Master Chef Baby! | Julia Johari
Booking.com

Master Chef Baby!

Hello again semua geng umi....
My umi buat2 sibuk kerja so Qaiser ilman diam2 pinjam lappy umi lagi sekali hahhahah...
Jgn report eh kt umi....janji taw...mmuahhh :*

Qaiser nk upload picture Qaiser tlg umi masak2 petang semalam.
Serius Qaiser plak masak semalam...x cayer??? 

Meh tgk cm ne Qaiser pujuk umi supaya Qaiser dpt jadi Master Chef Malaysiaaaaa....
Let go to the kitchen babeh! :p

Ini saya lah master mind Umi...nih saje buat muka control encem nak pujuk umi supaya dpt masak2 utk umi...yelah cian umi balik keje je kena masak kasi walid dan saya makan...so nk umi rehat, Qaiser plak masak!
Mission pujukan termakan oleh umi yeyyyyyyyy! Let cookinggggggg :D

Bila dah termakan pujukan rayu...terus umi hadiah kan saya set kotak Master Chef...cantik x set periuk baru Qaiser? hehe

Ermmm alat periuk set dah dpt...nak masak apa ek? Eh geng mommy kasi idea & tips bley?

Haaaaaaa dpt dh idea...meh nak tgk buku resepi dulu...gugu..gaga...gugu...gaga...firstly, secondly....ok2...roger n out! 

Faham dah Qaiser tgk buku resepi...korang masak pakai buku resepi x? hahha

Sebelum nak mulakan masakan ala2 Master Chef Malaysia...mari kita posing dulu depan kamera...mana tahu kot2 leh tercalon kekkeke :P (perasannnnn taw)

Hujannn dah turun...sejuk nih nk mulakan taktik menu baru masakan...ayuhhhhh mari kita mulakan :D

Mula-mula...sediakan kotak tisu dan cawan kertas ye...x kisah lah janji hado !

Pastu kita lenyekkan seperti ini ye...cm nak buat lemping lahhh....kan senang...

Wellll bila nak masak2 nih kena selalu perhatikan persekitaran anda...mana tahu time masa Qaiser nk masak2 walid dah balik keje...bley suh walid tlg Qaiser hehehhe...

Mana lah walid nih...dah senja pun x balik umah lagi...xperlah Qaiser nak teruskan aksi Master Chef...x sabor dah nak pung pang pung pang nih!

Alrighttt! Meh saksikan video ekstravaganza Master Chef Qaiser ilman beraksi di dapur sambil melihat hujannn sudah turun dgn lebatnya....Umiiiiiiii angkattt kainnnn, hujan sudah turunnnnnnnn heheh.

<<< Dah tengokkan cm ner Qaiser masak? Hahahha, nak resepi? Nanti whatsup, viber atau bbm Qaiser ye....esok nak masak apa ek....ermmm penatlah, tidoq lah jappppppp Zzzzzzzzz >>>

8 comments:

  1. best2.. nak masak pe tu qaiser??

    ReplyDelete
  2. comeynye Qaiser main masak-masak ye..

    ReplyDelete
  3. da besar nk jd chef yeh qaiser..hehe...nnt bg auntie rasa sikit qaiser masak tu yeh..

    ReplyDelete
  4. hehehe bagus2 kecik2 dah tunjuk minat dan bakat ni !

    ReplyDelete
  5. hehehe bagus2 kecik2 dah tunjuk minat dan bakat ni !

    ReplyDelete
  6. Wah periuk dia..sonokla mummy lepas ni.:p

    ReplyDelete
  7. Wahh dia rasmikan set periuk baru ker. Qaiser masak roti canai eh? Tepuk2 lagi, Aunt nak cikit.

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com