I'm Shopaholic - Sunway Giza | Julia Johari
Booking.com

I'm Shopaholic - Sunway Giza

Huyoooo...
Bestt hari ini hubby tlg hantarkan g opis...ngeh ngeh..lepas htr my baby prince kt umah nenek dia terus hubby htor g opis...lalala tetiba nk nyanyi lagu Dil To Pagal Haii lallala...hahha...verangannn je keje ko...yelah hari2 pi opis ju drive bwk le keta tecik tuh...x besor pun kete umi nih, kancil lama je...kete xdak hutang dah 4 tahun lega bawak...x yah pk hutang tiap2 bulan hehhehe :P

Yeahhh!
U olls pernah pi Sunway Giza kt Jalan The Strand kan? Ala kt area2 Kota Damansara tuh...dekat gan The Curve bagai tuh...nih kira anak2 angkat dia ye shoping mall la...haha x besar x tecik tp kami kagum sebab ia adalah salah satu shopping mall yg paling romantik dan paling tenang umi dan walid rasa setakat nih....langkah kanan je dh rasa betapa ia tempat paling hot...tempat org2 kayaaa...tp umi x kaya...umi kaya budi bahasa...insyaAllah itu yg nak kaya tang tuh hehhe...

Org Malaysia dh ramai dh pi...umi ja ketinggalan..dah lah jenis window shoping...cmpur lak shopaholic..pantang tgk sale2 RM10 hahha...nampak naaa la kan kedekut hahhaha...jimat lah tggu sale baru beli...nk mahal2 tggu bonus...kekkeke..

Okey, nih escalator yg mesra alam kt Sunway Giza nih...escalator jenis landai senang lah org2 mcm kami yg punya anak kecik kena pakai stroller...tgkkk waliddd yg x sabor nk masuk tgk apa hado kt Sunway Giza...hahhah tggl umi kt belakanggg hahhaha :P

Masuk2 je...ini yg pertama sekali kami bertiga nampak....pantang x hingat nampak benda2 baru pasti amik gambar..dah kaki suka gambar...org sekeliling pun sabor je tepuk dahi...astagfirullahhhalazim hehhehe Ini ala2 Kota London ye replika...cantik kan...verangannn lg haha

 Depan replika tuh ada Full House...x pernah lah mkn kt sini...walid...umi teringin nak makan dan hayati suasana kt situ lah walid...bilaa lah agaknya ye...hehhe.. (pujuk2 jgn x pujuk...hope mkn pujuk kakkaka dasar x tahu maluuu hehhe)
 

 Dah verangan bagai ko kt Kota London...so Qaiser ilman ngan walidnya bergambar bersama..sapa2 ada instagram tau le apa umi Qaiser buat time hujung minggu...hamboihhhh depa nih, kalo betul2 kt London cm ne lah gamaknya ye...insyaAllah mana tahu ada rezeki, kot2 leh jejak kaki kt sana...view byk tempat luas pengalaman :)

 Umi pun nak jugak...ngade hehhe..Qaiser pasrah je umi kaki sakan gambor hehhe
 
 Kami stay kt Savoy Hotel...London....ko hado? hahhaha nyampahhhh nengok org verangan kan hahhaha :p

Udah2 le verangan...ok real story...kami jumpa 1st time ada baby outlets
CAMY babyland
Pantang nampak kedai baby pasti kena buh footprint hahha byk benar lah foot print kami...
cantik tau kedai baby nih...teratur je susunan brg2 bb, pastu sapa2 berminat leh jadi membership...setahun 100 lebih...pastu harga dia jauh lebih murah dari kedai bb lain kalo jd membership...kebanyakkannya brg2 oversea pun ada kt sana...waa x yah umi beli online...sbb umi nih jenis particular suka pegang dan rasa brg baru beli...kalo beli online pun kalo xd kt kedai baru last choice kot...jom nengok...!

Haaaaaaa...kena tangkap oleh walid sbb shoping x hingat...melekat kt satu tempat nih...lama dh umi nak beli...org lain dah berzaman pakai umi baru nak beli...sbb umi jenis cm tuh, susah naaa nk beli online...dpt gakkkk food feeder utk Qaiser yeyyy leh lah prince umi makan buah puas2...hahhaha xsabar dh nih...byk kaler smpi umi yg naik pengsannnn nk pilih...hahah jom2 beli!

 Dah penat belek brg baby kami masuk balik kt dlm Sunway Giza cari rest room tuk baby...walaweiiii cantikkk makkk...cantikk lah rest room utk ladies dan gentleman hahha ini adalah rest room utk baby...sangat2 bersih dan besar ruangan utk tukar pampers si baby anda...pastu ada cermin besar, ada sofa tecik comeiii ada sinki ala2 kt hotel 5 star...hahhaha mcm dok kt hotel jek kt Sunway Giza nih...hehhe nih umi dok nak tukar pampers Qaiser...harusssss bg mommy gojes yooo hahha...siap ada langsir kan...belakang langsir tuh la ada sofa tecik sesuai sapa2 nk breastfeed plus ada aircond selesaaa wehuuu.... :) i vote 5 bintang!

Okey...dah lepas buat tanggungjawab umi...terus lagi terpaku kt dalam Sunway Giza...ada Kidz Outlet Branded...uwaaaaa pucuk di cita ulam mendatang, cantik2 kot baju dlm tuh, rambang bijik mata dan tgn hahha...apa lagi terjahhhh sejam dlm tuh hahha....walid tepuk dahi lagi hahhaha

Tadaaa hasil tangkapan umi....hijauuu beb...hahha beli baju dan seluar utk Qaiser nanti nak pakai masa pi holiday...umi ngan walid dah beli sepasang baju putih hijau sama tema...waaah x sabar weh nak holiday :)

Qaiser ilman selalu redhoo je umi dan walid bawak jenjalan...sampai penat dah dia...hahha penat dok dlm stroller je pun...siann dia, baru 6 bulan 25 hari today...cpt je dah besarr layu dh mata nih...tgk apa jadi jap g...hehhe

 Muka dan mata menahan ngantuk hahhaha kelakar lah mommys...mata dh bengkak nak tido leh lak paksa mata xmo pejam...hehehhe agaknya dok pk bila lah nk balik umah nk peluk bantal musyuk mashammm Qaiser hahhaha :p


 
Nih diaaa nama pun branded Kidz Outlet...harga? Nih pun sale beb...RM10 ja seluar, RM10 ja Baju...waduhh satu set hijau...kalo sapa2 lama stalker blog umi, kami mmg fanatik hijau muda....hahaha..so cantik seluar hijau pendek Qaiser nih, mcm rupa nk pi beach ja leh main pasir kt pantai hehehhe x sabor dh nih nak holidayyy...bila? Tggguuu surpriseee!

Inilah dia barang baby Food Feeder yang umi beli kt Camy Babyland tuh kt Sunway Giza...jenama Kidsme...best leh buh buah2 dlm tuh bg Qaiser mamam isap buah2...pastu siap dia bg katalog lagiii uwaaaaaaa nangis sbb bahaya la umi nih...sale je memanjang hahha tggu gaji la..
Selesaiii berjimba di Sunway Giza - mmg umi shopaholic tp jenis yg pantau dan survey harga yg berpatutan baru beli...lebih kepada window shoping sebenarnya hehehe...anyway tq baca ragam kami ye...mmuahhh!

<<<Aloha, Esok 26 Mac kan? Esok Birthday Umi tawww...cer tgk banner ticker birthday umi kt ats...tggl sehari je esok umi dah langkah ke umur baru 29 tahun...umur muda tau hahahha ;p verangan lagi pukul nak! hahahha anyway umi first time lah nak merasa esok sambut umur baru sebagai umi, dan wife....sgt2 ucap Alhamdulilah dipanjangkan umur setakat hari ini...x taulah apa yg nk disurprisekan oleh walid esk...hari2 dok senyum2 sinis kt umi suh tggu surprise walid....u olls tau, umi teringin la nanti Qaiser besar dh pandai lukis nk terima kad birthday lukisan hasil tgn Qaiser utk umi...rasa mcm nak nangis kot bila dpr merasai cm tu...u olls mommy semua pasti akan sebak kan??? Betul x?>>>>


14 comments:

  1. penah lalu sekali.. tapi tak penah masuk... Fullhouse tu nanti Ju beli la voucher diskaun.. dapat murah cikit.. hehe.. hepi besday in advance.. takut terlupa esok.. hehe

    ReplyDelete
  2. aeen sekali je pegi sini..mase tu baru pregnantkan Raees....xsempat jalan2 pun sebab gi dinner je kt situ..hehe..

    ReplyDelete
  3. xpernah gi sne..nak gi..xlame lagi nak kne shopping utk baby adik ni..hehe..slalu gi the curve je..sunway piramid pun dh berzaman xgi..nk kne gi ni..

    ReplyDelete
  4. wah mmg seronok habis kat sini yer !

    ReplyDelete
  5. Akk x pernah dpt bday kat dr anak. Cuma dapat kad hari ibu je. Tu pun buat kat sklh.

    ReplyDelete
  6. wahhh best nye..rindu nak jalan2 cuci mata gak ni..:)

    ReplyDelete
  7. AJ lalu lalang je depan tu..
    Masuknya tak penah lagi.....
    Wah macam kota london dalam pic2 ni... =D

    ReplyDelete
  8. First of all, Happy Birthday Aunt JJ :D:D Muda muda sangat lagi ha. Insya Allah, esok jugak Qaiser tepek cop kat kad bagi umi dia yg hot ni :)

    SUnway Giza tu best la kalau jenis baby friendly zone, I suka tempat2 gitu.

    ReplyDelete
  9. thanks for the info ... nampak best ... boleh pergi nih ...

    ReplyDelete
  10. hehehe.. paksa redha jep qaiser.. dah pandai cakap nanti tau la..

    btw,, wish ju a very happy bestday yaa.. :)

    ReplyDelete
  11. da bnyk shoppig mall skang ni@

    ReplyDelete
  12. i lg jakun kot..the curve pun tak pernah p..lalu je yg adoo..hahaa

    ReplyDelete
  13. ju,best ke food feeder tu.lembut x?

    ReplyDelete

Sharing is Caring, Thank You Drop Some Comment Here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com