalo x ingat story tuh meh click sini

Semalam sedang membusykan diri gan kerja ofis, tepat jam 10.55am (ingat jam sebab masa nk sign surat kena tulis waktu wehuu) Mr. Skynet terus htr by hand kt opis julia....waweeeeeeeee...supposely ikut jadual penghantaran akan sampai selewat2nya hari Jumaat nih 22 Mac 2013, by the way awal 3 hari beb!

Mana x yer pengsannn...terkejutt beb sbb laju betul lah org Pixajoy dan org Skynet buat printing dan delivery....mcm dok umah sebelah2 jek rasa ngan diorang hahahha

Nih lah parcel yer...Promosi tau RM10 je dari harga asal RM60...x percaya? 
Julia percayaaaaaaaaa huhu!

Tadaaaaaaaa...

Nak sayang Skynet dan Pixajoy laju2....sbb diorg lah sekarang teman akrab photobook julia....yeyyy

Ok, nih dalam yer...kotak balutan still guna plastik...sangat teliti...kemas...tuh yg elokk je buku tuh sampai....puas hati kan...

Siap dalam photobook kedua nih pun di diorang cover ngan plastik lagi....amboiii punyalah susah nak bukak hasil yer...hahha mcm bukak hadiah yg byk cover...tp i suka sbb ia sgt2 cermat dan teliti....

alhamdulilahhhh....inilah dia hasil Part 2 Photobook Qaiser ilman...sudah siappp...x sangka impian jadi kenyataan sbb masa dok deco online pun x sabar dh nk pegang hasilnya...skrg senyummmm smpi telingaaaaaaaaa :)

Muka surat pertama...My 1st Teeth hehe...so u oll mommy2 yg nak buat kenangan bila anak tumbuh gigi ke, bila anak pandaimerangkak ke, atau what ever lah u olls leh tulis dalam buku photobook...kalo u olls pi cuci gambar kt kedai, mana bleh wat cmnih kan???  Fikir2 kan lah ye...

Only 20 muka surat dan nipisssssss je, jimat ruang simpanan....tp puas hati wpun 20 muka surat jenuh nak upload gambar byk2...boleh buat fasa by fasa ok...muka surat nih umi citer hal itu dan ini kisah pasal pembesaran Qaiser menjelang umur 5-6 bulan keats...i likeeeeeeeeeee...baru seronok je nak belek kan setiap helaian...bukan nak angkat bakul sendiri, tp ju cerita benda yang benar...benda yang ju dah 2x buat, so mmg betul2 bangga dgn kualiti dan mutu photobook ini.

Nih belakang sekali photobook part 2 baby Qaiser ilman....mcm Qaiser yang deco sendiri buku nih hahhaha yelah mana x yer sbb byk gambar kartun sana sini...kekke...tp yg buat yer umi dia hahha...

Kalo ingat photo book part 1 dulu pun ada doa di belakang kan...yang part 2 pun ada...setiap doa yang berlainan...
Lepas tuh ju buat watermark alamat blog With Julia....

Tujuannya, nanti Qaiser ilman dan besar, termasuk cucu cicit julia pun bleh review setiap entry peninggalan umi aka grandma dia dalam blog julia...Selalu ingatkan si walid, jika umi xd suatu hari nanti, jgn lupa ceritakan pada Qaiser dan anak2 yg lain tentang kewujudan blog uminya.....disitulah umi bercerita ttg suka dan duka semasa membesarkan mereka....ohhhhhhh! touching lah plak heheh serius ok, selalu pesan pada si walid...umi x kaya nak tinggalkan harta, tp umi kaya ngan entry untuk anak jadikan panduan dan hiburan semasa umi tiada nanti... :( 

To all beloved bloggers and others yang baru nak mengenali blog With Julia...
Momentkanlah setiap memory anda dalam photobook...ianya amat2lah kenangan abadi dan akan menjadi penyeri bila kita sudah tua nanti...seriusly nak tolong u olls ye...


Click dan register ye...lepastu bacalah langkah2 seterusnya...
Promosi RM10 hanya sampai end of April sahaja...
Lepas tuh jadi harga biasa yang julia beli awal2 percubaan RM60...so jgn lepaskan peluang keemasan yang datang hanya sekali seumur hidup...

If lepas nih jadi harga RM60 pun julia akan tetap beli sbb ia murah dan praktikal...see kalo dah puas hati mmg x berpaling tadah dah heheh

Ju x dpt apa2 komisen pun buat iklan mcm nih, tp ju harapkan komisen pahala dari Allah SWT untuk kesenangan anda di luar sana menikmati secebis gembira seperti julia...

Confuse and dont know how to create photobook???
Just click and follow all my tutorial here
Tutorial Julia How To Making Your Awesome Photobook!

<<<Jangan lupa up entry pasal photobook u olls ye, x sabar lah julia nk tgk u olls smileeeeee mcm With Julia Smile....seriusly, benda baik ju suka kongsikan utk kebahagiaan bersama2, selamat mendeco ye...mmuahhhhhhhhhh>>>

22 comments:

  1. i ada beli jugak dari pixajoy ni tapi baru upload project smalam..tak sabar rasanya,,,tapi kan yg pelik memang kena bayar extra RM5 eh bila da add to cart? I beli yang RM10 pastu lepas letak voucher code still kena bayar another RM5..kesimpulannya i kena RM15 la eh?

    ReplyDelete
  2. Asz Miza: Aah dear...charge 5 utk service....ok what dari dulu RM60...skrg RM15 lagi jimat....hehe dont wory be happy beb :) kalo RM60 pun i sanggup beli wehuuu

    ReplyDelete
  3. dah ada 1st photobook my baby buy kat groupon,tapi xpernah review lagi..buy untuk akikah baby...dah buy pun promo pixajoy ni,untuk birthday baby plak..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Good job missayu! Give me 5! Yeahhh...i pun dah beli promotion photobook CNY haritu dalam Pixajoy...RM90 promosi dari harga asal dkt dua ratus lebih...speacial sikit sbb hard cover dia dan material nya...tu myb jadi photobook ketiga akan datangg yehuuu

    ReplyDelete
  5. Oooo mcm tu ke..tu lah tapi consider murah gak ni kan...jangan kata u i pun sanggup beli kalau RM60..last year before deliver ada beli tau dekat groupon ke manatah..tak silap dari pixajoy jugak. offer RM49..da beranak lupa terus expired voucher..hahaha

    ReplyDelete
  6. hai ju...akak ni dah kertu ni buta it la plak..hahhaha...ari tu da beli kat Grupon..yg promosi RM 55 tu..harga asal dia RM125..expired date 25 julai nih..tp haram x wat pape...tak pandai..email akak caner nak wat tu...errr.... ;-(

    ReplyDelete
  7. Kak jaja: Kak jaja beli Groupon tuh company nama Pixajoy ke bukan? Kalo with Pixajoy ju boleh tlg cm ne tutorialnya esok ye entry...if bukan dari Pixajoy ju x dapek lah nak nolong heheh

    ReplyDelete
  8. Salam kenal, wah bestnya buat photobook, nak buat jgk la, thanks sgt share info ni :)

    ReplyDelete
  9. wah bestnyer,, nampak cantik sgt ,.. smile !

    ReplyDelete
  10. i pun dah beli gak after kina post ritu.beria download n install kat pc.haha

    ReplyDelete
  11. tgu album airiell plak ek..mumy airiell xedit pun lg..

    ReplyDelete
  12. beshye..i nanti pun teringin nak buat photobook untuk baby...hehe

    i folo u k

    ReplyDelete
  13. habislah...mama umar raihan dah meroyan nk gak ni....haha

    ReplyDelete
  14. ju, mmg company pixajoy ar yg akak tu...akak dah buat tp pic semua missing..caner ek?? hehhehe ;-)

    ReplyDelete
  15. wahhh....syook la qaiser punye photobook nak masuk 2nd edition pny...Raees 1st ediiton pn x buat2 lagi...

    ReplyDelete
  16. Nak upload gambo yang malas tu. menarik promo tu. 10 hengget je.

    Ju smlm ptg jem giles kan. Stress betul. X pernah jem seteruk tu

    ReplyDelete
  17. Wah best nye..cantik plk tu ...bolih simpan buat kenangn kn...nti bb dah besar mesti bangga ..mama dia buat kenangan abadi dia msa kecil...

    ReplyDelete
  18. julia... tak main ke game hammer tu haha... byk hadiah menarik tu.....

    ReplyDelete
  19. ju! rara buat x boleh2 lah.bengag tol.

    ReplyDelete
  20. Nak buat jugak..qaleef belambak gambar..tp tak dicuci2...haaiihh..

    ReplyDelete
  21. tgh tggu jugak ni.tak sabarnye...

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com